Jak miał swój bałkański kociołek z kolegami to może coś jeszcze się działo. Jak zostaje właściwie tylko on to raczej już ciężko o bunty.
Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Wszystko zależy od tego czy ściągniemy kogoś na skrzydło. Kozak to chyba najbardziej irytujący piłkarz od czasów ( dla mnie posinkovica ) przeciętna szybkość wszystko do lewej nogi i słabe dośrodkowania z stałych fragmentów gry tylko że raz na jakiś czas grał taki mecz ze zastanawiałeś się jakim cudem on gra u nas. Brak mu najważniejszej rzeczy czyli powtarzalności dochodzi fatalny charakter. Chłop w wieku 28 lat odwiedza 11 klub
Trzeba pamiętać tylko te dobre chwile więc dla mnie mecz na Cracovii i u siebie z Pogonią to jego najlepsze mecze indywidualnie w przygodzie z nami
Szczerze to czekam na kogoś konkretnego na skrzydło. Tylko kogo nasz dyrektor wymysli to nie mam pojęcia.
Trzeba pamiętać tylko te dobre chwile więc dla mnie mecz na Cracovii i u siebie z Pogonią to jego najlepsze mecze indywidualnie w przygodzie z nami
Szczerze to czekam na kogoś konkretnego na skrzydło. Tylko kogo nasz dyrektor wymysli to nie mam pojęcia.
-
- Kontakt:
Teoretycznie jest Lachendro, ale się chyba nie doczekamy za szybko aż zacznie być brany pod uwagę przy ustalaniu kadry na mecz.
-
Kozak miał najwięcej asyst w poprzednim sezonie i 4 wynik w ilości bramek, więc jest to dość poważna strata... + brak zdrowego LO i brak zastępcy, brak typowej 6/przecinaka, 1 zdrowy napastnik (Szwedzik LNP), brak zastępcy dla Ceglarza, brak konkurencji dla Bieleckiego, jest fajnie.
Ciekawostka, przy odejściu Kozaka, w tej chwili, jest 11 (12 z Nono, 13 w kwietniu) chłopa 30+. W Wiśle 2(4 out), Tychach 1, Mielcu 4, Łks 6, Puszczy 4, Śląsku 5.
Ciekawostka, przy odejściu Kozaka, w tej chwili, jest 11 (12 z Nono, 13 w kwietniu) chłopa 30+. W Wiśle 2(4 out), Tychach 1, Mielcu 4, Łks 6, Puszczy 4, Śląsku 5.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
W końcu. Myślołech że jo już tego niy dożyja, że sie Kozaka pozbydom. I niy kumom jak co niy kerzy robiom z niego jakiegoś gwiazdora. Zero szybkości, jedyn na jedyn dramat, dośrodkowania 2-3 na 10, a wiela razy do pustyj niy strzelił, albo som na som, to uj wiy. Ło charakterze niy wspomna. Łon takiymu Rafałowi Kwiecińskiymu to boty powiniyn nosić, ale Ci modsi tukej chyba nawet niy wiedzom fto to boł.
Nojwiynkszom RUCHu wartościom NIY jest to, że nigdy niy upado na kolana, ale to, że zawsze umiy sie z tych kolan dzwignońć."
-
- Kontakt:
Kwieciński, Rowicki czy Mosòr i Bednarz. O wcześniejszych nie mówię. Techniki wielkiej nie mieli, ale charakter.
Dzięki Kozak i powodzenia.
Dzięki Kozak i powodzenia.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Kozak miał całkiem dobre liczby w ekstraklasie, w momentach jak drużynie nie za bardzo szło, dawał jakość. 6 asyst, 2 gole a przyszedł dopiero na 8 kolejkę. Asyst powinien mieć spokojnie z 10, gdyby koledzy tyle nie marnowali. Potem dobry okres za Szulczka jak całej drużynie żarło, od tego czasu wyglądał bardzo przeciętnie. Płakał nie będę, o ile mamy kogoś w zanadrzu... fajnie jakby to był piłkarz z charakterem podobnym jak Ceglarz, Piotrkowi może brakuje już przyspieszenia z piłką ale wydaje się, że będzie dużo bardziej stabilny z formą od Miłosza.
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Najlepszy okres miał na początku przygody Szulczka. Walczył, biegał do obrony, momentami robił różnicę z przodu. Ale wtedy ogólnie żarło.
Potem kiedy był potrzebny, zniknął, czyli jak wszyscy pozostali. Ciężko go jednoznacznie określić, bo emocje po wiośnie są ciągle żywe. Myślę, że na boisku mocno przewidywalny, ale robił to na tyle jakościowo, że niektórzy się nabierali.
Oby zawodnik, który za niego przyjdzie nie był słabszy.
Potem kiedy był potrzebny, zniknął, czyli jak wszyscy pozostali. Ciężko go jednoznacznie określić, bo emocje po wiośnie są ciągle żywe. Myślę, że na boisku mocno przewidywalny, ale robił to na tyle jakościowo, że niektórzy się nabierali.
Oby zawodnik, który za niego przyjdzie nie był słabszy.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
- Rejon
- Kontakt:
O nie, czyli nie awansujemy, przecież Kozak na prawym skrzydle miał się równać pewny awans 

"Od piłkarzy wymagam wyłącznie respektu. Tak jak w szkole musisz mieć szacunek do nauczyciela, w domu do ojca i matki, tak w szatni do trenera. I ten respekt musi być zawsze, a nie tylko wtedy, kiedy trener zrobi awanturę." - J. Kocian
-
- Kontakt:
Takiego Wojtka Grzyba z czasów przyjścia do Ruchu w 2006 roku dostać. Eh...HullCityFC pisze: ↑1 sie 2025, o 18:45Juz nie siegajac tak daleko, ale Janoszka Zienczuk, Grzyb, Balaz czy nawet Cwielong dawali duzo wiecej.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Każdy z pozostałyj trojki niy mioł takij technik jak Kwieciński. Łon mioł tako krotko kiwka że gowa mało. A co do charakteru to pełno zgoda.
Nojwiynkszom RUCHu wartościom NIY jest to, że nigdy niy upado na kolana, ale to, że zawsze umiy sie z tych kolan dzwignońć."
-
- Kontakt:
Co do Kwiecińskiego to przypomniał mi się ten mecz. Chyba jego pierwszy gol w ekstraklasie.
https://www.youtube.com/watch?v=TzMDwFgJ980