Ruch Chorzów - Pogoń Siedlce, piątek, 02.08.2024, 20:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
COBRA

Re: Ruch Chorzów - Pogoń Siedlce, piątek, 02.08.2024, 20:00

#181 Post autor: COBRA » 3 sie 2024, o 13:55

Powiem to jeszcze raz miny młynowych bez cenne po ku*** mać Chorzów grać ,co oni im chcieli zaintonować nic się nie stało czy wygrywasz czy nie ?🫣
Jeszcze jeden taki mecz i niech oddają koszulki !

arcio
Kontakt:

#182 Post autor: arcio » 3 sie 2024, o 13:56

Pisałem już ale się powtórzę. Albo trener dostanie zawodników pod swój jedyny opracowany system gry i będzie to skuteczne, albo trzeba nam nowego trenera który ogarnie granie tymi zawodnikami którzy są w kadrze. Jeżeli nie będzie kilku transferów to trzymać się obecnego układu nie ma sensu. A jakoś w nowe transfery, i to w ilości większej niż 2, nie wierzę, więc...
nigdy nie jest za późno

Marcus
Kontakt:

#183 Post autor: Marcus » 3 sie 2024, o 14:04

Też mnie irytuje te gadanie o braku jakości, o życiu w bańce, przelicytowaniu, braku kasy, kadrą na 2 lige...tyle to ma wspólnego z rzeczywistością co otwarcie igrzysk z olimpiadą. Większość tej ligi może pomarzyć o takim Starzyńskim, Kozaku, Novothnym, Szczepanie czy Konczkowskim. Bukmacherzy typuja nas jako głównego faworyta do awansu, większość dziennikarzy ekspertów tak samo, a wy gadacie że bujamy w obłokach, bo tak naprawdę to mamy 2 ligową kadrę i będziemy walczyć do końca o utrzymanie... No nie nie jest tak. Na papierze wyglądamy dobrze, pytanie więc gdzie leży problem. Jak dla mnie to:
1. Brak wahadeł, którzy nadają tempo i dynamiki akcjom. No niestety przespane okienko na tej pozycji cały czas czekamy...Jak widać wbrew niektórym opiniom strata Tomka jednak zabolała nas sportowo
2. Brak ławki, no nie ma totalnie alternatywy, Brak rywalizacji w druzynie, boję się co bedzie później, skoro teraz wyglądamy jak wyglądamy grając naszym najmocniejszym składem, zaniedlugo zaczną się kontuzje i kartki.
3.jestem absolutnym przeciwnikiem ciągłym zmianom trenera, pytanie tylko czy faktycznie dobrze trafilismy z wyborem JN. Na pewno jest za wczesnie na podejmowanie radykalnych decyzji. Możliwe, że przeszarżowalismy w okresie przygotowawczym i ciągle brakuje świeżości. Wydaje mi się, że problemem jest brak jakości w rozegraniu w formacji defensywnej w oparciu o to co chce grać JN o czym wielu z nas pisało. Pytanie czy problem leży w JN czy może w niedopsaownych do koncepcji gry trenera transferach. Ja bym zostawił JN przynajmniej na całą rundę, ale byłem rownież przeciwnikiem zwolnienia JS. Który (chyba teraz wiele osób już to dostrzega) z kadrą jakościowo dużo gorszą od tej którą mamy obecnie działał cuda.
Może ta drużyna odpali, może lepiej że ten balonik pękł na samym początku, nie zdobyliśmy na tyle mało punktów, żeby wybuchł jakiś pożar, ale zaprezentowalismy się na tyle słabo, że został wysłany sygnał, że trzeba dużo mocniej pracować na każdej płaszczyźnie, zarówno nad transferami jak i na treningach. Nie jestem też przekonany, że teraz z mocniejszymi rywalami dostaniemy w trąbę, może właśnie będzie nam się lepiej grało z Wisłą czy Termalicą. Czas pokaże
Ostatnio zmieniony 3 sie 2024, o 14:07 przez Marcus, łącznie zmieniany 1 raz.

adamo_R

#184 Post autor: adamo_R » 3 sie 2024, o 14:06

arcio pisze:
3 sie 2024, o 13:56
Pisałem już ale się powtórzę. Albo trener dostanie zawodników pod swój jedyny opracowany system gry i będzie to skuteczne, albo trzeba nam nowego trenera który ogarnie granie tymi zawodnikami którzy są w kadrze. Jeżeli nie będzie kilku transferów to trzymać się obecnego układu nie ma sensu. A jakoś w nowe transfery, i to w ilości większej niż 2, nie wierzę, więc...
...więc dzwonić do Szulczka, albo do Szwargi :P

Marcus
Kontakt:

#185 Post autor: Marcus » 3 sie 2024, o 14:08

adamo_R pisze:
3 sie 2024, o 14:06
arcio pisze:
3 sie 2024, o 13:56
...więc dzwonić do Szulczka, albo do Szwargi :P
Szulczek już jedną nogą w Koronie, zapomnijcie a też do chłopa nie mam przekonania finalnie zwalił z tej ligi tak samo jak my.

19JeRRy20
Kontakt:

#186 Post autor: 19JeRRy20 » 3 sie 2024, o 14:31

My musimy grać 4-4-2. Im szybciej Niedźwiedź to zrozumie tym szybciej zaczniemy wygrywać.
Szymanski/Turk
Konczi, Lukic, Szymański, Karasiński
Chmarek Starzynski, Ventura, Kozak
Soma, Szczepan

Tylko w tej formacji jesteśmy w stanie wykorzystać potencjał każdego zawodnika i nikt nie będzie się męczył i marnował. Jak Niedźwiedź tego nie widzi?

AndRe
Kontakt:

#187 Post autor: AndRe » 3 sie 2024, o 14:41

Marcus pisze:
3 sie 2024, o 14:04
Też mnie irytuje te gadanie o braku jakości, o życiu w bańce, przelicytowaniu, braku kasy, kadrą na 2 lige...tyle to ma wspólnego z rzeczywistością co otwarcie igrzysk z olimpiadą. Większość tej ligi może pomarzyć o takim Starzyńskim, Kozaku, Novothnym, Szczepanie czy Konczkowskim. Bukmacherzy typuja nas jako głównego faworyta do awansu, większość dziennikarzy ekspertów tak samo, a wy gadacie że bujamy w obłokach, bo tak naprawdę to mamy 2 ligową kadrę i będziemy walczyć do końca o utrzymanie... No nie nie jest tak. Na papierze wyglądamy dobrze, pytanie więc gdzie leży problem. Jak dla mnie to:
1. Brak wahadeł, którzy nadają tempo i dynamiki akcjom. No niestety przespane okienko na tej pozycji cały czas czekamy...Jak widać wbrew niektórym opiniom strata Tomka jednak zabolała nas sportowo
2. Brak ławki, no nie ma totalnie alternatywy, Brak rywalizacji w druzynie, boję się co bedzie później, skoro teraz wyglądamy jak wyglądamy grając naszym najmocniejszym składem, zaniedlugo zaczną się kontuzje i kartki.
3.jestem absolutnym przeciwnikiem ciągłym zmianom trenera, pytanie tylko czy faktycznie dobrze trafilismy z wyborem JN. Na pewno jest za wczesnie na podejmowanie radykalnych decyzji. Możliwe, że przeszarżowalismy w okresie przygotowawczym i ciągle brakuje świeżości. Wydaje mi się, że problemem jest brak jakości w rozegraniu w formacji defensywnej w oparciu o to co chce grać JN o czym wielu z nas pisało. Pytanie czy problem leży w JN czy może w niedopsaownych do koncepcji gry trenera transferach. Ja bym zostawił JN przynajmniej na całą rundę, ale byłem rownież przeciwnikiem zwolnienia JS. Który (chyba teraz wiele osób już to dostrzega) z kadrą jakościowo dużo gorszą od tej którą mamy obecnie działał cuda.
Może ta drużyna odpali, może lepiej że ten balonik pękł na samym początku, nie zdobyliśmy na tyle mało punktów, żeby wybuchł jakiś pożar, ale zaprezentowalismy się na tyle słabo, że został wysłany sygnał, że trzeba dużo mocniej pracować na każdej płaszczyźnie, zarówno nad transferami jak i na treningach. Nie jestem też przekonany, że teraz z mocniejszymi rywalami dostaniemy w trąbę, może właśnie będzie nam się lepiej grało z Wisłą czy Termalicą. Czas pokaże
100% racji

Tez mi sie wydaje ze ta taktyka na lepsze druzy bedzie dzialac (patrz Lech/Slask vs Niecziecza)

Mnie u JN bardzo denerwuje braku planu B,C albo widocznego planu alternarywnego
Szymanski przychodzil jako def pomocnik, czemu nie sprobowac w trakcie meczu przesuniecia go do pomocy, Konczki jako prawy obronca, Soma i Szczepan jako 2 napastnikow a Kozi jako ofensywny ? Gral tak za Wosia i to byl jedyny Wosiowaty pomysl godny zapamietania

Nic ochlonalem
Chyba dawno sie tak nie wkur##lem jak wczoraj
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

Mavo1920
Kontakt:

#188 Post autor: Mavo1920 » 3 sie 2024, o 14:44

Jeżeli jakieś Znicze czy inne Siedlce biegają lepiej od nas to świadczy tylko o tym w jakiej du*** jesteśmy pod tym kątem. Fizyka to podstawa w tej lidze. Bez niej najlepsi piłkarze nie pomogą.

Ten Nono jakby za***rdalał połowe tego co Starzyński to byłby mega kozakiem w tej lidze... on chyba zapomnioł, że nie gro przy 40 stopniach w Iranie ino w Polsce. W klimacie umiarkowanym.

arcio
Kontakt:

#189 Post autor: arcio » 3 sie 2024, o 14:48

19JeRRy20 pisze:
3 sie 2024, o 14:31
My musimy grać 4-4-2. Im szybciej Niedźwiedź to zrozumie tym szybciej zaczniemy wygrywać.
Szymanski/Turk
Soma, Szczepan

Tylko w tej formacji jesteśmy w stanie wykorzystać potencjał każdego zawodnika i nikt nie będzie się męczył i marnował. Jak Niedźwiedź tego nie widzi?
Do klasycznego 442 nie mamy bocznych pomocników. Ani wahadel, ano bocznych pomocników.
Obrona ok - Konczkowski, Lukic, Szymański, Karasinski. Potem 3 środkowych pomocników czyli lekko defensywny Ventura, a obok Chmarek i Starzyński. Przed nimi Kozak a w polu karnym
Soma i Szczepan.
Jeżeli Nono się kiedyś ogarnie to sprawdzić można tak: Konczkowski, Lukic, Szymański, Karasinski - Chmarek, Ventura, Nono - Starzyński - Kozak, Soma.
Prędzej jednak wierzę że Barański się ogarnie niż Nono więc istnieje szansa na takie coś:
Konczkowski, Lukic, Szymański, Karasinski - Chmarek, Ventura, Starzyński - Barański - Kozak, Soma.
Z tym że trener będzie uparcie leciał z 343 więc każde nasze rozmyślania możemy sobie wsadzić 😂😂😂
nigdy nie jest za późno

Mavo1920
Kontakt:

#190 Post autor: Mavo1920 » 3 sie 2024, o 14:54

19JeRRy20 pisze:
3 sie 2024, o 14:31
Szymanski/Turk
Soma, Szczepan

Potrzebujemy przede wszystkim klasycznego skrzydłowego na lewą stronę. Bo Moneta to jedyne do czego sie nadaje to do kulis. Dejmy mu karnet na trybuna albo młyn i niech kibicuje, do tego sie nadaje, no i na gościnne występy u Asceto jako maskotka.

Ja bym bardziej celował w 4-2-3-1. Konczkowski i Karasiński to raczej typowi boczni obrońcy. Na ŚO wyboru nie ma, ale może lepiej byłoby poświęcić środki zamiast na środek obrony to na lewe skrzydło. Na "9" raczej jeden napastnik, przy gorszym wyniku wchodzi Szczepek albo Soma. A na DMF duet Nono-Ventura (ten pierwszy musi pierw odbudować się fizycznie). Na dychę Figo, ew Chmarek/Barański.

19gorek20 pisze:
3 sie 2024, o 15:19
W sumie to zapytam o jeszcze 1. Jaki jest problem w klubie żeby podać informacje o kontuzji Barańskiego i ewentualnej rehabilitacji ? Chłopa nie ma od meczu z Rekordem nawet na ławce wczoraj 3 bramkarzy w kadrze a po nim ślad zaginął

W "czas na szpil" JN gadał, że Barański wrócił do treningów dopiero.
Ostatnio zmieniony 3 sie 2024, o 15:36 przez Mavo1920, łącznie zmieniany 1 raz.

19gorek20
Kontakt:

#191 Post autor: 19gorek20 » 3 sie 2024, o 15:19

W sumie to zapytam o jeszcze 1. Jaki jest problem w klubie żeby podać informacje o kontuzji Barańskiego i ewentualnej rehabilitacji ? Chłopa nie ma od meczu z Rekordem nawet na ławce wczoraj 3 bramkarzy w kadrze a po nim ślad zaginął

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#192 Post autor: west72 » 3 sie 2024, o 15:53

Na obronę trenera nad którym jeszcze nie dawno sie wszyscy rozplywali, po serii w Ekstraklasie napisze, ze najwiekszy problem to mamy w pionie zarzadzajacym. Pozegnano Marka i Marcina bo rzekomo nie dali rady w Ekstraklasie i co mamy FOSĘ i Grzybka.... byle ilosc w niebieskiej rodzinie się zgadza. Trzeba jeszcze Ecika gdzies upchnac bo zasluzony dla Odbudowy. Mam wielki szacunek dla Wszystkich wymienionych, ale ograniczajac sie na swoie podworko nigdy nie zrobimy kroku w przód. Model niebieskiej rodziny zostal brutalnie zweryfikowany w Ekstraklasie a my z uporem mamiaka ciagle powielamy tensam model. Fakty sa takie, ze kadra na dziś zostala zdecydowanie osłabiona do tego w kadrze ciagle mamy Moneta teraz jeszcze Góra i bezproduktywny KONCZI.
Ciagle brakuje nam jakosciowych wzmocnień i tu jest problem a nie u trenera. Posciagalismy odpady z innych zespołów lub nie przygotowanych fizycznie a grac trzeba. Przecież to mie wina Trenera kim kolwiek by nile byl, że Szczrpek, Soma, Kozi, czy Chmarek czy inny nie potrafi celnie uderzyć w światło bramki. W przygitowaniach cos poszlo nie tak bo brakuje nam świeżości ale to nie jest przyczyna fatalnej skuteczności. Nawet jesli cos wypracujemy z przodu to i tak nie potrafimy tego zamienic na gola.
Siemion i Fosa powini sie wziąść porządnie do roboty i szukac wzmocnien pierwszej jedenastki na już bo nie mamy lawki wogóle a czesc pierwszego skladu jest wyraźnie pod forma ale gra bo musi..
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#193 Post autor: jajo » 3 sie 2024, o 16:35

