Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
setnik
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#19246 Post autor: setnik » 29 lip 2019, o 19:19

Jedyny pozytyw tej całej sytuacji jest taki ,że pracownicy Ruchu Chorzów otrzymają swoje wypracowane pieniądze ,które się im wypełni należą. Obecna sytuacja jest dla nich naprawdę trudna. Znajdować sie pomiędzy młotem i kowadłem... Aktualnie najwięcej od Was zależy. Trzymajcie się.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2019, o 19:22 przez setnik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Aveni1920
Kontakt:

#19247 Post autor: Aveni1920 » 29 lip 2019, o 19:21

Ja chcę Ruchu wolnego bez tych ku*** śmieci co są obecnie w zarządzie . Chce, Ruchu w 4 lidze ale czystego . Możesz być nawet i ty wela jako prezes ale bez tej kasty zlodzieji . Napisz w końcu jakie masz zdanie o tych złodziejach bo jedyne żale które wylewasz to na kibiców
Łowcy cy9anów

Awatar użytkownika
klimz(R)owiec
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19248 Post autor: klimz(R)owiec » 29 lip 2019, o 19:24

Wela pisze:
29 lip 2019, o 19:14
Do tych Forumowiczów, kierym się wydaje, że tak jak niektórzy nie mają odwagi, kryję się pod innymi kontami. Niech to Wam już administratorzy sprostują, z jakiego konta korzystam. Dzisiaj wszystko jest do sprawdzenia.

Nie mam w zwyczaju chować głowy w piasek i bać się. Boję się tylko Pana Boga, a z resztą problemów walczę.
Mam tu tylko jedno konto i tylko z niego korzystam. Poszedłem do Was na rynek, ale nie daliście mi głosu. Zarejestrowałem się na forum, ale zablokowaliście mi temat. Kto i czego się obawia, żebym nie mówił do ludzi?

Bolą Was machloje poprzedników, to że Was ignorowali, zamykali Wam "gęby", a sami to samo robicie ze mną?
I wyzywanie, wulgaryzmy i inne ciu...stwa pod moim adresem i każdego, kto tylko nie wyznaje "jedynej i słusznej racji", że trzeba dobić ten klub...

Do czego to doprowadzi? To jest walka? Inaczej wyobrażam sobie walkę dla dobra klubu! Nie poprzez hejt, wyzwiska i kłamstwa np. o 5 czy 7 koncie Weli. Niech Ci którzy to piszą, przyjdą i powiedzą mi to prosto w oczy...
Możecie przyjść i w 200 i w 500 - zapraszam Was do mnie.

Nie popieram i uważam, za niehonorowe obsmarowywanie czyichś domów czy firm - to nie jest honorowa walka z otwartą przyłbicą, tylko chowanie się pod ciemną nocą! Jeśli powołujemy się na honor, to walczmy z tym honorem - otwarcie!
Wyzywać anonimowo na forum, pod przykrywką loginu, to jest odwaga? To jest honorowe?

Do czego to doprowadzi?

A tych dwóch starszych Panów, którzy przyszli i wpłacili 1000 zł i zadeklarowali, że jest Ich więcej i że będą wpłacać więcej powiedziało kilka ważnych rzeczy:
1. że nie możemy dopuścić do upadku Ich ukochanych Niebieskich,
2. że Oni sami chcą, żeby nagłośnić, że przynieśli te pieniądze i z imienia i nazwiska Ich przedstawię,
3. że Oni sami przyprowadzą więcej takich darczyńców i że sami wpłacą więcej,
4. że prawdziwy i wierny kibic nie nie opuszcza Klubu, jeśli ten upada na dno,\
5. że usłyszeli o rzeczywistych dobrych zmianach w Klubie i dlatego przyszli, bo uwierzyli mi i Pracownikom, że możemy wciąż uratować naszą ERKĘ!

I najważniejsze ode mnie...

Prawdopodobnie jeszcze dzisiaj wydam oświadczenie nt. ostatnich wydarzeń, a jeśli nie dziś, to jutro...

Jedno już mogę zakomunikować... Jestem jednoosobowym zarządem i po wszystkich ustaleniach wewnątrz - żaden przelew, żadna złotówka nie wyjdzie z konta bez mojej zgody, a ja już napisałem jaki będzie przebieg wydatkowania najbliższych środków i każdych innych...

Ja nigdy nie stracę wiary w uratowanie Ruchu, a potem w szukanie solidnych sponsorów i postawienie Klubu na nogi, a przy boku Ruchu rozwoju silnego UKSu i całej naszej Akademii - bo to zawsze było siłą Niebieskich - WYCHOWANKOWIE!

Jak się Ruch kocha, to się o niego walczy do końca, a nie ciepie kłody pod nogi tym, kierziy scom bić sie do kóńca...

Pomyślcie o tym Niebiescy... Niybieskie Panie i Panowie!

pyRsk Ludkowie!
Goebbels by tego lepiej nie napisał.

19gorek20
Kontakt:

#19249 Post autor: 19gorek20 » 29 lip 2019, o 19:31

jakie plusy ? Pracownicy dostana wyplaty za zalegle miesiace i to koniec.
Druzyna nieprzygotowana
Juniorzy nieprzygotowani
Kadra beznadziejna
Prawdopodobnie surowe kary dla klubu w 3 lidze
Sezon w nieprzygotowanej druzynie rozpoczniemy od kilku porazek i brakiem perspektyw na nic. Kolejna walka o utrzymanie
Wszystko i tak pi***olnie przy kolejnej racie ukladu

Uwierzylem Smagorowi w wyzerowanie dlugu
Uwierzylem Patermanowi w cudowne oswiadczenia i silny klub na stulecie
Uwierzylem w slusznosc zwolnienia trenera Fornalika
Uwierzylem w legende Krzysztofa Warzyche
Uwierzylem w super duet grecki
Uwierzylem w awans podczas obecnej przerwy zimowej

Dosc czas tym pi***olnac i kazdy o tym wie. W tym sezonie widzialem dwa mecze LKS i jestem zachwycony ich droga. To jest nasza przyszlosc

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19250 Post autor: Thoth » 29 lip 2019, o 19:32

Wyłazi na to że Waszczuk z Kotalą zbawcy, Bik w dzisiejszym wywiadzie pi***oli coś że w sumie może dać kasa a wszystkiemu winni kibice, nieźle to sobie qr** wymyśliliście.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Awatar użytkownika
Jano99
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19251 Post autor: Jano99 » 29 lip 2019, o 19:34

Jak na konto pracowników trafią pieniądze powinni wszyscy razem położyć wypowiedzenie na biurko Bika . Ewentualnie najpierw przedstawić swoje warunki dotyczące tego jak ma klub być prowadzony.

Awatar użytkownika
markomaniak
Kontakt:

#19252 Post autor: markomaniak » 29 lip 2019, o 19:36

klimz(R)owiec pisze:
29 lip 2019, o 19:24
Wela pisze:
Do tych Forumowiczów, kierym się wydaje, że tak jak niektórzy nie mają odwagi, kryję się pod innymi kontami. Niech to Wam już administratorzy sprostują, z jakiego konta korzystam. Dzisiaj wszystko jest do sprawdzenia.

Nie mam w zwyczaju chować głowy w piasek i bać się. Boję się tylko Pana Boga, a z resztą problemów walczę.
Mam tu tylko jedno konto i tylko z niego korzystam. Poszedłem do Was na rynek, ale nie daliście mi głosu. Zarejestrowałem się na forum, ale zablokowaliście mi temat. Kto i czego się obawia, żebym nie mówił do ludzi?

Bolą Was machloje poprzedników, to że Was ignorowali, zamykali Wam "gęby", a sami to samo robicie ze mną?
I wyzywanie, wulgaryzmy i inne ciu...stwa pod moim adresem i każdego, kto tylko nie wyznaje "jedynej i słusznej racji", że trzeba dobić ten klub...

