Przygotowania/sparingi

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Adelbert
Kontakt:

Re: Przygotowania/sparingi

#1876 Post autor: Adelbert » 13 lip 2024, o 09:46

BoRo pisze:
13 lip 2024, o 03:25
koperniol1984 pisze:
12 lip 2024, o 23:33
Midway pisze:
12 lip 2024, o 22:39
Ostatnimi czasy nasi kumaci serwują piłkarzom tylko bezstresowe wychowanie. Nic się nie stało, byliście lepsi itd. Każdy nowy zawodnik w wywiadach opowiada jak to ktoś mu polecił Ruch, jacy tu są wspaniali kibice. Kibice, którzy tolerują brak walki i zaangażowania. To czego wy się dziwicie, że przychodzą zarobić, a nie gryźć trawę? Podpisanie kontraktów i przy okazji puste słowa nowych zawodników jak było rok temu w wywiadach tak i teraz, obóz to samo, śmiechy, żarty, hotel Bristol 4 gwiazdki, super pokoje i żarcie. Mam wrażenie, że te Busko przynosi nam pecha, w przeciwieństwie do prl-owego Rybnika Kamienia. Piłkarze jakby nie wiedzieli czego oczekują od nich kibice.
ja też liczę, że po pierwszym wpierdolu usłyszą "wasze matki to są ku***".... wrócimy wtedy na dobre tory ; )
Niy, ale przijsc na treniol przed piyrszym szpilem i dac do zrozumienio ze tukej jes RUCH i cza zapierd***c!!
Arka, pokazała jak to się robi, więc zbierz swoich kumpli i do dzieła. Powiedz piłkarza, ze tu jest Ruch i się za***rdala i wtedy awans do Ekstraklasy będziemy mieć już w 23 kolejce. Jesteście geniuszami, cieszy mnie niezmiernie, ze kibicujemy temu samemu klubowi.

AdiBatory
Kontakt:

#1877 Post autor: AdiBatory » 13 lip 2024, o 10:14

Pomyśleć jaki tu by był spokój na forum jakby my wygrali 2:0 😁

Ludzie piszący że będziemy się bronić przed spadkiem se chyba jaja robia...widzieliście kadry innych zespołów ? Tam więcej szrotu niż u nas

Mamy na papierze najlepszy atak w lidze ( Szczepek i Soma) + ludzie co do nas przyszli ledwo parę razy kopli bal na treningu i to ma wszystko hulać tydzień przed ligą ?

Wyluzujcie :)

Ja chętnie przyjmę zakład z pesymistami, że będziemy w top 6 ;)

Mavo1920
Kontakt:

#1878 Post autor: Mavo1920 » 13 lip 2024, o 10:16

Proces zgrywania zespołu trochę zajmie. Grunt by przepychać te szpile na początku sezonu. Podejrzewam że na jesień raczej będziemy się kręcić w środku tabeli a doskoczymy wiosną:) koniecznie jeszcze parę nazwisk musi wpaść, szczególnie gdy odejdzie Tomek Wójtowicz.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1879 Post autor: Ozor » 13 lip 2024, o 10:16

AdiBatory pisze:
13 lip 2024, o 10:14

Ludzie piszący że będziemy się bronić przed spadkiem se chyba jaja robia...widzieliście kadry innych zespołów ? Tam więcej szrotu niż u nas

Mamy na papierze najlepszy atak w lidze ( Szczepek i Soma) + ludzie co do nas przyszli ledwo parę razy kopli bal na treningu i to ma wszystko hulać tydzień przed ligą ?

o co kolego?

pedro-sbl
Kontakt:

#1880 Post autor: pedro-sbl » 13 lip 2024, o 10:29

Mie martwi, ze tako Wisla kaj tyz byly zmiany kadrowe a w dodatku maja nowego trynera wyglondo na narychtowano do ligi. Teroz wyobrazcie se, ze my wychodzymy na Kosovo.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1881 Post autor: heli » 13 lip 2024, o 10:30

Ozor pisze:
13 lip 2024, o 09:18
...Jakoś wspaniały doping , bardzo dobra frekwencja oraz wyjątkowa wyrozumiałość nie utrzymały nam ekstraklasy.
czy z tego można wywnioskować, że uważasz, że jakby my ich jebali co mecz, psuli atmosferę i nie zachęcali, a wręcz odradzali i odstraszali ludzi do przyjścia i budowania frekwencji, robienia atmosfery wokół klubu i w mieście to byśmy się utrzymali? I powodem naszego nieutrzymania nie byli słabi piłkarze tylko to, że kibice dopingowali i chodzili na mecze?

bo czytając to nie wydaje mi się, żeby wyciągnięcie takiego wniosku z Twojej wypowiedzi było jakimś dalekim naciągnięciem i nadinterpretacją z mojej strony.

I nie chodzi, żeby nie było krytyki i jeb@ni@ tylko jak ktoś wierzy, że to w znaczący sposób wpłynie na grę drużyny i nagle zobaczymy cudowną przemianę to mogę pogratulować myśli, że ma się taki wpływ na otaczający nas świat.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

fRoś

#1882 Post autor: fRoś » 13 lip 2024, o 10:32

Arka nie awansowała przez rozmowe wychowawczą z dresiarzami? Hehe, to taka sama bzdura i głupota, jak ta, co palnął ostatnio ktoś od nas, o obserwacji zawodników przed transferem przez pół/rok czasu (chyba ze na transfermarkcie). Drużyna jest wąska, słaba i przede wszystkim stara wiekowo, gdyby nie przepis o młodzieżowcu, to by Foszmańczyk z Grzybkiem (z całym szac.) jeszcze na ławce siedzieli.

Po 5-10 kolejkach miejsce w środku tabeli, zmiana trenera i awans z baraży przy finale na 50k.

AdiBatory
Kontakt:

#1883 Post autor: AdiBatory » 13 lip 2024, o 10:45

Ozor pisze:
13 lip 2024, o 10:16
AdiBatory pisze:
13 lip 2024, o 10:14

o co kolego?
Jakieś whisky o wartości +-200 zł albo voucher do grzybka na 2stowki 🤔

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1884 Post autor: Ozor » 13 lip 2024, o 10:48

Dobra przyjmuję

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1885 Post autor: west72 » 13 lip 2024, o 10:51

To co wczoraj odwalili nasi piłkarze to byla obraza tych ludzi co przyszli na prezentację z nadzieja na nowy start.
Juz zaczynajac od formy prezentacji (najslabsza od lat) poprzez to co dzialo sie na boisku wyglądalo to tak na od***rdol byle by się ie odbyło. Mam nadzieję, ze w szatni znajdzie sie jakis charaktermny gość ktory naświetli zarówno nowym jak i dorychczasowym naszym zawodnikom o co sie gra z eRką na piersi. Co do naszych zarzadzajacych to juz chyba najwyzszy czas podopinac konkretne wzmocnienia a nie czekac aż kolejny transfer wykrzaczy sie, bo ktos jednak da pare groszy wiecej.
Mieliśmy z kopyta od pierwszego meczu ruszyć po swoje, a wyglada to delikatnie mówiąc słabo....
Tu nie ma na co czekać, tu trza podpisywac, wzmacniac i spiedalac do Ekstraklasy.

TU JEST RUCH TU TRZEBA za***rdalać
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

pko
Kontakt:

#1886 Post autor: pko » 13 lip 2024, o 11:21

[Login ON]
Tu nie chodzi żeby im liście wypłacać tylko by po fatalnym meczu trochę im powbijać wywołując zdrową presję a nie głaskać.
Ciekawe czy jak ty w robocie zapierdolisz kolejne zlecenie to szef cie klepie po plecach a kumple, którzy muszą poprawiać po tobie pocieszają przy piwie. W ostatnim czasie w Ruchu tak to wygląda że żelowani i dziarami modele dostają po szpilu po "piwie" od widzów i z ukrywanym uśmieszkiem pi***olą że tak to powinno wyglądać, że aż takiego wsparcia nie oczekiwali jednocześnie obiecując, że następnym razem będzie lepiej. Po tygodniu z uśmiechem na twarzy kolejny wp***dol ale ch** na wyjeździe korba bo to przecież wyjazd i trzeba się pokazać i mniej ludzi widziało. I znowu po "piwie" i tak to się kręci a kiedy jest już po wszystkim piękne słowa o dawaniu z siebie wszystkiego.
W poprzednim sezonie wbrew temu co kiedyś wykrzyczał Fosa że nie można im zarzucać braku zaangażowania śmiem twierdzić że i owszem można było to robić bo tak to wyglądało z trybun.
Inna sprawa to to że kibice Ruchu przywykli już do miernoty i tą miernotę usprawiedliwiają w każdy możliwy sposób. Można to usprawiedliwiać brakiem sukcesów od lat ale tym bardziej powinno to generować większą frustrację i większe parcie na walkę o wyższe cele niż dawanie przyzwolenia na sielankę dla kolejnych żelowanych, którzy w Ruchu nie specjalnie grają i traktują klub tylko jako okno wystawowe lub poczekalnie.
Sparing sparingiem ale postawa na nim była żenująca i usprawiedliwianie tego powinno być piętnowane
[Login OFF]

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#1887 Post autor: Rickenn10 » 13 lip 2024, o 11:26

Ja to jeszcze sobie tłumaczę w ten sposób, że to po prostu spring i nikt nie chce dostawiać nogi ze względu na urazy i nie odczuwa się potrzeby gryzienia trawy w grze kontrolnej. Bo gdyby teraz tak było a przy starcie sezonu poziom spadłby niżej to dopiero frustracja byłaby ogromna.
A tak jednak na logike można to jakoś tłumaczyć, że sparing nie jest od tego żeby za***rdalać bo nie jest ;) w boksie czy ogólnie bitkach też podczas sparingu nie napierdalasz sie, żeby złamać komuś nos albo doprowadzić do KO. Tutaj jest tak samo więc tylko spokój nas uratuje.

