[13 kolejka] Ruch Chorzów - Wisla Kraków; 25.11.12, 17:00
-
- Kontakt:
Re: [13 kolejka] Ruch Chorzów - Wisla Kraków; 25.11.12, 17:0
Sobiech odszedl tez dlatego, ze jego kontrakt obejmowalo by za pol roku prawo Webstera i moglby wykupic sie za grosze.Piech odchodzi bo konczy mu sie kontrakt.Chyba przeceniasz umiejetnosci percepcji naszego zarzadu.Niestety sa slabe.
Co do meczu to oczywiscie runda jest taka jaka jest nie przez sedziow ale w tym konkretnym zdecydowanie wplynal na wynik meczu.
Co do meczu to oczywiscie runda jest taka jaka jest nie przez sedziow ale w tym konkretnym zdecydowanie wplynal na wynik meczu.
Piękne w życiu są tylko szpile ...
Con cantera y afición, no hace falta importación
Con cantera y afición, no hace falta importación
-
- Kontakt:
Jasne, że kibice mają swoich ulubieńców, a i kozły ofiarne się znajdą, a że wielu mo różnych to stąd pojawiają się nazwiska od A do Z.
Ja się zgodzę z tymi co piszą że kluczowy moment po za oczywiście postawą sędziego to zjebanie akcji i zejście Jankowskiego.
Pierwszo brama moim zdaniem ewidentnie na konto Smektały, kery gdyby Djokic wyszedł za swoim kompletnie nie zaasekurował skrzydła, a że Sadlok też stał jak wryty to znów na drugiej stronie był wolny gracz.
Drugi tor to już to co zrobił Sadlok to parodia obrońcy, zresztą Djokic też ujechoł pokazując swoja zwrotność.
W przodzie od zejścia Jankowskiego nie działo się chyba nic. Dwa razy próbowoł Piech, ale chyba zbyt egoistycznie i dwa razy łatwo odebrali mu bal.
Kwiatkowski powiem szczerze ten bal chyba za ciężki do niego niech jakimś lżejszym gazem ten bal pompują.
Dla mnie w tym meczu jako takie pozytywne wrażenie zostawili Peskovic, Malina, Skuter, Figo. Obrona słabo Sadlok bardzo słabo, skrzydła słabo Smektała bardzo słabo, Piech bardzo słabo.
Dogrejmy te dwa szpile i w końcu będa mioł fajrant w patrzeniu na tych paciuloków i czas na uspokojenie i wyjazd na obóz przygotowawczy w celu przygotowania się do oglądania ich w kolejnej rundzie. Bo w tym sezonie moja forma się wyczerpuje.
Ja się zgodzę z tymi co piszą że kluczowy moment po za oczywiście postawą sędziego to zjebanie akcji i zejście Jankowskiego.
Pierwszo brama moim zdaniem ewidentnie na konto Smektały, kery gdyby Djokic wyszedł za swoim kompletnie nie zaasekurował skrzydła, a że Sadlok też stał jak wryty to znów na drugiej stronie był wolny gracz.
Drugi tor to już to co zrobił Sadlok to parodia obrońcy, zresztą Djokic też ujechoł pokazując swoja zwrotność.
W przodzie od zejścia Jankowskiego nie działo się chyba nic. Dwa razy próbowoł Piech, ale chyba zbyt egoistycznie i dwa razy łatwo odebrali mu bal.
Kwiatkowski powiem szczerze ten bal chyba za ciężki do niego niech jakimś lżejszym gazem ten bal pompują.
Dla mnie w tym meczu jako takie pozytywne wrażenie zostawili Peskovic, Malina, Skuter, Figo. Obrona słabo Sadlok bardzo słabo, skrzydła słabo Smektała bardzo słabo, Piech bardzo słabo.
Dogrejmy te dwa szpile i w końcu będa mioł fajrant w patrzeniu na tych paciuloków i czas na uspokojenie i wyjazd na obóz przygotowawczy w celu przygotowania się do oglądania ich w kolejnej rundzie. Bo w tym sezonie moja forma się wyczerpuje.
- choRzowsko1920
- Kontakt:
sebaro czytam Twoje wpisy i zastanowiom sie albo tyś jest jakiś dziwny albo jo.
Dobor polityka transferowo hahaha ? Chopie zmień dilera.
Co do sędzie to jakbyś wcoraj niy zauważył to Piasecki gwizdoł co się dało pod wisła... a ci to wykorzystywli i przy lepszy okazji durś sie łobalali wiec glowny sedzia pokozol ze powinien sedziowac max w IV lidze.
Co do sędzie to jakbyś wcoraj niy zauważył to Piasecki gwizdoł co się dało pod wisła... a ci to wykorzystywli i przy lepszy okazji durś sie łobalali wiec glowny sedzia pokozol ze powinien sedziowac max w IV lidze.
-
- Kontakt:
Ze co ma?bielszowice pisze:jak do mnie to super sprawa z Kwiatkowskim.Piech powoli zaczyna przypominać Jezierskiego.a kto był na meczach młodej ekstraklasy dwa lata temu ten wie ze Kwiatkowski ma przesunięty środek ciężkości swojego ciała
14
-
- Kontakt:
no ma środek przesunięty, on ma na pępku a pozostali w du***Johnny Walker pisze:Ze co ma?bielszowice pisze:jak do mnie to super sprawa z Kwiatkowskim.Piech powoli zaczyna przypominać Jezierskiego.a kto był na meczach młodej ekstraklasy dwa lata temu ten wie ze Kwiatkowski ma przesunięty środek ciężkości swojego ciała
nigdy nie jest za późno
-
- Kontakt:
ad.1. napisałem, że odnośnie polityki transferowej nie ma się do czego przyczepić. Nie wiem czy prawo Webstera czy nie, ale faktem jest że Sobiech został sprzedany za grubą kasę i to nie ulega wątpliwości. Co do Piecha, to wszyscy jak jeden mąż przed sezonem nie chcieli odejścia Piecha i został. Może były oferty, może nie... do końca nie wiemy.wiesiek1 pisze:Sobiech odszedl tez dlatego, ze jego kontrakt obejmowalo by za pol roku prawo Webstera i moglby wykupic sie za grosze.Piech odchodzi bo konczy mu sie kontrakt.Chyba przeceniasz umiejetnosci percepcji naszego zarzadu.Niestety sa slabe.
ad.2. sędziowanie - temat długi jak rzeka. Jeszcze raz podkreśle: 14 miejsce nie jest winą Piaseckiego to raz, dwa to liniowy podnosi chorągiewkę a główny "tylko" uznaje lub nie. Oczywiście i sędziowie mają "swoje ulubione" zespoły, oczywiście poziom większości sędziów jest słaby, oczywiście nie uznana bramka podcina skrzydła ale bez przesady. Zgadzam się też, że Piasecki sędziował pod Wisłe, ale bez przesady.
Może jakieś konkretne zarzuty? Chętnie się do nich odniosę.choRzowsko1920 pisze:sebaro czytam Twoje wpisy i zastanowiom sie albo tyś jest jakiś dziwny albo jo.
[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]
[/quote]
-
- Kontakt:
wg Sportu najgorsi w Ruchu byli Jankowski i Sadlok z nota 3 a najlepszy Starzynski 6 i potym Kwiatkowski , Malinowski, Peskovic, Lewczuk z nota 5 Piech miol 4
-
- Kontakt:
Wielu twierdzi,że mecz z Wisłą był jednym z lepszych w wykonaniu Ruchu
-
- Kontakt:
Było trocha więcej agresji i pressingu niż w poprzednich meczach, ale to i tak jeszcze nie to... 

-
Kwiatkowski jeden z lepszych w Ruchu? Bez żartów zagrał słabo, nie jest ani szybki ani nie ma bajecznej techniki a z racji na posturę każdy przepychał go jak chciał.
Starzyński- ma świetną nogę, potrafi dokładnie dograć, ale czasem trochę więcej odwagi i niespodziewanych podań by się przydało, bo jest aż nadto przewidywalny.
Sadlok -dramat nie wiem do czego służy mu głowa ale na pewno nie do myślenia a jak pokazał ten mecz do uderzania nią w piłkę też nie.
Stawarczyk - dramat ale prezentował się lepiej niż Maciek (o co trudno nie było)
Piech - słabo, ale ciężko oceniać napastnika, który nie miał podań
Jankowski - w pierwszej połowie średnio, w drugiej dramat.
Szyndrowski - na pomocy radził sobie lepiej niż w obronie, może dlatego, że ograniczał się do podań do najbliższego chopa.
Malinowski - bez większych błędów ale nie zachwycił.
Starzyński- ma świetną nogę, potrafi dokładnie dograć, ale czasem trochę więcej odwagi i niespodziewanych podań by się przydało, bo jest aż nadto przewidywalny.
Sadlok -dramat nie wiem do czego służy mu głowa ale na pewno nie do myślenia a jak pokazał ten mecz do uderzania nią w piłkę też nie.
Stawarczyk - dramat ale prezentował się lepiej niż Maciek (o co trudno nie było)
Piech - słabo, ale ciężko oceniać napastnika, który nie miał podań
Jankowski - w pierwszej połowie średnio, w drugiej dramat.
Szyndrowski - na pomocy radził sobie lepiej niż w obronie, może dlatego, że ograniczał się do podań do najbliższego chopa.
Malinowski - bez większych błędów ale nie zachwycił.
-
- Kontakt:
tyż dupicie o tym Kwiatkowskim wszyscy anty do ch*** ja.. Mody zagroł dobrze jak na pierwszy roz i sie przinajmi nie spolił jak drewnaldinho Lisowski. Mody to je przyszłość, walczył, był szybki i chcioł grać, brakuje mu gry.
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Szybki powiadasz... to jestem ciekawy jak w tej MESIe wolni wyglądają. Dla mnie w najlepszym wypadku to jest drugi Molek.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
- ObeRschlesien
- Kontakt:
DYNAMIKA MASA I SYNEK BYDZIE DOBRY !!!!!!!!
Teraz kozdy go lekko szturchnie i leci wiadomo , popelnil tyz bledy ale to jest normalne kto nie popelnio ? nasza obrona co szpil robi takie wielblady ze SZOK! VICE MISTRZ Polski
Synek jak to czytosz to nie zalamuj sie ino trenuj silownia itp. BYDZIE DOBRZE.
Teraz kozdy go lekko szturchnie i leci wiadomo , popelnil tyz bledy ale to jest normalne kto nie popelnio ? nasza obrona co szpil robi takie wielblady ze SZOK! VICE MISTRZ Polski

Synek jak to czytosz to nie zalamuj sie ino trenuj silownia itp. BYDZIE DOBRZE.

-
- Kontakt:
A mnie jest żol Maćka. Trener robi mu "niedźwiedzio przysługa" dając go do pierwszego składu widząc że jest zupełnie bez formy i wystawiając go na pośmiewisko. Kaj się podzioł Sadlok "profesor"? Szkoda synka.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Rzadko sie wypowiadom na temat szpili ( jakby to była zło forma to mie poprowcie na szpilów
) ale jakoś nie rozumia czymu tak krytycznie oceniocie tyn szpil. Moim zdaniem niy był taki zły. Ok, było ileś błyndów ( np. Sadlok ) i różnych dziwnych zagrań ale czy na serio tyn szpil był slaby? Jakby syndzia zaliczył tor Lewczuka i wygraliby my przykładowo 1:0 to tyż byście wszyscy pisali jak bardzo jesteśmy ciul***?? Jakby Jaliens (niy jestech pewny czy nie przypadkiym Chavez) dostoł by do tego czerwono kartka i klupli by my drugi tor to tyż byście narzykali??
Jo sie spodziewol antyfutbolu w 100%. Tak jak ftos pisoł: ''Nom sie nie chce vs. Nom sie jeszcze barzij niy chce'' a moim zdaniem wcale tak niy było! O ile sprzedawczyki zagrali słabo to jo widzioł postymp w naszyj grze. Widziołech że im sie chce a to jes do mie nojważniejsze! Jak widziolech te łażynie przez piyrwszo połowa szpilu z Pogoniom to poprostu sie odechciywało a teraz zaś zaczli lotać.
Nojlepszy u nos ewidyntnie Starzyński. Jeszcze nie jes to wielki playmaker ale potencjał mo i trza w niego inwestować.
Krytykujecie fes Kwiatkowskigo. Ok. Dwa razy mi podpod (wyłożynie idealnyj bali na strzał łod Maliny i te bardzo dziwne ''zastawiynie sie'' na prawyj stronie po podaniu Piecha w drugij połowie) ale lotoł tam i nazot. Biegoł, walczył, staroł sie, czyli robił to co do niego należało i to jes ważne że chcioł. Piyrwszy roz przecież wyszed w podstawowyj 11 wiync dejcie mu czas. Z kolyjki na kolyjka powinno być coroz to lepij. Malinowski tyż postymp srogi w porównaniu z piyrszymi szpilami. A propos Szyndrowskigo. Wola go w pomocy niż Panke-spacerowicza
Peskovic +, Lewczuk na +, Sadlok --, Stawarczyk -, Djokic -, Kwiatkowski na +, Szyndrowski +, Malinowski +, Jankowski -, Starzyński ++, Piech +

Jo sie spodziewol antyfutbolu w 100%. Tak jak ftos pisoł: ''Nom sie nie chce vs. Nom sie jeszcze barzij niy chce'' a moim zdaniem wcale tak niy było! O ile sprzedawczyki zagrali słabo to jo widzioł postymp w naszyj grze. Widziołech że im sie chce a to jes do mie nojważniejsze! Jak widziolech te łażynie przez piyrwszo połowa szpilu z Pogoniom to poprostu sie odechciywało a teraz zaś zaczli lotać.
Nojlepszy u nos ewidyntnie Starzyński. Jeszcze nie jes to wielki playmaker ale potencjał mo i trza w niego inwestować.
Krytykujecie fes Kwiatkowskigo. Ok. Dwa razy mi podpod (wyłożynie idealnyj bali na strzał łod Maliny i te bardzo dziwne ''zastawiynie sie'' na prawyj stronie po podaniu Piecha w drugij połowie) ale lotoł tam i nazot. Biegoł, walczył, staroł sie, czyli robił to co do niego należało i to jes ważne że chcioł. Piyrwszy roz przecież wyszed w podstawowyj 11 wiync dejcie mu czas. Z kolyjki na kolyjka powinno być coroz to lepij. Malinowski tyż postymp srogi w porównaniu z piyrszymi szpilami. A propos Szyndrowskigo. Wola go w pomocy niż Panke-spacerowicza

Peskovic +, Lewczuk na +, Sadlok --, Stawarczyk -, Djokic -, Kwiatkowski na +, Szyndrowski +, Malinowski +, Jankowski -, Starzyński ++, Piech +