Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
somebody_correct
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Modernizacja stadionu

#17986 Post autor: somebody_correct » 17 paź 2019, o 13:23

Lysy musi byc w Chorzowie kiedys kojarzony tylko i wylacznie z oszustem i machlojkiem jak to jest w przypadku Pana Sz. Bylego Prezydenta Siemianowic. https://dziennikzachodni.pl/prezydent-s ... /ar/901938
PO go udupilo i zniszczylo mu zycie (nie tylko mu ale tak dziala ta partia niepotrafiaca pogodzic sie z porazkami i sam sie o tym jako czlowiek na wlasnej skorze przekonalem. Gdzie okradli mnie z wlasnego Biznesu i z dnia na dzien wyrzucajac na bruk) a okazal sie niewinny. Jednak mieszkancy slyszeli tylko o aferze juz o niewinnosci niewiele! To samo zrobic Lysej mendzie tylko jemu niewinnosc nie grozi. Ludzie... Taki sentyment. Placzecie ze Pisiory sa zle a lata rzadow PO to tylko zlodziejstwo i nic dla ludzi. Teraz obrazacie wyborcow PiSu i nazywacie ciemnym ludem bo w koncu cos maja. Zyje sie chwila. I ludzie chca tak zyc. Takze dochodzac do sedna a nie bawic sie w polityke. Najgorszym bylo wybranie lysego skur... Na fotel. I trzeba to uprzatnac. Na forum jest link do zbiorki od Simona na Kara. Nie zapominejcie o nim.
Ostatnio zmieniony 17 paź 2019, o 13:30 przez somebody_correct, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszyscy - #wspieram WR - WIELKI RUCH
Kto nie daje ten z policji hej!

Awatar użytkownika
vinc84
Kontakt:

#17987 Post autor: vinc84 » 17 paź 2019, o 13:45

Zyje sie chwila. I ludzie chca tak zyc."

Bzdura ja nie chce!!!
GŮRNY ŚLŮNSK

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17988 Post autor: Ozor » 17 paź 2019, o 13:47

To teraz nie miejsce na polityczne przepychanki

Awatar użytkownika
somebody_correct
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17989 Post autor: somebody_correct » 17 paź 2019, o 13:53

vinc84 pisze:
17 paź 2019, o 13:45
Zyje sie chwila. I ludzie chca tak zyc."

Bzdura ja nie chce!!!
Nie mowie ze Ty. Ale kto na niego glosowal w obietnicy stadionu? Ci sami ludzie co slysza ze dostana i glosuja. Jesli bys mial niewiele i mozliwosc dostania czegokolwiek pewnie bys tez lapal chwile.
Wszyscy - #wspieram WR - WIELKI RUCH
Kto nie daje ten z policji hej!

Awatar użytkownika
tedeus63
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17990 Post autor: tedeus63 » 17 paź 2019, o 18:20

Witom
Mom pytanie powiydzcie mi czy jest jakos mozliwosc sprawdzic czy tyn oszust w ogole skladol wniosek do tego europejskiego banku centralnego. ? O kredyt na atadion ? Wiym Wella ze juz niy jestes wice ale moze mosz jakies wtyki aby to sprawdzic moze Ty Szymon ? Jesli by sie okazalo zw nawet niy skladol wniosku to zas by pograzylo teko sk...na kotale. Czym wiyncyj argumentow i jego klamstw tym gorzij do niego .

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17991 Post autor: Goscioo » 18 paź 2019, o 09:50

tedeus63 pisze:
17 paź 2019, o 18:20
Witom
Mom pytanie powiydzcie mi czy jest jakos mozliwosc sprawdzic czy tyn oszust w ogole skladol wniosek do tego europejskiego banku centralnego. ? O kredyt na atadion ? Wiym Wella ze juz niy jestes wice ale moze mosz jakies wtyki aby to sprawdzic moze Ty Szymon ? Jesli by sie okazalo zw nawet niy skladol wniosku to zas by pograzylo teko sk...na kotale. Czym wiyncyj argumentow i jego klamstw tym gorzij do niego .
Wniosek do Prezydenta o udzielenie informacji publicznej

wbijak
Kontakt:

#17992 Post autor: wbijak » 19 paź 2019, o 14:23

Ozor. Andrzej jak bydziesz terozki na szpilu to Ci narychtuja moje wnioski i interpelacje związane ze tematem Ruchu. Jo w 2017 ( bylech wtedy radnym ) był na 100 % pewny że stadion bydzie tyż o tym pisolech, jak teraz wyglondom wśród kumpli jak zech godoł zicher bydzie ? Jo jestech zażarty antypisior ze względu na to że to jest partia wrogo Slōnzokom .Reszta mogymy obgodac na szpilu na dziesionie. Sam mosz mój tekst jak chcesz.
Krzysztof Szulc
https://www.jaskolkaslaska.eu/2017/11/2 ... y-stadion/

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17993 Post autor: Ozor » 19 paź 2019, o 16:35

wbijak pisze:
19 paź 2019, o 14:23
Ozor. Andrzej jak bydziesz terozki na szpilu to Ci narychtuja moje wnioski i interpelacje związane ze tematem Ruchu. Jo w 2017 ( bylech wtedy radnym ) był na 100 % pewny że stadion bydzie tyż o tym pisolech, jak teraz wyglondom wśród kumpli jak zech godoł zicher bydzie ? Jo jestech zażarty antypisior ze względu na to że to jest partia wrogo Slōnzokom .Reszta mogymy obgodac na szpilu na dziesionie. Sam mosz mój tekst jak chcesz.
Krzysztof Szulc
ok Krzysiu pogadamy, moje poglądy znasz , kontakt jest więc problemu nie ma.Więc teraz zapytam drugą stronę pana Grzegorza Krzaka bo wiem że czyta jakie były jego osobiste działania w sprawie budowy(a raczej nie budowy)stadionu?.W tej sprawie jest przede wszystkim kibicem będącym za budową czy jednak działaczem partyjnym będącym przeciw?.
To są proste pytania zadane na kibicowskim forum więc liczę na równie proste odpowiedzi.

Wela

#17994 Post autor: Wela » 19 paź 2019, o 23:58

wbijak pisze:
Krzysztof Szulc
Wbijak, Ozor, takich spraw nie załatwia się ba forum... Myślę, że szereg z tych ludzi, radnych, którzy do tej pory byli bierni, a nawet przeciwni budowie stadionu, czy wspieraniu Ruchu, już przekonałem i razem przekonamy pozostałych.
Argumentami i liczbami.
A PiS i każdego idzie przekonać do Śląska!

Momy nojpiykniejszo kultura i tradycje we cołkiy Polsce, to niy ma problymu z prziykludzyniym życzliwych, yno trza Jeim to pokozać, nauczyć, wyłonaczyć... 😉

W cołkiy Polsce Ślonsko Godka ludziska lubiom słuchać i sie lachajom i dobrze bawiom...

pyRsk!

Gregus
Kontakt:

#17995 Post autor: Gregus » 21 paź 2019, o 13:40

Ozor pisze:
19 paź 2019, o 16:35
wbijak pisze:
Krzysztof Szulc
ok Krzysiu pogadamy, moje poglądy znasz , kontakt jest więc problemu nie ma.Więc teraz zapytam drugą stronę pana Grzegorza Krzaka bo wiem że czyta jakie były jego osobiste działania w sprawie budowy(a raczej nie budowy)stadionu?.W tej sprawie jest przede wszystkim kibicem będącym za budową czy jednak działaczem partyjnym będącym przeciw?.
To są proste pytania zadane na kibicowskim forum więc liczę na równie proste odpowiedzi.
Szczerze mówiąc, moje zdanie jako radnego (z opozycji) na temat budowy stadionu nie ma obecnie żadnego znaczenia. W świetle ustawy o samorządzie, to prezydent rządzi gminą. A taki, który ma polityczną większość rady za sobą, jak A. Kotala, to rządzi niepodzielnie. Nic bez jego woli, poparcia, w gminie się nie wydarzy. To niestety realna ocena sytuacji. Jak mam być szczery, A. Kotala stadionu nie wybuduje. Czy chciał w przeszłości? Nie wiem. Nie posiadam dowodów w żadną stronę. Natomiast bardzo nie podoba mi się trwająca od pewnego czasu retoryka A. Kotali, że wszystko co w samorządzie złe, to wina rządu PiS. "Chcę budować, ale zły rząd PiS uniemożliwia mi to". W mojej ocenie to dla A. Kotali wyłącznie wygodna wymówka. Długo czekał i się doczekał. Jak napisałem wyżej, nie mam dowodów, ale tak to czuję. Dlaczego tak to oceniam? Są niejasności, jak chociażby z EBI. O tym w jednej z interpelacji poniżej.

Moje pisemne interpelacje do prezydenta z ostatnich tygodni w sprawie stadionu Ruchu:

https://esesja.pl/interpelacja/2645/9f03ad5f

https://esesja.pl/interpelacja/3089/ebc46ff7

https://esesja.pl/interpelacja/3090/334d3815

Dwie ostatnie przesłałem do UM wczoraj. Jestem ciekaw odpowiedzi. Może wyjaśnią pewne kwestie, bo A. Kotala w różnych swoich wypowiedziach mówi różne rzeczy, często nie pasujące logicznie do całości sprawy.

Wela

#17996 Post autor: Wela » 21 paź 2019, o 17:42

Gregus pisze:
21 paź 2019, o 13:40
Ozor pisze:
19 paź 2019, o 16:35
wbijak pisze:
Krzysztof Szulc
Szczerze mówiąc, moje zdanie jako radnego (z opozycji) na temat budowy stadionu nie ma obecnie żadnego znaczenia. W świetle ustawy o samorządzie, to prezydent rządzi gminą. A taki, który ma polityczną większość rady za sobą, jak A. Kotala, to rządzi niepodzielnie. Nic bez jego woli, poparcia, w gminie się nie wydarzy. To niestety realna ocena sytuacji. Jak mam być szczery, A. Kotala stadionu nie wybuduje. Czy chciał w przeszłości? Nie wiem. Nie posiadam dowodów w żadną stronę. Natomiast bardzo nie podoba mi się trwająca od pewnego czasu retoryka A. Kotali, że wszystko co w samorządzie złe, to wina rządu PiS. "Chcę budować, ale zły rząd PiS uniemożliwia mi to". W mojej ocenie to dla A. Kotali wyłącznie wygodna wymówka. Długo czekał i się doczekał. Jak napisałem wyżej, nie mam dowodów, ale tak to czuję. Dlaczego tak to oceniam? Są niejasności, jak chociażby z EBI. O tym w jednej z interpelacji poniżej.

Moje pisemne interpelacje do prezydenta z ostatnich tygodni w sprawie stadionu Ruchu:

https://esesja.pl/interpelacja/2645/9f03ad5f

https://esesja.pl/interpelacja/3089/ebc46ff7

https://esesja.pl/interpelacja/3090/334d3815

Dwie ostatnie przesłałem do UM wczoraj. Jestem ciekaw odpowiedzi. Może wyjaśnią pewne kwestie, bo A. Kotala w różnych swoich wypowiedziach mówi różne rzeczy, często nie pasujące logicznie do całości sprawy.
Szanowny Gregus,

te informacje obnażają kłamstwa i manipulacje w temacie budowy stadionu.
Proszę o informacje, czy otrzymałeś odpowiedzi, na zamieszczone interpelacje?
Dziękuję - ja od siebie - ale myślę, że Kibice docenią każde działania na rzecz budowy stadionu.
Liczę na dalsze wspieranie działań w celu wybudowania nowego stadionu w Chorzowie.

PS. My, zdaje się, byliśmy po imieniu?

Dziękuję i pozdrawiam Cię.

pyRsk!

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17997 Post autor: gerhat » 21 paź 2019, o 21:31

I to jest jakiś konkret. Brawo

Gregus
Kontakt:

#17998 Post autor: Gregus » 22 paź 2019, o 07:17

Oczywiście Marcin, jesteśmy po imieniu. Nie będziemy ukrywać, że znamy się długi czas.

Na pierwszą interpelację odpowiedź już jest zamieszczona, wystarczy kliknąć w link, który podałem i pobrać ją poniżej interpelacji. Na dwie kolejne musimy poczekać ok. 10-14 dni. Jak pokażą się obie odpowiedzi, poinformuję na forum.

Pozdrawiam Cię i życzę wytrwałości oraz pomyślności w działalności na rzecz Ruchu!

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17999 Post autor: Ozor » 22 paź 2019, o 20:01

Podobają mi się te dwie interpelacje i z wielką ciekawością zaczekam na odpowiedz.
Wracając do pytania o stronę i zdanie w sprawie budowy jest ono jak najbardziej zasadne bo może wystąpić w przyszłości sytuacja gdy będzie się liczył w tej sprawie głos każdego radnego, więc jeszcze raz zapytam nawet pod kątem następnych wyborów jest Pan za czy przeciw budowie i jak pan osobiście wtedy zagłosuje?

Gregus
Kontakt:

#18000 Post autor: Gregus » 23 paź 2019, o 09:25

To zanim odpowiem, to chciałbym zapytać kibiców o jedną rzecz.

Musimy mieć świadomość, że obecnie, a tym bardziej za kilka lat, gdyby dopiero powstał stadion, nie jest on gwarancją wyników sportowych klubu, a szansą. To warto rozróżnić. Szansa, nie gwarancja. Ruch z nowym stadionem ma szansę grać w Ekstraklasie, ale nikt nam nie da tej gwarancji. Już teraz jest kilka klubów z nowoczesnymi dużymi stadionami (Tychy, Podbeskidzie), które grają dłuższy czas poza Ekstraklasą. Wspominam o grze w Ekstraklasie, bo tylko tam powinien grać Ruch z nowym stadionem. Dla mnie inwestycja w stadion to niejako wymóg dla klubu, aby wrócił do najwyższej klasy rozrywkowej. Przyznam, że czasem mrozi mnie, jak słyszę jak niektórzy mówią, że jak Ruchowi na nowym stadionie nie udałoby się wrócić do Ekstraklasy, to trudno, ważne że Ruch zasługuje na nowy obiekt, ważna jest wygoda, komfort kibiców, duma miasta itd. Jesteśmy to winni pokoleniom piłkarzy, trenerów, działaczy...

Powiem szczerze, że nowy stadion widzę wyłącznie w kategoriach szansy rozwojowej Ruchu. Ostatniej i jedynej. I tylko to w tym temacie się liczy. Nie, że kibice mokną, że wstyd dla miasta... Wiem, że to trudne, ale piszę szczerze. Miasto nie może kierować się tym, że za 150 mln podwyższy kibicom komfort oglądania meczów. To się może stać wyłącznie "przy okazji". Cel jest inny - ROZWÓJ.

Jeśli miasto miałoby wydać 150-200 mln, a Ruch kolejne 10 lat grałby na nowym obiekcie w 2,3 lidze, to powiem wprost, prezydent i wszyscy radni powinni usłyszeć zarzuty o niegospodarność. Inwestycja w stadion to rezygnacja z wielu innych inwestycji. Na zasadzie coś za coś. Wydać 150-200 mln na grę w dłuższej perspektywie czasu w 2,3 lidze, to dramat, całkowita porażka....Wtedy trzeba byłoby przyznać się, że decyzja o nowym stadionie była błędna. Ruch na nowym obiekcie MUSI grać w Ekstraklasie. I nie, że na to zasługuje, tylko z ekonomicznego rachunku.

Natomiast brak nowoczesnego stadionu to oczywiście koniec Ruchu. Tego ekstraklasowego, a tylko taki mnie interesuje.

Dlatego pytanie, czy kibice też tak to widzą?

ODPOWIEDZ