19 marca - RUCH Chorzów - POLONIA W. godz.18:30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#211 Post autor: SzaRlin » 19 mar 2007, o 23:43

bogas1985 pisze:2 szpile w TV i 2x wp***dol. Co gorsza nosz szpil w Oplu tez leci w TV :roll:
Do trzech razy sztuka ;)
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

knoxville

#212 Post autor: knoxville » 19 mar 2007, o 23:48

Dobra slaby mecz - meczem , zly wynik - wynikiem ... ale na chwile wrocmy do przeszlosci cholera niedalekiej przeszlosci. Wszystko bylo świetnie , graliśmy pięknie i cudownie , ba - nawet skutecznie ! Mimo to ciagle przez dlugi czas lidera nie bylo , ale to nic była radość gdy brakowalo 5 pkt , 3 pkt , wkoncu 1 pkt - wszyscy byli i tak szczesliwi . Na chwile obecną mamy lidera , mamy nawet 4 pkt przewagi - w tamtym okresie podejrzewam bylaby to euforia , i dlatego nie rozumiem czemu niektórzy dramatyzują z tego powodu i z tego powodu robią ogromny problem . Bo w moim przekonaniu to akurat problemem nie jest zadnym , gorzej jest z aktualna formą , aktualną grą - ale kur** mac nie przesadzajmy z opiniami ze druzynie się nie chce ? czego im sie nie chce ? nie chce im się wygrywać ? Nie sądze ! Nie chce im sie grać w Orange ? Nie sądze ! Pewnie wiekszość z was grała kiedyś w piłke , więc powinniście wiedzieć że sa momenty(okresy) kiedy mimo motywacji i chęci nie idzie , tak pewnie zaraz czyim argumentem bedzie " ale to sa profesjonalisci , za gre biorą ciezka kase - wiec powinni grac olsniewajaco" Ok , nie oszukujmy sie to jest II liga - a idąc takim tokiem rozumowania Shevchenko ktory pewnie zarabia więcej niz cały Ruch za swoją gre powinien zostac "skazany na śmierc" , "Biegajace banki szwajcarskie" - Real Madryt powinni rozwiązac klub ... a nawet uwielbiana , cudowna , wspaniala Barcelona - regularnie przez ostatnie 2 miesiace traci punkty. Dobra koniec wywodu , podsumowujac powiem tylko ze wcale nie uwazam ze jest idealnie - bo nie jest ! ale wydaje mi sie ze niektore uwagi sa mocno przesadzone (moze jeszcze pod wplywem emocji) , a sama gra wiecznie nie bedzie wspaniala , zaczne sie martwic po kolejnych 5 porazkach , bo nawet jak przyjda teraz jeszcze 2 kolejne to i tak tragedii nie bedzie bo jakos nie sądze zeby Sosnowiec , Lechia czy Jaga(?!) :roll: grały bezbłednie do końca sezonu . Tyle , cześć ! ; D

MaćkiFans
Kontakt:

#213 Post autor: MaćkiFans » 19 mar 2007, o 23:57

Powiem tak pierwsze 5 minut meczu i już miałem nadzieje że zobaczę ten Ruch który widziałem w poprzedniej rudzie po pierwszej bramce mówię trudno wyszedł mu ten strzał a nasi się wezmą w garść i chyba ten gol podciął im skrzydła pierwsza połowa to żenada.W drugiej coś tam próbowali zrobić ale po 5 minutach drugiej połowy mogło być 4:0 widać że bez Barana obrona nie istnieje komu Makuch zawadzał tego to ja już nie wiem i Wleciał powinien spróbować wariantu zamiast Osy Nykiel a kto na środek obrony z Baranem tego to ja już zupełnie nie wiem takie moje odczucia w sprawach piłkarskich.Co do spraw kibicowskich to ja chyba powinienem wsadzić sobie sztopery do uszów bo tego to już mam powyżej uszów zamiast wspierać swój klub to się zaczyna od Gorole raus itd choćby na stadionie siedzieli same 100% Ślązkoki i drużyna była z krwi i kości z Górnego Śląska co taki Sokół ma sobie myśleć śmiech na sali.Później wyzywanie sędziego standard i on już swoje tam pomyśli i zmieni nastawienie,później jeszcze wyzywanie czarnoskórego za co grożą kary a na koniec to rozbawiliście mnie na maxa Mariusz Śrutwa bleble i co to ma być chyba ktoś tutaj nie potrafi zejść na ziemi co Mariusz stopi z nieba na boisko i strzeli 3 gole wiadomo szacunek mu się należy ale ktoś tu go chyba traktuje jako BOGA czemu nie śpiewacie Ernest Wilimowski KS RUCH tyle na ten temat.

