Zimowe Transfery
- vahanara
- Kontakt:
-
- Kontakt:
SODA pisze:Lukas Michalski pisze:Gefer_GFR pisze:Cała gra Ruchu w tej rundzie opiera sie na tym samym schemacie. Jeśli przeciwnik ma inteligentnego trenera, jak Tarasiewicz z Jagi, to gra Niebieskich jest łatwa do rozszyfrowania. Wystarczy zagęścić środek pola, gdzie przez większość czasu Ruch stara się rozgrywać akcje. Częste też są akcje skrzydłami, ale nie przynoszą one żadnego efektu, bo dośrodkowania są marnej jakości, a i też nie ma kto do nich dochodzić. Dlatego odpowiedź, które pozycje w Ruch potrzebują wzmocnień jest bardzo łatwa: defensywny pomocnik, ofensywny pomocnik i wysoki napastnik. Defensywny pomocnik jest w tym wypadku sprawą najmniejszej wagi bo Grzesiu Bonk, czy też Pulkowski z racji swojego wieku techniki już nie poprawią i łatwiej im będzie wytrenować cechy typowego piłkarza od "czarnej roboty", który ma za zadanie czyścić środek pola i harować przez cały mecz na pełnych obrotach (chociaż to powinno się tyczyć wszystkich piłkarzy). Klasowy rozgrywający jest natomiast bardzo potrzebny! Taki ktoś, kto mógłby w nieszablonowy sposób podać na skrzydło, zagrać prostopodłą piłkę, strzelić dokładnie itp. jednym słowem "technik po ch*ju
". Ja stawiałbym na Zawadzkiego z Kmity, chociaż nie wiem ile sobie za niego "kmieciaki" życzą, bo naprawdę jest jednym z najlepszych piłkarzy w II-ej lidze. Na pozycje napastnika wg najlepszym rozwiązaniem byliby Piotr Wiśniewski z Lechii lub Kamil Witkowski z Polkowic. Oboje wysocy, potrafiący zagrać piłke nogą jak i głową, jednym słowem typowi snajperzy ale takich nam w zespole brakuje, bo Miki zaczyna być jedynie "dobrym duchem" zespołu, Łudziński jednak nie jest typowym napastnikiem, pozatym ma słabe warunki fiz. a Pepe... no cóż, raczej skrzydłowy ale czy dotrwa do końca sezony w Ruchu? Łatwiejszym zadaniem dla menedżerów Ruchu byłoby chyba sprowadzenie Wiśniewskiego, bo Lechia raczej ambicje na Ekstraklase musi odłożyc na rok, a co do Witkowskiego to chyba tylko w razie awansu Ruchu i trzeba się liczyć z tym, że prowadzącego klasyfikacji strzelców napewno obserwuje "śmietanka" I-wszej ligi. Trochę się, rozpisałem ale miało to swój cel
Nam kibicom Niebieskich, pozostaje wierzyć, że wśród działaczy w Ruchu nie ma takich "leśnych dziadzków" jak Pan Ekspert Mielcarski, Pan Menedżer Jóźwiak czy też Brazylijczyk Piekarski.
Byłeś na meczu z jagom?? bo chyba nie!! A jak nie byłeś to ci napisza przegrali my mecz tylko skuli braku skuteczności w danym dniu, bo jak by było 5-2 donos to tarasiewicz by mug być zadowolony że wiecej nie dostoł

[img]http://republika.pl/zamkowa/Ruch/69.gif[/img]
-
- Kontakt:
Tak oczywiście Gefer. Technika Pulkowskiego jest wprost skandaliczna, Mikulenas stoi w ataku, a Misiura jest wzrostu Domżalskiego. Aha. Mikulenas (186 cm wzrostu), a Witkowski (182 cm wzrostu). Rozumiem, że według Ciebie to Witkowski ma być tym wysokim napastnikiem.
Miki tylko dobrym duchem zespołu? W meczu ze Stalą Sokołowskiemu przy pierwszej bramce podawał bramkarz Stali chyba?
Jeszcze przypomnienie: Ruch ma teraz niemal tyle punktów ile po CAŁYM sezonie 2004/2005.
Jakby nie to, że się dzisiaj zalogowałeś to może bym z Tobą polemizował, a tak to wydaje mi się, że
chyba Ci dzisiejsza rolada i kluski zaszkodziły.
A wzmocnienia pozostawmy trenerom i działaczom. Na pewno dzięki ewentualnemu dobremu miejscu po rundzie jesiennej łatwiej będzie rozmawiać z ewentualnymi nabytkami (np. Magiera).
Eh, kibice - specjaliści...
Miki tylko dobrym duchem zespołu? W meczu ze Stalą Sokołowskiemu przy pierwszej bramce podawał bramkarz Stali chyba?
