[LE Q3 1mecz] Ruch Chorzów - Viktoria Pilzno, 2.08.12; 19:00
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: [LE Q3 1mecz] Ruch Chorzów - Viktoria Pilzno, 2.08.12; 1
Denerwujące jest to, że Ruch od dawna grając przeciwko silniejszym drużynom, nie wychodzi z szatni. Tak jest zawsze na Lechu, Wiśle, Legii, tak było i dzisiaj. Ta Viktoria to żadne orły, grali prostą piłkę, tyle że biegali po boisku. Byli szybsi, bardziej zdeterminowani. A Ruch? Też latali, tyle że za piłkarzami z Pilzna, bo nie wiem jakby wyglądały statystyki posiadania. 70-30 ? Sadlok - Stawarczy- Sadlok i długa piłka na Piecha, który musiał walczyć z obrońcą o 50 cm wyższym i tyleż samo kilogramów cięższym. Ot cała taktyka.
Straka, Janoszka już najwyższy czas poszukać sobie miejsca na ławie. Zieńczuk, Jankowski cienizna totalna. Piech to samo. Obrona niepewna, jak już ktoś podleciał bliżej niż na 5 metrów to wybijanie w panice piłkę na oślep. ku*** czego się bać ja się pytam??
Straka, Janoszka już najwyższy czas poszukać sobie miejsca na ławie. Zieńczuk, Jankowski cienizna totalna. Piech to samo. Obrona niepewna, jak już ktoś podleciał bliżej niż na 5 metrów to wybijanie w panice piłkę na oślep. ku*** czego się bać ja się pytam??
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
-
- Kontakt:
Moze ku*** zacznymy liga w pazdzierniku ? Wiekszosc lig juz zaczela zeson a nasi pilkarze w trakcie pourlopowego truchtania to niy ma dziwne ze czesi sa bardziej wylotani szybsi i wiecej swierzosci a potem taki wlasnie wynik jest ze nasze druzyny maja bilans 1:10 niech sie ku*** wreszcie obudza w tym pzpn bo co sezon to samo
Litość to zbrodnia NISZCZ KSG
- OSH
- Kontakt:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 24R40evPBMteamdox pisze:Właśnie wróciłem z meczu.. z chęcią zobaczyłbym szmatę wpuszczoną przez Peskovica.
Godom dzis wom, ze zawsze jo, za moj HKS beda szol...

- ch-R
Tak to jest jak w takich UKS-ach system szkolenia jest nastawiony na zabawę a nie szkolenie.Raul22 pisze:tu trzeba trenerow do mlodziezy, z dojrzalymi pilkarzami juz nic nie zrobisz. cale szkolenie trzeba ustawic, trenerow od techniki, od mentalnosci, fizykoterapeutow, tak jak na zachodzie. Bez tego ciagle bedzie produkowac narybek co najwyzej dobry na lige, nasza beznadziejna, ale nie na Europe. Przeciez to co pepiki z nami dzis jechaly to niczym my z Macedonczykami, a gdzie tam do Hiszpanow, Włochów, Niemcow, Angoli. Powiem szczerze nie spodziewalem sie az tak ogromnej roznicy, ale te przyjecia pilki pod kryciem, zmiana pozycji, spokoj w ich grze w obronie, kultura gry przy naszym wybijaniu z obrony do przodu to niebo a ziemia dzisiaj bylo.
Dzieci które są w przedziale wiekowym 8-10 lat potrafią najwięcej sie nauczyć (nie tylko gry w piłke ) łatwo po przez odpowiedni trening nauczyć ich podstaw panowania nad piłką , technika odpowiednich zwodów - to są podstawy !!! Tego się w wieku 14 lat już nie nauczy .
Jest taka szkółka która opierana jest na styl holenderski nazywa sie Coerver Coaching , treningi są tam grogie jak cholera ale chłopcy którzy biorą udział w tych zajęciach naprawdę wynoszą dużo . Tylko szlak mnie trafia dlaczego tych treningów opartych na technice nie wprowadzają nasze akademie czy uks -y . Motto jest takie że w wieku dziecięcym dzieci piłką mają sie bawić - to powodzenia w zabawie !!! Widać właśnie jak sie bawimy !!!
Mahatma Gandhi
Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz.
Mahatma Gandhi
Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz.
-
- Kontakt:
Mie sie zdo że trocha przesadzocie... Pilzno było lepsze i z tym nima co dyskutować... Keryś pisol że grali my 5 min w piyrszyj i 10 w drugij połowce a moim zdaniym te 5 i 10 minut to my ich cisli że to łoni byli posrani i niy umieli wylyż ze swojij połówki... Nic niystety niy wpadło i jak już w końcu uciykli z tego presingu to dali sie zaskoczyć nasi (bardzo dobrom) kontrom. Piyrszy do zmiany był niystety Ecik, ta akcja co mu sie wrocić niy chciało to powiniyn do pilzna za kara piechty iś. Jankes bezbarwny dzisiej był a Straka i Malina to na swoim poziomie. To som DEFENSEWNI pomocnicy i nima co od nich oczekiwać jakijkolwiek wirtuozji do przodku bo tego po prostu niy umiom, jakby umieli to by już pora lot na zachodzie klepali... Jak do mie to niy było aż tak tragicznie jak nikierzy piszom, kiepskie to pocieszynie ale se myśla że Wrocław to by z nimi dwucyfrówka dostoł... 
2 tora niy komyntuja bo to już załamka chopcy mieli, bobol i tela...
rewanż: Pesković - Djokić, Stawar, Sadloczek, Skuter - Sultes(jak sie wykuruje), Panka, Starzyński, Zienio - Jankes, Kuświk

2 tora niy komyntuja bo to już załamka chopcy mieli, bobol i tela...
rewanż: Pesković - Djokić, Stawar, Sadloczek, Skuter - Sultes(jak sie wykuruje), Panka, Starzyński, Zienio - Jankes, Kuświk
- bluemario
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Peskovic zaczyna przypominac mi Grodzickiego podchody z kontraktem i gra. Cały mecz praktycznie bez roboty chopcy się nabiegali a on taka brama puszcza.
-
- Kontakt:
fest dobry na prawej stronie gracz z nr 27.
----------
Ruch dzisiej zagroł jak Metalurg Skopje :-(
----------
Ruch dzisiej zagroł jak Metalurg Skopje :-(
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
mecz przegrany zanim sie zaczon, tu trza psychologa kery to juz mecz o stawka kaj maja pełne galoty i nie wiedza co z bala zrobic. Skład momy na kartce dobry ale jak ktos nie zmieni mentalnosci tych zawodników to szczytem marzen bydzie wicemistrzostwo i to przy fest cufalu a w pucharach europejskich 3 runda i pozamiatane. Mimo róznicy w poziomie techniki szło sie pokusic o bardziej korzystny wynik no ale jak strach paralizuje to konczy sie to tak jak dzis w sumie generalnie to idzie pedzieć ze dobrze ze sie ino na 2 straconych torach skonczyło.
Ostatnio zmieniony 2 sie 2012, o 23:16 przez Thoth, łącznie zmieniany 1 raz.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!
- atleticomadryt
- Kontakt:
Jednym slowem mentalnie i sportowo dali dupy na calej lini.W tym dniu nie liczy sie zaden tytul wice-mp. i ze mamy 14 mp. liczy sie tu i teraz.
My batalie o europejskie puchary juz przegralismy teraz jeszcze trudniejszy sezon przed nami niz poprzedni!
[ Post
napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
My batalie o europejskie puchary juz przegralismy teraz jeszcze trudniejszy sezon przed nami niz poprzedni!
[ Post
napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Ostatnio zmieniony 2 sie 2012, o 23:15 przez atleticomadryt, łącznie zmieniany 1 raz.
„Naszym HonoRem WieRnosc jeeeeeesst - Naszym Klubem (H)KS RUCH”
"z wychowankami i lokalnym wsparciem, nie potrzeba obcokrajowców"
"z wychowankami i lokalnym wsparciem, nie potrzeba obcokrajowców"
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
zarozki po bramie na 0-1 Piech złazi , czyżby jutro jechoł "do telewizji " ???..... tak jak Sobiech 2 lata temu...
- Dynastia_NRŚL
- Kontakt:
BAFista pisze:zarozki po bramie na 0-1 Piech złazi , czyżby jutro jechoł "do telewizji " ???..... tak jak Sobiech 2 lata temu...
Wydaje mi sie ze trener juz chciol jakby zbadac jak bydzie wyglądac gra bez niego w reważnu bo bydzie pauzowol ;p Jo bych lepi dol Sultesa albo Kuświka a nie Niedzielana ;] Środek Panka Figo ;]
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" Przegląd Sportowy - 1934r
-
- Kontakt:
"Spieszmy się oglądać Polaków, tak szybko odpadają". Ta parafraza ukuta w necie, a dotycząca występu Naszych na IO w Londynie idealnie pasuje do naszej kopanej. Ruch świetnie się dopasowuje do tego stwierdzenia. Dziś miałem wrażenie, że oglądam mecz Czechy -Polska (choc coś w tym było, 4-5 zawodników reprezentacji Czech w Victorii) i jej druga połowę. Powiązane nogi. Inaczej tego nie można określic. I co z tego, że w drugiej połowie zagrali 15 minut mniej bojaźliwie. Cała pierwsza połowa to podwójna garda, choc momentami dziurawa. W polskiej piłce, w ogóle w polskim sporcie jest dramat. Dopóki PZPN , PKOL itp. organizacjami będą zarządzac leśne dziadki tak długo Polski sport będzie miotał się w tym maraźmie. Nie wspominam już o myśli szkoleniowej.
Co do samego meczu. Antybohaterami na pewno są : Jankowski, Straka, Peskovic.
Ze zmian najlepiej wypadł Starzyński. I tyle.Nie ma co się rozpisywać. Mam nadzieję, że Knedliki nie zrobią Nam pogromu za tydzień
Co do samego meczu. Antybohaterami na pewno są : Jankowski, Straka, Peskovic.
Ze zmian najlepiej wypadł Starzyński. I tyle.Nie ma co się rozpisywać. Mam nadzieję, że Knedliki nie zrobią Nam pogromu za tydzień

Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska
Arena C6
Arena C6
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
jutro nie ale w przyszły piatek na bank pojedzieBAFista pisze:zarozki po bramie na 0-1 Piech złazi , czyżby jutro jechoł "do telewizji " ???..... tak jak Sobiech 2 lata temu...

Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!
-
- Kontakt:
po 1. dzisiejszy mecz pokazał że Piecha "zlikwiduje" każdy obrońca który jest ciut lepszy niż średniak z naszej ligi
po 2. budżet Viktorii to podobno w przliczeniu ok 15 milionów złotych !! jesli to prawda to jestem za tym aby zrobić drużyne z samych Czechów i majstra mamy regularnie
po 3. spodziewałem sie że moga przeważać ale to co zobaczyłem to była masakra jakaś...
po 2. budżet Viktorii to podobno w przliczeniu ok 15 milionów złotych !! jesli to prawda to jestem za tym aby zrobić drużyne z samych Czechów i majstra mamy regularnie
po 3. spodziewałem sie że moga przeważać ale to co zobaczyłem to była masakra jakaś...
Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE
-
apropo 1. Piech grał w ataku sam, podobnie wyglądała gra Lewandowskiego na Euro czy powiedziałbyś, że każdy obrońca ciut lepszy niż średniak naszej ligi jest w stanie go zlikwidować? Bo wątpie.TomSky pisze:po 1. dzisiejszy mecz pokazał że Piecha "zlikwiduje" każdy obrońca który jest ciut lepszy niż średniak z naszej ligi