Sezon 2008/2009

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
jugador
Kontakt:

#2041 Post autor: jugador » 29 maja 2009, o 12:09

Teorie spiskowe :rotfl:

Jakby Lks strzelil te dwie sety z nami sedzia ni chooja by nam nie byl wstanie pomoc.
A faule to tam dwa byly w polu karnym wiec nie przesadzajmy z tym , ze wiekszosc sedziow by tego nie gwizdnela.Tak mozna mowic o kazdym faulu.Juz widzialem w polskiej lidze tyle ewidentnych przewinien i brak karnego , ze szkoda gadac.
Najlepsze przyklady to Fabus faulowany na Cichej z Zaglebiem Lubin(przez Stasiaka?) czy w zeszlej rundzie Cwielong z Jaga.To samo w odwrotna strone.Wiec tutaj nigdy nie wiadomo co sie gwizdnie a co nie.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

Elmer
Kontakt:

#2042 Post autor: Elmer » 29 maja 2009, o 16:44

http://www.90minut.pl/news/93/news93345 ... ywana.html

ciekawe to. Zapomnieli dopisać, że wszystko zależy od wyników ostatniej kolejki ekstraklasy.

Albo mi się wydaje, albo w naszym przypadku i przypadku Polonii wszystko trwało tydzień, a nawet 2 lub 3 (Polonia). Chyba, że z nerwów mi się ten czas tak dłużył. W sumie możliwe, bo nocy nie spałem i wszystko dni mi się dłużyły x2
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

fuhr
Kontakt:

#2043 Post autor: fuhr » 29 maja 2009, o 16:55

a ja mam nadzieje ze jakos LKS wyjdzie z tego

jak kots ma spadac - to niech spada na boisku
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#2044 Post autor: MkF » 29 maja 2009, o 17:16

fuhr pisze:jak kots ma spadac - to niech spada na boisku
czyt. górnik :hyhy:

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#2045 Post autor: radzion » 29 maja 2009, o 17:42

fuhr pisze:a ja mam nadzieje ze jakos LKS wyjdzie z tego

jak kots ma spadac - to niech spada na boisku

jednak nie wszystko stracone, czyzby 3 rok z rzedu decyzje nieodwoalne byly odwoalne?

Zarząd PZPN na dzisiejszym posiedzeniu zadecydował, że sprawa licencji dla Łódzkiego Klubu Sportowego będzie jeszcze raz rozpatrywana przez Komisję Licencyjną.

Wniosek w tej sprawie złożył prezes ŁZPN Edward Potok.

za 90minut.pl

Awatar użytkownika
Pawel
Kontakt:

#2046 Post autor: Pawel » 29 maja 2009, o 18:04

Wynik zebrania komisji oczywiście nie wcześniej, niż sobota, godzina 19:45.

Tego się nie spodziewałem, w tym Allianzie jednak tęgie głowy pracują.
Zostawili sobie furtkę dla ewentualnej jutrzejszej porażki z Polonią, a jak wszystko pójdzie zgodnie założonym z planem (Polonia przewracająca się o własne nogi), to można oddać ŁKSowi tą licencję. Taktyczny majstersztyk.
Nawet już u bukmacherów kursy na wygraną Górnika lecą łeb na szyję.

Misiek
Kontakt:

#2047 Post autor: Misiek » 29 maja 2009, o 19:32

Harpo pisze:A może by tak zatrzymać autokar z piłkarzami Allianzu? Mecz się nie odbędzie, walkower dla Poloni i żabole lecą. :oczami:
Tak trzeba zrobić :hyhy: .
Nieważne skąd pochodzimy i kim jesteśmy, wszyscy jesteśmy kibicami Ruchu Chorzów.

"Ruch Chorzów przed 1939 rokiem był jednoznacznie kojarzony z powstańcami śląskimi i polskimi patriotami, spośród których głównie rekrutowali się kibice. Kibice niemieccy kibicowali innym klubom.Nie przypadkiem pierwszy mecz rozegrano 3 maja 1920 roku,w dniu uchwalenia Konstytucji trzeciomajowej". Co niezmienia faktu że jesteśmu Ślązakami ;], lecz zapamiętajmy że Ślazakami-Polakami, a nie Niemcami.

Harpo
Kontakt:

#2048 Post autor: Harpo » 29 maja 2009, o 19:45

gerhat pisze:LG
a Ruch tez się uczymie bo pzpn jest wk..
Że niby kupiliśmy mecz z ŁKSą ?? I remis z Lechem?
Litości...
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Misiek
Kontakt:

#2049 Post autor: Misiek » 29 maja 2009, o 20:00

Już skończie pi***olić. Za co niby Ruch kupił mecze?? Nawet na wypłaty niema, a wy korupcja... Zal mi takich. :wstyd:
Nieważne skąd pochodzimy i kim jesteśmy, wszyscy jesteśmy kibicami Ruchu Chorzów.

"Ruch Chorzów przed 1939 rokiem był jednoznacznie kojarzony z powstańcami śląskimi i polskimi patriotami, spośród których głównie rekrutowali się kibice. Kibice niemieccy kibicowali innym klubom.Nie przypadkiem pierwszy mecz rozegrano 3 maja 1920 roku,w dniu uchwalenia Konstytucji trzeciomajowej". Co niezmienia faktu że jesteśmu Ślązakami ;], lecz zapamiętajmy że Ślazakami-Polakami, a nie Niemcami.

Adek30

#2050 Post autor: Adek30 » 29 maja 2009, o 20:49

gerhat pisze:LG
coś w tym jest albowiem dzień przed naszym meczem z Arką jeden szczewus powiedział mi to samo, nikt ze Śląska nie spadnie

brzmiało to mniej wiecej tak, że oni maja załatwione zycięstwo z Piastem, z Craxą walcza na poważnie, a potem nic im sie juz złego nie stanie, a Ruch tez się uczymie bo pzpn jest wk.. na Tuska i PO za forsowanie Gdańska i Wrocławia na Euro a Lato chciał Kraków i Chorzów, więc postanowili spuścić Arkę i Lechię, a jak plan się nie powiedzie to sa jeszcze licencje i napewno nikt ze Sląska nie spadnie.

Pamietam jak go wyśmiałem, ale teraz coraz częsciej nurtuje mnie pytanie: prorok czy co?
:szok:
jasne, a ten kumpel czy kto tam, ma tajne powiązania z Lato, wie co sie odbywało w tajnym rozmowach wśród prezesów klubów, i w ogóle wie dokładnie, kto ile dał za co i komu. Boże, takie bajki może pociskać tylko w erze :niepewny:
Niech ten kumpel w takim razie stawia majątek jak wie co się wydarzy. :wstyd:

Awatar użytkownika
19wiRek20
Kontakt:

#2051 Post autor: 19wiRek20 » 29 maja 2009, o 20:57

Proste Rachunki. Górnik przegra - Łks nie ma licencji, Górnik wygra - Łks ma licencję.

binaR
Kontakt:

#2052 Post autor: binaR » 30 maja 2009, o 11:09

sorki za offtop ale: jo strasznie zaluja tych ludzi (co tu piszom ciagle ło Górniku) jak KSG śleci...Co wy boroki bydziecie robic? Śledzic ich wyniki na Pelikanie Łowicz?
Jak na razie to jo ino widziol odpuszczony mecz Odry z żabolami. A co do licencji to przeca my sie tyz odwolywali i czekali ileś ta czasu na decyzja.
Ale co tam, lepij nagodać o układach, konszachtach, przekretach, machlojkach.
Piłka jeszcze w grze uoboczymy po dzisiejszym szpilu!
[img]http://img45.imageshack.us/img45/4044/adammalyszfannl6hn6.png[/img]

RudaSlaska7
Kontakt:

#2053 Post autor: RudaSlaska7 » 30 maja 2009, o 11:22

bedziemy robic to samo co oni robili bez nas :)

teraz 2 miesiace czekania na nowy sezon
:niepewny:

buli19R20
Kontakt:

#2054 Post autor: buli19R20 » 30 maja 2009, o 11:56

chopy co wy epicie jakie uklady gdyby górnik robioł takie konszachty jak wy epicie to by grali dzisioj o majstra a nie o utrzymanie !!!!!!!!!!!!1

PS. Jak chcecie to sie powołejcie spec komisjo :)

Diegos
Kontakt:

#2055 Post autor: Diegos » 30 maja 2009, o 12:27

Jeden z działaczy PZPN zapytany: "Co jeśli plotki o tym iż kibice z Gliwic zrobią wszystko, aby ich drużyna przegrała mecz tylko po to by obniżyć do minimum szanse na pozostanie Górnika Zabrze w ekstraklasie?" odpowiedział: "W takim wypadku możliwa będzie karna degradacja Piasta do niższej klasy rozgrywek. Bo skoro kibicom Piasta nie zależy na tym aby ich drużyna zwyciężała i aby wszystko odbywało się w duchu Fair Play to nie ma miejsca dla takiej drużyny w Ekstraklasie. Wszelkie animozje pozaboiskowe pomiędzy kibicami Górnika i Piasta powinny pozostać poza boiskiem"

Źródło onet.pl
:rotfl: pismaki wszystko łykną :hyhy:

ODPOWIEDZ