Re: Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Wela - Wice Prezes Zarządu SA

#181 Post autor: Konrad » 20 lip 2019, o 10:32

Panie Prezesie
Ostatnimi laty, kiedy nasz Ruch grał jeszcze w ekstraklasie, zaczęły się pojawiać głosy żeby "założyć nowy podmiot, żeby zacząc wszystko od nowa pozbywając się długów" Przeciwny tym pomysłom byłem nawet jak wylądowaliśmy w II lidze - poniekąd z przekonania , iż swoje długi należy spłacać oraz z tego powodu, ze 4 liga tak naprawdę niczego nie rozwiąże (tak jak to niektórzy myślą) - zwłaszcza przy obecnych władzach w UM w Chorzowie. Proszę wybaczyć niezamierzone porównanie, ale zawsze wydawało mi się, że o Klub powinniśmy walczyć "do ostatniego żołnierza".

Dziś jesteśmy już w 3 lidze..... CZy nie warto było by jednak zmienić taktykę i sposób myślenia? W sytuacji w jakiej jesteśmy 3 czy 4 liga to jest jakaś rożnica? Czy nie warto było by ogłosić czegoś w rodzaju "upadłości konsumenckiej" i jednak zacząć budować coś na solidnych fundamentach, a nie na piachu? CZy my ciągle musimy być "mądrzy po szkodzie"? Czy nie moglibyśmy być w tej sytuacji cwani? Cwani jak np Widzew, ŁKS i wcześniej wiele innych klubow? Panie Prezesie - jeśli wierzyć Pańskim słowom to jest Pan człowiekiem o dużej energii - czyż nie warto spożytkować tej energii razem z kibicami? Pisze Pan, ze przez te lata własciciele Klubu dobrze chcą, tylko im nie wyszło. Wie PAn... jak ja bym robocie dobrze chciał i przez kilka lat by mi nie wychodziło, to wyleciałbym z pracy na zbity łeb.
Panie Prezesie, tym ludziom nie zależy na Ruchu. Parafrazując słowa Wołodyjowskiego i Zagłoby do Kmicica: jeśli jest PAn niebieskim patriotą, to niech Pan opuści te szaregi, bo trwanie w nich nie doprowadzi do niczego dobrego ani Pana, ani Ruchu. Jeśli się Panu zaczyna walić WŁASNA kamienica, to dogaduje się Pan z budowlańcami, wykłada Pan kasę remont, czy wynajmuje człowieka i każe mu latać po mieście załatwiać kasę od frajerów na tynki, które przykryją ruinę? Wie Pan.... mój Ojciec był tylko raz w życiu w Chorzowie, ale pewnie jak wielu naszych protoplastów umierał z Ruchem na ustach. Przez pamięc dla naszych przodków, którzy kochali Ruch ponad życie, przez pamięć dla Ojców założycieli naszego kochanego Ruchu niech Pan się zastanowi czy warto - pomimo jak Pan to ujął; swojej niezależności - legitymizować ludzi, którzy (nieważne już z jakich względów) doprowadzili nasz Klub do upadku......
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

Awatar użytkownika
sgR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#182 Post autor: sgR » 20 lip 2019, o 11:17

Fazi71 jego biznes, jego problem. Fatalnie nim zarządzał to teraz musi to przełknąć. Miasto już dało wystarczająco dużo kasy na prywatny geszeft.

Awatar użytkownika
arango-mokre
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#183 Post autor: arango-mokre » 20 lip 2019, o 13:36

Wziasc jeden kredyt splacic wszystkich i splacać jeden

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#184 Post autor: robbo2k » 20 lip 2019, o 14:59

Oni nie da wstanie spłacić 1/3 długów nieoprocentowanych rat a ty chcesz komercyjny kredyt. Może niektórzy nie łapią i z po spłacie układu e 2023 pozostaje jeszcze 12mln długów na kolejne 60rat i 5lat.

Ruch ma więc co spłacać pr,ez najbliższe 10lat
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

blue-olo
Kontakt:

#185 Post autor: blue-olo » 20 lip 2019, o 16:53

Konrad.... serio??? Chcesz żeby spożytkował swoją energie po stronie kibiców ... naprawdę???
Facet godo, że załatwi sponsora na pół bańki - kaj, jak??? kto sam dociepnie 50 zeta?? a pół bańki?
dalij , dopisoł 4 mln z miasta, które muszą tak naprawdę wypracować kibice.
potym doliczo do budżetu kasa z karnetów , gadżetów zakupionych i sfinansowanych przez tych samych KIBICÓW.
A na koniec jak bydzie trzeba to szanowny jego ku*** przełożony, dorzuci bańkę.
W taki oto sposób pan prezes skonstruował samodzielnie budżet. GENIUSZ...ku*** geniusz..
Wela myśli że godo z ciulami... albo innych mierzy swoją miarą.

Awatar użytkownika
karol fryna
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#186 Post autor: karol fryna » 20 lip 2019, o 18:28

arango-mokre pisze:
20 lip 2019, o 13:36
Ochlon czlowieku

Awatar użytkownika
viRo_BJJ
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#187 Post autor: viRo_BJJ » 20 lip 2019, o 18:52

Po co piszecie o jakiś spotkaniach, wynikach spółki itp. Wszystko wiemy, wszystko zostało powiedziane i napisane, nie ma na ta chwile miejsca na jakiekolwiek rozmowy- na rozmowach spędziliśmy dziesiątki godzin z alkcjonariuszami i widzicie gdzie jesteśmy, a tez nam się wydawało, że jesteśmy dogadani i wszyscy razem idziemy w 1 kierunku....
JIU JITSU ZNACZY MIEKKA SZTUKA - JESTESMY MIECZAKAMI, KTORZY LEJA TWARDZIELI
RODOWICI KATOWICZANIE KS RUCH CHORZOW

Awatar użytkownika
pRedatoR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#188 Post autor: pRedatoR » 20 lip 2019, o 19:26

arango-mokre pisze:
20 lip 2019, o 13:36
Wziąć *

Awatar użytkownika
Lateralus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#189 Post autor: Lateralus » 20 lip 2019, o 19:59

Niech to sie wszystko do ku*** nędzy już skończy i zaczynomy od nowa. Juz nie umia tego strzymać.

TheEnd

#190 Post autor: TheEnd » 20 lip 2019, o 21:13

Nie mamy na to wpływu kiedy się to skończy, Titanic też tonął dość długo a orkiestra grała do końca

marek79
Kontakt:

#191 Post autor: marek79 » 20 lip 2019, o 22:08

Tak łatwo nie padnie.
Dzięki Boguszowi.

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#192 Post autor: grzej » 21 lip 2019, o 11:53

Akcjonariusze Bik i Kurczyk nie dają - tylko pożyczają. Szymon parę stron wcześniej wyjaśnił wszystko. I warto od jego wpisu zacząć ten wątek.
Nie będzie żadnego ustępstwa, nie będzie rozmów z obecnym wiceprezesem ani akcjonariuszami.
historiaruchu.pl

Awatar użytkownika
niebieski19962
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#193 Post autor: niebieski19962 » 21 lip 2019, o 12:41

Zdecydowałem się w tą niedzielę poświęcić trochę czasu i znów coś od siebie napisać..

Znaleźliśmy się w sytuacji bardzo tragicznej. Protest kibiców, pracowników i piłkarzy jest tego wyraźnym sygnałem. Taki klub jak Ruch Chorzów nie może być tak zarządzany. Pali się i nie wiadomo co dalej a kolejne dni przynoszą ciszę. Tutaj trzeba natychmiastowo zwołać wszystkich akcjonariuszy, ustalić plan naprawczy na Ruch i zdecydować czy ma sens w to wkładać pieniążki. Jeżeli szanowny Pan Bik i reszta nie chce, to nie. Niech nie duszą tego klubu w takim niedorozwoju jak teraz. Z boku wygląda to na pośmiewisko.. Brak wody, strajki itd. ku*** OGARNIJMY SIĘ

Każdy zdaje sobie sprawę, że kibice nie wejdą już i nie będą finansować takiego bagna. Nie zamierza już chyba nikt. Panie Wela, nie wiem czy dobrze czytam między wierszami, ale niech Pan po wcześniejszych ustaleniach i dobrej sytuacji jakby takowa nastała nie zakładał zbiórki o której Pan pisze. Jeżeli kibice nie będą przekonani o PEŁNYM i CAŁOŚCIOWYM oraz RZETELNYM odbudowywaniu klubu to takie zbiórki nie mają sensu i są znowu pośmiewiskiem.

My kibice, nie bądzmy obrażeni i całościowo niechętni do dyskusji. Pan Wela ma w wielu kwestiach rację. Popatrzmy obiektywnie i z szerszej perspektywy, że zaczynając od b -klasy jest bardzo ciężko awansować z roku na rok. Dochodzą 5-10 lat na powrót do 1 ligi bądz ekstraklasy. Za ten czas zostajemy mocno w tyle. Tak, więc moim zdaniem przy otwartym dialogu i szczerości Pana Weli można opracować konkretny plan odbudowy, dalej wspólnie na linii kibice-zarząd-akcjonariusze-miasto odbudować wreszcie Ruch. Oczywiście wszystko robione pod ścisła kontrola, ba Simon jako prawa ręka musi wejść w zarząd i nad tym wszystkim czuwać. Mam do niego pełne zaufanie po spotkaniu kibiców na rynku.

Czytałem większość wypowiedzi w tym temacie Pana Weli i na początku było to wariactwo - tak 2 strony temu przedstawił konkretny plan na odbudowę. Warto dyskutować moim zdaniem. Widać w tym niebanalne podejście na odbudowę. Tu musi powstać moda na ogólna odbudowę RUCHU, musi to się z czasem wykreować i razem to pchać. Najtrudniej jak każdą rzecz ruszyć z miejsca, potem myślę, że będzie cieżko, ale nie tak jak jest teraz. Musi to być również poparte finansowaniem P. Bika i reszty akcjonariuszy. Bez tego nie mamy szans i lepiej zacząć od 4 ligi bez długów (czy nawet B-klasy). Tak jak mówię z czasem musi tutaj powstać ogólna moda na Ruch, tak jak na Widzewie a do tego potrzebne moim zdaniem:
- deklaracja akcjonariuszy o chęci prowadzenia i finansowania klubu
- pozyskiwanie sponsorów
- wspólne dogadanie się wszystkich członów i działanie w jednym kierunku (kibice-zarząd-akcjonariusze-miasto)
- rzetelne osoby w zarządzie klubu (nie może być tak że piłkarze odchodzą za darmo, a masa naszych transferów była dnem sprzedażowym)
- Simon nad wszystkim czuwa (jeżeli się tego podejmie)
- budowa i wreszcie konkrety z powstawaniem stadionu
- ogólno mediowa propaganda, teoria, wizja odbudowy 14-krotnego mistrza Polski, ciekawie rozwiązane marketingowo
- rozwijające się klubowe media i sprzedaż (kulisy, sektor rodzinny, nadzieja, więcej gadżetów w grzybku)

Jeżeli nie będzie ostrej deklaracji ze strony akcjonariuszy, zarządu po dogadaniu się z kibicami to nikt już nie ma chęci finansowania tego bagna. DOŚĆ. Ale jeżeli tak jak piszę wyżej będzie to realnie i szybko organizowane to myślę że musimy w to wejść. Pamiętajcie że odpowiadamy za swoje decyzje, rozumiem wkurwienie, ale takie czasy że trzeba wybrać najrozsądniejszą drogę na odbudowę. Ludzie, nie możemy tego zaprzepaścić. Na Ruchu ufam i mam nadzieję (umiera ostania), że w przeciągu 4-5 lat może być znów dobrze, możemy wygrywać i bić się o najwyższe cele. Już na fajnym stadionie, z fanatycznymi kibicami jak na Widzewie, gdzie z uciechą się chodzi na mecze. Nie spierdolmy tego panowie.. Sam pamiętam masę wspaniałych chwil na Ruchu i chciałbym bardzo fachowo odbudować ten klub. Bez tego co mówię będziemy się staczać - czy tworząc sami nowy klub, czy wegetując w obecnym konflikcie..

Moje pytanie do Pana:
1. Czy Pana szczerym zdaniem akcjonariuszom zależy na finansowaniu klubu czy są to tylko i wyłącznie interesy? Nie łudzę się i tak że padnie szczera odpowiedz, więc musi to stwierdzić osoba która z nimi bliżej się spotka i oceni w perspektywie czasu. Najlepiej niezależna kibicowska.
2. Czy ma Pan rozmowy z firmami które były by wstanie wyłożyć pieniążki na Ruch?
3. Co Pan sądzi o dotychczasowym mozolnym budowaniu stadionu? Przecież to jest tragedia..
4. Dlaczego w klubie nie ma odzewu po wieściach o strajku coraz większej liczby osob na Ruchu? Pali się, a osoby mają to wszystko gdzieś?
Proszę w wszystkich odpowiedziach nie ściemniać tylko mówić jak jest, jeżeli nie to proszę sobie darować. Bądzmy ludzmi.

Pozdrawiam z jakąś jeszcze nadzieją na lepsze czasy...
Pierwszy mecz: Ruch Chorzów - Jagiellonia Białystok 4:0 10.05.2008
https://www.youtube.com/watch?v=bTE1ru0GVD4 --> ;)

Awatar użytkownika
Roch1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#194 Post autor: Roch1920 » 21 lip 2019, o 13:36

niebieski19962 pisze:
21 lip 2019, o 12:41
Zdecydowałem się w tą niedzielę poświęcić trochę czasu i znów coś od siebie napisać..

Znaleźliśmy się w sytuacji bardzo tragicznej. Protest kibiców, pracowników i piłkarzy jest tego wyraźnym sygnałem. Taki klub jak Ruch Chorzów nie może być tak zarządzany. Pali się i nie wiadomo co dalej a kolejne dni przynoszą ciszę. Tutaj trzeba natychmiastowo zwołać wszystkich akcjonariuszy, ustalić plan naprawczy na Ruch i zdecydować czy ma sens w to wkładać pieniążki. Jeżeli szanowny Pan Bik i reszta nie chce, to nie. Niech nie duszą tego klubu w takim niedorozwoju jak teraz. Z boku wygląda to na pośmiewisko.. Brak wody, strajki itd. ku*** OGARNIJMY SIĘ

Każdy zdaje sobie sprawę, że kibice nie wejdą już i nie będą finansować takiego bagna. Nie zamierza już chyba nikt. Panie Wela, nie wiem czy dobrze czytam między wierszami, ale niech Pan po wcześniejszych ustaleniach i dobrej sytuacji jakby takowa nastała nie zakładał zbiórki o której Pan pisze. Jeżeli kibice nie będą przekonani o PEŁNYM i CAŁOŚCIOWYM oraz RZETELNYM odbudowywaniu klubu to takie zbiórki nie mają sensu i są znowu pośmiewiskiem.

My kibice, nie bądzmy obrażeni i całościowo niechętni do dyskusji. Pan Wela ma w wielu kwestiach rację. Popatrzmy obiektywnie i z szerszej perspektywy, że zaczynając od b -klasy jest bardzo ciężko awansować z roku na rok. Dochodzą 5-10 lat na powrót do 1 ligi bądz ekstraklasy. Za ten czas zostajemy mocno w tyle. Tak, więc moim zdaniem przy otwartym dialogu i szczerości Pana Weli można opracować konkretny plan odbudowy, dalej wspólnie na linii kibice-zarząd-akcjonariusze-miasto odbudować wreszcie Ruch. Oczywiście wszystko robione pod ścisła kontrola, ba Simon jako prawa ręka musi wejść w zarząd i nad tym wszystkim czuwać. Mam do niego pełne zaufanie po spotkaniu kibiców na rynku.

Czytałem większość wypowiedzi w tym temacie Pana Weli i na początku było to wariactwo - tak 2 strony temu przedstawił konkretny plan na odbudowę. Warto dyskutować moim zdaniem. Widać w tym niebanalne podejście na odbudowę. Tu musi powstać moda na ogólna odbudowę RUCHU, musi to się z czasem wykreować i razem to pchać. Najtrudniej jak każdą rzecz ruszyć z miejsca, potem myślę, że będzie cieżko, ale nie tak jak jest teraz. Musi to być również poparte finansowaniem P. Bika i reszty akcjonariuszy. Bez tego nie mamy szans i lepiej zacząć od 4 ligi bez długów (czy nawet B-klasy). Tak jak mówię z czasem musi tutaj powstać ogólna moda na Ruch, tak jak na Widzewie a do tego potrzebne moim zdaniem:
- deklaracja akcjonariuszy o chęci prowadzenia i finansowania klubu
- pozyskiwanie sponsorów
- wspólne dogadanie się wszystkich członów i działanie w jednym kierunku (kibice-zarząd-akcjonariusze-miasto)
- rzetelne osoby w zarządzie klubu (nie może być tak że piłkarze odchodzą za darmo, a masa naszych transferów była dnem sprzedażowym)
- Simon nad wszystkim czuwa (jeżeli się tego podejmie)
- budowa i wreszcie konkrety z powstawaniem stadionu
- ogólno mediowa propaganda, teoria, wizja odbudowy 14-krotnego mistrza Polski, ciekawie rozwiązane marketingowo
- rozwijające się klubowe media i sprzedaż (kulisy, sektor rodzinny, nadzieja, więcej gadżetów w grzybku)

Jeżeli nie będzie ostrej deklaracji ze strony akcjonariuszy, zarządu po dogadaniu się z kibicami to nikt już nie ma chęci finansowania tego bagna. DOŚĆ. Ale jeżeli tak jak piszę wyżej będzie to realnie i szybko organizowane to myślę że musimy w to wejść. Pamiętajcie że odpowiadamy za swoje decyzje, rozumiem wkurwienie, ale takie czasy że trzeba wybrać najrozsądniejszą drogę na odbudowę. Ludzie, nie możemy tego zaprzepaścić. Na Ruchu ufam i mam nadzieję (umiera ostania), że w przeciągu 4-5 lat może być znów dobrze, możemy wygrywać i bić się o najwyższe cele. Już na fajnym stadionie, z fanatycznymi kibicami jak na Widzewie, gdzie z uciechą się chodzi na mecze. Nie spierdolmy tego panowie.. Sam pamiętam masę wspaniałych chwil na Ruchu i chciałbym bardzo fachowo odbudować ten klub. Bez tego co mówię będziemy się staczać - czy tworząc sami nowy klub, czy wegetując w obecnym konflikcie..

Moje pytanie do Pana:
1. Czy Pana szczerym zdaniem akcjonariuszom zależy na finansowaniu klubu czy są to tylko i wyłącznie interesy? Nie łudzę się i tak że padnie szczera odpowiedz, więc musi to stwierdzić osoba która z nimi bliżej się spotka i oceni w perspektywie czasu. Najlepiej niezależna kibicowska.
2. Czy ma Pan rozmowy z firmami które były by wstanie wyłożyć pieniążki na Ruch?
3. Co Pan sądzi o dotychczasowym mozolnym budowaniu stadionu? Przecież to jest tragedia..
4. Dlaczego w klubie nie ma odzewu po wieściach o strajku coraz większej liczby osob na Ruchu? Pali się, a osoby mają to wszystko gdzieś?
Proszę w wszystkich odpowiedziach nie ściemniać tylko mówić jak jest, jeżeli nie to proszę sobie darować. Bądzmy ludzmi.

Pozdrawiam z jakąś jeszcze nadzieją na lepsze czasy...
Fajnie, że czytałeś ale niestety nie zrozumiałeś.
My kibice mamy dać 5,5 mln (4 z miasta bo bez nas tego nieogarnom i 1,5 mln za karnety, bilety, gadżety) to Bik da łaskawie 1 mln.

Daj spokój i zero rozmów dopóki nie spłacą zadłużenia!

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#195 Post autor: _BiADACZ_ » 21 lip 2019, o 13:48

Te niebieski to łaź se Na szpile spółki jak żeś taki chętny do Współpracy.
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

Zablokowany