Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Przede wszystkim grał u nas, więc i tak jak się dobrze rozwinie to zawsze jakiś grosik z tytułu kolejnych transferów wpadnie prawda? Czy dotyczy to tylko wychowanków?
-
- Kontakt:
Ten klub ostatnio wydał 700k na jakiegoś Gruzina. 400-600k to realny przedział, o czym zresztą pisałem jak jeszcze nie był sprzedany. No i 40% dla Parmy. Podejrzewam że więcej zarobimy jak Turk się wybije w tej lidze podobnie jak Miszta. Mamy procenty z następnej sprzedaży.
Pamiętajmy że on przechodzi z zaplecza polskiej ekstraklasy do ekstraklasy portugalskiej, na kokosy nie było co liczyć.
Pamiętajmy że on przechodzi z zaplecza polskiej ekstraklasy do ekstraklasy portugalskiej, na kokosy nie było co liczyć.
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Kwota sprzedaży to jest zysk bezpośredni dla klubu ale ten transfer ma wiele zysków pośrednich - tzn. w Ruchu można się wypromować i trafić do niezłej ligi która jest już trampolina do dobrej ligi. Liczę, że być może to kiedyś przyciśnie piłkarza którego nie tyle co później drożej sprzedamy a który w Ruchu się wybije, Ruchowi pomoże osiągnąć cel sportowy i na którym Ruch zarobi kwotę wiele razy większą niż teraz.Mavo1920 pisze: ↑24 lip 2025, o 21:37Ten klub ostatnio wydał 700k na jakiegoś Gruzina. 400-600k to realny przedział, o czym zresztą pisałem jak jeszcze nie był sprzedany. No i 40% dla Parmy. Podejrzewam że więcej zarobimy jak Turk się wybije w tej lidze podobnie jak Miszta. Mamy procenty z następnej sprzedaży.
I ten zysk posredni jest dużo ważniejszy od samej kwoty sprzedaży i matematyki
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Bardziej niz gra w Ruchu zadziala magia Euro21 i te kilka wystepow w serie a
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To też miało wpływ ale na transfer market zawsze klubem sprzedającym będzie Ruch. Po drugie, braw Ruchu dala mu grę w 1 składzie kadry.HullCityFC pisze: ↑24 lip 2025, o 23:15Bardziej niz gra w Ruchu zadziala magia Euro21 i te kilka wystepow w serie a
W wielu miejscach można się czepiać Ruchu ale tutaj to już przesada
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie czepiam sie, ale mam spore watpliwisci czy wyszlo to chociaz na zero. Zaryzykowano rok temu. Plan byl pewnie inny, spodziewano sie lepszych efektow.kroy pisze: ↑24 lip 2025, o 23:46To też miało wpływ ale na transfer market zawsze klubem sprzedającym będzie Ruch. Po drugie, braw Ruchu dala mu grę w 1 składzie kadry.HullCityFC pisze: ↑24 lip 2025, o 23:15Bardziej niz gra w Ruchu zadziala magia Euro21 i te kilka wystepow w serie a
W wielu miejscach można się czepiać Ruchu ale tutaj to już przesada
Turk okazal sie przecietnym grajkiem. Liczono pewnie,,ze pokaze sie z dobrej strony, awansuje do Ekstraklasy, zagra dobre Euro i po sezonie w Ekstraklasie zostanie sprzedany.
Rzeczywiwtosc okazala sie inna. Ale do dzialaczy pretensji nie mam. Jakis przynajmniej plan byl.
- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ja za nim płakać nie będę. Klub zaryzykował, mial plan ale zawaliliśmy poprzedni sezon, więc teraz był ostatni moment aby się Turka pozbyć i mam nadzieję nie stracić finansowo bo sportowo to nie pamiętam czy wybronil nam jakis mecz..
Plan byl dobry aby awansowac , pokazac go w Ekstraklasie i sprzedać ale nie pykło.
Myślę, ze mimo wszystko klub coś tam finansowo zyskał, wiec mam nadzieję, że bedziemy sięgać po młodzieżowych reprezentantów i próbowali jakoś ich promować skoro nasza Akademia kuleje. I nie myślę tu o Polakach bo to dzis zadna inwestycja, poza tym na najlepszych nas nie stać..
Plan byl dobry aby awansowac , pokazac go w Ekstraklasie i sprzedać ale nie pykło.
Myślę, ze mimo wszystko klub coś tam finansowo zyskał, wiec mam nadzieję, że bedziemy sięgać po młodzieżowych reprezentantów i próbowali jakoś ich promować skoro nasza Akademia kuleje. I nie myślę tu o Polakach bo to dzis zadna inwestycja, poza tym na najlepszych nas nie stać..
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
-
- Kontakt:
Czy Klub zyskał na sprzedaży Turka?
Obawiam się że nie- od sprzedaży odejmijcie pensje tego piłkarza.
Jak summa summarum wyjdzie na 0 to i tak dobrze.
Obawiam się że nie- od sprzedaży odejmijcie pensje tego piłkarza.
Jak summa summarum wyjdzie na 0 to i tak dobrze.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jakbyśmy nie płacili Turkowi to Buchalikowi, czy Kamińskiemu.
Szymański od początku przychodził na rezerwowego.
Także i tak komuś by trzeba było płacić.
Ja nie czuję, że on zrobi wielka karierę, ale oby jednak mu się udało i jeszcze coś wpadło z %
West72 - w Siedlcach punkt i coś mi z Łęczna jeszcze świta, ale może się myle.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Ptaszki ćwierkają, że Martin poszoł za 600k €
Niebieska Holandia!
-
- Kontakt:
Cytat z twittera:
Zwłaszcza biorąc pod uwagę, że my co roku sprzedamy co najwyżej Swędrowskiego czy Kasolika, teraz Turk. Jednak są to w końcu jakieś w miarę regularne pieniądze z transferów.
Czyli wychodzi na to, że bramkarz, który nie grał wybitnych spotkań i prezentował średni, ale równy poziom przyniósł nam około miliona zł zysku po roku gry. Nie są to kwoty, które w obecnych czasach robią wrażenie, ale zdecydowanie na plus.No to do kupy z tym transferem Martina do Estoril.
Wg. Kamila Pawelczyka (duże konto o transferach na fb) Martin Turk poszedł za ok. 600k€
Kupno Turka - 150k€
Do Parmy trafia 40% - 240k€
Na całym interesie z Martinem MOGLIŚMY zarobić coś ok. 210k€ ≈ 893k PLN (na teraz)
Zwłaszcza biorąc pod uwagę, że my co roku sprzedamy co najwyżej Swędrowskiego czy Kasolika, teraz Turk. Jednak są to w końcu jakieś w miarę regularne pieniądze z transferów.
-
- Kontakt:
Każdy grosik w tym klubie jest na plus. Może jak klub będzie bardziej profesjonalny i z ciekawymi zawodnikami będzie można liczyć na większe zyski.
- Rickenn10
- Kontakt:
Paradoksalnie takiego Bieleckiego w życiu byśmy nie sprzedali do takiej Portugalii.
Uważam, że zagranicznego piłkarza z Polski dużo łatwiej sprzedać za granicę niż polskiego.
Uważam, że zagranicznego piłkarza z Polski dużo łatwiej sprzedać za granicę niż polskiego.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Po pierwsze nie był takim graczem, który miał niewiarygodny pozytywny wpływ na postawę całej drużyny. Więc nie może dziwić, że po czekaniu na inne oferty, skorzystali ostatecznie z takiej oferty jaka była na stole. U nas wartości by już nie zwiększył, a skoro sam trener mówi, że nawet jakby Turk był dostępny w pierwszym meczu to i tak postawiłby na Bieleckiego też dobitnie powiedział jak to wygląda.
Bardziej niż informacja za ile poszedł ciekawi mnie czy przerodzi się to w jakiś transfer do nas i jeżeli tak do czy mówimy o bramkarzu czy o innej pozycji czy też po prostu kasa jest na posklejanie już obecnego budżetu i była już wkalkulowana wcześniej.
Bardziej niż informacja za ile poszedł ciekawi mnie czy przerodzi się to w jakiś transfer do nas i jeżeli tak do czy mówimy o bramkarzu czy o innej pozycji czy też po prostu kasa jest na posklejanie już obecnego budżetu i była już wkalkulowana wcześniej.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
To też potwierdza dzisiejszy wywiad na weszło z byłym scoutem piasta spezii czy bordeaux. Młodzi Polacy przestali być atrakcyjni dla poważnych zachodnich lig bo brakuje w ostatnich latach indywidualnego sukcesu. Jeśli zarobiliśmy na tym transferze coś to nic tylko powtórzyc temat. Tanio kupić ograć potem sprzedawać drożej i powtarzać co roku
Zaraz mnie tu forumowi konserwatyści zjedzą ale ja bym poszedł w transfer młodego bramkarza z Warszawy. Tam potrafią z nimi pracować więc pewnie mają kogoś gotowego do grania
Zaraz mnie tu forumowi konserwatyści zjedzą ale ja bym poszedł w transfer młodego bramkarza z Warszawy. Tam potrafią z nimi pracować więc pewnie mają kogoś gotowego do grania