Ja myślę, że zaangażowania nie braknie i liczę że jednak wszyscy się zdziwimy za tydzień ;)

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1888 Post autor: Ozor » 13 lip 2024, o 11:44

Rickenn10 pisze:
13 lip 2024, o 11:26
Ja to jeszcze sobie tłumaczę w ten sposób, że to po prostu spring i nikt nie chce dostawiać nogi ze względu na urazy i nie odczuwa się potrzeby gryzienia trawy w grze kontrolnej. Bo gdyby teraz tak było a przy starcie sezonu poziom spadłby niżej to dopiero frustracja byłaby ogromna.
A tak jednak na logike można to jakoś tłumaczyć, że sparing nie jest od tego żeby za***rdalać bo nie jest ;) w boksie czy ogólnie bitkach też podczas sparingu nie napierdalasz sie, żeby złamać komuś nos albo doprowadzić do KO. Tutaj jest tak samo więc tylko spokój nas uratuje.

Ja myślę, że zaangażowania nie braknie i liczę że jednak wszyscy się zdziwimy za tydzień ;)
to dlaczego takie Bielsko napierdala? , dlaczego wcześniej rezerwy Legii napierdalały dziećmi prawie , a inne kluby to jak wszystkie wpierdole seryjnie zbierają przed sezonem czy ich to nie dotyczy?
Trochę w tę piłkę pograłem i zawsze chciałem wygrać , nie zawsze się udawało ale celem nie było skompromitowanie się z o dwie klasy gorszym zespołem - nigdy tym bardziej jak oglądała to publika.
Właśnie przez wzgląd na szacunek do kibiców którzy jadą płacą i są z tym klubem dekady powinni za***rdalac zawsze i tu nie ma tłumaczenia.

pedro-sbl
Kontakt:

#1889 Post autor: pedro-sbl » 13 lip 2024, o 11:51

Zapomnieliscie dodac, na pewno wszystko przeanalizujom i wyciagnom wnioski. W tamtym sezonie mieli duzo tyj analizy i skonczylo sie jak sie skonczylo.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#1890 Post autor: Rickenn10 » 13 lip 2024, o 11:54

Ozor pisze:
13 lip 2024, o 11:44
Rickenn10 pisze:
13 lip 2024, o 11:26

to dlaczego takie Bielsko napierdala? , dlaczego wcześniej rezerwy Legii napierdalały dziećmi prawie , a inne kluby to jak wszystkie wpierdole seryjnie zbierają przed sezonem czy ich to nie dotyczy?
Trochę w tę piłkę pograłem i zawsze chciałem wygrać , nie zawsze się udawało ale celem nie było skompromitowanie się z o dwie klasy gorszym zespołem - nigdy tym bardziej jak oglądała to publika.
Właśnie przez wzgląd na szacunek do kibiców którzy jadą płacą i są z tym klubem dekady powinni za***rdalac zawsze i tu nie ma tłumaczenia.
Bo dla wiekszosci pilkarzy takiego bielska to jest szansa sie pokazac. Oni wiedza ze sa obserwowani a na ich mecze chodzi kilkaset ludzi.
Wiekszosc tych grajkow marzy o tym zeby na meczu bylo 10k ludzi nie wspominajac o naszych 30 tysięcznych wyczynach. Ruch uważam, że jesteśmy dużo bardziej ,,profesjonalni'' względem pół amatorskiej drużyny jakim jest rekord w zasadzie. Dla nich awans do 2 ligi jest ogromnym sukcesem a zobacz jaki my zaliczyliśmy skok cywilizacyjny od czasu kiedy graliśmy z nimi w 3 lidze. Ja myślę, że brak zapierdalania do upadłego nie jest oznaką ochujalstwa tylko właśnie tego, że jesteśmy kilka klas wyżej pod każdym względem i lżejsze podejście do sparingu jest oznaką bardziej rozumu i logiki niż udowadniania czegoś czego podczas sparingu udowadniać nie musisz.
Liga startuje za tydzien i dopiero wtedy rozdają za to punkty. W piątek o 22:30 będziemy mądrzejsi.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2024, o 11:55 przez Rickenn10, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