Przygotowania/sparingi

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Przygotowania/sparingi

#1741 Post autor: jajo » 29 cze 2024, o 13:08

nie chwalac przed koncem meczu, ale w te 60min to Sadlok wygladal lepiej niz np. Soma.
ale tu juz klasycznie. jak ktos jest na cenzurowanym to jego dobrych meczy nie widac.

problem jest na razie w srodku pola, ktory daje sie zdominowac, traci pilki na swojej polowce.
w tej sytuacji trojka obroncow nie spisuje sie najgorzej.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Mavo1920
Kontakt:

#1742 Post autor: Mavo1920 » 29 cze 2024, o 13:17

Soma słabo fizycznie wyglądał, a on bez tego dużo traci, ale o to jestem spokojny, szczególnie na tym etapie przygotowań. Martwi mnie Huras który dostaje piłkę na 18 metrze i nieatakowany ją wypuszcza pare metrów przed siebie. Podobnie Barański, proste błędy w przyjęciu.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1743 Post autor: jajo » 29 cze 2024, o 13:23

Mavo1920 pisze:
29 cze 2024, o 13:17
Soma słabo fizycznie wyglądał, a on bez tego dużo traci, ale o to jestem spokojny, szczególnie na tym etapie przygotowań. Martwi mnie Huras który dostaje piłkę na 18 metrze i nieatakowany ją wypuszcza pare metrów przed siebie. Podobnie Barański, proste błędy w przyjęciu.
oczywiscie.
mi nie chodzi o to, zeby krytykowac Some.
tylko o to, ze ludzie narzekaja na Sadloka i Szura, gdzie dzis jak na kogos mozna narzekac to Szymanskiego.
ten tez jest typem, ze potrzebuje fizyke, wiec nie ma co panikowac.
z tym, ze jakby ktos sie dzis chcial czepiac poszczegolnych zawodnikow, to akurat Szymona. No ale ten ma ost. "dobra prase" na forum.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1744 Post autor: Rafał19R20 » 29 cze 2024, o 13:31

Nasza młodzież niestety poziom okręgówki...
Huras chyba definitywnie zweryfikowany..
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1745 Post autor: spyru » 29 cze 2024, o 13:37

Jakby już szukać plusów to tylko Potoczny
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

orbiter
Kontakt:

#1746 Post autor: orbiter » 29 cze 2024, o 13:39

Bez wartościowych zmienników to cianko Nas widzę.
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

pedro-sbl
Kontakt:

#1747 Post autor: pedro-sbl » 29 cze 2024, o 13:43

Trzeba poslac kwiotki pani z PZPNu co losowala terminarz bo z Odrom, Zniczem i Siedlcami moze udo sie jakies punkty zdobyc.

Wyglondomy tragicznie. Nasi przeciwnicy praktycznie nic niy muszom robic, madrze sie ustawic i czekac az Chorzow kopnie sie w koncu w czolo. Totalnie niemrawie, niby staraja sie wielce klepac od tormana :mur: :mur: co zwykle konczy sie stratom abo przerwanom akcjom. Klepanie bez efektu, natomiast na efekt w defensywie ino czekac bo to jest pewne, ze jakis totalny abfal ftos popelni.

Wezcie odwolejcie szpil z Macabi, bo zydki odebierom im godnosc.

Huras, Baranski powinni orac Cicho bo za rok, dwa ich przygoda z profesjonalnym fusbalem sie zakonczy.

Dzwonic po fusbalerach, kontraktowac bo inaczyj w 1 lidze bydzie pr***ebane.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

AndRe
Kontakt:

#1748 Post autor: AndRe » 29 cze 2024, o 13:57

Nie wygladalo to najlepiej
Huras wypadl tragicznie, niestety😐

Z drugiej strony mega wzmocniony Plock przegral dzis z Polonia 1-3 wiec trzymajmy sie hasla " to tylko sparing"
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

pedro-sbl
Kontakt:

#1749 Post autor: pedro-sbl » 29 cze 2024, o 14:00

AndRe pisze:
29 cze 2024, o 13:57

Z drugiej strony mega wzmocniony Plock przegral dzis z Polonia 1-3 wiec trzymajmy sie hasla " to tylko sparing"
Ja, tyz tak to chca tlumaczyc ale to samo moze pedziec Korona. My poprostu byli tragiczni i bez wyrazu.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1750 Post autor: spyru » 29 cze 2024, o 14:08

pedro-sbl pisze:
29 cze 2024, o 14:00
AndRe pisze:

Ja, tyz tak to chca tlumaczyc ale to samo moze pedziec Korona. My poprostu byli tragiczni i bez wyrazu.
Ja to widzę trochę inaczej. Otwieranie gry polegało na krótkim zagraniu lewego stopera do bramkarza i szukanie lagą Somy. 2 opcja 3 podania po szerokości i też laga. Ruch nic nie grał przez środek. Mi to raczej wyglądało jak przetestowanie w sparingu 2 opcji otwarcia, bo cała zeszła rundę graliśmy inaczej. Po zmianach to już nie ma co komentować.

pedro-sbl
Kontakt:

#1751 Post autor: pedro-sbl » 29 cze 2024, o 14:14

spyru pisze:
29 cze 2024, o 14:08
pedro-sbl pisze:
AndRe pisze:

Ja to widzę trochę inaczej. Otwieranie gry polegało na krótkim zagraniu lewego stopera do bramkarza i szukanie lagą Somy. 2 opcja 3 podania po szerokości i też laga. Ruch nic nie grał przez środek. Mi to raczej wyglądało jak przetestowanie w sparingu 2 opcji otwarcia, bo cała zeszła rundę graliśmy inaczej. Po zmianach to już nie ma co komentować.
Moze. Natomiast, jak Niedzwiedz chciol sprawdzic co daje takie granie mogl se zoboczyc naszo piyrwszo runda w ekstraklasie.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1752 Post autor: spyru » 29 cze 2024, o 14:23

pedro-sbl pisze:
29 cze 2024, o 14:14
spyru pisze:
29 cze 2024, o 14:08
pedro-sbl pisze:
AndRe pisze:

Moze. Natomiast, jak Niedzwiedz chciol sprawdzic co daje takie granie mogl se zoboczyc naszo piyrwszo runda w ekstraklasie.
No nie do końca. Po 1 Szczepan a Soma to dwie różne 9tki. Po drugie inaczej to wygląda jak się z 5tki wybija piłkę, a inaczej jak grasz na krótko. Zupełnie inaczej się ustawiają oby dwie drużyny. W 1 przypadku masz zazwyczaj ustawionych wszystkich po jednej stronie boiska skondensowanych na 20-30 metrach na połowie rywala. W 2 przypadku 5-6 grajków stoi bardzo wysoko i zaraz presuje, dzieki czemu w teorii ta 9tka ma więcej miejsca. A w zasadzie może nie 9tka tylko 10tki, co przy dobrym zgraniu otwiera opcje. To czy to działało to już inna kwestia.

Awatar użytkownika
rafraf32
Kontakt:

#1753 Post autor: rafraf32 » 29 cze 2024, o 14:26

pedro-sbl pisze:
29 cze 2024, o 13:43
Trzeba poslac kwiotki pani z PZPNu co losowala terminarz bo z Odrom, Zniczem i Siedlcami moze udo sie jakies punkty zdobyc.

Wyglondomy tragicznie. Nasi przeciwnicy praktycznie nic niy muszom robic, madrze sie ustawic i czekac az Chorzow kopnie sie w koncu w czolo. Totalnie niemrawie, niby staraja sie wielce klepac od tormana :mur: :mur: co zwykle konczy sie stratom abo przerwanom akcjom. Klepanie bez efektu, natomiast na efekt w defensywie ino czekac bo to jest pewne, ze jakis totalny abfal ftos popelni.

Wezcie odwolejcie szpil z Macabi, bo zydki odebierom im godnosc.

Huras, Baranski powinni orac Cicho bo za rok, dwa ich przygoda z profesjonalnym fusbalem sie zakonczy.

Dzwonic po fusbalerach, kontraktowac bo inaczyj w 1 lidze bydzie pr***ebane.
Zaroz usłyszysz, że to tylko sparing, że mocne obciążenia ... ale dwa sparingi ze słabeuszami extraklasy pokazały, że nie momy składu na 1 ligowo walka o baraże. Z tą kadrą nawet przy zapowiadanych 2 wzosnieniach ( oś i br) to wystarczą 2 kontuzje i się sypiemy. 2 środkowych obrońców, 2 pomocników ( def. i lewo strona) oraz solidny torman to minimum plus ze 2,3 chopów na zmiany. Inaczej w październiku po wszytskicg wyjazdach do silnych ekip bydymy już walczyć ino o 2 liga.
"W życiu piękne są tylko szpile ! "

marek79
Kontakt:

#1754 Post autor: marek79 » 29 cze 2024, o 14:27

Nie wiem co za modą wśród trenerów teraz nastała aby zaczynać klepać od bramkarza. Przecież bramek z tego nie ma a filmików kaj przekombinowali jest mnóstwo.

arcio
Kontakt:

#1755 Post autor: arcio » 29 cze 2024, o 15:13

Pozytywów nie widziałem. Negatywów sporo. Wiem, że kasy nie ma, ale kilku ludzi u nas gra bo musi...
nigdy nie jest za późno

ODPOWIEDZ