[3 kolejka] Cracovia Kraków - Ruch Chorzów 2.08.13; 18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
SODA

Re: [3 kolejka] Cracovia Kraków - Ruch Chorzów 2.08.13; 18:0

#181 Post autor: SODA » 3 sie 2013, o 20:39

bo się po sikam :)
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

Silesianin
Kontakt:

#182 Post autor: Silesianin » 3 sie 2013, o 21:08

Tak tera oglądom powtórki i...zoboczcie się co (nie) robi Janoszka i Stawarczyk we własnym polu karnym

http://ekstraklasa.tv/gol-2-1-horror-w- ... 44332.html
Ostatnio zmieniony 3 sie 2013, o 21:10 przez Silesianin, łącznie zmieniany 1 raz.

Materoni15

#183 Post autor: Materoni15 » 3 sie 2013, o 21:09

Ja jeszcze daje 2 mecze, a jesli w dwoch nastepnych bedzie tak samo, to znamy pierwszego spadkowicza.

pbb
Kontakt:

#184 Post autor: pbb » 4 sie 2013, o 00:09

Raul22 pisze:jak slysze kim ma grac to mnie cos bierze. A kim ma grac taki Widzew (juz wygral mecz dzis zas prowadzi), a kim ma grac takie Podbeskidzie wczesniej Bełchatow, a kim ma grac taka Cracovia, Pogon? Jakos te druzyny potrafia wygrywac a mysmy nie wygrali od 10 spotkan, a procz meczu na Lubinie i Lechii w Gdansku zawsze gramy taka sama padline, jak juz wygrywamy to nigdy bezdyskusyjnie co zdarzalo sie w zeszlym sezonie i Widzewowi (akurat ten Widzew daje przyklad bo teoretycznie najslabszy sklad maja), a dlaczego? a dlatego ze mamy ch***wa taktyke jak strzelimy to bronimy, murujemy i zawsze tracimy bramki. Czemu inni potrafia grac agresywnie, a my nie potrafimy? bo jestesmy tak ustawieni przez trenera, wszyscy na swoja polowe zagescic i zamurowac, zeby nie stracic i jakas kontra moze sie uda. Przez co wyglada na minimalizm i ze chlopakom sie nie chce. Ale jak im sie wpaja na treningach taka gre to jak maja grac inaczej. Sory ale nie wierze ze z tych pilkarzy co mamy nie mozna wykrzesac wiecej. No nie wierze skoro inni z rownie beznadziejnych potrafia to zrobic.
Zielińskiego fanem nie jestem, ale to oni mają nakaz cofania się na piśmie ? Nie przeceniam tu taktyki, bardziej chodzi o nastawienie, wiarę w sukces i zrozumienie z innymi..

Swoją drogą wychodzi na to, że mając 2, słownie dwóch solidnych grajków więcej - tormana i napastnika, nasz skład można by oceniać zupełnie inaczej. Dwóch takich, co dostaliby łącznie do łapy tyle ile kasują Kikut, Niedzielan, no i - niestety też go trzeba wymienić - Sadlok.

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#185 Post autor: Raul22 » 4 sie 2013, o 00:31

Silesianin pisze:Tak tera oglądom powtórki i...zoboczcie się co (nie) robi Janoszka i Stawarczyk we własnym polu karnym

http://ekstraklasa.tv/gol-2-1-horror-w- ... 44332.html
a co twoim zdaniem mieli robic bo ogladalem te akcje kilka razy i niczego sie nie dopatrzylem, Ecik wracal jako lewy pomocnik i co mial tam robic w swoim polu karnym, na srodku obrony zastepowac kogos czy co?, rownie dobrze mozna napisac co Jankes robil i czemu go nie bylo na bramce :zdegustowany: . A Stawar poszedl na asekuracje i po wslizgu sie zbieral i zbieral, ale niczego akurat tam nie spierdolil, chyba ze to twoi ulubiency i dopierdalasz sie na zasadzie "za nazwisko" i byle blysnac na forum. Bez sensu, nawet jak sie kogos nie lubi to obiektywnym troche trzeba byc.
Mnie bardziej zastanawia np. co robil Surma na srodku wraca wraca i staje przed polem karnym zamiast dalej wracac. Zatrzymaj sobie klatke na 0:02 i zobacz Ecik ma prawego obronce za soba, Konczkowski nie poradzil sobie wiec Stawar idzie na asekuracje, Szyndro ma chopa, Gieraga ma chopa, a co robi srodek, gdzie sa Malina i Surma, ze koles tam sam stoi na 16 metrze? Co robi Surma w 00:49

@pbb - zakazów na pismie trenerzy nie dawaja bez przesady. To moje wnioski po obejrzeniu kazdego meczu Ruchu. Oczywiscie ma to zwiazek z brakiem wiary w sukces i wiary w siebie jak sie tyle beckow dostaje, ale od tego jest trener zeby nimi wstrzasnac i zarazic optymizmem. Nie zgodze sie tez ze majac 2 solidnych grajkow wiecej za Zielinskiego wygladaloby to inaczej, bo przeciez jak jeszcze Piech był i mielimy silniejszy sklad niz teraz to tez nie gralismy widowiskowej pilki, a zwyciestwa ogladalo sie "cieżko".

Paveel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#186 Post autor: Paveel » 4 sie 2013, o 10:36

Raul22 pisze:a dlaczego? a dlatego ze mamy ch***wa taktyke jak strzelimy to bronimy, murujemy i zawsze tracimy bramki. Czemu inni potrafia grac agresywnie, a my nie potrafimy? bo jestesmy tak ustawieni przez trenera, wszyscy na swoja polowe zagescic i zamurowac, zeby nie stracic i jakas kontra moze sie uda. Przez co wyglada na minimalizm i ze chlopakom sie nie chce. Ale jak im sie wpaja na treningach taka gre to jak maja grac inaczej. Sory ale nie wierze ze z tych pilkarzy co mamy nie mozna wykrzesac wiecej. No nie wierze skoro inni z rownie beznadziejnych potrafia to zrobic.
mam to samo zdanie dokładnie, piłkarze realizują zadania taktyczne, nawet Zieliński po meczu wspomniał, że mieliśmy grać to samo co pierwszej połowie, zero jakiejkolwiek gry w piłkę .. jedziemy na beniaminka, wystarczyło zaatakować, zagrać odważniej, ale lepiej ponarzekać w mediach, że nie ma się napastnika i jest ciężko.
Chłopaki na prawdę potrafią grać w piłkę, nie wierzę, że nie jesteśmy w stanie zagrać dobrego meczu, ale z taką taktyką to my daleko nie zajedziemy niestety, jak co mecz będziemy stawiać autobus przed bramką.
Ruchu nasz ukochany
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#187 Post autor: HKSADIK » 4 sie 2013, o 11:12

Ja tam jestem zdania, że im szybciej zrobimy porządek na ławce tym lepiej dla nas :) Patrząc na terminarz to nie powinno potrwać to zbyt długo.

Taka ciekawostka-Zieliński jako nasz trener ma średnią 1.17 punktów na mecz. Jest "moc".

Awatar użytkownika
cisiu
Kontakt:

#188 Post autor: cisiu » 4 sie 2013, o 11:29

Materoni15 pisze:Ja jeszcze daje 2 mecze, a jesli w dwoch nastepnych bedzie tak samo, to znamy pierwszego spadkowicza.

zobocz się terminarz :szok: :szok: reszta niy byda dopowiadoł
--------------------Na Zawsze Niebieski----------------------
---------------------Na Zawsze Ruch--------------------------

Paveel
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#189 Post autor: Paveel » 4 sie 2013, o 11:36

HKSADIK pisze:Ja tam jestem zdania, że im szybciej zrobimy porządek na ławce tym lepiej dla nas :)
to fakt, ale prędko raczej się to nie zmieni .. chyba, że rzeczywiście do września zostaniemy z 2pkt jak teraz, a to wcale nie jest nierealne ...
Ruchu nasz ukochany
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...

Johnny Walker
Kontakt:

#190 Post autor: Johnny Walker » 4 sie 2013, o 12:41

cisiu pisze:
Materoni15 pisze:Ja jeszcze daje 2 mecze, a jesli w dwoch nastepnych bedzie tak samo, to znamy pierwszego spadkowicza.

Tymi stwierdzeniami, że jeszcze dużo czasu do końca sezonu to chyba sami siebie usiłujecie oszukać. My w ciągu ostatniego roku zagraliśmy ze trzy w miarę dobre mecze (i to takie na trzy z plusem w skali szkolnej), więc mówienie o spadku nie jest żadną demagogią czy czarnowidztwem, tylko realną oceną sytuacji. Co się ma niby zmienić za pięć czy dziesięć kolejek? Zielińskiego nagle olśni i przestanie grać o remis w każdym meczu? Ten kretyn jest kreatywny jak noga od stołu i dopóki będzie trenerem Ruchu, dopóty będziemy murowanym kandydatem do zajęcia po raz kolejny spadkowego miejsca.
14

Tomasz
Kontakt:

#191 Post autor: Tomasz » 4 sie 2013, o 13:15

Jeszcze roz oglondnolech na spokojnie, 1 gol Kaminski chocioz kozlowano pilka to nie byl prosty bal, ale ka j byl obronca to jest kolejne pytanie... przy drugim to on juz nie miol wiela do powiedzenia, ze tpo odbil z pierszym razem to juz jest dobre zachowanie,, jakby to tyn gosc strzelil ciut wyzyj to by mogl sie nakukac i nikomu by nie przyszlo do gowy zeby miec do nieg pretensje.

Jo sie calkiem nie zgadzom co do niekierych oceny Babiarza.. on loto czasym jak gyns bez gowy ale on nom som gry niy pociagnie. Jo niy mom kompletnie zarzutow do jego gry technicznie bo niy roz pokozol ze poradzi wiync nie srejcie gupot chopok jest zdolny i chce mu sie, bydzie z niego cos.

Nigdy nie godolech nic specjalnie na trenera ale zaczynom dochodzic do wniosku ze cos tu jest niy halo. Gromy dobry poczatek cisnemy a potyn stop. Jakby tak zagrali caly mecz to by sie skonczylo 4-1 czy nawet 4-2 ale punkty by byly u nos a niy murowanie bramki od 30 MIN!!!! albo te chopcy na placu gry majom pelne galoty i licza jak tu dotrwac do 90 minuty najlepi na 0-0 albo pomysl taktyczny jest do zici! No i temat napastnikow, niy momy egzekutora prowda! ale... jak pokozala bramka (Wciepa sultes elegancko) jak sie robi akcje i stwarzo zagrozenie to zawsze sie znajdzie ktos kto tam szlapa wcisnie albo strzal mu wyjdzie. Nasz problem w meczu z Lechiom - zero akcji z przodu, nasz problem w tym meczu ... murowanie bramki.. Sory Jacus, ale naszo obrona i calo druzyna to niy jest Barca, my niy potrafimy utrzymac bali kontrolowac spotkania, poleku stwarzac sytuacje jedna po drugi, kontrolowac mecz... moim zdaniem niy ma co stawiac na defensywa w tym calym bagnie bo Skuter choc czasem gro super tyz potrafi zawalic a to juz drugi jest slabszy szpil z 3. Stawar narazie stabilnie ale tyz na stojaco w momentach w kerych powinien reagowac i sie ruszac... no i te je*bane manekiny! jak sie akcja dzieje z tylu i jest czas zeby wrocic to k***a stojom i sie patrzom co sie dzieje, im sie chyba jeblo ze som na trybunach, bo z takom grom tam jest miejsce takich ludzi... skladu niy momy najgorszego, drugo polowa meczy z Lechem, 20 min tego meczu pokozaly ze poradzymy pograc balom stworzyc zagrozenie itd. trzeba to ino umiec utrzymac przez dluzszy czas i SRODEK musi zaczac funkcjonowac! 10 min -20 min mozna bronic wynik ale nie 70! i to do tego wynik 1-0.. malo tego jak juz rzech pisol kolejny roz 2 bramki w 2 minuty???? to niy jest normalne i to niy jest nasz pech ani geniusz nowaka... to jest jakos Zenada.... Teraz bydzie spinka na Legia i DeRby. Z Legiom przegromy chyba ze bydom grac jak z FC Solskyer :) to moze zas komus wyjdzie strzal i bydzie remis albo jakims cufalem wygormy (w co niy wierza sory!) z zabolami bydzie pelna koncentracjo, oni majom tako samo ciulato kadra jak my, ino majom jeden powazny plus. to wszystko tam jest jakos poukladane przez Nawalke a u nos mi to wyglondo narazie na burdel! moze to w koncu zaskoczy niy wiem... na to licza .... bo innacze to ani 10000 karnetow nom niy pomoze,, Smagor patrz tam jako!!!!!!
Ruch Ruch HKS!

