To więcej niż ich u siebie chodzi na szpile

Wsparcie zgód pewnie będzie w minimum 50%
To więcej niż ich u siebie chodzi na szpile
W Pogoni na bogato.We wpisie padają konkretne kwoty i czyny. Okazuje się, że prezes Pogoni wydał prawie 9 mln złotych na spłatę zobowiązań wobec drużyny: piłkarzy i członków sztabu. Jest z nimi "na zero".
Równie ważne wydaje się oddłużenie klubu z około 18,8 mln złotych. Na tę kwotę wpływ miały m.in. niezapłacone faktury za prąd. Jest też wzmianka o odsetkach sięgających 3,5 mln zł z powodu zaciągniętych pożyczek.
Juz nie ma. I tu pojawia sie pytanie. Dlaczego nie my?Rickenn10 pisze: ↑3 kwie 2025, o 16:57W Pogoni na bogato.We wpisie padają konkretne kwoty i czyny. Okazuje się, że prezes Pogoni wydał prawie 9 mln złotych na spłatę zobowiązań wobec drużyny: piłkarzy i członków sztabu. Jest z nimi "na zero".
Równie ważne wydaje się oddłużenie klubu z około 18,8 mln złotych. Na tę kwotę wpływ miały m.in. niezapłacone faktury za prąd. Jest też wzmianka o odsetkach sięgających 3,5 mln zł z powodu zaciągniętych pożyczek.
Widzew teraz z Dobrzyckim na czele to już w ogóle.
Motor z Jakubasem.
Gieksa z wsparciem miasta na poziomie 30 baniek.
Legia z przychodami za sezon po 250mln+
Nawet Korona która staje na nogi bo znalazł się chętny.
Raków ze swoim fanatykiem multi milionerem.
Jeszcze chwila i w elicie nie będzie miejsca dla takich jak my ,,biedaków,,![]()
Czy ja wiem. Rakow nie ma stadionu. Jakubas chyba interesowal sie motorem zanim wybudowano stadion, allianz wlazl w szczewa na adolf hitler kampfbahn. Poza tym gramy na drugim najwiekszym stadionie klasy elite w PL. Nie sadze by byl to stadion.
Raków faktycznie nie ma infrastruktury, ale to trochę inny przypadek bo gościu zainwestował w klub któremu kibicuje. Jakubas wchodził już dawno jak stadion był. Aliany i szczewa to trochę inne czasy. A naszym problemem jest był i będzie stadion Śląski.
Zobaczysz, że jak kiedyś, w końcu (jeśli) ten stadion powstanie, to wjedzie tu poważny inwestor. Mamy zbyt duży potencjał, żeby nie brać nas pod uwagę.
Jedyna nadzieja w tym jest ze Katowice juz nie dluga beda pelne i firmy zaczna inwestowac w mistach osciennych. Danone wlasnie otwiera centrum planistyczne w Kato. Czy nie mozna bylo by oferowac terenow po hucie jako centrum biznesowe? Postawic tam biurowce? Ja wiem ze to nie zalezy od wladz miasta, ale taka deweloperka w centrum praktycznie aglomeracji, w tak dobrze skomunikowanym miejscu byla by serio dobra. Jest pare miejsc w Chorzowie ktore mozna by przeznaczyc ja budowy jakis biurowcow i itpscaneRboy pisze: ↑4 kwie 2025, o 09:17
Moim zdaniem na żadnego szejka nie można liczyć. Muszą pojawić się ludzie z wizją odbudowy potencjału miasta nie wymagającej zbyt dużej przestrzeni, np. z branży IT lub jakiejś inżynierskiej. Degrengolada trwała bardzo długo i świat nam już bardzo uciekł. Gdyby nie to, że miasto leży pomiędzy Katowicami a Gliwicami już by opustoszało całkowicie.
i właśnie tu jest pies pogrzebany. Popatrz ile trwają kadencje poszczególnych szczebli samorządów. Nawet jeśli, to na szczeblu województwa nie widzę jakoś osób powiązanych z Chorzowem na stanowiskach decyzyjnych. Jest wprost przeciwnie. W obrębie miasta są ludzie, którym Ruch przeszkadza.
DL Invest było gotowe aby zainwestować 150mln w te tereny aby je rozbudować i dać im drugie życie.Radvan138 pisze: ↑4 kwie 2025, o 10:28Jedyna nadzieja w tym jest ze Katowice juz nie dluga beda pelne i firmy zaczna inwestowac w mistach osciennych. Danone wlasnie otwiera centrum planistyczne w Kato. Czy nie mozna bylo by oferowac terenow po hucie jako centrum biznesowe? Postawic tam biurowce? Ja wiem ze to nie zalezy od wladz miasta, ale taka deweloperka w centrum praktycznie aglomeracji, w tak dobrze skomunikowanym miejscu byla by serio dobra. Jest pare miejsc w Chorzowie ktore mozna by przeznaczyc ja budowy jakis biurowcow i itpscaneRboy pisze: ↑4 kwie 2025, o 09:17
Moim zdaniem na żadnego szejka nie można liczyć. Muszą pojawić się ludzie z wizją odbudowy potencjału miasta nie wymagającej zbyt dużej przestrzeni, np. z branży IT lub jakiejś inżynierskiej. Degrengolada trwała bardzo długo i świat nam już bardzo uciekł. Gdyby nie to, że miasto leży pomiędzy Katowicami a Gliwicami już by opustoszało całkowicie.
julko20 pisze: ↑31 mar 2025, o 23:38Tam bydzie wiecy Cracovii i Pejsow niż ich
To więcej niż ich u siebie chodzi na szpile![]()
Wsparcie zgód pewnie będzie w minimum 50%
...po trzecie nikt nie chce gadać z chłopem, który prowadzi kibicowski doping
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 38 gości