Sezon 2024/2025 - wszystkie ligi

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
julko20
Kontakt:

Re: Sezon 2024/2025 - wszystkie ligi

#1651 Post autor: julko20 » 31 mar 2025, o 23:38

tynbydziedobry pisze:
31 mar 2025, o 20:22
Adam1983 pisze:
31 mar 2025, o 20:17
Ile Tyszan chce do nos przyjechać, bo tam dzisiej max 1500 jest ?
1300 dostali
To więcej niż ich u siebie chodzi na szpile :rotfl:

Wsparcie zgód pewnie będzie w minimum 50%
Uważajcie na "legalnego" bukmachera LvBet -> to scam ! Oszukują na kasę ! #LvBet_Oszuści

https://forum.bukmacherskie.com/threads/lvbet-oszu%C5%9Bci-manipluacja-wygranymi-zdarzeniami.173753/

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#1652 Post autor: Rickenn10 » 3 kwie 2025, o 16:57

We wpisie padają konkretne kwoty i czyny. Okazuje się, że prezes Pogoni wydał prawie 9 mln złotych na spłatę zobowiązań wobec drużyny: piłkarzy i członków sztabu. Jest z nimi "na zero".

Równie ważne wydaje się oddłużenie klubu z około 18,8 mln złotych. Na tę kwotę wpływ miały m.in. niezapłacone faktury za prąd. Jest też wzmianka o odsetkach sięgających 3,5 mln zł z powodu zaciągniętych pożyczek.
W Pogoni na bogato.
Widzew teraz z Dobrzyckim na czele to już w ogóle.
Motor z Jakubasem.
Gieksa z wsparciem miasta na poziomie 30 baniek.
Legia z przychodami za sezon po 250mln+
Nawet Korona która staje na nogi bo znalazł się chętny.
Raków ze swoim fanatykiem multi milionerem.

Jeszcze chwila i w elicie nie będzie miejsca dla takich jak my ,,biedaków,, :oczami:

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#1653 Post autor: Scypion » 3 kwie 2025, o 17:39

Rickenn10 pisze:
3 kwie 2025, o 16:57
We wpisie padają konkretne kwoty i czyny. Okazuje się, że prezes Pogoni wydał prawie 9 mln złotych na spłatę zobowiązań wobec drużyny: piłkarzy i członków sztabu. Jest z nimi "na zero".

Równie ważne wydaje się oddłużenie klubu z około 18,8 mln złotych. Na tę kwotę wpływ miały m.in. niezapłacone faktury za prąd. Jest też wzmianka o odsetkach sięgających 3,5 mln zł z powodu zaciągniętych pożyczek.
W Pogoni na bogato.
Widzew teraz z Dobrzyckim na czele to już w ogóle.
Motor z Jakubasem.
Gieksa z wsparciem miasta na poziomie 30 baniek.
Legia z przychodami za sezon po 250mln+
Nawet Korona która staje na nogi bo znalazł się chętny.
Raków ze swoim fanatykiem multi milionerem.

Jeszcze chwila i w elicie nie będzie miejsca dla takich jak my ,,biedaków,, :oczami:
Juz nie ma. I tu pojawia sie pytanie. Dlaczego nie my? :D Dlaczego nikt nie jest nami zainteresowany.

GbatJ1920
Kontakt:

#1654 Post autor: GbatJ1920 » 4 kwie 2025, o 08:24

Prosta sprawa - stadion

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#1655 Post autor: Scypion » 4 kwie 2025, o 08:27

GbatJ1920 pisze:
4 kwie 2025, o 08:24
Prosta sprawa - stadion
Czy ja wiem. Rakow nie ma stadionu. Jakubas chyba interesowal sie motorem zanim wybudowano stadion, allianz wlazl w szczewa na adolf hitler kampfbahn. Poza tym gramy na drugim najwiekszym stadionie klasy elite w PL. Nie sadze by byl to stadion.

GbatJ1920
Kontakt:

#1656 Post autor: GbatJ1920 » 4 kwie 2025, o 08:36

Scypion pisze:
4 kwie 2025, o 08:27
GbatJ1920 pisze:
Prosta sprawa - stadion
Czy ja wiem. Rakow nie ma stadionu. Jakubas chyba interesowal sie motorem zanim wybudowano stadion, allianz wlazl w szczewa na adolf hitler kampfbahn. Poza tym gramy na drugim najwiekszym stadionie klasy elite w PL. Nie sadze by byl to stadion.
Raków faktycznie nie ma infrastruktury, ale to trochę inny przypadek bo gościu zainwestował w klub któremu kibicuje. Jakubas wchodził już dawno jak stadion był. Aliany i szczewa to trochę inne czasy. A naszym problemem jest był i będzie stadion Śląski.

Jak masz swój stadion, ale miejski, to masz praktycznie 100% pewność, że kolejny sezon masz gdzie grać. Masz stałe koszty najmu, które jesteś w stanie wkalkulować. Stadion Śląski to stadion wojewódzki czyli polityczny. Jak się komuś kiedyś nie spodoba to nie podpiszą dalszego najmu na kolejne lata i masz zonk. Nagle budzisz się w 1 ligowych realiach na Ludowym w Sosnowcu. Z mojej perspektywy marketingowo, dla własicicela to strzał w kolano.

Druga kwestia, pomimo, że mamy prawdopodobnie dużo mniejsze długi niż te wszystkie kluby, to nasze przez długi czas były bardzo medialne.

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#1657 Post autor: Rickenn10 » 4 kwie 2025, o 08:40

Zerknąłem sobie właśnie na tebele formy 1 ligi za ostatnie 5 kolejek.

Na miejscu piłkarzy bym się spalił ze wstydu.
Jesteśmy najgorsza drużyna ligi.

A w tej rundzie ogólnie gorsza jest tylko Warta.
Wystartowaliśmy gorzej niż w EX.

GbatJ1920
Kontakt:

#1658 Post autor: GbatJ1920 » 4 kwie 2025, o 08:43

Scypion pisze:
4 kwie 2025, o 08:27
GbatJ1920 pisze:
Prosta sprawa - stadion
Zobaczysz, że jak kiedyś, w końcu (jeśli) ten stadion powstanie, to wjedzie tu poważny inwestor. Mamy zbyt duży potencjał, żeby nie brać nas pod uwagę.

EDIT.

Jeszcze rzucę jeden temat, jeśli za chwilę nie awnasujemy (czyli max w następnym sezonie) i nie utrzymamy się trochę w ekstraklasie, to poważny inwestor będzie naszą jedyną szansą na powrót do choćby tego ekstraklasowego średniaka. Przeskok finansowy jest obecnie po prostu zbyt duży. W przeciwnym razie dostaniemy scenariusz klubu bujającego się gdzieś między 1 ligą a ESA.

scaneRboy
Kontakt:

#1659 Post autor: scaneRboy » 4 kwie 2025, o 09:17

SŚ to potężne, wielowarstwowe obciążenie dla nas:
- aktualna umowa jest na cztery lata, z czego za chwilę będziemy w połowie tego okresu, a w następny sezon wejdziemy w I lidze. Jaka jest perspektywa inwestowania w klub I-ligowy, jeśli awans jest niepewny, a pozostały okres najmu to 24 miesiące?
- SŚ jest labilny politycznie, już w czerwcu w zależności od wyników wyborów sytuacja może się zmienić na naszą niekorzyść. Zainwestował byś swoje pieniądze?
- nieszczęsna obecność tego stadionu na terenie naszego miasta powoduje, że mamy potężne problemy z pozyskaniem funduszy na "drugi" stadion,
- dla władz woj. nasza gra tam jest wygodna, bo uzasadnia utrzymywanie tego gniota. Pozornie to przeczy temu co napisałem wyżej, ale ludziom żyjącym z polityki chodzi o to, żeby po cichu ciągnąć kasę. Dlatego owszem, woj. dopłaca do stadionu, ale tak, żeby nie było o tym za głośno.

Oprócz problemów ze stadionem nasze miasto nie praktycznie nic do zaoferowania. O biznesie pisałem tyle razy, że już mi się nie chce, a miejsca jest tak mało, że z trudem można znaleźć miejsce do postawienia ławki dla starszych osób.

Moim zdaniem na żadnego szejka nie można liczyć. Muszą pojawić się ludzie z wizją odbudowy potencjału miasta nie wymagającej zbyt dużej przestrzeni, np. z branży IT lub jakiejś inżynierskiej. Degrengolada trwała bardzo długo i świat nam już bardzo uciekł. Gdyby nie to, że miasto leży pomiędzy Katowicami a Gliwicami już by opustoszało całkowicie.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#1660 Post autor: Radvan138 » 4 kwie 2025, o 10:28

scaneRboy pisze:
4 kwie 2025, o 09:17

Moim zdaniem na żadnego szejka nie można liczyć. Muszą pojawić się ludzie z wizją odbudowy potencjału miasta nie wymagającej zbyt dużej przestrzeni, np. z branży IT lub jakiejś inżynierskiej. Degrengolada trwała bardzo długo i świat nam już bardzo uciekł. Gdyby nie to, że miasto leży pomiędzy Katowicami a Gliwicami już by opustoszało całkowicie.
Jedyna nadzieja w tym jest ze Katowice juz nie dluga beda pelne i firmy zaczna inwestowac w mistach osciennych. Danone wlasnie otwiera centrum planistyczne w Kato. Czy nie mozna bylo by oferowac terenow po hucie jako centrum biznesowe? Postawic tam biurowce? Ja wiem ze to nie zalezy od wladz miasta, ale taka deweloperka w centrum praktycznie aglomeracji, w tak dobrze skomunikowanym miejscu byla by serio dobra. Jest pare miejsc w Chorzowie ktore mozna by przeznaczyc ja budowy jakis biurowcow i itp

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1661 Post autor: Slawko » 4 kwie 2025, o 10:29

Stadion mamy, problemem jest brak dlogoterminowej umowy. A taka trzeba juz podpisywac, bo na C6 nie zagramy jeszcze bardzo dlugo.
Nie zgadzam sie, ze polityka jest zagrozeniem podczas grania na SŚ przy dobrze skonstruowanej, dlugiej umowie na np 15/20 lat.
Wtedy ew. inwestor moze planowac jakas strategie. Na dzien dzisiejszy za 2 lata jestesmy bezdomni.
Przy przedluzani umowy co chwila na 2-3 lata mozna zapomniec o zainteresowaniu kogos powaznego.

Dlugow juz podobno nie ma/sa zamrozone i klub w tym roku wyszedl pierwszy raz na plus. A do tego nasze dlugi wcale nie sa bardziej medialne od dlugow np Pogoni czy szczew.

Byly juz sytacje checi kupna akcji Ruchu, chyba nawet za Kotali (Wlosi ?) ale nie pamietam dlaczego nic z tego nie wyszlo.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

scaneRboy
Kontakt:

#1662 Post autor: scaneRboy » 4 kwie 2025, o 11:35

Slawko pisze:
4 kwie 2025, o 10:29
przy dobrze skonstruowanej, dlugiej umowie na np 15/20 lat.
i właśnie tu jest pies pogrzebany. Popatrz ile trwają kadencje poszczególnych szczebli samorządów. Nawet jeśli, to na szczeblu województwa nie widzę jakoś osób powiązanych z Chorzowem na stanowiskach decyzyjnych. Jest wprost przeciwnie. W obrębie miasta są ludzie, którym Ruch przeszkadza.
Kwintesencją tego o czym pisze jest obecność Michalika na uroczystym otwarciu stadionu w sosnowcu. To pokazuje kto w województwie smaruje chlebek masełkiem, w kto klęczy ze złożonymi rączkami i czeka na okruszki. .

Tego typu ludzie zrobią wszystko, żebyśmy za bardzo nie urośli. Już pokazaliśmy, że jest możliwe ich obalenie.

Dodam jeszcze, że Szymon Michałek jest póki co ostentacyjnie ignorowany z dwóch powodów: po pierwsze nie jest członkiem kasty, po drugie Chorzów który reprezentuje niewiele ma do zaoferowania w różnych zakulisowych dealach

Jeśli chcemy do czegoś kiedykolwiek dojść, do trzeba szukać siły tam, gdzie nam wychodzi. Na przykład na bazie zagranicznych fan klubów, poza wpływami lokalnych kacyków. Świat zaczął się zmieniać może ktoś z naszych złapie wiatr w żagle. Brzmi abstrakcyjnie, ale jakoś innej drogi nie widzę. Jesteśmy na tyle w ciemnym ROWie, że nie wystarczy jednej kadencji jednego Michałka.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#1663 Post autor: Rickenn10 » 4 kwie 2025, o 11:41

Radvan138 pisze:
4 kwie 2025, o 10:28
scaneRboy pisze:
4 kwie 2025, o 09:17

Jedyna nadzieja w tym jest ze Katowice juz nie dluga beda pelne i firmy zaczna inwestowac w mistach osciennych. Danone wlasnie otwiera centrum planistyczne w Kato. Czy nie mozna bylo by oferowac terenow po hucie jako centrum biznesowe? Postawic tam biurowce? Ja wiem ze to nie zalezy od wladz miasta, ale taka deweloperka w centrum praktycznie aglomeracji, w tak dobrze skomunikowanym miejscu byla by serio dobra. Jest pare miejsc w Chorzowie ktore mozna by przeznaczyc ja budowy jakis biurowcow i itp
DL Invest było gotowe aby zainwestować 150mln w te tereny aby je rozbudować i dać im drugie życie.
Biurowce nowe miejsca pracy i jakieś powierzchnie komercyjne i magazyny ale łysy z panem michalikiem na ostatnej prostej pokazali srodkowy palec inwestorowi :)

chorzowski_rsl
Kontakt:

#1664 Post autor: chorzowski_rsl » 4 kwie 2025, o 12:17

julko20 pisze:
31 mar 2025, o 23:38
tynbydziedobry pisze:
31 mar 2025, o 20:22
Adam1983 pisze:
31 mar 2025, o 20:17
Ile Tyszan chce do nos przyjechać, bo tam dzisiej max 1500 jest ?
1300 dostali
Tam bydzie wiecy Cracovii i Pejsow niż ich

To więcej niż ich u siebie chodzi na szpile :rotfl:

Wsparcie zgód pewnie będzie w minimum 50%
NRŚL GANG

Harpo
Kontakt:

#1665 Post autor: Harpo » 4 kwie 2025, o 12:43

scaneRboy pisze:
4 kwie 2025, o 11:35

Dodam jeszcze, że Szymon Michałek jest póki co ostentacyjnie ignorowany z dwóch powodów: po pierwsze nie jest członkiem kasty, po drugie Chorzów który reprezentuje niewiele ma do zaoferowania w różnych zakulisowych dealach
...po trzecie nikt nie chce gadać z chłopem, który prowadzi kibicowski doping :zawstydzony:
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

ODPOWIEDZ