Co z tym Ruchem?
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
Wcześniej w Ruchu byli "tylko" zlodzieje.
Teraz powialo sowieckimi metodami manipulacji i socjotechnikami.
Na razie to sa tylko pojedyncze sugestie, ale nalezy sie spodziewac niedlugo zaostrzenia retoryki i obarczania CAŁĄ winą kibiców.
Wela - jak piszesz ze swoich innych kont tu na forum, to przynajmniej zmien styl pisania, bo jest to juz żenujące.
A najlepiej nic nie pisz, spakuj plecak i pitej na wschód. Nikt cie tu nie chce, miej trochę honoru.
Teraz powialo sowieckimi metodami manipulacji i socjotechnikami.
Na razie to sa tylko pojedyncze sugestie, ale nalezy sie spodziewac niedlugo zaostrzenia retoryki i obarczania CAŁĄ winą kibiców.
Wela - jak piszesz ze swoich innych kont tu na forum, to przynajmniej zmien styl pisania, bo jest to juz żenujące.
A najlepiej nic nie pisz, spakuj plecak i pitej na wschód. Nikt cie tu nie chce, miej trochę honoru.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
zbieraliśmy doświadczeniaFazi71 pisze: ↑14 sie 2019, o 16:04No to Jo Wela sobowtór czamu tak trudno jest pojońć że ktoś może mieć inne zdanie sory że się nie przedstawia ale powód jest prosty jak pisołech wcześniej i jak to widać tu w komentarzach odmienne stanowisko do bojkotu odrazu jest bluzgane a my często obrażani czemu my nikogo nie obrażomy ? Jestem rodzicem młodego który trynuje w akadymi sory ale dla jego dobra się nie przedstawia bo to idzie w bardzo złym kierunku i wcale nie twierdza że wy chcecie źle ale kaj byliście dwa lata tymu jak tyn klub okrodali ?Tak mi wpadło do głowy że zamiast wołać o kasa to może załóżmy zbiórka kibiców na wykup akcji może najpiyrw wirtualnie żeby sprawdzić jaki momy możliwości wydaje mi się że większe niż wisła bo my na Śląsku potrafiymy się bardzi zmobilizować cały czas byda godoł jedno trzeba w trudnej sytuacji się łonczyć a nie dzielić a tu niestety czasami aż pyrszczy jadym....
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Frajerów niech sobie szukają gdzie indziej.PozdRawiam.
- robbo2k
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Złożyłem propozycje zakupu akcji.... po wartości rynkowej. Czyli. 1gr za 75% akcji oraz po 2mln od każdego z akcjonariuszy przez 2 lata w gotówce. Wtedy widzę szanse ratowania spolki.
Za 2mln to UKS awansuje do III ligi. To po co wspierać trupa jak można mieć klub kibicow
Za 2mln to UKS awansuje do III ligi. To po co wspierać trupa jak można mieć klub kibicow
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester
-
- Kontakt:
Ewentualne ekscesy trzeba powstrzymać, szczególnie tych wyrywnych i wulgarnych...
nawet tu na forum, (przecież cały czas nas monitorują !!!)
Bo wtedy cały autorytet kibiców padnie i będziemy kibolami a nie kibicami,
chyba nie o to chodzi?
Konsekwentnie realizujmy bojkot, przyglądając sie tym samym nieudolnym działaniom zarządu i całej tej gromady w SA
Robbo- nie oddadzą Ci ani jednej akcji, bo to chytra ekipa a losy Ruchu to dla nich tylko nie trafiony biznes,
nawet tu na forum, (przecież cały czas nas monitorują !!!)
Bo wtedy cały autorytet kibiców padnie i będziemy kibolami a nie kibicami,
chyba nie o to chodzi?
Konsekwentnie realizujmy bojkot, przyglądając sie tym samym nieudolnym działaniom zarządu i całej tej gromady w SA
Robbo- nie oddadzą Ci ani jednej akcji, bo to chytra ekipa a losy Ruchu to dla nich tylko nie trafiony biznes,
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
nie będzie żadnych ekscesów chyba ze Wela kontra zielone ludziki Weli
-
- Kontakt:
No masz racje, taka prowokacja też jest możliwa... może nie teraz w sobotę ale później ,
Tym bardziej że obecni w RN i zarządzie mają dużo doświadczenia w tym temacie
Tym bardziej że obecni w RN i zarządzie mają dużo doświadczenia w tym temacie
-
- Kontakt:
Ogólnie czytając wywiady z zawodnikami,pracownikami,akcjonariuszami itp... wychodzi na to że wszyscy mają wyjebane w nasz bojkot i bez kibiców da się żyć... tym bardziej w tak niskiej lidze.
Niebieska Dzielnica Halemba
- Wilus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nic nie zaburzy naszego bojkotuRafał19R20 pisze: ↑14 sie 2019, o 13:43Najgorsze jest to ze na sobotni mecz ma byc wejscie za darmo... co moze zaburzyc nasz bojkot..

Dlatego musimy wytrzymać i głośno domagać się normalności.
- _BiADACZ_
- Kontakt:
Fazi71 pisze: ↑14 sie 2019, o 16:04No to Jo Wela sobowtór czamu tak trudno jest pojońć że ktoś może mieć inne zdanie sory że się nie przedstawia ale powód jest prosty jak pisołech wcześniej i jak to widać tu w komentarzach odmienne stanowisko do bojkotu odrazu jest bluzgane a my często obrażani czemu my nikogo nie obrażomy ? Jestem rodzicem młodego który trynuje w akadymi sory ale dla jego dobra się nie przedstawia bo to idzie w bardzo złym kierunku i wcale nie twierdza że wy chcecie źle ale kaj byliście dwa lata tymu jak tyn klub okrodali ?Tak mi wpadło do głowy że zamiast wołać o kasa to może załóżmy zbiórka kibiców na wykup akcji może najpiyrw wirtualnie żeby sprawdzić jaki momy możliwości wydaje mi się że większe niż wisła bo my na Śląsku potrafiymy się bardzi zmobilizować cały czas byda godoł jedno trzeba w trudnej sytuacji się łonczyć a nie dzielić a tu niestety czasami aż pyrszczy jadym....
eRka51 pisze: ↑14 sie 2019, o 14:23Dziwią mnie te wszystkie głosy, że każdy kto napisze coś przychylnego Waszczukowi, wyrazi swoje zdanie, które wynika z obserwacji wszystkiego co się dzieje wokół Ruchu, od razu jest Welą, piątą kolumną, albo się ośmiesza, czym obraziłeś Bogdana Kalusa, zupełnie niezasłużenie, bo napisał w spokojnym, pojednawczym i mądrym życiowo tonie. Może warto i to przemyśleć. Jesteś młodym człowiekiem, krew nie woda i to jedyne co Cię usprawiedliwia. Żeby jednak robić dobrze ważne rzeczy trzeba mieć dystans do siebie i pokorę do życia.
to co? czas się może przedstawić? czy dalej będziesz / będziecie anonimować?
czas do jutra.

"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."
- tedeus63
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Niestety jo uwazaom jak nieliczni tu na forum i Kalus ( nie licze tu generała weli i jego popleczników czy innych zielonych) ze w obecnej sytuacji ten bojkot i tak nic nie do.!!!! RUCH ,S.A. trzymo sie mocno pazurami i ciezko bYdzie ich wygonic. tako patowo sytuacja może trwac i kilka lat
takie moje zdanie !!
i mom chyba do tego prawo jako wieloletni kibic RUCHU.
na mecze byda chodził (niy na uks ) bo jesli ktos przez ostatnie 42lata był na prawie kozdym (99,9%) meczu ciezko mi po prostu zostac w doma. Do mnie to jest sytuacja patowo serce boli ze doszło do czegos takiego.
Byłech z RUCHEM przez prawie pół wieku i zostana do samego konca chobych mioł som siedzieć na stadionie. i prosza nie wyzywejcie mnie od starych ciuli bo tyla serca , strun głosowych i kasy co jo ostawił w tym klubie to ciyzko bydzie znależc takich osób kilkadziesiąt w całym naszym kibicowskim gronie.
P.S. szkoda tylko (okolo 3 lata temu) ze wy , my kibice i tzw. kumaci nie zareagowaliscie i nie byliscie zwarci tak jak teraz, gdy smagor i jedna z ekip jawnie okradala nasz klub , ze nikt nie reagował na to co sie dzieje w klubie . szkoda ze nikt nie reagował jak kibice miedzy innymi sektor 6 dostawały oklep i liscie od naszych ""niby kibiców " gdy spiewalismy na smagora , byłem i widziałem to na własne oczy . mam wielki zal o to , TAK!!! do was grup kibicowskich ze kibic RUCHU biŁ drugiego kibica RUCHU NA WŁASNYM STADIONIE.
Ze interesy jednej z grup stawiali ponad NASZ RUCH !!!!!
i jeszcze JEDNO za moich czasów byłoby to nie do pomyslenia . BO MY KOCHALISMY WSZYSCY NASZ RUCH .

i mom chyba do tego prawo jako wieloletni kibic RUCHU.
na mecze byda chodził (niy na uks ) bo jesli ktos przez ostatnie 42lata był na prawie kozdym (99,9%) meczu ciezko mi po prostu zostac w doma. Do mnie to jest sytuacja patowo serce boli ze doszło do czegos takiego.
Byłech z RUCHEM przez prawie pół wieku i zostana do samego konca chobych mioł som siedzieć na stadionie. i prosza nie wyzywejcie mnie od starych ciuli bo tyla serca , strun głosowych i kasy co jo ostawił w tym klubie to ciyzko bydzie znależc takich osób kilkadziesiąt w całym naszym kibicowskim gronie.
P.S. szkoda tylko (okolo 3 lata temu) ze wy , my kibice i tzw. kumaci nie zareagowaliscie i nie byliscie zwarci tak jak teraz, gdy smagor i jedna z ekip jawnie okradala nasz klub , ze nikt nie reagował na to co sie dzieje w klubie . szkoda ze nikt nie reagował jak kibice miedzy innymi sektor 6 dostawały oklep i liscie od naszych ""niby kibiców " gdy spiewalismy na smagora , byłem i widziałem to na własne oczy . mam wielki zal o to , TAK!!! do was grup kibicowskich ze kibic RUCHU biŁ drugiego kibica RUCHU NA WŁASNYM STADIONIE.
Ze interesy jednej z grup stawiali ponad NASZ RUCH !!!!!
i jeszcze JEDNO za moich czasów byłoby to nie do pomyslenia . BO MY KOCHALISMY WSZYSCY NASZ RUCH .
-
- Kontakt:
Każdego tu serce boli. Ale co innego możemy zrobić żeby pozbyć sie tego dziadostwa z naszego Ruchu? Po tym czasie, o którym piszesz pozostał mi brak zaufania i podejrzliwosc do każdej formy organizacji przy Ruchu.
Uważam, że bojkot spółki nie jest rozwiązaniem idealnym ale firmowanie poczynań obecnego chorego ukladu i bierne poddawanie się kolejny rok pikowaniu w dół to jest najgorsze co możemy zrobić. Żaden duży klub nie może przetrwać mając w du*** opinię własnych kibiców. Dlatego jak nigdy potrzebujemy jedności...
Uważam, że bojkot spółki nie jest rozwiązaniem idealnym ale firmowanie poczynań obecnego chorego ukladu i bierne poddawanie się kolejny rok pikowaniu w dół to jest najgorsze co możemy zrobić. Żaden duży klub nie może przetrwać mając w du*** opinię własnych kibiców. Dlatego jak nigdy potrzebujemy jedności...
- robbo2k
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wela gdzie jest raport za IIkw ?
-
Szymonie. Przepraszam, że pozostaję anonimowy, może przyjdzie czas na ujawnienie nazwiska. W chwili obecnej, gdzie każdy odmienny punkt widzenia wobec prezentowanego obecnie przez Was kierunku nastawionego na bezwzględny upadek Ruchu spotyka się z negacją, ironią, a nawet agresją, nie będę narażał swoich bliskich. To, że mój styl pisania jest być może podobny do stylu Marcina Waszczuka, to zupełny przypadek. A może jesteśmy bliscy światopoglądowo i tyle sensacji. Nikogo staram się nie obrażać, a swoje zdanie wobec Twojej osoby wyraziłem z troski o przyszłość Ruchu. Piszesz, że nie byłeś zwolennikiem bojkotu. Ale teraz jesteś. O ile zgadzam się, że był to potrzebny wstrząs, podobnie jak strajk pracowników, o tyle na dzień dzisiejszy nie ma już uzasadnienia. W mojej ocenie wręcz bardzo szkodzi. Przede wszystkim drużynie, o której tak głośno mówisz, że jest najważniejsza. Sami piłkarze i trenerzy mówią, że kibice to filar każdego meczu, każdej walki. Tworzycie precedens odwracając się od swojej drużyny i argumenty o wspieraniu tylko na meczach wyjazdowych do mnie nie przemawiają. Jest się kibicem dla drużyny, a nie dla akcjonariuszy. Bojkot to też złe emocje, a te jeszcze nigdy nie przyniosły nic dobrego. Ludzie chcą po prostu spokoju. Chcą chodzić na mecze, ale atmosfera ostracyzmu jest nieunikniona, prawda? Znajdą się odważni, którzy przyjdą i sam zobaczysz reakcję. Bardzo to przykre. Rozmawiam z różnymi ludźmi i oczywistym jest, że nie powiem kim oni są, bo jestem lojalny i dyskretny. Takie głosy jednak o Tobie krążą. Z Twojego bliskiego otoczenia również. Słuchasz, owszem, ale tych, którzy myślą podobnie do Ciebie. Od pewności siebie do arogancji cienka granica, nie zapominaj o tym. Nie zgadzam się z powiedzeniem, że nie ma ludzi niezastąpionych. Wypracowane doświadczenie zawodowe i życiowe w połączeniu z pokorą i pojednawczym usposobieniem zawsze przynosi jak najlepsze efekty w pracy. Masz swoje zasługi. Nikt ich nie neguje, wręcz są godne podziwu, ale czy to ma być jedyny argument, żeby teraz uparcie wojować, zamiast dążyć do zgody dla dobra Ruchu, o którym mówisz, że go kochasz? Rozumiem, że jesteś przedstawicielem kibiców, ale Twoja pozycja pozwala mieć wpływ na obecną sytuację. Jeśli chodzi o Bogdana Kalusa, to tak, obraziłeś go, tylko za to, że powiedział co czuje i co myśli. Ma do tego prawo, a my je powinniśmy uszanować, bo jak widać nikt ze znanych nie zabrał publicznie głosu. Dlatego szanuję każdego kto swoją postawą chce uratować naszą Niebieską Legendę. Chorzów potrzebuje na cito zgody, współpracy i nowego stadionu. Z relacji Zdzisława Bika jasno wynika kto jest odpowiedzialny za złe zarządzanie i długi. Kto mógł pomóc, a nie chciał. Tam trzeba szukać winnych, a nie wśród tych, którzy zostali, żeby teraz walczyć o przetrwanie. Zawsze warto, jeśli chodzi o ludzi, to zawsze warto. A Ruch Chorzów, to ludzie. Piłkarze, trenerzy, pracownicy i kibice.simonsays pisze: ↑14 sie 2019, o 14:53eRka51 - ja w swoim wpisie odniosłem się do Twojego, Ty nie odnosisz się do mojego. Przykro mi z tego powodu, ale wiem dlaczego to robisz.eRka51 pisze: ↑14 sie 2019, o 14:23Długo myślałem, czy skierować te słowa do Ciebie Szymon, bo przeszło mi przez myśl, że uderzysz personalnie w Waszczuka. Pomyślałem jednak, że dla dobra Ruchu warto, żeby to wybrzmiało. Niestety nie pomyliłem się. Z trudem bowiem przyjmujesz słowa krytyki i Twoja odpowiedź jest tego dowodem. Nie wszyscy myślą tak jak Ty. Nie wszyscy zgadzają się z bojkotem. Nie wszyscy chcą upadku Klubu. Nie wszyscy chcą kłótni i ciężkiej atmosfery. Przyjmij to do wiadomości, bo wcześniej celowo tego nie napisałem, ale ludzie mówią, że obrastasz w piórka, że stałeś się nerwowy, że przestajesz słuchać innych będąc przekonanym o swojej nieomylności i jedynej słusznej racji. Owszem, dużo dobrego zrobiłeś i to jest powód do dumy i wdzięczności. Co nie zmienia faktu, że teraz bardziej dzielisz, niż łączysz, a to już jest nieodpowiedzialne. Pokora. To słowo zostawiam Ci do przemyślenia.simonsays pisze: ↑14 sie 2019, o 12:23Marcinie Waszczuku, proszę sobie mną buzi nie wycierać.eRka51 pisze: ↑14 sie 2019, o 09:09Tutaj słowo do Szymona Michałka. Z całym szacunkiem dla Twojej pracy i chcę wierzyć, szczerych chęci, pomyśl, czy aby na pewno chcesz się zapisać w historii i świadomości ludzi jako ten, który blokował być może jedną z ostatnich szans uratowania Ruchu w postaci Klubu z 99 letnią historią, tradycją i zasługami godnymi pamięci... Chcesz być za to odpowiedzialny? Wystarczy jedno Twoje zdanie, żeby nieuzasadniony już na tym etapie bojkot zawiesić i udowodnić, że dla Ruchu warto połączyć siły. Przestać dzielić, a zacząć łączyć. Jak w rodzinie. Doskonale to ujął Bogdan Kalus w swojej odezwie do Niebieskiej rodziny. Wielki szacunek dla niego, bo jako jeden ze znanych przyjaciół Ruchu odważył się pokazać, że trzeba walczyć w dobrej sprawie. Ludzie chcą już spokoju. Chcą chodzić na mecze. Pomyśl o tym Szymonie.
