Ruch Chorzów - Korona Kielce, niedziela, 26.11, 15:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
uszy
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - Korona Kielce, niedziela, 26.11, 15:00

#196 Post autor: uszy » 26 lis 2023, o 19:27

blue pisze:
26 lis 2023, o 15:54
ten kto podjął decyzje o zwolnieniu trenera Skrobacz i zastąpieniu go trenerem Wosiem powinien podać się dymisji. Skrobacz zrobił dwa awanse na które nikt nie liczył, powinien mieć kredyt zaufania do końca roku. Tak słabego Ruchu dawno nie oglądałem, tam nikt nie wie co ma grać
Można było go zwolnić ale nie zastępować Woskiem i Grzybem,to jest skandal

Jadajada
Kontakt:

#197 Post autor: Jadajada » 26 lis 2023, o 19:28

chropaczow pisze:
26 lis 2023, o 18:29
jajo pisze:
26 lis 2023, o 18:07
najlepiej krzepnac w tej 1 lidze jak sasiedzi. oni juz nawet zakrzepow dostali.
najpierw oskarazenia, ze nie chca awansowac, a teraz pomysly, ze trzeba bylo krzepnac.

to jest wieloplaszyczyznowo absurdalne, ze az ciezko skomentowac, ale postaram sie dac 3 podstawowe podstawowe argumenty:
- to nie dziala tak, ze sie powie "teraz robimy awans". nadarzyla sie szansa i super, ze ja wykorzystalismy, nawet ponad stan.
- mozna teraz gadac, ze wielu naszych zawodnikow nie dojechalo do ekstraklasy, ale oni w niej i tak by dostali szasne, tyle ze nie w Ruchu. my bysmy w tym seoznie byli gorsi nie lepsi. znajomy w czerwcu powiedzial "za rok gramy o utrzymanie, pytanie w ktorej w lidze.
- kazdy rok to jeszcze wiekszy odjazd Ekstraklasy. to jeszcze bogatsi przeciwnicy, jeszce lepiej zorganizowani. trend, ze beniaminkowie beda glownym kandydatem do spadku.
Okrzepnąć, to nie zagościć na dłużej jak cygany, tylko przygotować się na najwyższy poziom. Nam tego zabrakło, zaczynając od trenera (pisałem niecały rok temu, że na ekstraklasę, Skrobacz się wg. mnie nie nadaje) przez piłkarzy, na transferach kończąc. Poszliśmy w japonkach na Rysy.
Zima będzie decydująca. Zobaczymy, dokąd to wszystko zmierza.

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#198 Post autor: Rickenn10 » 26 lis 2023, o 19:28

Widzew pięknie pokazał co my powinniśmy dzisiaj zrobić.
Ale gdzie my do Widzewa...

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#199 Post autor: Rafał19R20 » 26 lis 2023, o 19:29

Takie mecze trzeba przepychac choćby jajami...
Dziś Nam tych jaj zabrakło...
Argumenty że my weszli za szybko, że nie ma pieniędzy są z dupy, patrzcie na Puszczę , Warte, Stal ...
Albo robimy rewolucje na wiosnę albo szykujemy się już pod 1 lige...wóz albo przewóz...
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

Harpo
Kontakt:

#200 Post autor: Harpo » 26 lis 2023, o 19:31

Kolejny bezsens: akcja bramkowa, zobaczcie ile czasu i miejsca miał Moneta, żeby dograć do Szczepana DUŻO WCZEŚNIEJ. Spudlowal i fartem te bramkę zdobyliśmy.
Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-BYt28P4Jof
To też świadczy jak ten synek (Moneta) się pogubił :(
Co do trenera: chętnie bym sprawdził jak jakiś dobry trener by to poukładał i czy w ogóle by poukladal, bo II połowa pokazała, że coś tam potrafimy, a szczególnie walczyć. Całkowicie inaczej grali po przerwie. Nie kumam tego.
Ostatnio zmieniony 26 lis 2023, o 19:37 przez Harpo, łącznie zmieniany 1 raz.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

qwertyhu
Kontakt:

#201 Post autor: qwertyhu » 26 lis 2023, o 19:35

Scypion pisze:
26 lis 2023, o 18:43
chropaczow pisze:
26 lis 2023, o 18:29
jajo pisze:
26 lis 2023, o 18:07
najlepiej krzepnac w tej 1 lidze jak sasiedzi. oni juz nawet zakrzepow dostali.
najpierw oskarazenia, ze nie chca awansowac, a teraz pomysly, ze trzeba bylo krzepnac.