Do czego to doprowadzi? To jest walka? Inaczej wyobrażam sobie walkę dla dobra klubu! Nie poprzez hejt, wyzwiska i kłamstwa np. o 5 czy 7 koncie Weli. Niech Ci którzy to piszą, przyjdą i powiedzą mi to prosto w oczy...

Nie popieram i uważam, za niehonorowe obsmarowywanie czyichś domów czy firm - to nie jest honorowa walka z otwartą przyłbicą, tylko chowanie się pod ciemną nocą! Jeśli powołujemy się na honor, to walczmy z tym honorem - otwarcie!
Wyzywać anonimowo na forum, pod przykrywką loginu, to jest odwaga? To jest honorowe?

Do czego to doprowadzi?

A tych dwóch starszych Panów, którzy przyszli i wpłacili 1000 zł i zadeklarowali, że jest Ich więcej i że będą wpłacać więcej powiedziało kilka ważnych rzeczy:
2. że Oni sami chcą, żeby nagłośnić, że przynieśli te pieniądze i z imienia i nazwiska Ich przedstawię,
5. że usłyszeli o rzeczywistych dobrych zmianach w Klubie i dlatego przyszli, bo uwierzyli mi i Pracownikom, że możemy wciąż uratować naszą ERKĘ!

Prawdopodobnie jeszcze dzisiaj wydam oświadczenie nt. ostatnich wydarzeń, a jeśli nie dziś, to jutro...

Jedno już mogę zakomunikować... Jestem jednoosobowym zarządem i po wszystkich ustaleniach wewnątrz - żaden przelew, żadna złotówka nie wyjdzie z konta bez mojej zgody, a ja już napisałem jaki będzie przebieg wydatkowania najbliższych środków i każdych innych...

Ja nigdy nie stracę wiary w uratowanie Ruchu, a potem w szukanie solidnych sponsorów i postawienie Klubu na nogi, a przy boku Ruchu rozwoju silnego UKSu i całej naszej Akademii - bo to zawsze było siłą Niebieskich - WYCHOWANKOWIE!

Jak się Ruch kocha, to się o niego walczy do końca, a nie ciepie kłody pod nogi tym, kierziy scom bić sie do kóńca...

pyRsk Ludkowie!
"Czy chcecie klubu totalnego?
Jeśli to konieczne, czy chcecie klubu bardziej totalnego i radykalnego niż cokolwiek, co możemy sobie dziś wyobrazić?”
[…] […]
A teraz kibicu powstań i pozwól rozpętać się burzy!"

19gorek20
Kontakt:

#19253 Post autor: 19gorek20 » 29 lip 2019, o 19:42

Najwazniejsza informacja dzisiejszego dnia
https://twitter.com/K_Stanowski/status/ ... 2443162624
Czy obecni właściciele Ruchu są skłonni oddać ten klub? Czy da się powtórzyć scenariusz Wisły Kraków, poprzez przekazanie wszystkiego osobom o nieposzlakowanej opinii i z czystą kartą? Czy jest sens i możliwość ratować "Niebieskich" na dłużej niż na jedną rundę? Pytam poważnie.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19254 Post autor: Ozor » 29 lip 2019, o 19:42

markomaniak pisze:
29 lip 2019, o 19:36
klimz(R)owiec pisze:
29 lip 2019, o 19:24
Wela pisze:

Do czego to doprowadzi?

pyRsk Ludkowie!
"Czy chcecie klubu totalnego?
Jeśli to konieczne, czy chcecie klubu bardziej totalnego i radykalnego niż cokolwiek, co możemy sobie dziś wyobrazić?”
[…] […]
A teraz kibicu powstań i pozwól rozpętać się burzy!"
:ok: :cwaniak: mam nadzieję że koniec będzie podobny a do tych pozostałych przy życiu sąd hak lub dożywocie

WicheR1920
Kontakt:

#19255 Post autor: WicheR1920 » 29 lip 2019, o 19:49

Z punktu widzenia pracownikow jest to jednak ważne że pieniążki zobaczą, któryś -miech bez wypłaty A rodzina ...
ALE najważniejsze że z tymi akcjonariuszami to powinniśmy jak najszybciej skończyć przygodę bo z dna nas nie wyciągną
PyjteR

Awatar użytkownika
markomaniak
Kontakt:

#19256 Post autor: markomaniak » 29 lip 2019, o 19:50

Sprawiedliwy trybunal. A po tym wszystkim dla klubu jakis konkretny plan marshalla...

