Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
AndRe
Kontakt:

Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

#20506 Post autor: AndRe » 25 lip 2025, o 17:10

Rickenn10 pisze:
25 lip 2025, o 15:09
Paradoksalnie takiego Bieleckiego w życiu byśmy nie sprzedali do takiej Portugalii.
Uważam, że zagranicznego piłkarza z Polski dużo łatwiej sprzedać za granicę niż polskiego.
Jakby Bielu byl kapitanem u21 i wystepowal na MS to czemu nie?

Jesli kwota za Turka j/w i jestesmy na plus, to brawo
Szczerze spodziewalem sie ze Praia zaplacila mniej

A jak jeszcze mamy % z kolenych to jeszcze wieksze brawa i zycze Martinowi sezonu zycia i transferu do mojej ulubionej Benfiki!
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

19gorek20
Kontakt:

#20507 Post autor: 19gorek20 » 25 lip 2025, o 20:06

A według Danisza na Twitterze szukamy kolejnego środkowego pomocnika. Był temat 32 letniego Deji ( smiech na sali ) No ręce opadają kto tam na coś takiego wpadł
Rosół Nono Sikora Szwoch Ventura Nagamatsu Żurawski Mezghrani plus Szymański który przy dużym komforcie na środku obrony powinien tam grać

RoMiko77
Kontakt:

#20508 Post autor: RoMiko77 » 28 lip 2025, o 20:40

Jak podaje portal transfery.info ,,,:
Ruch Chorzów zainteresowany jest pozyskaniem środkowego pomocnika ,
Kamil Kort ( ostatnio Kotwica Kołobrzeg),po nieudanych testach w Lechii Gdańsk,podjął wstępne rozmowy z działaczami drużyny z Chorzowa...

Rafal1920
Kontakt:

#20509 Post autor: Rafal1920 » 28 lip 2025, o 21:33

RoMiko77 pisze:
28 lip 2025, o 20:40
Jak podaje portal transfery.info ,,,:
Ruch Chorzów zainteresowany jest pozyskaniem środkowego pomocnika ,
Kamil Kort ( ostatnio Kotwica Kołobrzeg),po nieudanych testach w Lechii Gdańsk,podjął wstępne rozmowy z działaczami drużyny z Chorzowa...
Defensywny pomocnik, który nie przechodzi testów w innym klubie. Potrzebny nom taki zawodnik, na ta pozycja? Jest Ventura, ewentualnie może tam zagrać Szymański. Tu potrzebny jest lewy obrońca bo nie wiadomo kiedy Preisler wróci do gry. Mie jest fest szkoda, że nie zostoł z nami Karasiński. Dawoł synek rada.

pko
Kontakt:

#20510 Post autor: pko » 28 lip 2025, o 22:18

[Login ON]
to pokazuje że jesteśmy klubem drugiego lub kolejnego wyboru
dla mnie takie transfery to jednoznaczny sygnał że synek sp***doli przy pierwszej lepszej okazji i szkoda se nim zawracać głowę
[Login OFF]

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20511 Post autor: heli » 29 lip 2025, o 06:06

Nie rozumiem trochę tych ruchów
Ściągamy trzech środkowych obrońców, dwóch zostawiamy w tym jeden wydaje się podstawowy młodzieżowiec i twierdzimy na konferencji, że celem jest gra stabilnym składem w defensywie przez 90 minut. Rozumiem stabilny skład, ale to po co nam tam tylu zadeklarowanych rezerwowych skoro na innych pozycjach wygląda to o wiele gorzej.
Teraz trochę podobnie wygląda sprawa z środkiem pola, chyba, że dobitnie okazało się, że Sikora to nie straci kilka kolejek, ale nadal pół roku, albo więcej.

Te formacje zawodziły i potrzebowały wzmocnień tylko my znów idziemy w ilość, a nie jakość i potem nie może dziwić, że ktoś zawodzi i robimy kolejne zestawienie i dajemy szansę następnemu. Mieszamy składem w stylu może akurat tak się uda i zaskoczy.
Ostatnio twierdzili, że kadra jest za duża i trzeba ją odchudzić, czy naprawdę ją odchudziliśmy?
Jasne można wyjść z założenia, że każdy na tej pozycji zawodzi, ale to ściągajmy lepszych piłkarzy, a nie takich co do których z przebiegu kariery wiadomo, że raz mają lepszą rundę raz gorszą, bo z naszym sztabem jest niestety większe prawdopodobieństwo, że akurat trafi im się ta gorsza.
Dla mnie naprawdę klasycznym przykładem jest MO. Jak przyszedł bez przygotowań w naszym klubie (fakt, ze to jeszcze przygotowania Misia były) to na tle naszych zawodników wyglądał jakby miał turbowspomaganie, był wszędzie, w dobrym tempie. Teraz dwa przygotowania w klubie w zeszła zima i teraz w lato i nie widać tej różnicy tylko niestety nie inni dociągli do niego, a raczej ściągli go do siebie.

Ciągle wierze, że stać nas na awans, ale też coraz częściej widzę, że takie małe rzeczy potrafią mi tą wiarę zachwiać i pewnie tak samo działa to na zawodników.
Nie wiem jakbym się czuł jakby na konferencji trener nie mówił o moich interwencjach, a o tym że kopię piłkę w aut. Czy, że dążymy by grał jeden skład w obronie przez 90minut kiedy wiem, że jestem może pierwszym, ale jednak rezerwowym. Jednego to zmotywuje, drugiego to podłamie. I oczywiście, że my tu na forum robimy i piszemy często to samo, ale jednak jak pada to od osoby, która później decyduje o mojej przyszłości to ma to inny wydźwięk.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20512 Post autor: spyru » 29 lip 2025, o 08:47

Dodam tylko, że podobnie wygladał Kozak jak przyszedł jeszcze w ESA.
Szulczek sie już dawno pogubił, więc jego wypowiedzi mnie nie dziwią. Tak samo jak mnie nie dziwią jego działania w kwestii losowania kto dziś na jakiej pozycji zagra, juz nie mówiąc o rotacjach w czasie meczu. To jest kontynuacja poczynań wiosennych.
Jedyne co dziwi, to że on dalej pracuje. Widocznie nie ma parcia na nic więcej niż środek tabeli, a kontrakt jest tak skonstruowany, że staliśmy sie jego zakładnikiem. Nie widzę innego tłumaczenia.
A szukanie środkowego pomocnika.. w zasadzie to biorąc pod uwagę, że to nie jest pozycja dla Mo, Nono jest na wylocie, Sikora nie wiadomo czy i kiedy wróci, Żurawski to póki co niewypał, to tam aż tak wesoło nie jest.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

sivy35
Kontakt:

#20513 Post autor: sivy35 » 29 lip 2025, o 11:10

:rozpacz: wuefista jest slabym trenerem to widac slychac i czuc czlowieku miej honor i odejdz
jup

OCHOJEC
Kontakt:

#20514 Post autor: OCHOJEC » 29 lip 2025, o 15:26

Na mocy współpracy z Unią Racibórz do naszego Klubu trafia Michał Rutowicz, 17-letni boczny pomocnik, który będzie występował w zespole rezerw Ruchu.

- Wspólnie z szefem działu skautingu Jakubem Komanderem byliśmy na kilku meczach Unii Racibórz, dostrzegając dobrą pracę z tamtejszą młodzieżą, wchodzącą już do I drużyny. Michał Rutowicz należał do jej wyróżniających się zawodników. To skrzydłowy z dobrym 1 na 1, bardzo odważny. Liczymy, że w rozpoczynającym się sezonie pomoże naszej drugiej drużynie w II lidze śląskiej i będzie to zarazem początek owocnej długofalowej współpracy z Unią. Przykład Michała pokazuje najlepiej, że śledzimy nasze Kluby Partnerskie. Życzymy sobie, by jak największa liczba zawodników poszła jego śladem i trafiła na Cichą, a Michałowi: by rezerwy nie były szczytem jego przygody z Ruchem – mówi Tomasz Foszmańczyk, dyrektor sportowy Niebieskich.

Michał Rutowicz urodził się 27 lutego 2008 roku w Rydułtowach. Pochodzi z Raciborza, czyli miasta, w którym nie brakuje kibiców Ruchu. Od 4. roku życia jest zawodnikiem Unii. Już jako 15-latek został włączony do I zespołu. W rozgrywkach seniorskich w klasie okręgowej zanotował już blisko 50 występów i zdobył 9 bramek, z czego 8 – w ostatnim sezonie. Mierzy 177 cm i waży 67 kg. Z Ruchem związał się kontraktem do 30 czerwca 2027 roku z opcją przedłużenia o 1 rok.
Janów grał przed wami, więc kogo nazywacie zdrajcami ??

ODPOWIEDZ