Jeszcze przypomnienie: Ruch ma teraz niemal tyle punktów ile po CAŁYM sezonie 2004/2005.
Jakby nie to, że się dzisiaj zalogowałeś to może bym z Tobą polemizował, a tak to wydaje mi się, że
chyba Ci dzisiejsza rolada i kluski zaszkodziły.
A wzmocnienia pozostawmy trenerom i działaczom. Na pewno dzięki ewentualnemu dobremu miejscu po rundzie jesiennej łatwiej będzie rozmawiać z ewentualnymi nabytkami (np. Magiera).
Eh, kibice - specjaliści...
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
fest zech jest ciekaw czy wroci do nas w zime... bo wsumie ciezko by mial grac w "11" a na zmiane sa grajki, ale bogactwa nigdy nie za wieleSimone pisze:Mody Janoszka walnal dwie bramki w meczu z Jastrzebiem i ma ich o ile sie nie myle juz 7![]()
Kto wie moze to on bedzie naszym najlepszym zimowym wzmocnieniem ...
edit ... ma 6 bramek strzelonych

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Talent to nie wszystko. On się jeszcze musi nauczyć wiele w kwestii gry taktycznej, ale myślę że dostanie zimą szansę na pokazanie się w sparingach.
Widze, że Panowie się troszke poddenerwowali... no cóż chciałem wyrazić swoją opinię z uwagi na to, że każda dobra passa kiedyś się kończy, czego w żadnym wypadku chłopakom nie życzę. Ruch gra napewno piłke ofensywną i tego powinien się trzymać, bo i kibiców to zadowala i samym piłkarzom sprawia radość, tylko też trzeba patrzeć w przyszłość, ktora rysuje sie naprawde w jasno biało-niebieskich kolorach w czołówce ekstraklasy, ale wzomocnienia są i będą potrzebne. Nie należe do kibiców ktorzy patrza w metryke piłkarza, bo liczy sie aktualna forma ale patrzac na to wszystko realistycznie Tomek Sokołowski czy Miki grać wiecznie nie będą. Nie jestem trenerem i napewno nie mam wystarczajacej wiedzy żeby oceniac gre poszczegolnych druzyn, ale przysluguje mi pelne prawo do opinii z punktu widzenia kibica, dlatego tez mowie, że to co teraz gra Ruch starcza na Stalową Wole, Łomże itp. itd. a co bedzie dalej? Bo chyba wszyscy widza Ruch w przyszlym sezonie w tabeli Ekstraklasy.
P.S. Na Jadze byłem i powiedzialem co widzialem, ale chyba juz nie bede sie na ten temat wypowiadac bo poprostu nie warto. Przepraszam wszystkich tych, których w jakiś sposób uraziłem, ale co ja Sosnowieś jestem, że tak jedziecie po mnie?
P.S. Na Jadze byłem i powiedzialem co widzialem, ale chyba juz nie bede sie na ten temat wypowiadac bo poprostu nie warto. Przepraszam wszystkich tych, których w jakiś sposób uraziłem, ale co ja Sosnowieś jestem, że tak jedziecie po mnie?
-
- Kontakt:
- Goscioo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
nie wiem czemu ale mi sie od razu skojarzylo to z jakims murzynem :roll:arcio pisze:tak na zapas napisze
przy przyszłych nowych ludziach w Ruchu nie oceniajcie skąd przyszedl bądź gdzie grał dany grajek
przykład sokoła pokazuje że każdy kto chce grać może duzo dobrego wnieść do naszego zespołu, jeżeli ma ku temu predyspozycje
-
- Kontakt:
Czarny czy biały co za róznica? To człowiek i to człowiek. Jak czarnoskóry piłkarz jest naprawdę dobry to dlaczego ma w Ruchu nie grać. Mi się tylko nie podoba temperament u większości Murzynów, bo nigdy nie wiadomo co mu odbije.
-
- Kontakt:
hmm o tym nie myślałem :roll:Goscioo pisze:nie wiem czemu ale mi sie od razu skojarzylo to z jakims murzynem :roll:arcio pisze:tak na zapas napisze
przy przyszłych nowych ludziach w Ruchu nie oceniajcie skąd przyszedl bądź gdzie grał dany grajek
przykład sokoła pokazuje że każdy kto chce grać może duzo dobrego wnieść do naszego zespołu, jeżeli ma ku temu predyspozycje
chciałem tylko uczulić bo okres transferowy blisko żeby nie osądzać tak jak osządzali niektórzy sokoła - a teraz większość z nich wstaje i mu brawa biją
prawdziwego zawodowca poznaje się na boisku
nigdy nie jest za późno
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- radzion
- Kontakt: