Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Do wszystkich tych, którzy oczekują głów po każdym nieudanym zagraniu jakiegoś nowego zawodnika. Podsumowanie transferów Legii od momentu przyjścia Mioduskiego. 81 zawodników, tylko 21 transferów ocenionych jako udane. W większości klubów jest pewnie podobnie, niezależnie od oczekiwań. A teoretycznie taka Legia ma stabilizację pod tytułem "walka o tytuł i puchary co roku", więc po prostu usuwają słabsze ogniwa i szukają lepszych, a nie robią rewolucji co pół roku.
https://x.com/rumcajson/status/1828025369057694131
-
- Kontakt:
Dobry post i ciykawo konkluzja, lepszo niz tyn pendzel autor. Ciykawe byloby wlyzc glymbiyj i potwierdzic jak dlugo trzymali tych w grupie niyudanych transferow i jak duzo z tych transferow bylo gotowkowa.NG1920 pisze: ↑26 sie 2024, o 15:06Do wszystkich tych, którzy oczekują głów po każdym nieudanym zagraniu jakiegoś nowego zawodnika. Podsumowanie transferów Legii od momentu przyjścia Mioduskiego. 81 zawodników, tylko 21 transferów ocenionych jako udane. W większości klubów jest pewnie podobnie, niezależnie od oczekiwań. A teoretycznie taka Legia ma stabilizację pod tytułem "walka o tytuł i puchary co roku", więc po prostu usuwają słabsze ogniwa i szukają lepszych, a nie robią rewolucji co pół roku.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
- Radvan138
- Kontakt:
Jakie sa kryteria tego rankingu?NG1920 pisze: ↑26 sie 2024, o 15:06Do wszystkich tych, którzy oczekują głów po każdym nieudanym zagraniu jakiegoś nowego zawodnika. Podsumowanie transferów Legii od momentu przyjścia Mioduskiego. 81 zawodników, tylko 21 transferów ocenionych jako udane. W większości klubów jest pewnie podobnie, niezależnie od oczekiwań. A teoretycznie taka Legia ma stabilizację pod tytułem "walka o tytuł i puchary co roku", więc po prostu usuwają słabsze ogniwa i szukają lepszych, a nie robią rewolucji co pół roku.
-
- Kontakt:
Nie mam zielonego pojęcia, najpewniej subiektywna ocena jakiegoś kibica, aczkolwiek patrząc po komentarzach to nie jest jakoś oderwana od rzeczywistości. Tak dla porównania do tych 81 nazwisk to w ostatnich 5 latach wpadło do nas ponad 70 zawodników z listy poniżej:
Swoją drogą ciekawe jaką drogę przeszły te składy, bo o częśći zawodników zapomniałem już kompletnie.
Jak ich ocenić? Część z nich zatrudniona na II ligę, a grała w I czy w Ekstraklasie. Czy ktoś zatrudniony na 1 na ławkę, który spełniał swoją rolę, a na Eks był za słaby to transfer na minus? Podliczyłem sobie to po cichu dla siebie i moim okiem to liczba transferów na plus podobna jak w Legii, za to tych ewidentnie spieprzonych mniej niż na tamtej liście.
Martin Turk
Mateusz Chmarek
Szymon Karasiński
Mateusz Szwoch
Martin Konczkowski
Andrej Lukić
Deni Ventura
Wojciech Łaski
Jakub Szymański
Łukasz Góra
Nono
Miłosz Kozak
Josema
Filip Starzyński
Soma Novothny
Filip Starzyński
Szymon Szymański
Juliusz Letniowski
Michał Buchalik
Patryk Stępiński
Adam Vlkanova
Mateusz Bartolewski
Robert Dadok
Filip Wilak
Maciej Firlej
Dawid Barnowski
Wiktor Długosz
Dominik Steczyk
Dante Stipica
Tomas Podstawski
Marcel Potoczny
Mike Huras
Krzysztof Kamiński
Tomasz Swędrowski
Przemysław Szur
Michał Feliks
Maciej Sadlok
Jakub Witek
Jan Sedlak
Szymon Kobusiński
Kacper Michalski
Bartłomiej Barański
Łukasz Moneta
Jakub Piątek
Mikołaj Kwietniewski
Paweł Baranowski
Przemysław Maj
Mateusz Winciersz
Artur Pląskowski
Kacper Skwierczyński
Filip Nawrocki
Remigiusz Szywacz
Daniel Szczepan
Jakub Osobiński
Ruslan Zubkov
Filip Żagiel
Tomasz Dyr
Vanja Markovic
Paweł Żuk
Przemysław Szkatuła
Kamil Chiliński
Maciej Styrczula
Piotr Stępień
Damian Kowalczyk
Kacper Kawula
Piotr Wyroba
Kacper Będzieszak
Michał Biskup
Anatoliy Kozłenko
Wiktor Gasztyk
Bartosz Guzdek
Kamil Swikszcz
Tomasz Mamis
Jakub Grzywaczewski
Swoją drogą ciekawe jaką drogę przeszły te składy, bo o częśći zawodników zapomniałem już kompletnie.
-
- Kontakt:
Kozak ponoć się mocno wkurzył bo dostoł batki za małe i go fest uwierały ...wiecie gdzie.
Ile to idzie grać na takim dupościsku.
Chop kompletnie przereklamowany.
A ten jego styl na Pazia Królowej to już jest legenda.
W Gliwicach przed każdym wciepywaniem rzutu rożnego minuta poprawioł se wela .
Dejcie se spokój z tym żelusiem.On mi nigdy do Ruchu nie pasowoł.
Może się mylę ,ale tak na oko to chop nie ogarnio gry na obecnym poziomie ligowym.
Jo za nim płakać nie byda.
Ile to idzie grać na takim dupościsku.
Chop kompletnie przereklamowany.
A ten jego styl na Pazia Królowej to już jest legenda.
W Gliwicach przed każdym wciepywaniem rzutu rożnego minuta poprawioł se wela .
Dejcie se spokój z tym żelusiem.On mi nigdy do Ruchu nie pasowoł.
Może się mylę ,ale tak na oko to chop nie ogarnio gry na obecnym poziomie ligowym.
Jo za nim płakać nie byda.

-
Dokładnie tak. Kozaka spieniężyć i zainwestować w normalnego grajka z normalnymi spodenkami i fryzem. Tez mnie ta gwiazda irytuje.
-
- Kontakt:
Wczoraj w u7egłej grał podobny żeluś z tatuażem motylka na udzie

OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW
-
- Kontakt:
W naszym przypadku dużo ciężej o ocenę transferów. Głównie dlatego, że od paru dobrych lat gramy co roku w innej lidze i o inne cele. Legia ma bądź co bądź co roku ten sam cel, walka o mistrzostwo i europejskie puchary.
Co do Koziego, szkoda bo piłkarz, który robił różnicę. Mam jeszcze nadzeieję, że Szulczek coś zmieni i poskleja tę szatnię.
Co do Koziego, szkoda bo piłkarz, który robił różnicę. Mam jeszcze nadzeieję, że Szulczek coś zmieni i poskleja tę szatnię.
-
- Kontakt:
Jest tyle ciekawych przykładów z różnych lig, jak trener bez nazwiska potrafił zjednoczyć szatnię, paintball, kino, podchody, zapasy, ośrodek dla chorych dzieci itp., miejmy nadzieję, że Dawid coś wymyśli. Za moich czasów jak grałem a nam nie szło i wiadomo były tarcia, to w piątek przed meczem a po treningu czekaliśmy aż straci się trener, rozmowa oparta była o flaszkę, młody leciał, więc trafiało na mnie, wyżyganie żali jeden drugiem za aprobatą starszyzny. W sobotę był pełen ogień i 3 pkt. 

- Radvan138
- Kontakt:
-
- Kontakt:
No wszystko fajnie
Tylko ze Kozak jako pilkarz robi roznice
Kolo ch*** mi lata jakie ma batki jaka wele i jakie tatuaze, czy siedzi sam czy z Majkiem Hurasem
Kim my mamy straszyc na skrzydlach?
Moneta,Chmarkiem czy moze Soma?
Tylko ze Kozak jako pilkarz robi roznice
Kolo ch*** mi lata jakie ma batki jaka wele i jakie tatuaze, czy siedzi sam czy z Majkiem Hurasem
Kim my mamy straszyc na skrzydlach?
Moneta,Chmarkiem czy moze Soma?
My name is prince and i'm funky
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
-
- Kontakt:
A mie ch** po Messim w drużynie, jak drużyna będzie rozbita i skonfliktowana, często składy bez nazwisk, solidni rzemieślnicy robili wynik, ale jeden za drugiego poszedł by w ogień, więc te twoje pitu pitu nie trzyma się kupy. Ile razy miałeś przykład na boisku, że albo mu nie dogrywali nawet jak był na lepszej pozycji, albo bawił się w dryblingi zamiast podawać?
-
- Kontakt:
U nas już tak jest, że trzeba pr***ebać się do każdego i o wszystko. Ciągle poszukiwanie kozłów ofiarnych i szukanie winnych. Począwszy od zarządu, piłkarzach i skończywszy nawet na tych biednych dziolchach w eRce. A na leczna mamy aktualnie około 7k sprzedanych wejściówek 

-
Z czego 5 karnety?
-
- Kontakt:
Kozak aż takiej różnicy nie robił, będzie symbolem przeszłości. My nie mamy ani skrzydeł, ani wahadeł więc nowy trener musi tak ustawić zespół żeby przykryc słabe strony a uwypuklic pozytywy. Jest to do zrobienia tylko trzeba chłodnej głowy i determinacji.
nigdy nie jest za późno