kapusta

#214 Post autor: kapusta » 20 mar 2007, o 00:10

a ja wam powiem, że kibicowsko wypadliście blado. kiepski doping, brak oprawy. nas było ośmiu a po bramkach to nas było słychać. piłkarzy nie będe komentował bo o waszych nie ma co pisać. wychodzenie kibiców pod koniec meczu to już totalna żenada.a na koniec wieś totalna- rzucanie kamieniami na nasz sektor zza płotu. trafiono dziewczyne, na szczęście nic poważnego. wieś jakich mało.
mam szacunek dla waszego klubu i mam nadzieje, że awansujecie bo nie mógłbym patrzeć na sosnowiec i gdańsk w e-lidze

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#215 Post autor: Simone » 20 mar 2007, o 00:18

jak to z tym kamykiem to prawda to widze ze znowu pokaz chuliganski hilwki ...

Najpierw autobus , teraz czlowiek , kto/co bedzie nastepne ...

Hehh nie wiem skad sie tyle tych dziwnych ludzi wzielo od tej rundy na Cichej (caloksztalt) ale dobrze by bylo jakby przeniesli sie na Bukowa lub Roosvelta jak juz musza gdzies lazic A najlepiej jakby zostali w domu

kapusta

#216 Post autor: kapusta » 20 mar 2007, o 00:20

Simone pisze:jak to z tym kamykiem to prawda
prawda, wiem bo stałem obok.
a ktoś słusznie napisał, ze jechanie na kosmalskiego to wieś. przecież jezeli go obrażacie to obrażacie zawodników których ogrywał jak dzieci

Elmer
Kontakt:

#217 Post autor: Elmer » 20 mar 2007, o 00:28

Ciekawe jakie byłyby komentarze gdyby w 82 Sokołowski strzelił sam na sam, a w 86 Mikulenasa strzał nie zostałby wybity przez obrońcę z bramki?
Ruch zagrał dużo lepiej niż z Polkowicami i Grodziskiem. Mecz ustawiła szybko zdobyta bramka. Nie ukrywam, że Polonia była dzisiaj szybsza, miała szybsze skrzydła i napastników i Wędzyńskiego. My mieliśmy w środku Bonka i Jikię i tam mecz przegraliśmy.
Jednak pomimo porażki widzę pozytywy w grze. Po zwycięstwie z Polkowicami czułem się dziwnie i obawiałem sie o formę. Po meczu, moim zdaniem dobrym meczu z Polonią (dla kibica nie sympatyzującym za Ruchem) jestem dobrej myśli. Przegraliśmy, ale zespół stwarzał sytuacje pod bramką rywala. Polonia ma bardzo silny skład i jej miejsce w tabeli może mylić.

Dla mnie sytuacja jest jasna: jest 22.04.2006 przegrywamy ze Śląskiem 0:2 i później do konca sezonu nie ponosimy żadnej porażki. Dzisiaj jest 19.03.2007 przegrywamy z Polonią 0:2 i do końca sezonu nie przegrywamy już żadnego meczu (no, może jeden po awansie).

Jestem w 100% przekonany, że forma zwyżkuje.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2007, o 00:30 przez Elmer, łącznie zmieniany 1 raz.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#218 Post autor: Simone » 20 mar 2007, o 00:29

No kapusta juz bez przesady , prawie na kazdym stadionie w Polsce co kolejke kibice znajda swojego ulubienca ...

Lepiej zeby tego nie bylo ale tak juz jest na stadionach

Akcja z kamieniem jest choojowa i to nie pierwsza wiec z tym sie zgodze

Elemer napewno zwyzkuje bo juz wolniejsi byc nie mozemy :wink:

Z taka szybkoscia jaka prezentujemy na boisku nie da sie dobrze grac w pilke nawet przy najwyzszych umiejetnosciach zawodnikow w lidze

No moze na Kmite starczy ale wcale nie musi

Wroci szybkosc , wroca wyniki Tylko boje sie ile to potrwa

Wlecial podobno wszystko monitoruje , mam nadzieje ze ma to jakos policzone kiedy bedzie tzw : swiezosc Jak nie to zdupcyl przygotowania

kadett

#219 Post autor: kadett » 20 mar 2007, o 01:16

na spokojnie wypowiem sie jeszcze raz. nie ma sensu gadac na pilkarzy, mecz nie wyszedl mowi sie trudno, to nie sa roboty, ktore zawsze wygrywaja i potrafia walczyc do upadlego. ale zapomnialem ze wiekszosc kibicow to sa chodzace idealy.
kibicowsko to ZENADA. najlepiej wychodzi spiewanie GOROLE RAUS, je*** PZPN, albo lysy ch**. pokazaliscie tylko swoje kompleksy. lysy adamskiego wkrecal w ta murawe ze do teraz podobno go odkrecaja i jakby ktos mial klase to by bil brawa za dobra postawe pilkarza. rownoczesnie powinno taki cos wjechac na ambicje adamskiego czy innego obronce i na ich miejscu bych ta trawa zezarl jakbych slyszol ze wlasne kibice klaszcza przeciwnikowi ktory robi mnie jak dziecko. ale nie, najlepiej peirdolic i wyzywac. szkoda ze bramki nie wdupil, by zawarl wasze ryje jak swierczewski haha. polowa szpila z groclinem ryczeliscie ch** ci na imie swierczewski, ale jak wdupil brama to 5 minut zescie cicho siedzieli. szkoda ze jeszcze nie podleciol pod ta dupno dziesiona i nie bil wom brawa. ogolnie rycenie po 6 minutach gry w stylu ' ku*** graj ch***' albo 'szybciej ku*** na noc mosz' do wlasnych pilkarzy t ow ogole jakas paranoja. juz nie gadajac o tekstach na stadionie typu 'o ku*** teraz to na pewno nie awansujemy'.
polecam dupnym kibicom popracowac nad udawaniem maup bo to udaje sie wam naprawde dobrze, ale potem dziwicie sie ze wiele ludzi kibicow ruchu ma za jakis uposledzonych ciulow, ktorzy kojarza im sie z wiocha na stadionie. gorole raus a polowa naszego skladu przyjezdno. lepiej niech tacy nie wylaza z doma bo wstyd przynosza.
to tyle, porazki sie zdarzaja w meczach, ale takie porazki jak kibice maja to ku*** powinni my spasc do 3 ligi.

i zeby nie bylo ze ten post jest adresowany do wszystkich, bo wierza ze sa tu normalnie ludzie ktorzy umieja sie zachowac i pewne rzecz rozumieja, ale na pewno niejeden idiota sie tez sie tu niestety znajdzie

Matuch
Kontakt:

#220 Post autor: Matuch » 20 mar 2007, o 02:04

Jo sie może zbytnio nie udzielom na forum ale w tym temacie sie wypowiem. Co do gry piłkarzy to jeszcze nie ma co wyciągać wniosków bo z tego co pamiyntom to w zeszło wiosna tyż my mieli falstart i było coroz lepij (po piyrwszych szpilach niekierzy z wos nos już wtedy w 3 lidze widzieli). Trza zaufać Wleciałowi bo wydowo mi sie że już nieroz pokozoł że dobrze wiy co robi i wierza że teroz tyż tak jest. Co do tego ci sie dzieje na trybunach powiym ino że niy jest za dobrze. Od czasu kiedy prziszła moda na dziesiona coś sie zaczło fajfcyć i zaczła sie chaja kiery sektor jest lepszy :? Dziesiona ciepie argumentami że w młynie same bajtle siedzą (sie założa że przinajmij 90% ludzi z dziesiony za modu na uszach stowało żeby na szpilu postoć w młynie). Tak jest ale jaki w tym problem :?: Czy to źle że mode chopcy chcą łazić na szpile i dopingować swoja drużyna :?: Za kilka lot to łoni bydom przeca na szpilach dbali o atmosfera na trybunach. Młyn mo zaś ale do dziesiony o to że wiynkszość jest tam po solidnym spożyciu % (widać akcja warki "wspierej swój klub" co niekierzy sie chyba za bardzo do serca wziyli, bo to że sie moga kupić pora piw i dostać do nich za darmo bilet to kusząco propozycja, ale tyż nie jest przeca równoznaczne z tym, że te wszystkie piwa mom sie wypic godzina przed szpilem). Czytom tukej narzekanie że niy ma nowych piosenek. Hmm no ale jak mają być jak bajtle z młyna nie umieją podłapać prostych słów do prostych melodii, a dziesiona mo swój "repertuar" 4 może 5 piosenek co śpiywo przez cały szpil (powerplay dziesiony to na bank "lololo hej Niebiescy" bo łona jest chyba śpiywano z 50 razy w czasie szpilu :wink: ) Ale dzisioj jak ewidentnie Ruchowi nic nie wyłaziło szło sie roz poświęcić i zjednoczyć siły żeby wspólnym dopingiem wesprzeć drużyna. Chopy z tych dwóch sektorów opamiętejcie sie i zacznijcie współpracować. A za dzisioj szacunek do tych z dziesiony co zostali do samego końca (sie moga wetnąć że to była właśnie ta słynno "staro gwardia" kiero na tyn sektor łazi już od kilku lot i to łona wyrobiła tymu sektorowi tak dobro opinia) i do młyna że mimo takij liczebności w drugij połowie staroł sie jak mógł żeby jak najgłośnij dopingować.

PS. A tak na koniec żeby niy było niedomówień to śpiewanie "Mariusz Śrutwa" w 100% niy było po to żeby Mario wrócił do nos grać w bala ino po to żeby pozdrowić tego zasłużonego gracza kiery komentowoł tyn szpil w tv.

uRodzony na sektoRze
Kontakt:

#221 Post autor: uRodzony na sektoRze » 20 mar 2007, o 02:55

kadett pisze:najlepiej wychodzi spiewanie GOROLE RAUS, je*** PZPN, albo lysy ch**. pokazaliscie tylko swoje kompleksy.
Jaki to jest "kompleks łysego"? :lol:
kapusta pisze:a ja wam powiem, że kibicowsko wypadliście blado. kiepski doping, brak oprawy. nas było ośmiu a po bramkach to nas było słychać.
:lol: :lol:

A w autobusie pare osob pytalo zdziwonych "co Wy pi***olicie, była Polonia?" :lol:

Było Was słychac na całym Śląsku :wink:

cisiu pisze:co sie z wami dzeje NIYBIESCY??? żeby sie nawzajym wyzywać dycha-"młyn")??
Na żartach sie nie znasz? 8)
Chociaz sie 10 troche ozywiała po tych "słownych figlach"

simonsays pisze:Panowie. Musze przyznac, ze mamy najbardziej emocjonalnie reagujacych kibicow jakich mialem okazje spotkac w swoim zyciu :) Rozumiem, ze porazka boli, ale zeby wpadac we frustracje po niej to trzeba miec chyba zwichrowana osobowosc.
Przeważnie się niezgadzłem z Toba ale tutaj przyznaje racje!
Czasami mi sie przypomina pewien smerf który każde zdanie zaczynał od "nie cierpie..."

Ja niedawno wrócilem, jestem cały zmarznięty, musialem przebyc jakies 10 km z buta w ten deszcz, snieg czy co to za gowno pada i ... Było warto!!! Pomimo wszystkich minusów było warto obejrzec kolejny mecz Ruchu.
Dzis przegrany, nastepny napewno wygrany.... :wink: Taka piłka.

I dzieki wszystkim z młyna którzy zostali do zniknięcia piłkarzy w tunelu.

[img]http://i42.tinypic.com/x3s60w.jpg[/img]

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#222 Post autor: heli » 20 mar 2007, o 05:19

dobra, wczoraj nawet nie zabierałech sie do pisania, ale dzisiej dalej nie widza żadnych pozytywów, jedynie to żyja nadzieją, że w ostatniej wiosennej rundzie też tak było ino oby sie nie obuzli my za późno i stworzenie paru setek.

Ale ogólnie przechodząc do meczu, to tak jak pisołech, dla mnie zero pomysłu na gre, fatalna szybkość, fatalne przyjęcie czy gra z pierwszej piłki. Indywidualnie nawet nie ma co ocenić. Ktoś powie, że bramka ustawiłą mecz, ale to my nie mamy nakreślonej taktyki w takim wypadku. I tu nie chodzi o ten mecz, po od początku gramy źle i mecz z Polkowicami wygraliśmy przede wszystkim dlateg, z oni sie chyba nas przestraszyli i cofneli bardzo. Wniosek jeden, nie wiem jak szybko odbudowuje się szybkość, ale neistety dopóki tego nie zrobimy to sie nie wiele zmieni i nie pisze tu o wynikach, ale o grze.

Co do trenera to znów nie malże utarty schemat zmian, który chyba według trenera jest dobry na każdą okazje, nawet jeżeli kilku graczy już nie ma siły lotać to i tak zmienia sie pare napastników.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#223 Post autor: Goscioo » 20 mar 2007, o 07:01

tak samo wq jest jak mlyn albo 10 skacza i spiewaja "kto nie skacze ten z policji"....
chocby nie szlo robic to samo i sie spiewac hej niebiescy hej albo hej dziesiona ...

zrobmy w ogole antydoping przez caly mecz bo czy jest on przez 1/2 szpilu czy przez caly to juz bez roznicy, a bedziemy wtedy jeszcze bardziej kozaccy

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#224 Post autor: wolfik » 20 mar 2007, o 07:22

Nie przesadzajcie ze przegrali 1, 2 mecze i juz sie kibice odwracaja, bo po meczu pilkarze dostali brawa, byliscie jeszcze wtedy na stadionie? Wiadomo ze kibice reaguja bardzo emocjonalnie i czasem przesadzaja w okazywaniu emocji, ale jak ktos gada ciulstwa na swoich pilkarzy, to trzeba na stadionie mu zwrocic uwage bo wylewanie zali na forum po meczu nic nie da. Doping moze i nie byl najlepszy, ale tragiczny tez nie byl, kolejny bardzo slaby mecz i kolejny z druzyna bez kibicow. A pamietacie jak bylo nawet nie tak dawno 2-3 lata temu z dopingiem? Jakby wtedy byl taki jak wczoraj to wszyscy tutaj by go chwalili. Ale wiadomo stac nas na duzo duzo wiecej, ale to caly stadion musi spiewac a nie tylko 10 i mlyn. Jest nas tu niemalo i wszyscy chcemy zeby ten doping lepiej wygladal, to prosze bardzo moze zbierzemy sie na jednym sektorze i pokazemy sportowy i kulturalny doping przez 90 minut :wink:
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Jr

#225 Post autor: Jr » 20 mar 2007, o 07:47

Na spokojnie po meczu po nocy przespanej moje oceny co do gry chyba że byłem na innym meczu :-(
Sebastian Nowak - niepewny ale myśle że z tą obroną każdy by miał problemy ocena 2 (skala 1-5)
Ariel Jakubowski - jeżeli z nim mamy grać o awans ?? 1
Marcin Klaczka - za 1 połowę 2 zmiana ??????
Ireneusz Adamski, Michał Osiński - bez lidera obrony mają problem ale za walke 2
Wojciech Grzyb - cało kształt 2
Mamia Dżikia, Grzegorz Bonk - bez formy bez pomysłu a oddnich zależy gra 0 !!!!!
Tomasz Sokołowski - sam nie wygra 3
Piotr Ćwielong - Przemysław Łudziński napad bez bramek bez szybkości 1
(57 Gražvydas Mikulėnas),(70 Remigiusz Jezierski). (46 Michał Pulkowski), - zmiany nic nie wniosły 1

Wleciał za trafność składu i zmian 0 !!! za Dżikije łon juz po 10 min zmiana za Bonka bez pomysłu i formy
brak podjęcia ryzyka Domżalski ???? Janoszka ?????

zobaczymy z Opolem

ODPOWIEDZ