west72 pisze:
3 sie 2024, o 15:53
Na obronę trenera nad którym jeszcze nie dawno sie wszyscy rozplywali, po serii w Ekstraklasie napisze, ze najwiekszy problem to mamy w pionie zarzadzajacym. Pozegnano Marka i Marcina bo rzekomo nie dali rady w Ekstraklasie i co mamy FOSĘ i Grzybka.... byle ilosc w niebieskiej rodzinie się zgadza. Trzeba jeszcze Ecika gdzies upchnac bo zasluzony dla Odbudowy. Mam wielki szacunek dla Wszystkich wymienionych, ale ograniczajac sie na swoie podworko nigdy nie zrobimy kroku w przód. Model niebieskiej rodziny zostal brutalnie zweryfikowany w Ekstraklasie a my z uporem mamiaka ciagle powielamy tensam model. Fakty sa takie, ze kadra na dziś zostala zdecydowanie osłabiona do tego w kadrze ciagle mamy Moneta teraz jeszcze Góra i bezproduktywny KONCZI.
Ciagle brakuje nam jakosciowych wzmocnień i tu jest problem a nie u trenera. Posciagalismy odpady z innych zespołów lub nie przygotowanych fizycznie a grac trzeba. Przecież to mie wina Trenera kim kolwiek by nile byl, że Szczrpek, Soma, Kozi, czy Chmarek czy inny nie potrafi celnie uderzyć w światło bramki. W przygitowaniach cos poszlo nie tak bo brakuje nam świeżości ale to nie jest przyczyna fatalnej skuteczności. Nawet jesli cos wypracujemy z przodu to i tak nie potrafimy tego zamienic na gola.
Siemion i Fosa powini sie wziąść porządnie do roboty i szukac wzmocnien pierwszej jedenastki na już bo nie mamy lawki wogóle a czesc pierwszego skladu jest wyraźnie pod forma ale gra bo musi..
na kazdej pozycji mamy lepszego zawodnika niz Siedlce.
ta 11 jest mocniejsza niz ta, z ktora Skrobacz zaczynal Ekstraklase.

Grzybek to zarzadzac ma akademia, wiec nie wiem po co go wtracasz do budowy skladu 1 druzyny. chyba tylko mozna zauwazyc, ze Kacprzak ich na razie tak przygotowal, ze wygladaja jak wozy z weglem. tak wiec szkoda, ze przyszedl "profesjonalista zamiast niebieskiej rodziny".

tak, sa wyraznie pod forma, ale za to odpowiada sztab.
ten sam Szczepek w tej samej lidze 2 lata temu, złomował obroncow.

mam takie wrazenie, ze kibice zostaja mentalnie we wczesniejszych ligach. w 1-2 lidze pretensje, ze wcale nei tak mocny nie goli wszystkich jak w 3.
w ekstraklasie odstawalismy personalnie zwlaszcza na poczatku i teraz w 1 lidze zostaly te narzekania na slaby sklad.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

niebieskifanatyk
Kontakt:

#194 Post autor: niebieskifanatyk » 3 sie 2024, o 16:40

Jak JN wystawia zawodnika którego największym atutem jest gra głową, na skrzydle!!! w swoim zjebanym 3-4-3 to o czym my mówimy ? Albo chłop pójdzie po rozum do głowy, że musi dostosować taktykę do zawodników a nie odwrotnie, albo w poniedziałek niech składa dymisję. Bo tego się ku*** na trzeźwo oglądać nie da !!

PS . W środku pola jest taka dziura, że by TIR przejechał

orbiter
Kontakt:

#195 Post autor: orbiter » 3 sie 2024, o 18:45

Tak zmieniając temat. Przy okazji 1-go meczu było kibiców na meczu z blisko... 400 miejscowości!!! Czy klub mógłby jakoś udostępnić takie statystyki, a nie tylko, jak już pierwsza dziesiątkę? Z chęcią bym poczytał skąd przyjeżdżamy.
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

ODPOWIEDZ