Teraz czas wywierać presję na Miasto. To kibice pomogli(!) prezydentowi Kotali objąć stanowisko zachęceni zapewnieniami stałego finansowania Ruchu i budowy nowego stadionu. W budżecie miasta są wypracowane przez wszystkich pieniądze, a Chorzów potrzebuje Ruchu i nowego Stadionu! I tutaj nie ma kompromisu! Chorzów to Ruch. Bez Ruchu i bez nowego stadionu miasto podupadnie i pójdzie w zapomnienie, na czym stracą wszyscy. Mieszkańcy, kibice Niebieskich i historia Śląska.
Mówiłem to już Tobie wielokrotnie i powtórzę jeszcze raz. Ja, Szymon Michałek, który nie boi się pisać pod swoim nazwiskiem, bo nie mam sobie nic do zarzucenia, nie tworzę fejkowych kont, z których sam się chwalę itd, a wszystko do czego doszedłem w życiu, zawdzięczam sobie, również w tym życiu przy Cichej 6.
Czy możesz mi Marcinie powiedzieć, po czym wnosisz, że blokuję jedną z ostatnich szans na uratowanie klubu? Boli was Marcinie Waszczuku, że przez lata zrobiłem temu klubowi z pomocą kibiców najlepszy Sektor Rodzinny w Polsce, a ludzie tacy jak Ty, którzy nie widzą czym jest dla nas Ruch, jeszcze sobie przypisywaliście ten sukces.
Nigdy się od nikogo nie nasłuchałem tylu kłamstw na swój temat w kontekście Ruchu, jak od was. Boli was, że ktoś widzi jak rozpierdalacie Ruch, że zwróciłem wam uwagę na wałki Patermana, na niekompetencję ludzi zarządzających Ruchem. Boli was, że kibice się w końcu pokapowali, że powoli zabijacie ten klub.
Powiem Ci Marcinie, my się na tą wegetację klubu nie godzimy. Jeśli Twoi mocodawcy rzeczywiście kochają Ruch, to tak jak mówimy od dawna, kasa na stół, zaległości jest 4 miliony, ale niech dadzą chociaż 2.5 mln, a kibice sami wrócą. Zobaczą normalność, opłacanych na czas pracowników, drużynę która ma w czym prać ubrania, co pić na treningu.
To typowe dla takich ludzi jak wy, że uderza się w społecznika takiego jak ja, który wam wytyka błędy. Obwinia o upadek klubu. Co was tak trzyma przy tym, żeby za wszelką cenę prowadzić wegetację klubu przy uciesze miasta, które śmieje się kibicom w twarz kolejny raz przesuwając budowę stadionu.
Co do Bogdana Kalusa, to będę z nim dzisiaj rozmawiał i ośmieszył się tym felietonem, więc powoływanie się na jego słowa wiele mi o Tobie Marcinie mówi.
Mówisz, że wystarczy moje jedno słowo, żeby bojkot zawiesić, mimo że mówiłem to i Tobie, i wszystkim zebranym w ubiegły czwartek w kawiarence klubowej, że ja jestem głosem kibiców, ale nie liderem. Bojkot to nie moje widzimisię tylko kolegialna i wspólna decyzja wszystkich fan klubów i kibiców, którzy mają coś na Ruchu do powiedzenia. Jak dobrze wiesz, byłem podczas rozmowy telefonicznej z przedstawicielem miasta w Radzie Nadzorczej Ruchu, kiedy próbowałem uniknąć bojkotu, a w tym samym momencie wyszło oświadczenie Rady Nadzorczej, które uderzało w moją osobę. Już nie pamiętasz, że miałeś wpływ na to, żeby to oświadczenie miało inną treść, żeby na siłę nie konfliktować się z kibicami. Dobrze wiesz, że to po tym oświadczeniu kibice rozpoczęli bojkot, bo ich po raz kolejny podana ręka została popluta.
Wy ten bojkot sprowokowaliście, wy go rozpoczęliście, to wy go zakończcie. Kasa na stół, a jak nie to miej honor Marcinie, i podaj się do dymisji, co obiecywałeś. Mówiłeś, że jeśli się nie dogadamy, to odejdziesz. Nie dogadaliśmy się, a nadal tu jesteś.
Gdzie Twój honor, na który się wszędzie powołujesz. U was tylko słowa, słowa a nie czyny.
Dziwią mnie te wszystkie głosy, że każdy kto napisze coś przychylnego Waszczukowi, wyrazi swoje zdanie, które wynika z obserwacji wszystkiego co się dzieje wokół Ruchu, od razu jest Welą, piątą kolumną, albo się ośmiesza, czym obraziłeś Bogdana Kalusa, zupełnie niezasłużenie, bo napisał w spokojnym, pojednawczym i mądrym życiowo tonie. Może warto i to przemyśleć. Jesteś młodym człowiekiem, krew nie woda i to jedyne co Cię usprawiedliwia. Żeby jednak robić dobrze ważne rzeczy trzeba mieć dystans do siebie i pokorę do życia.
Czekam na Twoją odpowiedź cały czas.
Tymczasem odniosę się do Twoich słów:
1. "Z trudem bowiem przyjmujesz słowa krytyki" - mogę prosić o konkretny przykład. Znamy się osobiście, że wiesz, że z trudem przyjmuję krytykę? Jeśli ktoś ma rację a ja się myliłem, nie mam problemu żeby się uderzyć w pierś i przeprosić. Krytyki przyjąłem już sporo, gdybym jej nie przyjmował, to nie wystawiałbym się na publiczny ostrzał.
2. "Nie wszyscy myślą tak jak Ty. Nie wszyscy zgadzają się z bojkotem" - po pierwsze nie byłem zwolennikiem bojkotu i to Ci już napisałem wyżej. Nigdy nie mówiłem, że mam monopol na prawdę. Oczywiście, że są ludzie za i przeciw bojkotowi. Przecież nikt nikomu nie zabrania być za lub przeciwko bojkotowi. Wręcz przeciwnie, osoby które były przeciwne, ale w mniejszości, zdecydowały się dołączyć. Na tym polega budowanie jedności, a to co Ty robisz to dzielenie ludzi na tych którzy są za i przeciw.
3. "Ludzie mówią, że obrastasz w piórka, że stałeś się nerwowy, że przestajesz słuchać innych będąc przekonanym o swojej nieomylności i jedynej słusznej racji" - hmm. Jakby to skomentować. Dużo już o sobie słyszałem, to też. Mogę zapytać jacy ludzie? Z kim rozmawiasz? Przecież jestem w stałym kontakcie z kibicami, przekazuję często wam decyzje kibiców. Więc jak bym to miał robić, bez słuchania innych, bo nie bardzo rozumiem? Ta nieomylność i jedyna słuszna racja jak ją nazywasz, ani nie są moje, tylko wszystkich kibiców, którzy robią dla Ruchu coś więcej niż pisanie na forum, ani też nie są jedyne, bo często zapraszamy innych do dawania swoich pomysłów i rozwiązań, wiec znowu trafiłeś kulą w płot.
4. "Co nie zmienia faktu, że teraz bardziej dzielisz, niż łączysz, a to już jest nieodpowiedzialne. Pokora. To słowo zostawiam Ci do przemyślenia" - proszę o przykład dzielenia z mojej strony. Powiem Ci więcej, Simona na Ruchu nie musi być. Ruch sobie 99 lat dobrze radził beze mnie i poradzi sobie beze mnie. Nikt z kibiców, piłkarzy, działaczy, trenerów nie jest równy Ruchowi, może poza ś.p. Gerardem Cieślikiem. Nikt. Jeśli większość uzna, że to Simon jest winny, to dla dobra Ruchu odejdę, bo kocham ten klub. Więc nie bój żaby o moją pokorę. To, że jestem pewien siebie, nie oznacza że brak mi pokory.
5. Gdzie obraziłem Kalusa? Tym, że napisałem że się ośmiesza? A gdzie tu obraza?
Bez odbioru Marcin![]()
- KevinMitnick
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wywołać kryzys i potem nim zarządzać, gra na czas, podział grupy etc... normalnie ubeckie metody.
- robbo2k
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Pięknie .. zobowiązania wzrosły do 29,24mln. Strata kwartalna wyniosła 1,4mln. Spółka pogłębia dno