Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
50złotych
Kontakt:

Re: Modernizacja stadionu

#17611 Post autor: 50złotych » 2 sie 2019, o 17:31

Jak o stadionie, to może dla rozluźnienia prace w Bytomiu :
https://player.pl/programy-online/wybur ... E05,133183

Awatar użytkownika
RNK95
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#17612 Post autor: RNK95 » 9 sie 2019, o 19:26

Jak wynika z tweet'ów Simona - przetargu na stadion w sierpniu tego roku nie będzie. Opóźnienia i wątpliwości czy ta budowa kiedykolwiek się zacznie.
Ozor chyba pisał w wątku ' Co z tym Ruchem ', że ten stadion ma nie powstać według władz Chorzowa - po czynach ich widać, że do tego dążą, a po czynach ich poznacie :wstyd:

maciek1973

#17613 Post autor: maciek1973 » 9 sie 2019, o 20:28

Nie będzie żadnego stadionu. Wszystko to jest lecenie w kulki. Ten przetarg jest już opóźniony o ... 10 lat. Potem się okaże, że cena nie ta, że nietoperze grasują albo fragment terenu należy do cioci lub wujka.

Wszystko o determinacji budowy mówi nagle rzucony pomysł - niewykonalny i drogi - przeniesienia starej trybuny.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17614 Post autor: Ozor » 9 sie 2019, o 20:33

do tej pory byłem przekonany że ten stadion powstanie , według mnie jest wola i pieniądze a przynajmniej były do niedawna teraz jednak myślę ze mogą być komplikacje z rożnych powodów.
Ale każdy kto czuje się kibicem Ruchu musi o ten stadion wszelkimi możliwymi sposobami zabiegać bez niego nie będzie Ruchu nigdy w ekstraklasie. To jest nasze być lub nie w przyszłości, inaczej myślą tylko ludzie którzy mają wąski horyzont a w przyszłość wybiegają tylko na sezon lub dwa.

LEMON-CHORZOW
Kontakt:

#17615 Post autor: LEMON-CHORZOW » 9 sie 2019, o 21:38

https://dziennikzachodni.pl/ruch-chorzo ... 2-14340527 ,,o stadionie mozemy pomarzyc ,,,zodnych zludzen juz nie mom

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17616 Post autor: gerhat » 9 sie 2019, o 21:42

Ani stadionu ani konkretnego wsparcia dla Ruchu, to żenujące zachowanie miasta, jak zawsze puste obietnice. Z tym prezydentem Ruch nigdy się nie odrodzi

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17617 Post autor: Ozor » 9 sie 2019, o 21:43

LEMON-CHORZOW pisze:
9 sie 2019, o 21:38
https://dziennikzachodni.pl/ruch-chorzo ... 2-14340527 ,,o stadionie mozemy pomarzyc ,,,zodnych zludzen juz nie mom
Panie ale im o to chodzi aby wszyscy się pogodzili z tym że nie będzie ,nie tędy droga ;)

Awatar użytkownika
czoRny
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17618 Post autor: czoRny » 10 sie 2019, o 00:29

moze ktos napisac jakis wzor pisma do UM CHORZOWA o zapytanie/przyspieszenie realizacji stadionu do Ruchu Chorzow coby to szlo skopiowac i wysylac i zapelnic im skrzynka?
19.11.1947-24.10.2012 R.I.P
http://www.youtube.com/watch?v=DHz_RYOoWo4

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17619 Post autor: Ozor » 10 sie 2019, o 09:42

Panowie i Panie naszą rolą jest (bo nie ukrywajmy nawet w najbliższej rodzinie są przeciwnicy budowy) mozolne, cierpliwe i rozsądne przekonywanie mieszkańców do tej inwestycji bo bez ich poparcia niewiele wskóramy sama manifestacją.To jest nasza rola im więcej osób przekonamy ze nowy stadion to finansowe koło zamachowe dla odrodzonego klubu które pozwoli wreszcie normalnie zarabiać i uniezależnić się od ciągłych dotacji w przyszłości tym lepiej.Niech tu świeci przykład Widzewa bo jest najbardziej zbliżony do naszej sytuacji.

scaneRboy
Kontakt:

#17620 Post autor: scaneRboy » 10 sie 2019, o 09:56

Ja od wielu lat nie wierzylem w wole miasta do budowy stadionu, co bylo tu odbierane jako moj sprzeciw. Budowy nie mial zamiaru wykonac Kopel tak samo jak Kotala.
Wkurzalo mnie jak cynicznie kibice sa rozgrywani w kampaniach wyborczych wlasnie tematem stadionu. Kluczowa sprawa jest taka ze ani mieszkancy miasta, ani kibice sa traktowani powaznie. Mowiac wprost byli i sa oklamywani.
Co Ci da Ozor przekonanie do czegos ludzi, skoro potem w warzywniaku ludzie slysza dokladnie takie puste obietnice.
Demonstracja to lepszy pomysl. Obiecales, naklamales, to teraz sie dowiesz...
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

kickers
Kontakt:

#17621 Post autor: kickers » 10 sie 2019, o 09:57

Trzeba się porządnie zmobilizować na manifestacja pod urzędem....powinien być każdy kibic bez wyjątku , bez wymówek jest sporo czasu żeby załatwić wolne .
NOWY [R] BYTOM

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17622 Post autor: Ozor » 10 sie 2019, o 10:13

scaneRboy pisze:
10 sie 2019, o 09:56
Ja od wielu lat nie wierzylem w wole miasta do budowy stadionu, co bylo tu odbierane jako moj sprzeciw. Budowy nie mial zamiaru wykonac Kopel tak samo jak Kotala.
Wkurzalo mnie jak cynicznie kibice sa rozgrywani w kampaniach wyborczych wlasnie tematem stadionu. Kluczowa sprawa jest taka ze ani mieszkancy miasta, ani kibice sa traktowani powaznie. Mowiac wprost byli i sa oklamywani.
Co Ci da Ozor przekonanie do czegos ludzi, skoro potem w warzywniaku ludzie slysza dokladnie takie puste obietnice.
Demonstracja to lepszy pomysl. Obiecales, naklamales, to teraz sie dowiesz...
ale ja absolutnie jestem za demonstracją tyle że tak naprawdę każdy polityk woli mieć glejt społeczny i tyle możemy zrobić.Nie jest istotne kto wierzy ze będzie ważne aby nie dać sygnału ze ludzie są pogodzeni z tym ze obiektu nie będzie.
Zresztą na razie są puszczane balony które sondują sytuację nikt oficjalnie nie powiedział ze odstępuje od budowy.

Elmer
Kontakt:

#17623 Post autor: Elmer » 10 sie 2019, o 10:15

Ciekawe jaki ochłap fantomas rzuci ludowi w okolicach 3 września.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
KevinMitnick
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17624 Post autor: KevinMitnick » 10 sie 2019, o 11:40

Nie ma nic lepszego niż manifestacja to raz a po drugie akcja informacyjna dla Chorzowa ulotki i zbieranie podpisów pod petycją w sprawie budowy obiecałaś to realizuj a nie kłam.
Wymaga dużych nakładów pracy ale na pewno odniesie skutek. Ja do końca września jestem jeszcze w kraju także jak coś to zawsze pomogę jak tylko coś grupy kibicowskie i WR zarządzi.

Awatar użytkownika
Marc_MC
Kontakt:

#17625 Post autor: Marc_MC » 11 sie 2019, o 13:07

Jeden aspekt tu niy jes brany pod uwaga. Jak ktoś richtig wje jak funkcjonuje kasa, to powinien wiedzieć, że niy gro roli wiela tyn stadion bydzie kosztowoł. egal czy 100 mln czy 200. Za każdo kupiono rzecz poczonwszy łod śrubki miasto kasuje podatek. Kożdo firma, któro bydzie brać w budowie płaci podatki - za materiał, za wykonanie roboty.
Jak stadion bydzie fertig miasto dalij bydzie kasować, choby za słonioł. Kożdo kupiono recz na stadionie, kożdo zatrudniono firma genuruje kasa do miasta.
W końcu po jakimś czasie wjynkszoś inwestycji bydzie zaś w mieście.
Pjyniondze funkcjonujom jak układ krwionośny. Niy ma tak, że sie stracom. Som, ino u kogoś innego.
Chyba, że Makumba wysyło money do Afryki, to wtedy sie tracom w Niemcach, ale som w obiegu w Afryce.

Kuknijcie sie na Airport w Berlinie. Budujom już tela lot i nowo firma i przetargi, zaś nowo firma. Kożde przetargi generujom nowo kasa do kabsów miasta, polityków i firmów. W Niemcach to już przekraczo granice. Lecom w c.iula wszyscy pokoleji. Tak samo jes ze budowom abo modernizacjom autobahnów. Roz jes tako firma, roz tako. Nowy termin budowy, zaś przetarg. Zaś nowy termin. A kasa leci do kożdej kabsy.

Abo ludzie sie nerwujom, że Ali i Makumba dostowajom tyla kasy od państwa, a prawdziwe Niemce muszom robić jak som na rencie, bo majom za mało na życie. Ali i Makumba kupujom co mogom. Konzum leci - kasa sie państwu zwraco, na tym zarabiajom firmy (za mieszkanie, za pomoc socjalno, za nauka języka, za bele co).
Czamu niy dowajom Niemcom ? To tymat na inny dział forum. W jednym zdaniu powiem, że rząd niemiecki to najbardzij antyniemiecki rząd jaki Szkopki mieli w swoij historii. Wolom statkiem jechać na środek Bałtyku i karom wyciepnonć 100 miliardów Euro niż dać Niemcom. Tako jes prowda.

Także niy dziwia sie, że tu jes podobno sytuacja z tymi przetargami. Moim zdaniem stadion wybudujom, ino nojpjyrw kożdy bioroncy udział musi cosik skasować :hyhy:
Ruch Chorzów - Legende ohne Ende.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Pjyrszo zajta Ruchu 1998-2004:
http://www.Ruch-Chorzow.soccer.com.pl, http://www.Ruch-Chorzow.de

Pjyrszy roz na Ruchu: 09.03.1978 (Ruch - ŁKS 2:2)

ObrazekObrazek

ODPOWIEDZ