Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
niebieski73
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#18256 Post autor: niebieski73 » 27 cze 2019, o 07:54

robbo2k pisze:
27 cze 2019, o 07:12
Waszczuk od roku szuka sponsora i prawie go ma......ale jak zostanie prezesem to.... Czyli wiadomo.

Ja nie jestem ze Śląska nie byłem niebieskim bajtlem ja się nie podejmuje występowania w roli kibiców ani podejmowania decyzji. Ja tylko relacjonuje. Za to płakałem jak Adler z kibicami odwiedził dzieciaki na święta w szpitalu. Kto i w co uwierzy w kontakcie z akcjonariuszami to jego własna decyzja. Na WZA był Szymon, Bartek i Adrian czyli najbardziej niebiescy z niebieskich. Oni podejmą decyzję co dalej.

BIK jest wytrawnym pokerzysta, Dubiel mało mówi ale widać iż dobrze przetwarza w głowie. Trzeba pamiętać iż klub nigdy nie będzie interesem z którego się czerpie zyski. Klub piłkarski nie da się prowadzić jak kolejny interes i do czasu jak tego nie pojmą do końca, to nic z tego nie będzie. A moim zdaniem dzisiaj akcjonariusze traktują kwestie Ruchu jak klopot niż jak szansę.
Absolutnie nic nie ujmując Szymonowi, Bartkowi i Adrianowi, to jakie kryteria trzeba spełniać, żeby być najbardziej niebieskim z niebieskich? To tak z przymrużeniem oka
Bik wytrawnym pokerzystą, drugi dobrze układa w głowie... :hurra:

Tomasz
Kontakt:

#18257 Post autor: Tomasz » 27 cze 2019, o 08:05

Wszyscy negujecie układ który mamy. Teraz troche realnego podejścia. Nawet jeśli Simon zostanie prezesem w co wątpię bo nikt go tam nie wpuści to co nam to da?
Nie wiem czy ma kompetencje bo go nie znam i nie umiem tego ocenić, ale prezes, który nie ma udziału i umocowania w spółce to raczej słaba sprawa, która skonczy się odwołaniem prezesa dziekuje dowidzenia przy najblizszej możliwej okazji. To trochę tak jakby kazać mu wejść na monteverest bez sprzętu i lpzewodników i zaplecza finansowego. Fajnie, że próbuje ale spadnie na bank lub zamarznie gdzieś w górach.

Drugi wariant kontrkandydat Simona. Opowiada o jakichś planach, ale Ruch to ciągle klub czwartek ligi, a nie krezus z premiership. Super, że zbierze grupę wsparcia politycznego. Czy zagwarantuje nam budżet i jego racjonalne wydatkowanie na poziomie 6-7 milionów w kolejnych latach rosnący do 10?. Jak nam to zagwarantuje? No i czy nie będzie się głównie zajmował finansowaniem Żbika? Ale mimo wszystko, ta opcja zdaje się być najbardziej realna i sensowna jeśli nawet 50% jego słów zostanie zrealizowanych -wiem, jest człowiekiem Żbika, nie można mu wierzyć itd, z drugiej strony bedzie kimś kto może coś realnie zrobić jeśli tylko tego zechce, a dając nam człowieka w postaci członka zarzadu, finansowanego przez kibiców ( o jakiej kwocie tu mówimy? 2000 miesięcznie?serio nas nie stać? wystarczy, że każdy z forum przekaże złotówke miesięcznie i mamy to nazbierane) dostaniemy pełną wiedzę o tym co się dzieje w spółce, czy to WR czy ktokolwiek, ale wreszcie to nie będzie wróżenie w fusó oparte na tym, że kolega ma znajomych w klubie, którzy mówią że nie ma wody albo że 4 miesiąc nie płacą. No i ostatecznie, tak logicznie patrząc, jak chcemy zespołu wyżej i wyżej to przecież oni są akcjonariuszami, dziś ich akcje są warte,,, 0,07 ? jak klub pojdzie wyzej i odzyska należne mu miejsce to i oni na tym zarobią. Moim zdaniem to nie jest sytuacja z cyklu wydrenować spółke i ją utopić. Nawet sprzedaż tej spółki komuś, kiedyś w 1 lidze, ekstraklasie, to jest rozmowa o kilku milionach a dziś to jakieś grosze. Kto przejmie akcje? ( tu rodzi się koncepcja wrogiego przejęcia przez kibiców :) zakup akcji, trzeba by wyskoczyc z jakąs smieszną kwotą i zakupić akcje, tylko, że nikt ich nie sprzeda :P więc... delikatnie mówiąc mit)

