[21 kolejka]Zagłębie Lubin - Ruch Chorzów 10.03.2012 g.18:00
-
- Kontakt:
Re: [21 kolejka]Zagłębie Lubin - Ruch Chorzów 10.03.2012 g.1
Tak sobie na szybko przeanalizowałem tabelę i wyszło że jesteśmy najlepiej grającym zespołem u siebie więc z podbeskidziem i wisła damy czadu. Wraca Gabor, Andrzej nawet nieźle się zaprezentował mając na uwagę jego czas spędzony na boisku więc powinno być dobrze. Jak dla mnie Peskovic pewnie bronił, przy bramce był zasłonięty ( co prawda mógł troche inaczej stanąć ale to była chwila ), Lisowski ten sam poziom, kilka niepotrzebnych strat ale tez cos tam zagroził bramce rywali. Trochę martwi babol Grodzickiego wraz ze Stawarczykiem na początku meczu na szczęście bez konsekwencji ( później bez zastrzeżeń ). Patrząc na tabelę jesteśmy solidną 3 drużyną ekstraklasy z szansami na 2 pozycję ( Legia jednak chyba będzie nie do wyprzedzenia bo ciuła punkty jak my )
-
- Kontakt:
No to tak :
a) dać Wom palec, to chcecie sam cało ręka ! jo tyż minimalistom niy jest, ale zostowcie ta wiara dla siebie - tak bydzie lepiyj ! naprowdy godom Wom bydzie piyrszo piontka, bydzie dobrze. Ale jak sam bydom puchary to bydzie za***iście !
b) Lisowski - bronia go dosyć często, ale dzisiaj no .. bardzo, ale to bardzo przeciętnie, na szczescie Gabor wraco już na nast. kolejka
c) a jo tam wogóle rozczarowany niy jestech
4pkt w dwóch wyjazdach ( Jaga - przed meczem z nami nie wygrała (Z), a dzisiej szpil z drużynom do utrzimania (R) !)
niy narzekejcie, jest dobrze ! niy bedymy wygrywać kożdego szpilu .. bez przesady !
pyRsk !
a) dać Wom palec, to chcecie sam cało ręka ! jo tyż minimalistom niy jest, ale zostowcie ta wiara dla siebie - tak bydzie lepiyj ! naprowdy godom Wom bydzie piyrszo piontka, bydzie dobrze. Ale jak sam bydom puchary to bydzie za***iście !
b) Lisowski - bronia go dosyć często, ale dzisiaj no .. bardzo, ale to bardzo przeciętnie, na szczescie Gabor wraco już na nast. kolejka

c) a jo tam wogóle rozczarowany niy jestech

niy narzekejcie, jest dobrze ! niy bedymy wygrywać kożdego szpilu .. bez przesady !
pyRsk !

-
- Kontakt:
Remis jak porazka,nie ma sie co oszukiwac ale gramy dalej 

Niebieski od uRodzenia
- hanys1979
- Kontakt:
jo jest innego zdanioBoRo pisze:No to tak :
c) a jo tam wogóle rozczarowany niy jestech4pkt w dwóch wyjazdach ( Jaga - przed meczem z nami nie wygrała (Z), a dzisiej szpil z drużynom do utrzimania (R) !)
pyRsk !

tera jestesmy na fali , a tyn szpil z spadkowom druzyna powinien dac nom 3 punkty

zespół momy ułożony i kca zoboczyc 15 gwiozdka

kca tego dożyć , a tera jest okazja , takie realia ( jo to wiym , 99% kibiców R , piłkorze i tryner )
takie szpile muszymy wygrywać , Wtorek pokozoł sie bez te pora min z dobryj str

JAK NIY MAJSTER TO PP

Mein Vaterland Ist Oberschlesien !!!!
-
- Kontakt:
Lisowski tyn chop to jes tragedia. To tak jakby Ruch grol w oslabieniu. Bylo wiadomo, ze jak wyleci ktos z dwojki Straka-Malinowski to bydzie cza ta dziura zalatac, a mimo wszysko w zimie niy sprowadzono srodkowego pomocnika. Wololbych juz dzisiej widziec w srodku Grzelaka abo moze nadszed czas zeby dac wkoncu prawdziwo szansa Starzynskiemu.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Zgodzę, się, że Lisowski zagrał słabo, ale równie beznadziejnie zagrał Malinowski.
Dla mnie co zresztą nie pisze po raz pierwszy para Lisowski - Malinowski jest bardzo słabym zestawieniem ino, że jak nie ma Straki to najwyraźniej nie ma alternatywy, ale już nawet Lisowski z Szyndrowskim się lepiej na środku prezentowali razem, choć grali tak bodajże raz. I proszę tego nie rozumieć, że uważam, że oni się nie nadają do gry, w żadnym też wypadku nie mam zamiaru robić na któregokolwiek z nich jakiejś nagonki, bo tak nie jest.
Zarówno Lisowski jak i Malinowski przy bardziej ofensywnym pomocniku robią kawał dobrej roboty, ale razem to już jest niestety bardzo słabo, bo obaj mają zakorzenione głównie odbiór, przeszkadzanie, wybicie z rytmu i nawet jak my są przy piłce to oni zamiast wyłazić do piłki to raczej już kalkulują jak tu się ustawić coby w chwili straty przerwać atak rywala. Jak tak robi jeden z środkowych pomocników to jest ok, jak już to robią obaj to niestety wygląda to tak jak z Jagą czy Zagłębiem, gdzie ilość składnych akcji ofensywnych razem nie przekroczyła chyba 5. A nie wiem czy w jakiejkolwiek z nich brał ktoś udział z pary Lisowski - Malinowski, raczej najczęściej to były zagrania z obrony na skrzydło, bądź bezpośrednie klepki napastników. Stąd też już kiedyś pisałem dla mnie wyjściem byłoby postawienie w takim wypadku Jankowskiego w środku, a Piecha z Abbottem w ofensywie, ale wiadomo, że nie mom pojęcia jaki by był tego rezultat.
Co do meczu i wyniku to byłem pewny że tu będzie trudniej niż w Białymstoku co też pisałem przed meczem i to się potwierdziło i przed meczem typowałem właśnie remis, no, ale w chwili gdy wyszliśmy na 1-0 byłem przekonany, że uda się wywieźć 3 punkty, bo uda się z kontry coś strzelić. Jednak prawda taka, że sami strzeliliśmy bramkę jak nie wiele na to wskazywało i to samo Zagłębie, gdzie po naszej stracie w środku szybki atak, ale też nasi obrońcy za bardzo się cofnęli przy tym ataku i nikt nie doskoczył do tego co strzelił bramkę.
Co do innych aspektów wartych zauważenie to krótko...
* wydaje się, że para Jankowski - Piech nie zagrożona o pierwszy skład
- Więcej spodziewałem się po Abbocie, ale wiadomo, bez wsparcia pomocy nie wiele tego typu napastnik ugra sam
- Niedzielan widać, że jeszcze chyba musi trochę czasu minąć, od razu po wejściu mioł chyba dwie szanse wyjścia, bądź zagrania i odskoczył mu bal tak mi to przynajmniej wyglądało, ale jak obejrza powtórka to zwróca baczniej na to uwaga.
* mom nadzieja, że Straka ilość meczy jakie jeszcze opuści spowodu kontuzji bądź głupich kartek ograniczy to minimum
* trocha nie rozumia czemu to akurat Burliga wlazł w tych ostatnich sekundach, czy to była zmiana, żeby jeszcze przychylić szala na naszo strona, czy utrzymać wynik czy dać mu zapisać kolejny mecz bo np. od ilości meczy zależą jakieś kwestie finansowe, nie wiem trocha nie rozumia.
* szkoda straty 2 punktów bo szło na dobre odskoczyć od środka tabeli.
* teraz Podbeskidzie i wyłącznie 3 punkty.
Dla mnie co zresztą nie pisze po raz pierwszy para Lisowski - Malinowski jest bardzo słabym zestawieniem ino, że jak nie ma Straki to najwyraźniej nie ma alternatywy, ale już nawet Lisowski z Szyndrowskim się lepiej na środku prezentowali razem, choć grali tak bodajże raz. I proszę tego nie rozumieć, że uważam, że oni się nie nadają do gry, w żadnym też wypadku nie mam zamiaru robić na któregokolwiek z nich jakiejś nagonki, bo tak nie jest.
Zarówno Lisowski jak i Malinowski przy bardziej ofensywnym pomocniku robią kawał dobrej roboty, ale razem to już jest niestety bardzo słabo, bo obaj mają zakorzenione głównie odbiór, przeszkadzanie, wybicie z rytmu i nawet jak my są przy piłce to oni zamiast wyłazić do piłki to raczej już kalkulują jak tu się ustawić coby w chwili straty przerwać atak rywala. Jak tak robi jeden z środkowych pomocników to jest ok, jak już to robią obaj to niestety wygląda to tak jak z Jagą czy Zagłębiem, gdzie ilość składnych akcji ofensywnych razem nie przekroczyła chyba 5. A nie wiem czy w jakiejkolwiek z nich brał ktoś udział z pary Lisowski - Malinowski, raczej najczęściej to były zagrania z obrony na skrzydło, bądź bezpośrednie klepki napastników. Stąd też już kiedyś pisałem dla mnie wyjściem byłoby postawienie w takim wypadku Jankowskiego w środku, a Piecha z Abbottem w ofensywie, ale wiadomo, że nie mom pojęcia jaki by był tego rezultat.
Co do meczu i wyniku to byłem pewny że tu będzie trudniej niż w Białymstoku co też pisałem przed meczem i to się potwierdziło i przed meczem typowałem właśnie remis, no, ale w chwili gdy wyszliśmy na 1-0 byłem przekonany, że uda się wywieźć 3 punkty, bo uda się z kontry coś strzelić. Jednak prawda taka, że sami strzeliliśmy bramkę jak nie wiele na to wskazywało i to samo Zagłębie, gdzie po naszej stracie w środku szybki atak, ale też nasi obrońcy za bardzo się cofnęli przy tym ataku i nikt nie doskoczył do tego co strzelił bramkę.
Co do innych aspektów wartych zauważenie to krótko...
* wydaje się, że para Jankowski - Piech nie zagrożona o pierwszy skład
- Więcej spodziewałem się po Abbocie, ale wiadomo, bez wsparcia pomocy nie wiele tego typu napastnik ugra sam
- Niedzielan widać, że jeszcze chyba musi trochę czasu minąć, od razu po wejściu mioł chyba dwie szanse wyjścia, bądź zagrania i odskoczył mu bal tak mi to przynajmniej wyglądało, ale jak obejrza powtórka to zwróca baczniej na to uwaga.
* mom nadzieja, że Straka ilość meczy jakie jeszcze opuści spowodu kontuzji bądź głupich kartek ograniczy to minimum
* trocha nie rozumia czemu to akurat Burliga wlazł w tych ostatnich sekundach, czy to była zmiana, żeby jeszcze przychylić szala na naszo strona, czy utrzymać wynik czy dać mu zapisać kolejny mecz bo np. od ilości meczy zależą jakieś kwestie finansowe, nie wiem trocha nie rozumia.
* szkoda straty 2 punktów bo szło na dobre odskoczyć od środka tabeli.
* teraz Podbeskidzie i wyłącznie 3 punkty.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
szkoda straty 2 pkt,jadymy dlai,tera dwa mecze unos jest wielko szansa na 6 pkt
NRŚL GANG
- ordynat
- Kontakt:
Piechowi i Jankowskiemu chyba szkodzi rywalizacja o wyjazd na Euro na który media narobiły nadziei (niepotrzebne mieszanie w głowie), nie podawali sobie piłki pod bramką w dobrych sytuacjach tak jakby żaden nie chciał żeby to ten drugi strzelił.
-
- Kontakt:
Hmm może chcieli zrobic kopie spotkania z Jagiellonia?? ale przeliczyli sie ;/ Juz wtedyaty wiekszosci bylo widac ze nie ma srodka pola a tu byly straty wiekszosci pilek
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
dobry wynik na wyjezdzie, Zagłębie jeszcze nie jednemu sprawi kłopot ,tylko kwestią czasu jest jak ten zespół zaskoczy.
Były momenty naprawdę dobrej gry, wysokiego presingu, w ataku jest potencjał, spory kłopot tylko z srodkiem bo Lisowski jest bardzo ociężały ma jeszcze jedną manierę długie próby przytrzymywania piłki przy nodze co przy jego zwrotnosci i technice ma szansę powodzenia w młodej ekstraklasie lub w rozgrywkach juniorskich ale nie na poziomie ekstraklasy.
Na dzien dzisiejszy tej drużynie potrzebny jest wartosciowy gracz pokroju Straki czy nawet lepszy od niego wtedy całosc nabierze całkiem nowego wymiaru.
Jak dla mnie wczoraj prawie wszyscy na plus tylko Lisowski(ile jeszcze szans?) i Abbott (zmiana nic nie wniosła)zawiedli.
Były momenty naprawdę dobrej gry, wysokiego presingu, w ataku jest potencjał, spory kłopot tylko z srodkiem bo Lisowski jest bardzo ociężały ma jeszcze jedną manierę długie próby przytrzymywania piłki przy nodze co przy jego zwrotnosci i technice ma szansę powodzenia w młodej ekstraklasie lub w rozgrywkach juniorskich ale nie na poziomie ekstraklasy.
Na dzien dzisiejszy tej drużynie potrzebny jest wartosciowy gracz pokroju Straki czy nawet lepszy od niego wtedy całosc nabierze całkiem nowego wymiaru.
Jak dla mnie wczoraj prawie wszyscy na plus tylko Lisowski(ile jeszcze szans?) i Abbott (zmiana nic nie wniosła)zawiedli.
- Stasiu19R20
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Co się dziwić, że ociężały jak siedzi w Macu na Wolce i wpierdala co popadnie

Tradycja nie zginie, chwała nie przeminie, Ruch Chorzów jeszcze wróci na należne mu miejsce!!!
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
4 punkty z dwoch wyjazdow, jest ok, chociaz oczywiscie niedosyt pozostaje, bo jednak wyszliszmy wczoraj na prowadzenie 
Sama gra mnie osobiscie nie powalila, zgadzam sie, ze srodek pomocy w tych dwoch meczach gral zle!!To jest wlasnie to, wylatuje Straka i jest duzy klopot-heli dobrze napisal, Malina i Lisowski do rozbijania akcji, przeszkadzania rywalom ok, ale jednak w ofensywie maja spore braki i tylko sie modlic, zeby Straka bez zadnej kontuzji dociagnal do konca sezonu!!
Gramy dalej, odkujemy sie u siebie

Sama gra mnie osobiscie nie powalila, zgadzam sie, ze srodek pomocy w tych dwoch meczach gral zle!!To jest wlasnie to, wylatuje Straka i jest duzy klopot-heli dobrze napisal, Malina i Lisowski do rozbijania akcji, przeszkadzania rywalom ok, ale jednak w ofensywie maja spore braki i tylko sie modlic, zeby Straka bez zadnej kontuzji dociagnal do konca sezonu!!
Gramy dalej, odkujemy sie u siebie

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Zagłębie odcięło od podań Jankowskiego, zagrało agresywnie jak tydzień temu Jaga i wystarczyło, żeby gra się nam nie kleiła. Najpierw pompuje się przez cały tydzień balon, to teraz jest rozczarowanie wynikiem. Gdyby wpadło coś jak tydzień temu nastroje byłyby inne, a tak narzekań nie ma końca.. Każdy następny mecz będzie trudniejszy, a frustracja co niektórych coraz większa.
Akcja po której padła bramka piękna.
Akcja po której padła bramka piękna.
historiaruchu.pl
-
- Kontakt:
Punkcik przywieziony z bardzo ciężkiego terenu - nic tylko się cieszyć . A co niektórzy to tylko narzekają . Są 4 mecze za nami - 2 wygrane - 2 remisy ( z czego 3 wyjazdy ) to jest super stan . Drużyna na mistrza nie jest , ale na puchary już jak najbardziej .
- adriansh
- Kontakt:
King powinien Wtorka póscic 15 minut wczesnij. Widac że jest głodny bali i na te ostatnie minuty co wloz zrobił dobre wrażenie. Lisowski dostaje tyle szans że powinien som wyciągnąc wnioski co mo w sobie poprawic na lepsze. Niech sie wbije do łeba że nie podaje sie do zadku i dzisioj przy strzale na naszo bramka zachowoł sie jak największo piz....czka Hanzel strzelo on obraco sie bokiem żeby nie dostac piłeczką w ta piękno bużka. Nie wiem czy w inny drózynie ekstraklasy by dostoł tyla szans na granie co u nos.