kto przyjdzie kto odejdzie tej zimy!!!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
bluefil
Kontakt:

#181 Post autor: bluefil » 23 lis 2005, o 14:54

Przystan spokojnej starosci, tudziez altensheim:)

Lukas, ja mysle, ze Wisla miala szanse na LM w tym roku, moze gdyby tych kilku pilkarzy zostalo przeda meczami z Pana to teraz Wisla by byla zupelnie gdzie indziej. Era cupiala mija, hmm moze, czas na orange:)
Ja bym dodal jeszcze bramkarza. To jest kluczowa pozycja. Seba jest niepewny (co bylo widac w ostatnich meczach), ale jak mial kontuzje i bronil franke, to wszyscy widzielismy jak bylo.....
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#182 Post autor: L_M » 23 lis 2005, o 15:05

bluefil pisze:Przystan spokojnej starosci, tudziez altensheim:)

Lukas, ja mysle, ze Wisla miala szanse na LM w tym roku, moze gdyby tych kilku pilkarzy zostalo przeda meczami z Pana to teraz Wisla by byla zupelnie gdzie indziej. Era cupiala mija, hmm moze, czas na orange:)
Ja bym dodal jeszcze bramkarza. To jest kluczowa pozycja. Seba jest niepewny (co bylo widac w ostatnich meczach), ale jak mial kontuzje i bronil franke, to wszyscy widzielismy jak bylo.....
no zapomnialem o bramkarzu szczerze mowiac, a to chyba oczywiste. Konkurent dla Seby musi byc, konkurent z prawdziwego zdarzenia. Czy Nowak na lawke? Liga dopiero za 4 miesiace, jak bedzie mial konkurenta, to tez i jego umiejetnosci moze sie w tym czasie porawia. Bo rzeczywiscie, 'niepewny' w tym sezonie to malo powiedziane.

bluefil
Kontakt:

#183 Post autor: bluefil » 23 lis 2005, o 15:09

Widze, ze sie zgadzamy:)
Konkurencja zrobi nowakowi bardzo dobrze.....
Ale najwieksza niepewnosc to demonstrowal franke. Trzeba przyznac, ze emocje byly wtedy spore....
Coz, ja patrze na runde rewanzowa z optymizmem, ale to chyba juz taka moja wrodzona cecha....

AndRe
Kontakt:

#184 Post autor: AndRe » 23 lis 2005, o 15:15

Ozor pisze:Przyjdą:Lech,Gilewicz,Dąbrowski,Grzyb,może jeszcze Kubisz albo Surma. :shock:
kubisz...tej ku*** na Cichej nigdy w zyciu.Wstyd ze sie urodzil w Chorzowie.
pomylka matki natury...
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#185 Post autor: L_M » 23 lis 2005, o 15:21

http://www.ruch.chorzow.pl/news.php?id=2405

alternatywa dla Nowaka ma byc ponoc Jerzy Dudek :lol: :lol:

a tak serio, to Jurek Wyrobek juz dobiera sie do Bajery i proboje sciagnac go do KSZO. Do tego interesuje sie Tycem, najlepszym strzelcem 3 ligi gr.3 (Polar Wroclaw). Szkoda, ze my z powodu zmiany trenera znow startniemy z przyklepywaniem zawodnikow z malym opoznieniem. Ale skoro Klimek chce wylozyc duze pieniadze, to mam nadzieje ze na rzeczywiscie dobre transfery.

bluefil
Kontakt:

#186 Post autor: bluefil » 23 lis 2005, o 15:26

transfery wyrobka mielismy okazje testowac w poprzednim sezonie. Kazdy wie jak bylo:(
Bajera byl spoko, ale po co nam pilkarz, ktory przy pierwszej lepszej okazji zwieje. Poza tym, czy on az taki super skoro w koronie nie ma miejsca? No ale kto z piechna wytrzyma teraz konkurencje:)