Awatar użytkownika
niebieski19962
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19257 Post autor: niebieski19962 » 29 lip 2019, o 19:59

Chopy nie jedzcie tak po Weli bo gościu ze wszystkich stron stara się pokazać że jest nasz. Darujcie se komentarze że pisze z multi kont bo to można faktycznie w dzisiejszych czasach łatwo sprawdzić.

ALE: Czy Pan tego nie rozumie, że nikt nie chce już tych oszustów i ludzi na których myśl mam odruch wymiotny? Przecież Ci ludzie w ostatnim czasie siedzieli cicho i nie dawali znaku życia jak Ruch się dusił! Przecież im nie zależy na Ruchu. To niech poprostu sprzedają akcje za symboliczną złotówkę, ale niech to upadnie! Jak można chcieć zostawić i wpłacać na "ratunek" Ruchu.. Oni powiedzieli (Bik), że na akademii się traci, a Grzybka w życiu nie chcieli wesprzeć. Pojebało Was? To jest do ludzi którzy wpłacili te 1000 zł. Szanuję, ale nie w czasach gdy wpłacacie na tych wyżej którzy srali na nas w ostatnim czasie. :wstyd:

Wela, nie podoba mi się że na siłę pojawiają się na stronie Ruchu błagania o ratunek, i wjeżdzanie ludziom na ambicję tekstami "chcesz zabić swój klub? na ile go kochasz?". Daruj sobie takie rzeczy, bo większość ma negatywny stosunek do osob wyzej !! Tego nie zmienisz... I lepiej jak jesteśmy z nimi żeby ten KLUB UPADŁ i powstało coś ZDROWEGO!!
Ostatnio zmieniony 29 lip 2019, o 20:01 przez niebieski19962, łącznie zmieniany 1 raz.
Pierwszy mecz: Ruch Chorzów - Jagiellonia Białystok 4:0 10.05.2008
https://www.youtube.com/watch?v=bTE1ru0GVD4 --> ;)

Awatar użytkownika
jaRo 1920
Kontakt:

#19258 Post autor: jaRo 1920 » 29 lip 2019, o 20:01

Złotowłosy napisał
Spotkałem się z każdym następującym właścicielem tego zasłużonego klubu. Deklaracje, plany, wszystko bez pokrycia.
.
No i tak właśnie jest, bajkopisarze i nic więcej. Ty WASZCZUK im aktualnie pomagasz, rozumiesz?
Obrazek

True Blue
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19259 Post autor: True Blue » 29 lip 2019, o 20:05

Obudźcie mnie, to jes jaki dramat.
ZAWSZE NIYBIESKI

Awatar użytkownika
niebieski19962
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19260 Post autor: niebieski19962 » 29 lip 2019, o 20:07

Dodam jeszcze że ratowanie tego trupa z takimi ludzmi na górze nie ma sensu. Te 600 tysięcy będzie w błoto znów jak 16 mln parę lat temu. Tu potrzeba większej kasy żeby to ruszyć i żeby ten klub funkcjonował (Grzybek, kibice, karnety i wszystko).. Nie rozumiesz tego Wela?!

Bardzo dobre pytanie: "Ty WASZCZUK im aktualnie pomagasz, rozumiesz?" ODPOWIEDZ!
Pierwszy mecz: Ruch Chorzów - Jagiellonia Białystok 4:0 10.05.2008
https://www.youtube.com/watch?v=bTE1ru0GVD4 --> ;)

ODPOWIEDZ