Wariant trzeci to upadłość, zaczynamy od B klasy? może za zasługi od okręgówki, kim nie wiadomo, z jakim trenerem, nie wiadomo, z przyszłościa na odbudowanie? nie wiadomo, wtedy na bank nawet śmieciarze się wycofają i nie dadzą nam nawet nakretek do sprzedania, o aluminium nie wspomne. Upadłość będzie oznaczała, że miasto nie będzie mogło przekazać nam 4 milionów albo nawet 1 milina na promocje, bo przecież Wyzwolenie będzie wyżej niż my! KPR będzie promował Chorzów bardziej, a nawet sekcja biathlonowa będzia zasługiwała obiektywnie na większe dofinansowanie, niż Ruch skompromitowany B klasą! Kto zostanie w tym klubie, przecież jeśli nasze/wasze postrzeganie świata jest prawdziwe, Paterman, Bik, Miasto,,, wszyscy się na nas wypną WSZYSCY! Jeśli to jest dla nich krowa, która mają wycyckać jak to będzie, kto to przejmie? Jedyną opcją jest miasto.

Wariant ostatni, olewamy Nasz Ruch - tak to ciągle nasz Ruch i to ten podmiot ten stadion, jest spadkobierca 14 krotnego mistrza Polski, klubu z tradycjami od 1920 roku. Najgłupsza z możliwych koncepcji, powołanie sobie swojego klubiku odnoszącego się do Ruchu w nazwie, ale takiego, który nigdy Ruchem się nie stanie. Bo 1000 kibiców będzie go popierać ? ale to nie będzie Ruch Chorzow! to bedzie coś co równie dobrze może powołać 10 chłopa na osiedlu doprosić kolegów i zacząc grać. NIC nie będzie łączyć tego z Ruchem poza członem nazwy. Tradycja polega na tym, że od 1920 roku mamy historyczną ciągłość. Nowy twór teraz to jakaś bajka, bzdura, którego nikt nie poprze i będzie to sobie lokalna inicjatywa, która się skonczy gdy skonczy sie powietrze tym, którzy z nią wyjdą. Nowy Twór to absurdalny pomysł, który nic nam nie da.

Kończąc, uważam, że jeśli decyzja o upadłości byłaby podjeta przed 18 milionam dla tego szmaciarza Smagora, tudzież, zaraz po spadku z ekstraklapy to ona miałaby sens. Dziś to jest decyzja o zakonczeniu działnia tego klubu i końcu tej 100 letniej tradycji. Powiedziałbym, że trzeba dać im szanse, na odbudowe, pionu sportowego, i organizacyjnego. Posprzatanie tego bagna którego narobili i na dziś nie mamy innej opcji :( smutne ale prawdziwe.
Ruch Ruch HKS!

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18258 Post autor: robbo2k » 27 cze 2019, o 08:21

Wariant z prezesem od Bika i vice Szymonem jest ok ale .... moim zdaniem nie Waszczuk. Mieliśmy być apolityczni a nie mieć prezesa kandydujacego do Sejmu. Naprawde ktos chce byłego Komendanta Organizacji Społeczno-Wychowawczej. Związek, któremu przewodniczy, jest największą organizacją paramilitarną w kraju.

To ja już wole Chrapka
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18259 Post autor: Rafał19R20 » 27 cze 2019, o 08:38

wrzucam wpis Szymona z FB (jakby nie wszyscy czytali:

Stadion dla Ruchu - Cicha6.com
9 godz. ·
Wybór Prezesa Ruchu Chorzów

W dniu wczorajszym otrzymałem zaproszenie na rozmowę w sprawie złożonej przeze mnie aplikacji na stanowisko Prezesa Ruchu Chorzów.

Spośród nadesłanych zgłoszeń, dzisiaj przesłuchanych zostało dwóch kandydatów. Przedstawiłem zarys koncepcji mojej pracy w Ruchu. Podstawą podjęcia ostatecznej decyzji jest między innymi skonstruowanie budżetu. W tym celu potrzebne jest spotkanie z największymi udziałowcami Ruchu. Wobec braku osobistego stawiennictwa dwóch z trzech największych udziałowców, czyli prezydenta Michalika i prezesa Kurczyka (obecni byli pełnomocnicy), uznałem że sensowne będzie porozmawiać w gronie udziałowców w przyszłym tygodniu.

To spotkanie będzie miało kluczowe znaczenie dla podjętej przeze mnie decyzji. Istotne było dla mnie zadeklarowanie przez wszystkie strony, że chcemy wyciągnąć wspólnie Ruch z impasu, że nikt nie chce utrzymywać status quo trzeciej ligi, tylko starać się odbudować Ruch. Wobec zapewnień prezesa Bika, że chcemy odbudować Ruch, liczę na to, że przyszłotygodniowe rozmowy przyniosą zamierzone efekty.

Dla mnie najistotniejsze będzie wsparcie wszystkich akcjonariuszy, co da sygnał do mobilizacji kibiców. Moimi pomysłami jest, podobnie jak w Wiśle Kraków, emisja akcji skierowana do kibiców, masowe wykupienie karnetów, rozszerzenie sprzedaży gadżetów, pozyskiwanie małych i średnich przedsiębiorców, chętnych do zainwestowania pieniędzy w Ruch. Chcę zaproponować udziałowcom pewien zakład, według którego, po uzbieraniu odpowiedniej kwoty przez samych kibiców, oni podwoiliby tę kwotę. Mając zapewnione środki ze sprzedaży karnetów, pełny stadion, pieniądze ze sprzedaży akcji, dodając do tego pieniądze akcjonariuszy, możemy myśleć o starcie i zdrowym prowadzeniu klubu.

Należy jednak pamiętać o bieżących zobowiązaniach, które dobrze by było zamienić na akcje lub umorzyć. Czy to się uda, nie wiem. Ale warto próbować.

Natomiast najistotniejsze w chwili obecnej jest utrzymanie składu i nie dopuszczenie do sytuacji exsodusu zawodników. Wielu piłkarzom kontrakty kończą się 30 czerwca i chcę wierzyć, że ludzie u steru Ruchu mają plan na zatrzymanie piłkarzy i budowę nowej drużyny. W innym wypadku po raz kolejny zmuszeni będziemy do montowania drużyny od zera, a to droga do nikąd.

Stay tuned.

czytając ten wpis widzę kilka wniosków:

- wydaje mi się że Szymon jest bliżej niż dalej tego stanowiska
- chce rzeczywiście realnych deklaracji finansowych wszystkich stron (do tej pory kończyło się to tylko na słowach)
- mocno liczy na Nas na kibiców , jeżeli go rzeczywiście wybiorą to nie wyobrażam sobie że mu w tym nie pomożemy bez żadnych bojkotów!
- w końcu ktoś widzi szansę w małych sponsorach, myślę że dzięki rozwinięciu sektora rodzinnego może mieć więcej drzwi otwartych do współpracy

Powołanie na prezesa w mojej ocenie to będzie 1 krok ku lepszym czasom
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

Awatar użytkownika
mihau
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18260 Post autor: mihau » 27 cze 2019, o 09:05

Wybór jest taki:
Marcin Waszczuk:
OKRĘGI WYBORCZE » 32. OKW Sosnowiec (Dąbrowa Górnicza, Jaworzno, Będzin)
Posiada wyższe wykształcenie.W wieku 15 lat wstąpił do Wojskowego Liceum Lotniczego w Zielonej Górze. Absolwent Wyższej Szkoły Wojsk Lądowych we Wrocławiu., 17 lat pełnił zawodową służbę wojskową na stanowiskach dowódczych i sztabowych. Ponadto doświadczenie zawodowe zdobywał na stanowiskach kierowniczych w Muzeum Wojska Polskiego, w kontroli finansowej i w administracji w największych w Polsce bankach i kasach spółdzielczych.
W 2011 r. kandydował do Sejmu RP z Zagłębia (okręg 32) jako bezpartyjny kandydat z listy KW PiS. Mandatu nie otrzymał.
Radny Jednostki Pomocniczej Osiedla Witosa, Przewodniczący Zarządu JP nr 8.
Jednoznacznie zaangażowany politycznie i nie wiem czy znajdzie czas dla nas szaraczków.
I to tyle mojej wiedzy na ten temat - o jego działalności na rzecz Ruchu ja nic nie wiem... (może do mnie nie dotarło)

Szymon Michałek:
Synek od małego wychowany w Batorym w kulcie Ruchu i Cichej 6.
Starannie wykształcony i z doświadczeniem w finansach i ekonomii.
Nie zaangażowany politycznie.
Zaangażowany w Ruch od zawsze. Twórca sektora rodzinnego, wieloletni orędownik budowy nowego stadionu na Cichej, były bębniarz

Nie chodzi nawet o to, że Szymona znam od wielu lat, ale kolejnego figuranta zależnego od pewnych układów na stanowisku prezesa nie strawię.
Jak to będzie Waszczuk to chyba po raz pierwszy od 1989 roku odpocznę sobie od kilkunastu wizyt rocznie przy Cichej....

Wiem, że gówno mamy do gadania, ale gdzieś człowiek musi zabrać głos.
... oddać w ręce Polaków przemysł Śląska, to jak wkładać w łapy małpy zegarek...

David Lloyd George (1863–1945) – premier Wielkiej Brytanii w latach 1916–1922.

Rafal1920
Kontakt:

#18261 Post autor: Rafal1920 » 27 cze 2019, o 09:10

Wybór Simona wróży w końcu powiew normalności w Ruchu. Od czegoś trzeba zacząć. Małymi krokami do przodu. A tyn cały Waszczuk to niech się w doma musztruje baba i bajtli, a niy próbuje tego robić z nami kibicami.

