Ruch Stasiak
moze to nudne i smeiszne ale trzeba wzorowac sie na lepszych i na tych ktorzy znalezli sposob- Lech Poznan -- zobaczcie na ten klub
kiedys tam lazilo po 1 tys ludzi na szpil , jak slyszales Lech to wzbudzalo to lekki smiech , jakie tam byly zadymy itd. mimo to inteligentni ludzie z grona zwyklych kibicow jak ja czy ktos z nas wzieli sie za ten klub i poukladali go i teraz maja efekty po 20 tys na szpilu
a czemu tak jest bo oni wywodzili sie wlasnie z kibicow wiedzieli czego kibice chca i oczekuja wiedzieli jak trzeba do nich podejsc jak zachecic itd. kto byl na Lechu wie o czym mowie, a u nas tego kompletnie nie ma bo ludzie zasiadajacy w zarzadzie moze z wyjatkiem Amry ktory i tak ch*** zrobi bo jest sam nie znaja naszych potrzeb a co najgorsze nie rozumieja ich, nie potrafia tez przyciagnac ludzi na stadion , kompletnie brak wspolpracy z miastem( 1 piknik moze cos sie ruszylo ale to nic)
wizytowka naszego miasta powinien byc klub jak ktos powie Chorzow to zaraz bedzie wiedzial Ruch a nie Chorzow to sie pytaja kaj to ku*** jest
tyle odemnie
kiedys tam lazilo po 1 tys ludzi na szpil , jak slyszales Lech to wzbudzalo to lekki smiech , jakie tam byly zadymy itd. mimo to inteligentni ludzie z grona zwyklych kibicow jak ja czy ktos z nas wzieli sie za ten klub i poukladali go i teraz maja efekty po 20 tys na szpilu
a czemu tak jest bo oni wywodzili sie wlasnie z kibicow wiedzieli czego kibice chca i oczekuja wiedzieli jak trzeba do nich podejsc jak zachecic itd. kto byl na Lechu wie o czym mowie, a u nas tego kompletnie nie ma bo ludzie zasiadajacy w zarzadzie moze z wyjatkiem Amry ktory i tak ch*** zrobi bo jest sam nie znaja naszych potrzeb a co najgorsze nie rozumieja ich, nie potrafia tez przyciagnac ludzi na stadion , kompletnie brak wspolpracy z miastem( 1 piknik moze cos sie ruszylo ale to nic)
wizytowka naszego miasta powinien byc klub jak ktos powie Chorzow to zaraz bedzie wiedzial Ruch a nie Chorzow to sie pytaja kaj to ku*** jest
tyle odemnie
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
F@N - ciawy - nie rozumiem tego stwierdzenia, mogłbys wyjasnic
Ktos pisal ze ludzie nalezacy do subkultury mysla ze nie wypada przyjsc na mecz. Mam kolege punka, ktory moze by przyszedl, ale sie boji. Byl u mnie w domu jak przegladalem storne czy forum i widzial flage "white power"...x
Sam wracajac z meczu w LEKKO opuszczonych spodniach uslyszalme JEXXX skejtow JEXXX przez grupke ktora mnie mijala. CHoc za skejta sie nie uznaje. I nikt nie mowi ze tylko o bezpieczenstwo chodzi, ale jest tro jeden z pwodow
Bilety w radiu... na mecz z Kszo byly do wygrania w radiu Piekary.
Ktos pisal ze ludzie nalezacy do subkultury mysla ze nie wypada przyjsc na mecz. Mam kolege punka, ktory moze by przyszedl, ale sie boji. Byl u mnie w domu jak przegladalem storne czy forum i widzial flage "white power"...x
Sam wracajac z meczu w LEKKO opuszczonych spodniach uslyszalme JEXXX skejtow JEXXX przez grupke ktora mnie mijala. CHoc za skejta sie nie uznaje. I nikt nie mowi ze tylko o bezpieczenstwo chodzi, ale jest tro jeden z pwodow
Bilety w radiu... na mecz z Kszo byly do wygrania w radiu Piekary.
viro to mo racja nikt z zarzado nie bol w naszyj sytuacji i niewie jak to jest u nos u kibicow.Wiadomo gra cieszy, zwyciestwo tym bardziej ale to co przyciaga kibicow na mecze to jest EXTRA atmosfera na szpilach glosny mlyn oprawa przez caly mecz czyli 2 mecz ale na trybunach i to wos nie rajcuje ino gra pilkarzy i spiwanie NIC SIE NIE STALO gdy przegrali.Pomyslcie troszka.
RUCH TO MY A NIE WY - je*** ZARZAD Z BLOKIEM LULOKIEM NA CZELE
RUCH TO MY A NIE WY - je*** ZARZAD Z BLOKIEM LULOKIEM NA CZELE
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Temat jest walkowany od paru lat i nic z tego nie wynika. Olewaja nas wlazde wojewodztwa, Chorzowa, nawet nasz wlasny zarzad nas olewa.
Po ostatnim sezonie to jest prawie ze dziwne ze ten klub jeszcze istnieje.
Gdyby postawic w takiej sytuacji giekse czy zaboli to jestem pewny ze u nich nie byloby nawet tych 2 tys.
Problem w tym ze Ruch sie obecnie nikomu z niczym dobrym nie kojarzy. Jak ja powiem komus ze od paru lat nie opuscilem meczu to widze spojrzenie typu - "jakis wariat..?"
A jak widze te 2tys ludzi u nas na szpilu to sie tak zastanawiam kaj sa ci ktorzy przychodzili jak bylo 6,7,8 tys ludzi. I niech nikt nie mowi ze to jest tylko wina 3 maja bo i wczesniej sie zdarzaly mecze z taka slaba frekwencja.
Po ostatnim sezonie to jest prawie ze dziwne ze ten klub jeszcze istnieje.
Gdyby postawic w takiej sytuacji giekse czy zaboli to jestem pewny ze u nich nie byloby nawet tych 2 tys.
Problem w tym ze Ruch sie obecnie nikomu z niczym dobrym nie kojarzy. Jak ja powiem komus ze od paru lat nie opuscilem meczu to widze spojrzenie typu - "jakis wariat..?"
A jak widze te 2tys ludzi u nas na szpilu to sie tak zastanawiam kaj sa ci ktorzy przychodzili jak bylo 6,7,8 tys ludzi. I niech nikt nie mowi ze to jest tylko wina 3 maja bo i wczesniej sie zdarzaly mecze z taka slaba frekwencja.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
mnie to ro***erdala ze odkrecacie tu kota ogonem i zamiast je*** zarzad ktory sie przyczynil do nniewpuszczenia wielu ludzi ( i wpuszczenia jakis ciuli za darmo co ch** wie co robia dla tego klubu) to wspominacie mecz z lks
i dalej pi***olicie ze ludzie niechodza bo niebezpiecznie ALE TEMAT TU JEST O TYCH CO PRZYSZLI I NIEWESZLI A NIE O TYCH CO NIECHODZA BO SIE BOJA

- osik
- Kontakt:
jajo pisze: Ktos pisal ze ludzie nalezacy do subkultury mysla ze nie wypada przyjsc na mecz. Mam kolege punka, ktory moze by przyszedl, ale sie boji. Byl u mnie w domu jak przegladalem storne czy forum i widzial flage "white power"...x
bez przesady kur....
skejci ,metale to jeszce zrozumia ale punki???? Po woli jeszce prostytutki sie postawi na rogu i bydzie burdel
Za moich czasow (1994)byly robione zebrania kibicow to bylo godane jasno na tyn temat.Do mlyna nie miol wjazdu jakis punk no chyba ze kas na 1 sektorze se siednol na swoja odpowiedzialnosc

- RadiatoR
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
A wg mnie to jednak sporo zalezy od samych ludzi, czy im sie chce czy nie. Ceny, fakt, sa za wysokie ale gdyby nawet je obnizyc do 8zl i wpuszczac bajtli za darmo z osoba dorosla i zrobic mecz w sobote o 18 to nie byloby wiecej niz 3000. O tej porze moze skusili by sie ludzie co pracuja ale za to mniej bajtli jest puszczanych z domu o tej porze. Jesli chodzi o bezpieczenstwo to wiem ze mimo to inna kultura i zwyczaje ale wna wyspach swojego czasu tez bylo jak bylo a mimo to ludzi awze tam jest pelno wiec niech sie bardziej grajki staraja. I co do gry samych pilkarzy to mimo swietnego ostatniego meczu i tak frekwencja nie byla zadowalajaca. Jak nie bedzie na Ruchu jednej naprawde porzadnej rundy to nic sie nei zmieni. Konczac to tak hipotetycznie gdyby zrobic mecz o odpowiefdniej porze i wpuszzcac za darmo to i tak nie liczylbym na zbyt duzo ludzi. pozdRawiam
- osik
- Kontakt:
RadiatoR mo racja.Glownie to zalezy od samych pilkarzy i WYNIKÓW.
Pamietom jak spadli poprzedni roz to ludzi przylazilo wciul ale wyniki to byly 5-0 6-0 !!! Taki zwykly piknik to nie bydzie siedziol na necie codziennie i z nami tu godol az tak sie tym wszystkim interesowol bo mo inne sprawy.Kupi rano gazeta poczyto jak graja,to co sie w klubie dzieje do tego jeszce uslyszy ze za bilet 15 zl i juz mo dosc .Woli zabrac bajtli do kina abo kas indzi.A te 2000 ludzi to i tak duzo moim zdaniem .Jak zoboczyc na to ze dali kiblujom w 2 lidze ,te miejsce w tabeli (dopiero poczatek no ale piknik tego nie zrozumi) to co wybiere ???
CinemaCity
Pamietom jak spadli poprzedni roz to ludzi przylazilo wciul ale wyniki to byly 5-0 6-0 !!! Taki zwykly piknik to nie bydzie siedziol na necie codziennie i z nami tu godol az tak sie tym wszystkim interesowol bo mo inne sprawy.Kupi rano gazeta poczyto jak graja,to co sie w klubie dzieje do tego jeszce uslyszy ze za bilet 15 zl i juz mo dosc .Woli zabrac bajtli do kina abo kas indzi.A te 2000 ludzi to i tak duzo moim zdaniem .Jak zoboczyc na to ze dali kiblujom w 2 lidze ,te miejsce w tabeli (dopiero poczatek no ale piknik tego nie zrozumi) to co wybiere ???
CinemaCity

- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
zeby łaziło więcej ludzi na szpile musi być moda na fusbal , musi sie o fusbalu dobrze pisac ...jak juz zech walkowol 100 spokojnych meczy z dobrom oprawą zostało niezauwazonych a styknal jeden rozpizdziel i od razu w pierony larma ...ludzie to zapamietali ...a winne sa min media bo obok tani i latwy sensacji jakom zawsze jest haja nie pokozom inny strony kibicowania...
Mie na meczu nie bylo boch nie zdazyl z roboty , cos zech slyszol ze na nastepnym mie tyz nie bydzie bo ponoc jest o 13...
no i powiem o jeszcze roz infrastruktura musi ulec poprawie...
Mie na meczu nie bylo boch nie zdazyl z roboty , cos zech slyszol ze na nastepnym mie tyz nie bydzie bo ponoc jest o 13...
no i powiem o jeszcze roz infrastruktura musi ulec poprawie...
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2004, o 19:34 przez Scypion, łącznie zmieniany 1 raz.
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ameryki nie odkryję ale to że jest jak jest wynika z kilku czynników.
- ceny biletów
- słaby marketing
- godziny rozgrywania spotkań
- słaba gra piłkarzy
- niepokój rodziców o bezpieczeństwo (i nie mów Chmielok że tak nie jest)
- zniesione ulgi dla dzieciaków i kobiet
- infrastruktura stadionu
itd.
To wszystko wpływa na frekwencje i tego sie nie zmieni z dnia na dzień. BASTA
- ceny biletów
- słaby marketing
- godziny rozgrywania spotkań
- słaba gra piłkarzy
- niepokój rodziców o bezpieczeństwo (i nie mów Chmielok że tak nie jest)
- zniesione ulgi dla dzieciaków i kobiet
- infrastruktura stadionu
itd.
To wszystko wpływa na frekwencje i tego sie nie zmieni z dnia na dzień. BASTA
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
zgadzom sie z wami chopy niech sie ktos je***e PYRLIKIEM W LEB panowie z zarzadu zrobcie mecz ku*** o 9 ranoRUDA SL pisze:JO TO JUZ TU KAS PISOL TO NIE CHODZI O SLONCE, ALE CZASY KOMUNY SIE SKONCZYLI I NIE MA WOLNYCH SOBOTOWTomSky pisze:Jeszcze jedno - wydaje mi sie że duży wpływ na frekwencje mają godziny rozgrywania meczów...