Luke

#187 Post autor: Luke » 23 lis 2005, o 15:29

bluefil pisze:Luke czytaj dokladnie, zastanow sie, czy zrozumiales tekst a pozniej odpisuj. Dla mnie rywalizacja Wierzchowskiego i Matuszka to byl zloty okres na naszej bramie. Szkoda, ze w tamtych czasach tak latwo pozwolono jakubowi odejsc!
Tak,sorki,zbyt pochopnie wyciagnąłem wnioski z tego co napisałeś - ZWRACAM NINIEJSZYM HONOR.PS.Gdyby Łukasz Surma wrócil do Ruchu to ja bardzo bym się cieszył z tego powodu,nie wiem jak Wy.PozdRo.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#188 Post autor: jajo » 23 lis 2005, o 15:35

no tyle, ze Łukasz to w tej chwili, mimo ze nie doceniany jeden z najlepszych zawdonikow ligi polskiej i bedzie z Legia walczyl o Mistrza, wiec jego nazwisko narazie tylko w sferze marzen traktuje
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Marek Nowak
Kontakt:

#189 Post autor: Marek Nowak » 23 lis 2005, o 16:10

bluefil pisze:transfery wyrobka mielismy okazje testowac w poprzednim sezonie. Kazdy wie jak bylo:(
Bajera byl spoko, ale po co nam pilkarz, ktory przy pierwszej lepszej okazji zwieje. Poza tym, czy on az taki super skoro w koronie nie ma miejsca? No ale kto z piechna wytrzyma teraz konkurencje:)
Bajera teroz gro w Swicie , gdzie idzie mu srednio ( 4 bramki ) a przyszedl z Korony gdzie szlo mu jeszcze gorzej bo po kontuzji nie potrafil sie zalapac do skladu

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#190 Post autor: Wilus » 23 lis 2005, o 17:43

Skad Lukas Michalski wiesz, ze Klimek chce wydac duze pieniadze na transfery ? IMO skonczy sie na zapowiedziach, my bedziemy kupowac najlepszych, ktorzy nam sie marza, a potem sie okaze, ze z kasy nici i przyjda drewniaki jak zwykle.

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#191 Post autor: L_M » 23 lis 2005, o 18:09

Wilus pisze:Skad Lukas Michalski wiesz, ze Klimek chce wydac duze pieniadze na transfery ? IMO skonczy sie na zapowiedziach, my bedziemy kupowac najlepszych, ktorzy nam sie marza, a potem sie okaze, ze z kasy nici i przyjda drewniaki jak zwykle.
Wierze w to co powiedzial Wyborczej, ze sprobuje jeszcze raz, ze chce zbudowac bardzo silna druzyne, i ze podnosi w tym celu kapital. Nie twierdze ze te pieniadze zostana wydane bezposrednio na wykup zawodnikow z innych klubow, ale powinny wystarczyc na 'przekonaniu' pilkarzy naprawde niezlych ktorzy nie maja kontraktu, do gry w Ruchu. Taka juz moja naiwna wiara, taka naiwna nadzieja, ze nastepna runda bedzie udana ;) Do tej pory jedyna zapowiedz Klimka dotyczaca Ruchu, ktorej nie wypelnil (przynajmniej ja pamietam jedna niewypelniona), to ta kiedy mowil o swoim odejsciu. I chwala mu za to ze do tego nie doszlo. A czy ma w tym interes, czy jest filantropem jest mi zupelnie obojetne. Sam Klimek mojego zaufania nie zawiodl, wiec wierze w to co mowi. Tyle

Co do Bajery - przed pierwszym przyjsciem do Ruchu rowniez gral slabo, musial byc na prawde cienki skoro by zaistniec spowrotem na rynku wybral owczesny Ruch ;) Wtedy sie udalo. Nie twierdze ze marze o jego powrocie, bo to tylko solidny napastnik, ale jesli klubu by to duzo nie kosztowalo, to czemu nie? bo wyznajac taka zasade ze mu nie szlo tu i tam, to Lorensowi tez nie szlo w Gieksie, Groclinie itd. A wieksza niewiadoma jest zatrudnianie nowego trenera niz pojedycnzego zawodnika (nie znaczy to ze jestem specjalnie przeciwny Lorensowi jako trenerowi Ruchu, czy przeciwny zmianie trenera - po prostu chcialem porownac).

