Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Jak do tej pory pełna zgoda 8-12 to taki pułap a biorąc pod uwagę kto tym wozem kieruje to 🫣
- KevinMitnick
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Mam wrażenie, że nadszedł czas na zmianę strategii transferowej. Proponuję postawić na:
Sanatorium Dawnych Asów
DPS – Dom Piłkarskich Seniorów
A może przyjąć szyld rodem z PRL?
„Niebieska Rodzina: od juniora do seniora – zawsze masz u nas spokojną emeryturę”
„Wiek i umiejętności nie grają roli – w Niebieskiej Rodzinie Ruch gwarantuje Ci beztroską emeryturę”
Sanatorium Dawnych Asów
DPS – Dom Piłkarskich Seniorów
A może przyjąć szyld rodem z PRL?
„Niebieska Rodzina: od juniora do seniora – zawsze masz u nas spokojną emeryturę”
„Wiek i umiejętności nie grają roli – w Niebieskiej Rodzinie Ruch gwarantuje Ci beztroską emeryturę”
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Akademia nie istnieje by promowac swoich mlodych bo sa za slabi.
Na gotowe transfery nas nie stac.
My nawet kierunku w ktorym mamy zmierzac nie mamy.
Na gotowe transfery nas nie stac.
My nawet kierunku w ktorym mamy zmierzac nie mamy.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie wiem co byśmy pisali, najlepiej pochwały, ale niestety, dopóki nie zaczną dobrze grać, moje zniesmaczenie zawalonym sezonem, nie minie.jajo pisze: ↑17 cze 2025, o 17:35to byscie pisali, ze ch** nie marketing.chropaczow pisze: ↑17 cze 2025, o 17:10Oni myślą, że przez te zagadki, zapomnimy co się odwaliło w minionym sezonie. Długo mi nie przejdzie wkurzenie.Ozor pisze: ↑17 cze 2025, o 16:46Acid pisze: ↑17 cze 2025, o 15:55Dlatego dawali by normalnie info w momencie podpisu a robią cyrki z liczbami, tajemnicami, screenami i innymi SOONami. Interesuje mnie o co gramy w tym roku, chciałbym żeby to jasno wybrzmiało, mam dość pierdzielenia od 30 lat odkąd jestem na Cichej o tym że skupiamy się na kolejnym meczu. Poprzedni sezon przelał czarę goryczy. Konkrety poproszę a nie robienie wstawek na insta czy fejsa. A jak nas nie stać na ekstraklase to niech to wybrzmi. I nie piszcie mi że już nie pamiętam gdzie byliśmy jeszcze 4 lata temu po pamiętam doskonale. Jak również w latach 2004-5 gdzie na Cichej było nas 2tys w porywach. Staliśmy się klubem podrzednym na śląskim podwórku, bez wymagań, bez presji, bez ciśnienia. To wk***ia i zniechęca bardziej niż forma kopaczy.racja!
ze tak to mozna prezentowac wzmocnienia w Fortunie Wyry.
Chodzi o to, że jedynym ważnym obecnie, jest zaprezentowanie, a już najbardziej zgranie zespołu, a nie kombinacje i wymiana kopaczy na pozycjach, na które się nie nadają.
Swoją drogą, warto by przyjąć samuraja tak, żeby nie zapomniał tego nigdy. To chyba pierwszy Azjata w naszym Ruchu.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
no to zamknijmy dzial marketingu, bo kibice obrazili sie za zly wynik w zeszlym sezonie.chropaczow pisze: ↑17 cze 2025, o 20:08Nie wiem co byśmy pisali, najlepiej pochwały, ale niestety, dopóki nie zaczną dobrze grać, moje zniesmaczenie zawalonym sezonem, nie minie.jajo pisze: ↑17 cze 2025, o 17:35to byscie pisali, ze ch** nie marketing.chropaczow pisze: ↑17 cze 2025, o 17:10Oni myślą, że przez te zagadki, zapomnimy co się odwaliło w minionym sezonie. Długo mi nie przejdzie wkurzenie.Ozor pisze: ↑17 cze 2025, o 16:46Acid pisze: ↑17 cze 2025, o 15:55Dlatego dawali by normalnie info w momencie podpisu a robią cyrki z liczbami, tajemnicami, screenami i innymi SOONami. Interesuje mnie o co gramy w tym roku, chciałbym żeby to jasno wybrzmiało, mam dość pierdzielenia od 30 lat odkąd jestem na Cichej o tym że skupiamy się na kolejnym meczu. Poprzedni sezon przelał czarę goryczy. Konkrety poproszę a nie robienie wstawek na insta czy fejsa. A jak nas nie stać na ekstraklase to niech to wybrzmi. I nie piszcie mi że już nie pamiętam gdzie byliśmy jeszcze 4 lata temu po pamiętam doskonale. Jak również w latach 2004-5 gdzie na Cichej było nas 2tys w porywach. Staliśmy się klubem podrzednym na śląskim podwórku, bez wymagań, bez presji, bez ciśnienia. To wk***ia i zniechęca bardziej niż forma kopaczy.racja!
ze tak to mozna prezentowac wzmocnienia w Fortunie Wyry.
Chodzi o to, że jedynym ważnym obecnie, jest zaprezentowanie, a już najbardziej zgranie zespołu, a nie kombinacje i wymiana kopaczy na pozycjach, na które się nie nadają.
Swoją drogą, warto by przyjąć samuraja tak, żeby nie zapomniał tego nigdy. To chyba pierwszy Azjata w naszym Ruchu.
na zlosc babci odmrozmy sobie uszy.
i zakopujmy sie w kryzysie.
nakrecajmy spirale.
bedzie mozna wiecej narzekac i pisac juz nie jestesmy wielkim klubem i w ogole wyliczyc, ze jestesmy 44 sila na Slonsku.
mam wrazenie, ze pol forum to by moze nawet podswiadomie bylo zadowolone, bo mogloby sobie jeszcze mocniej ulzyc.
uuu wdech wydech...

przeciez to jest postulat na tej zasadzie: jak napastnik nie strzeli karnego, to niech obronca strzeli samobojcza, a nie sie popisuje jakimis wslizgami.
tak wyglada ten postulat, zeby nie opakowywac transferow, tylko "zaczac grac".
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Zdecydowana zgoda że trudno o optymizm a syf z zeszłego sezonu jeszcze długo będzie siedział w głowach, ale... Nie popadajmy w skrajności w drugą stronę. Co innego brak wygórowanych oczekiwań, a co innego niemal życzenie żeby jeszcze coś się z*ebalo.
Minie trochę czasu kiedy większość z nas odzyska radość z dnia meczowego ale wiaRa to coś co nas bardzo często opisywało.
Ruszy sezon, oby piłkarze pomogli nam szybko zapomnieć o pierwszej połowie roku
Minie trochę czasu kiedy większość z nas odzyska radość z dnia meczowego ale wiaRa to coś co nas bardzo często opisywało.
Ruszy sezon, oby piłkarze pomogli nam szybko zapomnieć o pierwszej połowie roku
"Ruch nas rozjechal jak walec, zmiazdzyl, upokorzyl, rozdeptal."
-
- Kontakt:
Nagamatsu 5 lat z hakiem mieszka w Polsce, pewnie coś tam po polsku rozumie? 

- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Starzyński to pilkarz Wisły, ktory był na wypozyczeniu w Łęcznej. Zebrał tam 319 minut, bez gola i asysty.KevinMitnick pisze: ↑17 cze 2025, o 19:16
Wisła Kraków – systematyczne budowanie kadry, zagraniczny pomocnik
Piotr Starzyński (20 l., lewy skrzydłowy) – wypożyczenie z Górnika Łęczna, tyglem nowych możliwości w ofensywie
Mikołaj Biegański (22 l., bramkarz) – wypożyczenie z San Jose Earthquakes, stabilizacja pozycji numer 1 między słupkami
Filip Baniowski (17 l., prawoskrzydłowy) – awans z II zespołu Wisły, dowód na zaufanie do młodzieży ze szkółki
David Juncà (30 l., lewy obrońca) – wolny transfer z Inter Club d’Escaldes (Andorra), wzmocnienie defensywy doświadczonym graczem zza granicy
Enis Fazlagić (24 l., defensywny pomocnik) – wolny transfer z Górnika Łęczna; (zagraniczny pomocnik), twarda „szóstka”, która uporządkuje środek pola
Wniosek: Wisła Kraków konsekwentnie łączy promocję młodzieży (Baniowski, Starzyński) z doświadczonymi, zagranicznymi wzmocnieniami (Juncà, Fazlagić), budując stabilną i zrównoważoną kadrę.
GDZIE JEST WIZJA? GDZIE SĄ AMBICJE?
Dyrektor Sportowy chyba myśli że jeszcze gramy w 2014 roku. Te transfery to nie wzmocnienia - to desperacka próba zapełnienia składu NAJTAŃSZYMI opcjami na rynku.
PROGNOZA NA SEZON:
Miejsce 8-12, walka podkreślam walka o środek tabeli, zero szans na awans. Znowu będziemy "odbudowywać się" przez kolejne 2 lata.
Kibice Ruchu zasługują na więcej niż łatanie dziur zawodnikami których nikt inny nie chciał!
PS: Czekam na standardowe tłumaczenie o "ograniczonym budżecie" i "cierpliwości". Po 10 latach w niższych ligach cierpliwość mi się skończyła. Tu nie ma wizji podkreslam to po raz kolejny tu są tylko ogólniki i czarowanie.
Aż się boję co dalej wymyśli nasz dział sportowy...
Jedyna nadzieja, że chłop od przygotowania fizycznego da im w pi*** i wreszcie będą szybkościowo nie odstawać od reszty ligi, chcociaż patrząc na tych naszych emerytów śmiem wątpić.
Asceto z resztą próbuje cos z tego poskładać ale ja się nie dam już nabierać na te kocopoły... mam nadzieje że wreszcie dyrektor sportowy wyjdzie albo prezes wyjdzie do DZIENNIKARZY i powie o co walczymy w sezonie 2025/2026
Fazlagic podobnie, pilkarz Wisły wypozyczony do Łęcznej. 254 minut bez gola i asysty.
Bieganski skoczylo mu sie wypozyczenie. wraca do Wisły, ale przechodzi dlaej do Widzewa.
Junca z Wisły odszedl rok temu.
Baniowski - jakis random, o ktorym nikt nie slyszal. Napisz tak o Rosole przy podsumowaniu Ruchu. czemu nie napisales? bo do narracji nie pasowalo?
CHŁOPIE
miało byc zaoranie klubu, a nastapilo SAMOZAORANIE.
Ty nie umiesz czytac prostych informacji na transfermakrt a zgrywasz eksperta.
poukladasz ladnie zdania i napierdolisz elaborat na 4 kartki A4, ktory robi wrazenie merotyrycznego...
dla kogos kto w ogole nie oglada polskiej pilki...czyli wiekszosci tego forum.
jak ktokolwiek cos oglada to wiedzial, ze Starzynski i Fazlagic sie nie przebili w Łecznej.
Dla Ciebie to "Wisła Kraków konsekwentnie łączy promocję młodzieży (Baniowski, Starzyński) z doświadczonymi, zagranicznymi wzmocnieniami (Juncà, Fazlagić), budując stabilną i zrównoważoną kadrę."

a mialo byc "wdech wydech"

Mielca i Tychow nie komentuje. podobne dziadostwo napisane pod tezy. tyle dobrze, ze chyba informacje z transfermarkt sa odpowiednio odczytane.
reakcja forum tez ciekawa. nikt nie napisze "ej jaki Starzynski, jaki Junca, jaki Fazlagic, co ty pi***olisz?" tylko teksty zgodne z narracja, ze jest dupa, a dupa bedzie glebsza.
- Konrad
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Na bank "ku.rwa" "ch.uj" "spie.rdalaj" etc. Dobrze, by było, jakby kumał trochę więcej
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!
-
- Kontakt:
Ten wysryw wyżej pod swoją tezę to chyba napisany przez chat GPT w stylu "napisz mi podsumowanie transferów, ale tak, żeby wyszło, że spadamy, a inne kluby są super". Dramat wręcz. Nasze wszystko be, za to inni to wręcz odkrywcy talentów.
Poziom tego forum ostatnimi czasy puka w dno od spodu. Rozumiem, że zeszły sezon był na prawdę słaby wobec naszych oczekiwań, ale jak najbardziej pozytywne posty ostatnio pisze tutaj 'uszy' to znaczy, że juz coś jest z wami nie tak.
Junca- "wzmocnienie doświadczonym graczem zza granicy" (ku*** Andora!), a u nas powrót to odgrzewany kotlet, którego odpalili.
Bramkarz z Motoru chwalony za sezon w 2 lidze, a u nas odpad z Korony po spadku...
Dychnijcie se do poczatku sezonu coniektórzy, bo wstyd takie coś pisać.
Poziom tego forum ostatnimi czasy puka w dno od spodu. Rozumiem, że zeszły sezon był na prawdę słaby wobec naszych oczekiwań, ale jak najbardziej pozytywne posty ostatnio pisze tutaj 'uszy' to znaczy, że juz coś jest z wami nie tak.
Junca- "wzmocnienie doświadczonym graczem zza granicy" (ku*** Andora!), a u nas powrót to odgrzewany kotlet, którego odpalili.
Bramkarz z Motoru chwalony za sezon w 2 lidze, a u nas odpad z Korony po spadku...
Dychnijcie se do poczatku sezonu coniektórzy, bo wstyd takie coś pisać.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Z tego co pisał Danisz możemy się spodziewać jeszcze odejść.... Naprawdę nie wygląda to dobrze..
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
a to nie chcielismy wietrzyc szatni?Rafał19R20 pisze: ↑17 cze 2025, o 21:33Z tego co pisał Danisz możemy się spodziewać jeszcze odejść.... Naprawdę nie wygląda to dobrze..
wiekszosc nie byla za haslem "wszyscy won", no moze prawie wszyscy?
-
- Kontakt:
Pisze ze 2,3 odejścia to obcokrajowcy.
-
- Kontakt:
Temu gościowi wyżej od "młodych perspektywicznych" chyba chodzi o Chmarka, Lachendro itd.
Wieczne szkamranie, albo myślenie życzeniowe.
My finansowo i organizacyjnie realnie jesteśmy na środek tabeli. Dla mnie miejsce barażowe będzie sukcesem a pozycja poniżej miejsca 10 będzie porażką, miejsca 7-10 neutralnie. I jak to zrozumiecie to te transfery wyglądają całkiem solidnie a przede wszystkim są zrobione przed 1 treningiem, co u nas przypominam jest to coś wyjątkowego.
Wieczne szkamranie, albo myślenie życzeniowe.
My finansowo i organizacyjnie realnie jesteśmy na środek tabeli. Dla mnie miejsce barażowe będzie sukcesem a pozycja poniżej miejsca 10 będzie porażką, miejsca 7-10 neutralnie. I jak to zrozumiecie to te transfery wyglądają całkiem solidnie a przede wszystkim są zrobione przed 1 treningiem, co u nas przypominam jest to coś wyjątkowego.
-
- Kontakt:
Cykalo, Nono, Soma?
Chyba nikt by nie plakal, chociaz Some bardzo lubie
Ps ciesze sie ze wkoncu jakies glosy rozsadki bo widze jebanie wszystkiego i wszytkich bylo obecnie trendy
My name is prince and i'm funky
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)