Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Elmer
Kontakt:

Re: Modernizacja stadionu

#19936 Post autor: Elmer » 29 mar 2023, o 23:44

W necie każdy może napisać wszystko. Trep również. Niech sobie pisze, kto go bierze na poważnie?
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Waserwaga
Kontakt:

#19937 Post autor: Waserwaga » 30 mar 2023, o 00:37

Taki Wela też jest potrzebny.
Ruch to cały przekrój społeczeństwa.
Jo moga się z nim nie zgadzać, ale mocie w ci*** innych co go komentują i go wspierają.
Krzywdy nie robi, a im więcej sie o Ruchu godo tym lepiej.
Kozdy z nos, on też, chce żeby to wszystko szło ku lepszemu, kozdy z nos robi to po swojemu.
Lepiej coś robić, pisać, niż siedzieć na rzyci i czekać.
Tak jak zech pisol wcześniej to bydzie w ci*** ważny rok do nos...

scaneRboy
Kontakt:

#19938 Post autor: scaneRboy » 30 mar 2023, o 08:17

piszecie, że gość pisze ciulstwa i go cytujecie...

naprawdę nie kumacie jak działają wyszukiwarki?
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19939 Post autor: Mirek » 30 mar 2023, o 12:28

Z tt Grygierczyka - sesja RM:
Siemianowski: - Wczoraj kontaktowałem się z ministrem Bortniczukiem, wyraził chęć pomocy. Możemy pozyskać środki z funduszu inwestycji strategicznych. Jeśli miasto byłoby stać na połowę, to ministerstwo na drugą połowę...

grzechub
Kontakt:

#19940 Post autor: grzechub » 30 mar 2023, o 12:32

Mirek pisze:
30 mar 2023, o 12:28
Z tt Grygierczyka - sesja RM:
Siemianowski: - Wczoraj kontaktowałem się z ministrem Bortniczukiem, wyraził chęć pomocy. Możemy pozyskać środki z funduszu inwestycji strategicznych. Jeśli miasto byłoby stać na połowę, to ministerstwo na drugą połowę...
Jeśli taka ma być, to już jesteśmy zwycięzcami w tej gównoburzy, a temu synkowi co to rozpoczął należy się co najmniej duże piwo 😉
Tylko pytanie, czy to tylko kolejne deklaracje, czy temat zostanie pociągnięty. Znając zarządzających Chorzowa, nic z tego nie będzie...

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19941 Post autor: Mirek » 30 mar 2023, o 12:35

No to dalej:

Radny Matyjaszczyk pyta, czy miasto jest w stanie dołożyć 100 mln do stadionu i jaki projekt wchodzi w grę – czy stary, ograniczający możliwości rozwoju, czy jakiś nowy, umożliwiający budowę etapami. Dopytuje też o zawiązanie grupy roboczej dot. stadionu.

Kołodziej: - Ten projekt dawno się zdeaktualizował, nie odpowiada dzisiejszym potrzebom. Jeśli już byłoby zlecenie i byłoby nas na to stać, to starego projektu nie da się moim zdaniem realizować.

Michalik: Projekt trzeba zaktualizować. Kosztorys będzie inny. Projektowanie nowej dokumentacji – od momentu podjęcia decyzji do uzyskania pozwolenia na budowę – to mogą być 2 lata. Aktualizacja potrwa znacznie krócej. Wyrzucenie projektu do kosza to kolejne przesunięcie w czasie

arcio
Kontakt:

#19942 Post autor: arcio » 30 mar 2023, o 12:37

Trwa sesja jak pisze Grygierczyk
To pisać o te połowę jutro z rana. Mówimy sprawdzam :)
nigdy nie jest za późno

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19943 Post autor: Mirek » 30 mar 2023, o 12:38

arcio pisze:
30 mar 2023, o 12:37
Trwa sesja jak pisze Grygierczyk
To pisać o te połowę jutro z rana. Mówimy sprawdzam :)
To najpierw miasto musi mieć pierwszą połowę.

scaneRboy
Kontakt:

#19944 Post autor: scaneRboy » 30 mar 2023, o 12:41

To już zupełnie inaczej brzmi - trochę spokoju i może się wreszcie uda!
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19945 Post autor: Mirek » 30 mar 2023, o 12:43

Brzmi dobrze, ale powoli schodzimy na ziemię:
Kołodziej: - By sfinansować nawet połowę stadionu, będziemy musieli na tej sali podejmować męskie decyzje o cięciach budżetowych w różnych aspektach. One będą niosły konsekwencje dla różnych aspektów życia naszego miasta.

scaneRboy
Kontakt:

#19946 Post autor: scaneRboy » 30 mar 2023, o 12:50

kontaktu z ziemią nigdy nie można gubić. Oczywiste jest, że pozytywna decyzja niesie za sobą skutki finansowe, dlatego trzeba decydować o możliwie najbardziej prorozwojowej wersji. Wiem jedno, nie stać nas na wyrzucanie kolejnych pieniędzy w błoto.

Wreszcie wyszło na wierzch, jakiego kalibru jest ten klub, jakie ma zasięgi (jak to się dzisiaj mówi) i jakie budzi emocje. Niech sobie Kotala zbuduje z Ruchu lewar do kolejnych sukcesów, tylko weźmy się wreszcie do roboty. To RUCH powoduje zmiany w sensie dosłownym i w przenośni.

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19947 Post autor: Mirek » 30 mar 2023, o 12:52

scaneRboy pisze:
30 mar 2023, o 12:50
Niech sobie Kotala zbuduje z Ruchu lewar do kolejnych sukcesów, tylko weźmy się wreszcie do roboty. To RUCH powoduje zmiany w sensie dosłownym i w przenośni.
Też tak myślę tylko :
Wymowne, że głosu w sprawie Ruchu i stadionu nie zabrał prezydent Kotala. /tt/

I tak z innej strony: przecież te 200 mln nie jest potrzebne naraz i od razu? Chyba, że się mylę.

pedro-sbl
Kontakt:

#19948 Post autor: pedro-sbl » 30 mar 2023, o 12:59

Mo ftos link do calyj sesji? Wchodza na chorzowianina a sam oczywiscie niy poradzom polinkowac sesji live do porzadku.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19949 Post autor: Mirek » 30 mar 2023, o 13:04

Siemianowski: Apel do prezydenta, by podjąć uchwałę o wzięciu kredytu na część czy cały stadion, a was radnych prosić, by poprzeć ten wiosek. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu odbędą się odpowiednie spotkania tu i w Warszawie. Muszą być konkrety, by komuś tam zawracać głowę.

Konkret. Brawo dla Prezesa.

I podsumowanie:
Kołodziej zamykając sesję: - Czekamy na informację od pani skarbnik, prezydenta, czy w ogóle jest możliwe finansowanie stadionu, na który ten klub zasługuje jak mało który.

OLSZA
Kontakt:

#19950 Post autor: OLSZA » 30 mar 2023, o 13:19

Odkupić gotowy projekt. Chyba jest taka możliwość. Do tego pamiętać o parkingch itd. Tego nie można już spier....
My musimy zapewnić przetrwanie naszym ludziom i przyszłość dla naszych białych dzieci!

ODPOWIEDZ