kolend

#192 Post autor: kolend » 23 lis 2005, o 18:47

co do Bajery - to z dobtych zrodel wiem, ze odszedl bo wtedy byl okres w ruchu ze bardzo nieregularnie placili

a co do tych pieniedzy ktore Klimek chce zainwestowac - to wydaje mi sie ze wlasnie pojda one na skuszenie do gry w ruchu lepszych, ale nadal zawodnikow bez kontraktow
wydaje mi sie ze po prostu nie stac nas na prawdziwe kupowanie zawodnikow - sam pan Klimek jakos sponsor nie bedzie w stanie temu podolac, ale na ryzku jest wielu dobrych i wolnych zawodnikow - tylko ze za szukanie trzeba sie bylo juz wziac!

KK
Kontakt:

#193 Post autor: KK » 23 lis 2005, o 19:33

kolend - sam bylem swiadkiem rozmowy Bajery z Rogala po meczu z Piastem. Utkwilo mi w pamieci, ze Bajera powiedzial, ze jak beda pieniazki, to beda i gole. Pieniazki szybko sie skonczyly, to i Bajera przestal strzelac...
Nie wiem czemu, ale juz latem zalowalem, ze nie zabralismy Sebastiana Gielzy. Naprawde ciekawy napastnik, jestem prawie pewien ze poradzilby sobie w II lidze. Tylko ciezko bedzie go teraz wyciagnac z Gieksy...

Marek Nowak
Kontakt:

#194 Post autor: Marek Nowak » 23 lis 2005, o 22:24

pozbyc by sie trzeba kogos z dwojki Franke - Pasnik , najlepiej tego pierwszego pajaca i sciagnac dobrego konkurenta do Seby - bo ten nie majac konkurencji stanal w miejscu , a po za tym jest podatny na kontuzje i co sezon pare miesiecy gramy bez bramkarza .
z obrony Bartosowi moim zdaniem trzeba koniecznie podziekowac no i Kutschma bowiem i tak z niego nic nie momy , jak podrozuje dookola swiata. Znak zapyania przy Mrozku bo nie wiadomo co bedzie z nim po tak dlugiej kontuzji.
Foszmanczyka , ktory mimo czestego wstawiania do skladu szansy nie wykorzystal najlepiej byloby wypozyczyc , podobnie Musiala.
Petasz z wiadomych powodow chyba odejdzie ...
O Bizackiego zima beda sie bily greckie kluby - moze nareszcie tam zatanczy " sirtaki "
Niewiem czy jest sens trzymania Rajmana , zebyzas zagrol 8 minut w rundzie

Ciekaw jestem co z zapowiedzi Klimka wyjdze , ale tak na goracao to zyczylbym sobie aby Gegol jeszcze wrocil tam gdzie jego miejsce i tu zakonczyl kariere.
I zamiast np wspominanego tutaj Bajere wolalbm Solnice , ktory za kazdym razem obojetnie w jakim klubie gra
strzela nam gole .

MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#195 Post autor: MkF » 23 lis 2005, o 23:20

Marek Nowak pisze: z obrony Bartosowi moim zdaniem trzeba koniecznie podziekowac no i Kutschma bowiem i tak z niego nic nie momy , jak podrozuje dookola swiata.

no racja ale jak sie na chopa nie stawio wogule to tak to wyglada ze nie ma z niego kozysci :wink: rozumie ze niby wiecy go niebyło niż był ale wedłuk mnie powinien jak najbardziej zostac ale to mało prawdopodobne bo mo oferty z 1 ligi rosyjskiej i 2 ligi niemieckiej :cry:
Ostatnio zmieniony 23 lis 2005, o 23:30 przez MkF, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany