Też tam ręki nie zauważyłem choć głowy nie daję że nie było
Bruk-Bet Termalica Nieciecza - Ruch Chorzów / 18.08 Godz. 14:30
-
- Kontakt:
Re: Bruk-Bet Termalica Nieciecza - Ruch Chorzów / 18.08 Godz. 14:30
Niebieska Holandia!
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
O jednej rzeczy jeszcze zapomniałem. Szkoda, że Łaski dał... ciała, ok "wywalczył" czerwoną kartkę (z której gowno wykręcono) ale gdyby zachował się przytomniej i kontynuował bieg, bo umówmy się, nic na przeszkodzie nie stało, to Barański miałby patelnie a to lepsza korzyść niż czerwo.
- setnik
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Po wpisach widać duże zdenerwowanie kibiców którzy oglądali ten mecz w TV. Na sektorze, stojąc w pełnym słońcu uwierzcie mi ta frustracja była duża większa. Raz ch***wa gra naszych piłkarzy do tego ten zjebany sędzia i na koniec remis mimo ,że daje punkt to nie daje satysfakcji. Powrót do domu jak na długość trasy bardzo długi ,a też nie było czego świętować. Dobrze że po meczu padło pare słów motywacyjnych w stronę piłkarzy i trenera bo nie takiego Ruchu oczekujemy. Do następnego!
-
- Kontakt:
moim okiem torman w idealnym momencie wyszedł i by nie dobiegł więc dobrze, że wymusił czerwień. a to że my jesteśmy majstry w zdupceniu większości oczywistych wolnych to już swoją drogą.fRoś pisze: ↑18 sie 2024, o 21:54O jednej rzeczy jeszcze zapomniałem. Szkoda, że Łaski dał... ciała, ok "wywalczył" czerwoną kartkę (z której gowno wykręcono) ale gdyby zachował się przytomniej i kontynuował bieg, bo umówmy się, nic na przeszkodzie nie stało, to Barański miałby patelnie a to lepsza korzyść niż czerwo.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
tam na 99% bramkarz byłby pierwszy przy piłce.fRoś pisze: ↑18 sie 2024, o 21:54O jednej rzeczy jeszcze zapomniałem. Szkoda, że Łaski dał... ciała, ok "wywalczył" czerwoną kartkę (z której gowno wykręcono) ale gdyby zachował się przytomniej i kontynuował bieg, bo umówmy się, nic na przeszkodzie nie stało, to Barański miałby patelnie a to lepsza korzyść niż czerwo.
szczerze mówiąc, nie wiem czy tam sie nalezala czerwona kartka wlasnie z tego powodu.
ja tam szansy na sam na sam, czy 2 na bramkarza nie widzialem.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Wyjatkowo niw moge sie przyczepić dio pomeczowej wypowiedzi Niedźwiedzia.bylo jak powuedzial. Tyle.
Nastepny mecz 3pkt. Na przekór.
Nastepny mecz 3pkt. Na przekór.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
Czerwona kartka moim zdaniem mogła być już trochę wcześniej bezpośrednia za łokcia Ambrosiewicza w szyję bodajże Nono wyglądało to dość groźnie a ten wieśniacki śmieć przypadkiem tego łokcia nie wystawił, więc nie wiem czy złą decyzję nie poprawił złą decyzją kalosz szczerbowicz, niestety nawet tych 17 minut w przewadze nie wykorzystaliśmy a jakimś cudem zapolnik gdy grali w 10 prawie miał sam na sam dla niecieczy... Cóż zobaczymy co będzie po 2 kolejnych wyjazdach arce i płocku.
Batory Fans
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Mnie najbardziej zdziwiło, że nie było faulu na Barańskim zaraz po jego wejściu, zresztą ten obrońca co chwilę faulował na kartkę, a dostał ją dopiero w samej końcówce.
Natomiast jestem bardzo daleki by uważać, że sędziowanie w tym meczu było w jakiś sposób stronnicze czy nawet słabe.
Czerwona z tych, że jak ją dał to się wybroni, jakby jej nie dał też by się wybronił.
Natomiast to co pisałem o grze naszej obronnej idealnie powinno właśnie dopełnić jak to robiła Termalica, jak tylko byliśmy w okolicach 20-25 metra od razu doskok, atak już przy przyjęciu.
Natomiast jestem bardzo daleki by uważać, że sędziowanie w tym meczu było w jakiś sposób stronnicze czy nawet słabe.
Czerwona z tych, że jak ją dał to się wybroni, jakby jej nie dał też by się wybronił.
Natomiast to co pisałem o grze naszej obronnej idealnie powinno właśnie dopełnić jak to robiła Termalica, jak tylko byliśmy w okolicach 20-25 metra od razu doskok, atak już przy przyjęciu.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Według mnie powinna być zmiana prezesa ,Siemion się wypalił,, wiecznie uśmiechnięty , stoimy w miejscu , po awansie do extraklapy , beznadziejne transfery , teraz podobnie , ,zadna lekcja nie została z tego wyciągniętą ,, puszcza z mniejszym budżetem , bez kibiców bez stadionu jakoś potrafi , ,kasa od sponsorów poszła w błoto na pseudo fachowców od trenerki i tych co człapiom po murawie ,,
-
- Kontakt:
Zlozyles juz cv?
-
Potrzeba profesjonalistów, lecz w klubie z małym budżetem jesteśmy skazani na uśmiechniętego i reszte. Nikt się nie usprawiedliwia i nie odpowiada za notoryczne błędy w transferach jak i trenera, który błądzi ze słabymi wynikami w 1 lidze. Trzeba to zostawić. Będą wyniki to okej, nie - trudno jakoś to bedzie. Jak to prezes gadał : Spadniemy i nic sie nie stanie. Tak to dokładnie teraz wygląda.LEMON-CHORZOW pisze: ↑19 sie 2024, o 10:00Według mnie powinna być zmiana prezesa ,Siemion się wypalił,, wiecznie uśmiechnięty , stoimy w miejscu , po awansie do extraklapy , beznadziejne transfery , teraz podobnie , ,zadna lekcja nie została z tego wyciągniętą ,, puszcza z mniejszym budżetem , bez kibiców bez stadionu jakoś potrafi , ,kasa od sponsorów poszła w błoto na pseudo fachowców od trenerki i tych co człapiom po murawie ,,
-
- Kontakt:
Ruch Chorzów nie jest korporacją, jeszcze dłuuuuugo nie będzie zarządzany przez tzw. profesjonalistów tak jak -mam wrażenie- to rozumiecie.
Ostatnie lata pokazały, że oparciem klubu i jego twardym fundamentem są kibice i ich ambicje i skłonność do pracy. Działamy w realiach takich, że w naszym mieście nie ma ani jednego prawdziwego przedsiębiorcy. Ludzie, których można by uznać za w miarę majętnych upasli się na majątku mieszkańców miasta i im dalej będą się trzymać od klubu, tym lepiej.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale to nie znaczy że klub znów miałby wpaść w lepkie rączki.
Ostatnie lata pokazały, że oparciem klubu i jego twardym fundamentem są kibice i ich ambicje i skłonność do pracy. Działamy w realiach takich, że w naszym mieście nie ma ani jednego prawdziwego przedsiębiorcy. Ludzie, których można by uznać za w miarę majętnych upasli się na majątku mieszkańców miasta i im dalej będą się trzymać od klubu, tym lepiej.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale to nie znaczy że klub znów miałby wpaść w lepkie rączki.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Czepiasz się - czerwona to handicap ale nie automatyczne zwycięstwo dla drużyny grającej w przewadze. Ruch w Krakowie też strzelił gola w 10 a Polonia Bytom w ostatniej kolejce nawet trzy bramki grając w osłabieniu. Zaraz zacznie Wam przeszkadzać to że Nieciecza grając w 10 miała dwa różne albo trzy auty na naszej połowie.
Obydwaj trenerzy podkreślali że to nie był mecz na chodzonego co przy upałach i tej porze meczu jest dość częstym zjawiskiem (Ćwielong coś o tym wie)

- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Początek sezonu słabiutki. Na mecze na Śląskim nie dało się patrzeć. Natomiast mam wrażenie, że ta gra idzie do przodu. Nieciecza została zdominowana, oczywiście że brakuje punktów, ale sezon jest długi. Możemy tu sobie pisać ile wlezie, o tym, że Miś jest taki czy owaki, ale w zasadzie oprócz cierpliwości, nic innego nam nie pozostaje.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!