Awatar użytkownika
AdiC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18262 Post autor: AdiC » 27 cze 2019, o 09:31

Wybór jest jasny, albo Simon i wtedy jako kibice robimy wszystko, żeby mu pomóc. Frekwencja, socios, wspieranie akcji marketingowych klubu, przekonywanie małych sponsorów że w końcu zaczyno być normalnie i uczciwie itd. Inne alternatywy, (rozumia, że tyn Waszczuk niy jest jedynym kontrkandydatem) powinny być jednoznaczne z bojkotem i skłonieniem właścicieli do ogłoszenia upadłośc i strartu od nowa. Akcja #zerosprzedanychkarnetów trzeba bydzie zacząć.
AdiC
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18263 Post autor: robbo2k » 27 cze 2019, o 09:51

Waszczuk jest JEDYNYM realnym kontrkandydatem, reszta to albo kierowca magazynier albo człowiek na którego "akcjonariuszy" nie stać (czyli pewnie z 20k miesięcznie).
Jesli to co powiedział Bik o wynagrodzeniu Chrapka jest prawda to kokosów w Ruchu prezes się nie dorobi. Ale to tez dobrze świadczy o cieciu kosztów bo te rozpasanie za Patermana i Warzychy za 40kzl/mies jednak zostało ucięte.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Awatar użytkownika
ROHAN2
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18264 Post autor: ROHAN2 » 27 cze 2019, o 10:32

robbo2k pisze:
27 cze 2019, o 09:51
Waszczuk jest JEDYNYM realnym kontrkandydatem, reszta to albo kierowca magazynier albo człowiek na którego "akcjonariuszy" nie stać (czyli pewnie z 20k miesięcznie).
Jesli to co powiedział Bik o wynagrodzeniu Chrapka jest prawda to kokosów w Ruchu prezes się nie dorobi. Ale to tez dobrze świadczy o cieciu kosztów bo te rozpasanie za Patermana i Warzychy za 40kzl/mies jednak zostało ucięte.
Sam fakt że ktoś taki jak Waszczuk jest brany pod uwagę pokazuje że akcjonariusze mają głęboko w tyłku nasz Ruch. Może ogłoszenie bojkotu pomoże im podjąć odpowiednie decyzje?

Awatar użytkownika
bergmon
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18265 Post autor: bergmon » 27 cze 2019, o 10:55

Jakby do tych debili z RN Ruch coś znaczył,to SIMON już DOWNO byłby zatwierdzony,i tyż niy widza przy wyborze wojoka,możliwości dalszej współpracy z Radą Nadzorczą!

True Blue
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18266 Post autor: True Blue » 27 cze 2019, o 11:31

Paranoja, chop z PiSu, nojbardzij antyślonskij partii mo być prezesem nojbardzij ślonskiego klubu!
ZAWSZE NIYBIESKI

Awatar użytkownika
Roch1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18267 Post autor: Roch1920 » 27 cze 2019, o 11:33

Moim zdaniem to Simon czeka teraz na działania akcjonariuszy, napisał że od porozumienia w sprawie finansowania klubu zależy podjęcie przez niego obowiązku prezesa.

Co się podzieje w naszym Ruchu to nikt nie wie.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18268 Post autor: Ozor » 27 cze 2019, o 12:06

tak ostatnie lata topią spółkę a teraz będą ją ratować weźcie wy się zastanówcie co piszecie , na czele tej ekipy ratunkowej jest milioner którego nie stać(stać ale ma to całkowicie w du***) na wodę dla piłkarzy i proszek do prania :rotfl:

snuffq
Kontakt:

#18269 Post autor: snuffq » 27 cze 2019, o 12:36

Dokładnie o milionach gadają a na wodę i proszek nie mają.
w/w sytuacja najlepiej przedstawia jak Bikowi i jemu podobnych zależy na Ruchu.
Wszystko to h.u.j.a. warte jest.
Zatopić to dziadostwo razem z tą kliką i Kotalą na czele.
Kierunek obrany parę lat temu wciąż utrzymywany, nie zmienia się nic.

Rafal1920
Kontakt:

#18270 Post autor: Rafal1920 » 27 cze 2019, o 14:09

Przecież Bik, wcześni Kopel to ludzie w jakimś tam większym czy mniejszym stopniu powiązani ze skorumpowanym klubikiem z parku Śląskiego. Czy takiemu komuś naprawdę zależy na dobru Ruchu??? Czy po trzech spadkach z rzędu można jeszcze komuś takiemu zaufać? Albo Simon na stanowisko prezesa albo bojkot tego cyrku. Powiem Wom po tylu latach jeżdżenia na Ruch odechciewo się wszystkiego patrząc na to do jakiego stanu Ci ludzie doprowadzili nasz kochany klub.

ODPOWIEDZ