Wtedy bys powiedzial, ze to nienormalny klub, bo prezes wtranzala sie trenerowi do skladu. Mimo tego ze wiedzialem ze Petasz zostanie dolaczony do kadry meczowej, zaskoczylo mnie ze wszedl na boisko i tak samo widac zaskoczylo to Klimka. A ze go nie ma na co drugim meczu. No niestety, widac ma taka robote i takie obowiazki. Dzieki temu jest kasa na tych kopaczy, wiec robienie z tego zarzutu jest nie fair.gerhat pisze:Jakbyś czytoł polskie zaitungi to przed meczem by już wiedzioł że Petasz mo grać i mógl reagować.
kto przyjdzie kto odejdzie tej zimy!!!
-
- Kontakt:
- Lutz
- Kontakt:
Ja , ale jak byś zaś z drugi strony na to zajrzoł to je tak - jakby niy te jego wojarze po Chinach to prawdopodobnie teroz takiego wywiadu wcale by niy boło bo niy boło by Ruchu , po piyrsze po drugie czy Beckenbauer wpierdalo sie do tego kogo Magath wystwi na szpil ?? To niy ma jego zadanie . On je od tego żeby stowiać cele przed drużynom i trenerym, a jak tyn cel bydzie wykonany to powinno go ciul obchodzić. Niy zostanie wykonany plan minimum dopiyro wtedy może reagować , a nie wp***dalać sie do składu czy taktyki, od tego je trener . Jakby boło inaczy to niech zaroz sie na ławka siednie i niech som zacznie szukać wzmocnień.
Te Gerhat, a czymuś ty tego Petasza właściwie na tyn szpil wystawioł
:shock:
Te Gerhat, a czymuś ty tego Petasza właściwie na tyn szpil wystawioł

-
- Kontakt:
Cytat z dnia 22listopad
Ma Pan pomysł, jak temu zaradzić?
Klimek:
- Podejmę wyzwanie jeszcze raz. Wzmocnimy zespół. I to potężnie! Interesują mnie piłkarze, którzy będą stanowić o sile i obliczu drużyny. Nie chcę kolejnych elementów nudnej układanki. W kadrze zajdą duże zmiany. Być może pożegnamy nawet ośmiu piłkarzy. Mówimy stanowcze "nie", zawodnikom, którzy tracą frajerskie bramki
zródlo http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35027,3025981.html
cytat z dnia 23 listopad tez pana Klimka
Nowy trener weźmie całą odpowiedzialność za budowę i wyniki drużyny. Po analizie dokonań piłkarzy sam podejmie decyzję, z kim się rozstać - wyjaśnia Klimek, który we wczorajszej rozmowie z "Gazetą" podkreślał, że zespół może opuścić nawet ośmiu zawodników
zródlo http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35027,3027137.html
CZYLI BEDZIE TAK JAK ZAWSZE DUZO GODKI MAŁO ROBOTY !!!!
ALY MY JUZ SIE CHYBA DO TEGO PRZYZWYCZAILI
Ma Pan pomysł, jak temu zaradzić?
Klimek:
- Podejmę wyzwanie jeszcze raz. Wzmocnimy zespół. I to potężnie! Interesują mnie piłkarze, którzy będą stanowić o sile i obliczu drużyny. Nie chcę kolejnych elementów nudnej układanki. W kadrze zajdą duże zmiany. Być może pożegnamy nawet ośmiu piłkarzy. Mówimy stanowcze "nie", zawodnikom, którzy tracą frajerskie bramki
zródlo http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35027,3025981.html
cytat z dnia 23 listopad tez pana Klimka
Nowy trener weźmie całą odpowiedzialność za budowę i wyniki drużyny. Po analizie dokonań piłkarzy sam podejmie decyzję, z kim się rozstać - wyjaśnia Klimek, który we wczorajszej rozmowie z "Gazetą" podkreślał, że zespół może opuścić nawet ośmiu zawodników
zródlo http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35027,3027137.html
CZYLI BEDZIE TAK JAK ZAWSZE DUZO GODKI MAŁO ROBOTY !!!!
ALY MY JUZ SIE CHYBA DO TEGO PRZYZWYCZAILI
- Bogdan Kalus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Oj, Gerhat! Toborek jest od dawna w Mlekowicie Wysokie Mazowieckie czyli w 3 lidze w grupie mazowieckiej, więc nie pisz pierdoł. Cop do odejścia pozostałych akurat się z Tobą zgadzam może z wyjątkiem Fosy. Dla mnie to będzie na wiosnę mocny punkt drużyny z prawej strony pomocy. Skoro chcesz się pozbyć Bartosa, Smarzyńskiego i Foszmańczyka to kto ma tam grać? A Trener moim zdaniem ma być z zewnątrz z silną ręką może ktoś pokroju Boba Kaczmarka, choć niekoniecznie on! Pozdrawiam.
- vahanara
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Rudnow juz kiedys byl i tez niewiele sie z tego urodzilo. Tu wcale nie chodzi o pierdalanie. Trzeba tak klocki poukladac, zeby nie trzeba nikogo op***dalac.
Panie Klimek licze, ze to nie sa slowa rzucane na wiatr.
Ja moge za pana w tych Chinach siedziec, byle tylko ten Ruch zaczal wreszcie grac!
Panie Klimek licze, ze to nie sa slowa rzucane na wiatr.
Ja moge za pana w tych Chinach siedziec, byle tylko ten Ruch zaczal wreszcie grac!
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!
-
- Kontakt:
Kogo sie pozbedziemy zalezec bedzie od tego kogo pozyskamy. Ruch to juz nie jest zadna firma dla pilkarza teraz. No moze jakis 3 ligowiec jeszcze sie podnieca przejsciem do Ruchu, ale pytanie czy to bedzie wzmocnienie.
Ja bym sie pozbyl lub przesunal do rezerw Bartosa. Bizacki z taka forma rezerwy lub totalne ogony.
Owczarek bonk pulkowski zostawiam
Dalbym szanse petaszowi, pilkarsko nie jest zly, a mentalnie tez pewnie sie da ustawic. Mlody jest moze popelniac bledy, byle sie na nich uczyl!
Potrzebny bramkarz i to nie zmiennik a glowny. Seba na zmiennika, uwazam, ze w ostatnich latach to byl nasz najmocniejszy punkt (wierzchowski, matuszek) pozniej bylo znacznie gorzej. Lecha bym sobie podarowal.
Ludzinskiego i kozminskiego bym zostawil.
Srutwa zdecydowanie powinien zostac. Ma sile i motywacje na jedna polowe (czasami na dwie, ale to juz powinien wiedziec trener)
Klaczka bartnik myszor zostawic
ecik pepe wawrzynczok foszmanczyk zostawic (albo niektorych wypozyczyc jesli przyszli by nowi, lepsi, bez kontuzji)
zobaczymy na co bedzie stac rajmana i mrozka.
Zmiana trenera jak najbardziej.
Tyle ode mnie
Ja bym sie pozbyl lub przesunal do rezerw Bartosa. Bizacki z taka forma rezerwy lub totalne ogony.
Owczarek bonk pulkowski zostawiam
Dalbym szanse petaszowi, pilkarsko nie jest zly, a mentalnie tez pewnie sie da ustawic. Mlody jest moze popelniac bledy, byle sie na nich uczyl!
Potrzebny bramkarz i to nie zmiennik a glowny. Seba na zmiennika, uwazam, ze w ostatnich latach to byl nasz najmocniejszy punkt (wierzchowski, matuszek) pozniej bylo znacznie gorzej. Lecha bym sobie podarowal.
Ludzinskiego i kozminskiego bym zostawil.
Srutwa zdecydowanie powinien zostac. Ma sile i motywacje na jedna polowe (czasami na dwie, ale to juz powinien wiedziec trener)
Klaczka bartnik myszor zostawic
ecik pepe wawrzynczok foszmanczyk zostawic (albo niektorych wypozyczyc jesli przyszli by nowi, lepsi, bez kontuzji)
zobaczymy na co bedzie stac rajmana i mrozka.
Zmiana trenera jak najbardziej.
Tyle ode mnie
Nie wiem co ty masz do Wierzchowskiego?!Ponieważ moim skromnym zdaniem to właśnie Kuba W. był naszym najlepszym bramkarzem w ostatnich latach i bardzo bym się ucieszył gdyby kiedyś jeszcze mógł zagrać z wielką,wielką,wielką niebieską e<R>ką na bramkarskiej bluzie a wtedy na pewno pozycja naszego "numero uno" na bramce byłaby mocno zagrożona 

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- L_M
- Kontakt:
Czy latwo to nie wiem, bo mysle ze jak na transfer z Ruchu to suma otrzymana od Werderu calkiem niezla. Szkoda, ze ta kasa zostala rozkradziona i rozjebana, tak bym to okreslil.bluefil pisze:Luke czytaj dokladnie, zastanow sie, czy zrozumiales tekst a pozniej odpisuj. Dla mnie rywalizacja Wierzchowskiego i Matuszka to byl zloty okres na naszej bramie. Szkoda, ze w tamtych czasach tak latwo pozwolono jakubowi odejsc!
-
- Kontakt:
Jasne lukas, tylko ja mam troche inne podejscie niz polscy dzialacze. Oni sprzedaja od razu, za srednie pieniadze (patrz Wisla przed LM) a jakby taki Jakub zagral w reprezentacji, bylby numerem 2 po dudku to jego cena po pol roku by byla 2razy wyzsza. Nie zawsze jest dobrze od razu sprzedac. Ruch wtedy gral, byly puchary. Kuba mial szanse sie pokazac i wtedy cena skacze (jakby taki frankowski, zurawski, kosowski weszli do LM to Wisla by za nich dostala prawdziwe pieniadze). Choc z drugiej strony mozna podac przyklad Citki, chcieli go angole za niezla kase (oczywiscie jesli ta oferta byla wtedy prawdziwa), wtedy nie przeszedl, zalapal kontuzje i teraz mozna go miec za friko, ale to juz nie ten sam citko:(
W kazdym razie wtedy mielismy sklad.....
- L_M
- Kontakt:
jesli juz mowimy o tamtym okresie, i o sytuacji w naszej pilce. Niestety - do reprezentacji z Ruchu trafic bardzo trudno, a Wierzchowski mimo wszystko nie byl klasowym bramkarzem, a jedynie dobrze zapowiadajacym sie i utalentowanym. Surma do reprezentacji dostal sie pare dni po transferze do Legii - czy to znaczy ze zostal sprzedany za wczesnie? Poza tym Ruchu Rogalowego nie ma co porownywac z Wisla przed Champions Leaguebluefil pisze:Jasne lukas, tylko ja mam troche inne podejscie niz polscy dzialacze. Oni sprzedaja od razu, za srednie pieniadze (patrz Wisla przed LM) a jakby taki Jakub zagral w reprezentacji, bylby numerem 2 po dudku to jego cena po pol roku by byla 2razy wyzsza. Nie zawsze jest dobrze od razu sprzedac. Ruch wtedy gral, byly puchary. Kuba mial szanse sie pokazac i wtedy cena skacze (jakby taki frankowski, zurawski, kosowski weszli do LM to Wisla by za nich dostala prawdziwe pieniadze). Choc z drugiej strony mozna podac przyklad Citki, chcieli go angole za niezla kase (oczywiscie jesli ta oferta byla wtedy prawdziwa), wtedy nie przeszedl, zalapal kontuzje i teraz mozna go miec za friko, ale to juz nie ten sam citko:(

Jeszcze co do porowniania z Wisla - wlasnie! Wisla nawet z Zurawskim i Frankowksim przez kilka lat nie weszla do LM, przez co cena tych zawodnikow malala, a juz na pewno nie rosla! Wisla mogla sobie na takie ryzyko pozwolic, by dlugo nie bedziemy mogli. Zreszta cos mi sie wydaje ze era Cupiala sie konczy w Wisle, ale to zupelnie juz odbiegamy od tematu.
Wracajac do nas to zejdzmy na ziemie. Kazdy transfer musi byc przemyslany, wiadomo ze wraca temat dwoch nazwisk ludzi zwiazanych emocjonalnie z Ruchem (co bardziej domyslni i zorientowani pewnie dawno wiedza o kogo chodzi), moim zdaniem potrzebujemy bocznych pomocnikow na kazda strone, najlepiej po dwoch ale to malo realne pewnie. Potrzebny jest jeszcze jeden obronca.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2005, o 14:48 przez L_M, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt: