[26 Kolejka] Ruch Chorzów - Piast Gliwice 16.03.2014 18.00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: [26 Kolejka] Ruch Chorzów - Piast Gliwice 16.03.2014 18

#181 Post autor: Thoth » 17 mar 2014, o 07:59

powtarzo sie sytucaja sprzed 2 lot i szpil w decydujacym momencie farajersko przegrany wtedy z Podbeskidziem teraz z Piastym i patrzac na gra gowa sie dom uciąć że to było tak wtedy tak i wczorej zamierzone i pokozanie ludziom odpowiedzialnym za ten klub że dla niektórych "sportowców" którzy trzesa tą drużyna najważniejszo jest kasa i nie beda tolerowane poslizgi płacowe. W gowach niektórych jest prosty rozrachunek ch** z 15 majstrym skoro jak zajmiemy miejsce na podium to ci frajerzy i tak nos bydą na rekach nosic ja 2 lata tymu. Szkoda tylko że kasa kero i tak kiedyś dostana przykrywo wynik sportowy bo majac szansa siegnać po najwyższe trofeum po tylu latach zaczynaja sie jakies rozgrywki i odpierdalana jest maniana co potem na koniec wyjdzie ze znowu braknie tych punktów w koncówym rozrachunku jak 2 lata tymu :dobani:
Ci ludzie wczesniej czy później jak meteory wyparuja z tego klubu a nam pozostanie zajs na pora lot niedosyt tak jak 2 lata tymu.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2014, o 08:02 przez Thoth, łącznie zmieniany 1 raz.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Awatar użytkownika
Yego

#182 Post autor: Yego » 17 mar 2014, o 08:01

Zakladam ze jakbysmy z tych 4 wygranych meczy mieli np. 1 zwyciestwo 2 remisy i 1 porazka to dzisiaj nikt by nie mowil o sprzedanym/ustawionym meczu. Odczekajcie nastepny 1-2 mecze i potem mozecie mowic czy wszystko sprzedajemy czy nie.
Z tobą Thoth :idiota: niy chce mi sie godać

miechowiner13
Kontakt:

#183 Post autor: miechowiner13 » 17 mar 2014, o 08:21

Fakt, że gra w naszym wykonaniu była wczoraj na żenującym poziomie.
Oczywiście gra Piasta nie pomagała, grali zdecydowanie, pressingiem, przerywali faulami jak było trzeba i przede wszystkim całkowicie kontrolowali grę. Po pierwszej połowie liczyłem, że w przerwie trener ich znów musi opierdzielić by zaczęli grać, co nie raz się już udawało, nawet w tej ostatniej serii, ale druga szybko stracona bramka całkowicie wyjaśniła sytuacje.

Zaangażowania nie było widać to kolejny fakt, ale jeszcze bardziej wkurzające było jak na cztery metry nie potrafili podać celnie piłki, że każda druga piłka w środku po zbiciu przejmował Piast.

I jeszcze jeden fakt wczoraj kto bardziej doświadczony ten grał bardziej kijowo.

Wnioski, każdy musi wyciągnąć sobie sam, a przede wszystkim muszą je wyciągnąć trener i zawodnicy, choć pewnie oni już dobrze wiedzą czemu tak wyszło.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#184 Post autor: Ozor » 17 mar 2014, o 08:25

Sorzedali , komu ? Piastowi ? bez jaj krajowy piłkarz już tak głupi nie jest.
Walczysz o kurs a jak jest okazja realizujesz zyski , robiąc niespodzianki wygrywając , robiąc niespodzianki przegrywając - przeciwnik ci nie puści , przynajmniej nie tak jak to bywało dawniej .
Szkoda tych ludzi wczoraj , to co zobaczyli tylko ich przekonało że na stadion nie warto chodzić :(
Jakie są odczucia kibiców po wczorajszym meczu może pokazać anonimowa ankieta sądzę że da odpowiedz na pytanie czy według nich było ok czy nie :]

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#185 Post autor: HKSADIK » 17 mar 2014, o 08:42

RonalDynio pisze:Ale uważam ,że do końca sezonu nie ugramy więcej niż 2 pkt. Nie do końca rundy ale sezonu. Potem wyprzedaz i walka o utrzymanie.
Ufff, dobrze, że w tym sezonie nie polecimy. :mur:

Szkoda, że mecz z Pogonią dopiero w niedziele, bo teraz czytać forum będzie ciężko. :znudzony:

Awatar użytkownika
Michalik85
Kontakt:

#186 Post autor: Michalik85 » 17 mar 2014, o 09:17

sprzedali nie sprzedali... nie jestem co do tego przekonany. Kozdo passa musi sie kiedys skonczyc. Oczywoscie pozostaje niedosyt, wkurwienie, zal... gra ewidentnie nie szla, bezsensowne wciepki, nie ma nikogo do pochwalenia
ale mysla ze taki KUBEŁ LODOWATEJ WODY na głowa nikomu nie zaszkodzi. Tak coś mi sie to za szybko działo. Z niczego gadka o mistrzostwie, tu o wyprzedażach, tu że 3 piłkarzy wart 10 baniek, że Dziwniel do Belgii idzie. Piłkarzom jak i nom kibicom taki zimny prysznic dobrze zrobi. Wiadomo że apetyt rośnie w miare jedzenia, ale po 6 kolejkach taki wynik jak momy dzis kożdy by broł w ciemno. Naszym głownym celem było utrzymanie i to zostało zrealizowane. Gromy w pierwszej ósemce. Reszta to ponad stan. Oczywiscie chca jak najlepij ale nie oceniajmy wszystkiego po jednym meczu. zoboczymy jak na Pogoni bedzie. Balonik był dmuchany i wkoncu pękł. Zdarza sie.
Obrazek

scaneRboy
Kontakt:

#187 Post autor: scaneRboy » 17 mar 2014, o 09:21

tu nie chodzi o wynik, tylko o to, co się działo na boisku.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#188 Post autor: gerhat » 17 mar 2014, o 09:24

Dla wyznawców spiskowej teorii dziejów mom dobro informacja. Poprzednie 6 zwycięstw Ruchu też było puszczone ... przez naszych przeciwników.
I po uj żeście dwa razy w tydniu nosili Janka na rękach ;)

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Awatar użytkownika
Yego

#189 Post autor: Yego » 17 mar 2014, o 09:29

Jesli ktos uwaza ze mecz byl sprzedany to tak samo mogliby mowic kibice Wisly ze nam ich gracze mecz sprzedali. Bo przeciez jak mozna grajac w 10 obrocic losy meczu i strzelic 2 bramki wieeeelkiej legii, mistrzowi Polski z wieeeelkimi gwiazdami, w dodatku na wyjezdzie, a tydzien wczesniej przegrac z malutkim Ruchem u siebie grajac w 11.

Ludzie to jest fussball a nie skoki Malysza!
Wszystko sie moze wydarzyc. Kazdego z nas wkurza frajersko przegrany mecz ale nie szukajmy na sile drugiego dna. Od tygodni nosimy naszych graczy na rekach, wychwalamy za wyniki, tu przychodzi jeden beznadziejny mecz i ich opluwamy? Tak nie mozna. Krytyka pod wzgledem czysto pilkarskim jest jak najbardziej dopuszczalna, ale szukanie na sile korupcji to nie pomaga nikomu, ani graczom, ani kibicom ani wizerunkowi klubu.

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#190 Post autor: radzion » 17 mar 2014, o 09:33

kubel zimnej wody sie przyda, choc szczerze mowiac dziwila mnie postawa niektorych zawodnikow wczoraj,
nie twierdze ze puscili meczu, nie jestesmy jakims tam potentatem pokroju MANU ( jak tam gerhat?) ale niektorzy zawodnicy wczoraj grali wybitna padline, do tego dziwne kiksy (pomijajac te ktore mogly byc spowodowane silnym wiatrem), "zamyslenie sie" Dziwniela przy tym aucie, dziwne przayjecia Szyndrowskiego (wiemy wszyscy ze nie jest to wirtuoz pod wzgledem techniki ale nawet jemu zdarzaly sie lepsze zagrania), te rozgrywanie pilki w poprzek boiska przy 0-2,
moze i bylo kilka zrywow - strzal Jankesa w 1 polowie i ze 2-3 akcje w drugiej ale to za malo, jestem ciekaw jak wypadna teraz na ciezkim terenie w szczecinie i czy byl to jednorazowy wypadek przy pracy czy tez ponownie jak 2 i 4 lata temu tracenie na wlasne zyczenie szans walki o najwyzsze miejsca
na razie spokojnie bym do tego podchodzil bo swoja poostawa w poprzednich spotkaniach udowodnili ze potrafia grac i gdyby ktos przed meczem z zabolami nam powiedzial ze wygramy 6 kolejnych meczow w lidze to bysmy sie wszyscy pukali w czoło.

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#191 Post autor: Mirek » 17 mar 2014, o 09:36

chyba trzeba będzie zgłosić sprawę do prokuratury

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#192 Post autor: Thoth » 17 mar 2014, o 09:41

sabotaż sie chyba kaj indzij zgłaszo ;)
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

maciek1973

#193 Post autor: maciek1973 » 17 mar 2014, o 09:52

Człowiek jest na tyle naiwną istotą że żyje marzeniami.

Nie pamiętam 13-tki, ale czternastkę pamiętam doskonale, miałem wówczas 16 lat i oglądałem drużynę, która rywalizację wygrała w sposób bezapelacyjny, co nie przeszkodziło w wieczornym magazynie (taki odpowiednik dzisiejszej Legii+ekstra) św.p. redaktorowi Maciejowi Biedze mówić, że i tak najlepszym zespołem w Polsce jest Legia, a Ruch jest za słaby na grę w pucharach (skąd my to znamy!).
W 1996 roku byłem też na zwycięskim finale PP w Warszawie.

Jak widać minęło 25 lat, a w tym kraju nic się nie zmieniło.

Ale o marzeniach. Dwa lata temu w sposób nieco przypadkowy (bo ta drużyna na majstra nie zasługiwała) pojawiła się szansa. Najpierw w sposób spektakularny przerżnęliśmy PP, potem nagle nie potrafiliśmy wygrać u siebie z Podbeskidziem i ŁKS-em, tak jakby Ruch NIE CHCIAŁ wygrać ligi.

Teraz wraca to samo. Nie wiem jakie jeszcze mamy zobowiązania (bo co do Piasta nie mam wątpliwości), boję się przede wszystkim meczu z Podbeskidziem. Mam nadzieję, że to jedyne "problemy", ale niestety obawiam się, że właśnie ogłosiliśmy koniec sezonu.

A potem wszyscy się dziwią, że w pucharach Piast przegrywa z Azerami, Legia dostaje kulki z Cypryjczykami, Lech z Litwinami, reprezentację łoją Słowacy i Szkoci, zwycięstwo z Czarnogórą jest nieosiągalne. Ale kibic dalej wierzy i jest naiwny.

Panowie i Panie. To siedemdziesiąte której miejsce w rankingu nie jest przypadkowe i nie ulegnie poprawie. Żadna Polska drużyna nie awansuje do Ligi Mistrzów jeszcze przez lata, a w innych pucharach Legie, Wisły i Lechy (które są do nich namaszczone) będą dostawały bęcki.
Kadra nie pojedzie na żadne EURO we Francji, może przy dobrych wiatrach wygra z Gibraltarem.

Jeśli całe to nasze środowisko futbolowe nie zrozumie, że jeśli chcemy zrobić GENERALNY INTERES w postaci budowy silnych drużyn na europejskim poziomie, wówczas musimy przestać robić INTERESIKI, wówczas będzie jak było, albo jeszcze gorzej. Cała liga będzie bliska bankructwa, ale co z tego jak różne samorządy poratują.

Nasza liga nie żyje z kibiców, nie żyje z frekwencji, nie żyje z sukcesów, tylko żyje sama z siebie i z pieniędzy samorządów i spółek państwowych. I wynik oraz dbałość o kibiców nie ma znaczenia. Jeśli nie przetniemy tej pępowiny, nasz futbol będzie się dalej staczał, bo mino faktycznego BANKRUCTWA ciągle dostaje kroplówkę.

Co roku zdarza się mecz, po którym nie chce mi się dalej łazić na stadiony (Polonia Bytom 0-2, Podbeskidzie 1-3, Piast 0-2), no i co roku dalej kupuję karnet. Jestem takim samym idiotą jak cała reszta aktywnych kibiców. Dlatego też ten cały bajzel, choć ledwie zipie, jeszcze funkcjonuje. Nie potrafię się przerzucić na siatkówkę, bo mnie ona ani ziębi ani mrozi, a od stylu kibicowania dostaję odruchów wymiotnych.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#194 Post autor: Ozor » 17 mar 2014, o 09:56

byli tacy co wierzyli że piłka w latach 80-90 była czysta są i tacy dzisiaj cóż taki urok , każdemu wolno myśleć co chce .
te rozgrywanie pilki w poprzek boiska przy 0-2
:hyhy:

Awatar użytkownika
Yego

#195 Post autor: Yego » 17 mar 2014, o 10:03

Maciek dobrze piszesz ale tak bylo jest i bedzie. Rosja ma 6. najlepsza lige w Europie a i tak tam zaden klub nie zyje z pieniedzy kibicow tylko z kasy i z kaprysu oligarchow.

Tak naprawde sa 3 rodzaje lig:
1. to takie ktore zyja z kasy kibicow i sponsorow np. Niemcy, Wlochy
2. to takie co zyja z dotacji miast albo oligarchow itp. jak Polska lub Rosja
3. To takie gdzie nie ma kasy jak Estonia albo Slowenia

Ekstraklapa raczej nie zalapie sie na tych pierwszych, a jak im obetniesz "kroplowki" to jest ta trzecia kategoria i wtedy LM nigdy w Polsce nie bedzie.

Zablokowany