Harpo
Kontakt:

#192 Post autor: Harpo » 4 sie 2013, o 14:28

Ja ja to "lubię": jeden błąd zawodnika widzicie, a kilka świetnych interwencji, które uratowały nas od straty bramki nie.
Podobnie jest z Jankowskim (choć spadek formy od kilku miesięcy). Cholerni hipokryci...

Mecz? Cóż, KOLEJNE FRAJERSTWO. Podanie Babiarza na lewo to sabotaż chyba, no i kiedy w końcu Jankes nauczy się przewracać? Chop jest za uczciwy chyba - krakus go faulował, ale Jankowski utrzymał się przy piłce - to był jego błąd. Ogólnie te nasze "kontry" to jakaś amatorszczyzna.
Jestem ciekawy kiedy, KIEDY DO [K----] NĘDZY będę mógł powiedzieć: dzięki Niebiescy, zagraliście zaj...sty szpil ?!?
KIEDY???? Z Lechem nie było źle, ale widząc co gra Amika - powinniśmy to wygrać. Potem przyszłą miernota z Lechią, teraz znów dno. Niestety po tych niecałych 3 kolejkach pewne jest, że gramy najgorszą piłkę.

Jestem chyba już za stary na takie nerwy i płacenie za minimalizm grajków. :[ W piątek zamiast na mecz (na którym dostaniemy łomot porządny od Legiuni) pójdę do Silesii. A co!
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

grzechub
Kontakt:

#193 Post autor: grzechub » 4 sie 2013, o 14:40

Moim zdaniem Babiarzowi zrobili krzywda,że go wsadzili na pozycja ofensywnego pomocnika.Świetnie spisywoł sie w pierwszych dwóch meczach.Jest szybki,ruchliwy i niy odpuszczo.Rozbijoł kupa ataków amici i tusków,ale jako ofensywny pomocnik w ogóle se niy radzi.Niy wyłazi Figo,to podwiesić Jankesa,abo siyngnąć po Lipskiegio(tyż podobno fest talynt).

Harpo
Kontakt:

#194 Post autor: Harpo » 4 sie 2013, o 14:45

..i jeszcze jedno:
Pomimo przegranej kibice Ruchu podziękowali swoim piłkarzom za mecz
Myślę że tu jest problem, ale to moje zdanie :zdegustowany:

Obrazek
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
Michalik85
Kontakt:

#195 Post autor: Michalik85 » 4 sie 2013, o 15:28

Johnny Walker pisze:
cisiu pisze:

Tymi stwierdzeniami, że jeszcze dużo czasu do końca sezonu to chyba sami siebie usiłujecie oszukać. My w ciągu ostatniego roku zagraliśmy ze trzy w miarę dobre mecze (i to takie na trzy z plusem w skali szkolnej), więc mówienie o spadku nie jest żadną demagogią czy czarnowidztwem, tylko realną oceną sytuacji. Co się ma niby zmienić za pięć czy dziesięć kolejek? Zielińskiego nagle olśni i przestanie grać o remis w każdym meczu? Ten kretyn jest kreatywny jak noga od stołu i dopóki będzie trenerem Ruchu, dopóty będziemy murowanym kandydatem do zajęcia po raz kolejny spadkowego miejsca.
i tutaj sie z Toba zgodze. Jo ogólnie spadek kajś do swojej mysli dopuszczom, bo niestety skład momy słaby. Na ambicji zawodników to daleko nie pojadymy bo przegraja 3 mecze i sie zniecheca. A w dodatku nie wygralismy od 10 czy bodajrze 11 meczów, więc też mie nerwuje jak niektorzy pisza ze kupa czasu do konca. Ogolnie mecz z Craxa sie zle ogladalo, to był Ruch kery znom już x lot - mianowicie - strzelom brama i sie bronia. ch** z tym ze jeszcze 3/4 meczu do konca ale obrona. I ta pasywno gra wyszla im bokiem. A tak jeszcze apropo meczu...

Kamiński - z poczatku bylem pod wrażeniem, teroz stracili my 4 bramki w tym 2 ewidentnie na jego konto ( choć jo i tak uważom że przy tej z Lechia też mógł sie lepiej zachować... ale to moja prywatno opinia. ) i trocha sie boja żeby nie było tak jak kiedyś było z Cabajem - też wszyscy sie podniecali że dobry, a poźniej bylo coroz gorzyj. Trzeba mieć nadzieje że to młodość i frycowe musi zapłacić i swoje wpuścić....

ogólnie z meczu na mecz coroz gorzyj ta gra wyglondo :/
Obrazek

Zablokowany