to jest wieloplaszyczyznowo absurdalne, ze az ciezko skomentowac, ale postaram sie dac 3 podstawowe podstawowe argumenty:
- to nie dziala tak, ze sie powie "teraz robimy awans". nadarzyla sie szansa i super, ze ja wykorzystalismy, nawet ponad stan.
- mozna teraz gadac, ze wielu naszych zawodnikow nie dojechalo do ekstraklasy, ale oni w niej i tak by dostali szasne, tyle ze nie w Ruchu. my bysmy w tym seoznie byli gorsi nie lepsi. znajomy w czerwcu powiedzial "za rok gramy o utrzymanie, pytanie w ktorej w lidze.
- kazdy rok to jeszcze wiekszy odjazd Ekstraklasy. to jeszcze bogatsi przeciwnicy, jeszce lepiej zorganizowani. trend, ze beniaminkowie beda glownym kandydatem do spadku.
Okrzepnąć, to nie zagościć na dłużej jak cygany, tylko przygotować się na najwyższy poziom. Nam tego zabrakło, zaczynając od trenera (pisałem niecały rok temu, że na ekstraklasę, Skrobacz się wg. mnie nie nadaje) przez piłkarzy, na transferach kończąc. Poszliśmy w japonkach na Rysy.
Zima będzie decydująca. Zobaczymy, dokąd to wszystko zmierza.
Jak przygotować? Za co? Powtorze sie. Gdzie jest Bik? Gdzie jest Kurczyk? Jakie maja plany wobec Ruchu?
Bez zaplecza, bez piłkarzy, bez kasy nie ma co się pchać do ekstraklasy. Ciekawe co teraz zrobi zarząd czy zaryzykują i wydadzą kasę na paru grajków czy już przygotowują się na sezon w 1 lidze.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#202 Post autor: Scypion » 26 lis 2023, o 19:36

Tylko bez kasy z ekstraklasy tego nie zrobisz. Zwlaszcza w obliczu akckonariuszy, o ktorych ni widu ni słychu.

Jadajada
Kontakt:

#203 Post autor: Jadajada » 26 lis 2023, o 19:38

Skonczcie pierdo*** o tym "zbyt szybkim awansie". To jest sport. Idzie sie na calosc kazdy dzien, kazdy mecz. Co oni by w tej 1lidze mieli niby budowac? Co ukladac? Wbilismy sie do ekstraklasy i tu trzeba stanac na glowie, zeby zostac. Mysle, ze da sie i z Wosiem i z Skrobaczem utrzymac wkstraklase, ale nie da sie bez charakteru.
Po widzewie byl nalot na grajkow, czesc ludzi ich bronila, ale tu nie ma co bronic. Jestesmy w takiej sytuacji tylko i wylacznie dlatego, ze mamy grajkow bez jaj i wstydu. Bez poczucia profesjonalizmu. Bez charakteru. Bo my przegrywamy mecze tym, ze indywidualnie i niechlujnie podajemy, odbieramy, nie wystawiamy nogi, nie rzucamy sie do pilki, odpuszczamy. Z ta wielka taktyka, czy jej brakiem to mozecie se gadac, jak od polowy tabeli w dol nie ma zadnej wielkiej gry, tylko jest walka i charakter. To jest ekstraklasa, a nie premier league, czy bundesliga.
Trzeba chocby drobnym dlugiem zrobic ze 3 transfery i moze to jakos wybronia. Bez tego nie ma szans. Takimi kryteriami jak nasz zarzad przyjmuje grajkow to my tylko inne kluby z niechcianych ludzi czyscimy.
Po drugie tam trzeba psychologa chyba, albo starym dobrym stylem wbic na trening, bo do tych lewusow nie dociera, ze trzeba gryzc trawe jak sie ma gowno w glowie

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#204 Post autor: Ozor » 26 lis 2023, o 19:39

Harpo pisze:
26 lis 2023, o 19:31
Kolejny bezsens: akcja bramkowa, zobaczcie ile czasu i miejsca miał Moneta, żeby dograć do Szczepana DUŻO WCZEŚNIEJ. Spudlowal i fartem te bramkę zdobyliśmy.
Co do trenera: chętnie bym sprawdził jak jakiś dobry trener by to poukładał i czy w ogóle by poukladal, bo II połowa pokazała, że coś tam potrafimy, a szczególnie walczyć. Całkowicie inaczej grali po przerwie. Nie kumam tego.
Moneta jak to on napastnikiem nie jest ale zobaczył , podał i padła bramka czym się wykazała reszta poza Kamińskim? .Wrócę na chwilę do najbardziej głośnego transferu przed startem Ex, jest ten magik podobno do gry i dalej siedzi na ławie -kontrakt 3 lata - niewypał podobny moim zdaniem do Kulawika którego zakontraktowano jako byłą gwiazdę Wisły po czym zagrał mecz a resztę kontraktu na l4 spędził .

orbiter
Kontakt:

#205 Post autor: orbiter » 26 lis 2023, o 19:40

Jeszcze jestem na etapie odtajnia, ale mam taki wqrw, że nie mogę. Styl/taktyka Wosia jeszcze bardziej przebija tą od Skrobacza. Z marnej obniżyliśmy na beznadziejną. To co dzisiaj wyprawiali Sikora, Skwierczyski to woła o pomstę do nieba. Tyle strat, w łatwy sposób odbierano im piłki, a nawet nie chciało się pobiec do piłki będąc w swoim polu karnym. W ogóle nie widzę ani jednego argumentu przemawiającego za Naszym pozostaniem w EX. Gramy siermiężnym antyfutbol, bez żadnego konceptu, a gdy już jakimś cudem uda się strzelić to w końcówce zesrana ze strachu obrona wszystko zrobi, aby zmarnować ledwo co uciułaną bramke. Już się pogodziłem z tym co ma być, ale naiwny człowiek wybiera się na ten mecz, marźnie z iskierką nadzieję, a może w końcu się uda. Dzieciak mówi na chwilę przed końcem, że to będzie pierwsze zwycięstwo od 4 miesięcy, a potem przychodzi 93 minuta i jeszcze strzela Nam wyszydzany ( w czasach, gdy grał u Nas) na tym forum, były Nasz piłkarz... Trojak.

Jedno jest pewne, drużyna odzwyczaiłam się od wygranych i może jej taki stan odpowiada. Mental zwycięzcy został zredukowany do poziomu przetrwania.
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

iglo
Kontakt:

#206 Post autor: iglo » 26 lis 2023, o 19:45

Lekko odtajołech po meczu. 1 połowa tako dziura w środku ze głowa boli. Każda przebitka na korzyść gości.
W drugiej o niebo lepij - zaczęli wygrywać właśnie te przebitki i od razu lepiej to wyglądało. Te setki w II połowie to aż szkoda godać. Z poziomu 32d to dalej nie wiem czy Fosa strzeloł czy podawoł w swojej setce. Jak pewnie połowa stadionu.

Po bramie dla gości już nawet nie miolech siły się nerwować…
"Ruch nas rozjechal jak walec, zmiazdzyl, upokorzyl, rozdeptal."

Bialy
Kontakt:

#207 Post autor: Bialy » 26 lis 2023, o 19:54

Harpo pisze:
26 lis 2023, o 19:31
Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-BYt28P4Jof
Oglądając ten mecz w telewizji zauważyłem, że kilku zawodników zamiast podać do Szczepana wolało samemu wykończyć akcje. Trochę mnie to nie dziwi po ostatnich akcjach Szczepana. Jak widać problem również jest w zespole i ewidentnie widać, że porobił się tam syf. Tak samo moment, gdy stali wszyscy razem przed druga połową - patrząc na ich miny mogłem stwierdzić, że mają albo wyebane albo są sami ta beznadziejna sytuacją zmęczeni.

Michal578
Kontakt:

#208 Post autor: Michal578 » 26 lis 2023, o 20:06

Tu trzeba trzech, czterech wzmocnień i trenera z doświadczeniem ekstraklasy plus dyrektor sportowy ,Stokłosa na trybuny tam jego miejsce, wiem że kibice go na stołek wsadzili, ale ekstraklasa to za wysokie progi,tak jak ktoś napisał na tym stanowisku albo masz kasę albo znajomości my nie mamy niczego.

chorzowski_rsl
Kontakt:

#209 Post autor: chorzowski_rsl » 26 lis 2023, o 20:12

Kamiński,Sadlok,Kozak,Szczepan!reszta wy***rdalać!!!
NRŚL GANG

sabereR
Kontakt:

#210 Post autor: sabereR » 26 lis 2023, o 20:12

Myślę że w zarządzie znajdzie się miejsce dla kibica ale nie może on mieć żadnego wpływu na transfery np.przeciez to żart jest co się wyrabia w tym klubie.. a prezesa chyba również ekstraklasa przerosła, albo zmiany albo spadamy nie daj Boże znów z hukiem.

Zablokowany