Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
alieu
Kontakt:

Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

#20896 Post autor: alieu » wczoraj, o 22:18

jajo pisze:
wczoraj, o 18:02
układ, ze miasto jest wlascicielem nie jest zdrowy.
skad pewnosc, ze inny wlasciciel prywatny bylby bardziej zdrowy od obecnego?
inna kwestia skad pewnosc, ze bylby to ktos z wiekszym portfelem niz Bik i Kurczyk?

no i w ogole jeszcze jedno pytanie: skad pewnosc czy Bik i Kurczyk nie chca oddac/sprzedac klubu? pytanie czy jest komu?

no i przede wszystkim, zeby nas podejscie "byle nie X" nie wprowadzil w lapy nastepnego Patermana, bo tak sie skonczylo bojkotowanie poprzedniego wlasciciela.
Ja wiem tylko jedno - w obecnym układzie nie czeka nas NIC tylko powolne konanie. Tu trzeba iść vabank i zaryzykować.
Miasto musi zostać właścicielem. Po to żeby jak najszybciej przeprowadzić akcję sprzedaży klubu.
Chyba każdy klub ostatnio sprzedany jest mocny i aktywny w transferach.

Dżem
Kontakt:

Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

#20897 Post autor: Dżem » wczoraj, o 23:11

Wy zdajecie sobie sprawę że manerw pod tytułem: miasto kupuje od prywatnych rąk udziały Ruchu za np. 20 mln złotych by je sprzedać w prywatne ręce za 5 mln złotych" to jest pewny wjazd CBA i grube zarzuty? A skoro ma sprzedać za tyle samo to może się to odbyć bez udziału miasta.

Druga sprawa przypominam, że jesteśmy spółką akcyjną i w tych ramach prawnych musimy się obracać. Na prawie giełdowym się nie znam, ale na pewno nie jest to tak łatwa akcja jak sprzedać gruntu.

ODPOWIEDZ