15.30 - słońce wali - jak to napisał Patton - czuje sie jak na okręgówce - po jaka cholere Rogala modernizował oświetlenie... Przecież nawet najsłabszy mecz wygląda sto razy lepiej gdy jest rozgrywany przy światłach!!!!!! Jestem pewiem że gdyby wczorajsze spotkanie było rozgrywane np o 18.00 to byłoby raz wiecej ludzi... bo jak sie idzie na Ruch to sie chce poczuć atmosfere piłkarska a na słońcu to se moga posiedzieć na placu przed chałpom
PS z Piastem gramy o 13.00 - już chce widzieć ile bedzie ludzi... połowa z tych co byli wczoraj bedzie w robocie a druga połowa bydzie obiod jadła... nie chce krakać ale obawiam sie ż ebędzie jeszcze gorzej
A LUDZIE KONCZA ZAZWYCZAJ O 14--15 TAK JAK JO I JAKIM CUDYM MOM BYC NA MECZU CO SIE ZACZYNO O 15,30 ALBO JESZCZ LEPI O 13
NIECH SIE KTOS je***e W LEP CO TO WYMYSLOL![]()
![]()
- Wilus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Od godziny czytom te wszystkie posty w tym watku i napisza cos od siebie
1. Sprawa cen biletow. Moim zdaniem cena nie jest glowna przyczyna tego, ze na Ruch lazi tak malo ludzi. W innych miastach ceny sa wyzsze a stadiony nie swieca pustkami tak jak u nas.
2. 100 % poparcia dla Pattona, Redena ...... Akcja malolat musi byc, bajtle powinni wchodzic za nawet symboliczny grosz bo oni sa przyszloscia naszego klubu. Trzeba stworzyc odpowiedni system, ktory pozwoli sprowadzic malolatow na stadion, pokaze sie im jak nalezy sie zachowywac, kibicowac itp. Rowniez kobiety powinny wchodzic na mecze za free jak to bylo zawsze w zwyczaju.
3. Ktos z Siemianowic napisal, ze sporo ludzi bylo w parku a nie na Cichej. To jest to co pisalem juz wczesniej, ze dopoki Ruch bedzie gral jak gra to ludzie wybiora inny rodzaj rozrywki niz lazenie na mecze. Akurat przyklad imprezy w parku dobitnie to pokazuje.
4. Tutaj akurat powoluje sie na Viro, ktory jako aktywny dzialacz widzi co robi sie w zarzadzie, co robi miasto itp. Dopoki te organy naprawde nie zaczna cos dzialac to wysilki grupki zapalencow ze stowarzyszenia co najwyzej moga podtrzymac pamiec o Ruchu, a nie wyprowadza klubu na prosta. Widac, ze w miasto temat Ruchu walkuje tylko wtedy jak sa wybory do urzedu.
5. Godziny meczu to tez jakies nieporozumienie. Derby o 13 ?????? Kiedys o takich porach chodzilem na Uranie do Kochlowic jak grala w 4 lidze. Niech ktos w koncu pomysli zanim ustali godziny meczu
Wilus
1. Sprawa cen biletow. Moim zdaniem cena nie jest glowna przyczyna tego, ze na Ruch lazi tak malo ludzi. W innych miastach ceny sa wyzsze a stadiony nie swieca pustkami tak jak u nas.
2. 100 % poparcia dla Pattona, Redena ...... Akcja malolat musi byc, bajtle powinni wchodzic za nawet symboliczny grosz bo oni sa przyszloscia naszego klubu. Trzeba stworzyc odpowiedni system, ktory pozwoli sprowadzic malolatow na stadion, pokaze sie im jak nalezy sie zachowywac, kibicowac itp. Rowniez kobiety powinny wchodzic na mecze za free jak to bylo zawsze w zwyczaju.
3. Ktos z Siemianowic napisal, ze sporo ludzi bylo w parku a nie na Cichej. To jest to co pisalem juz wczesniej, ze dopoki Ruch bedzie gral jak gra to ludzie wybiora inny rodzaj rozrywki niz lazenie na mecze. Akurat przyklad imprezy w parku dobitnie to pokazuje.
4. Tutaj akurat powoluje sie na Viro, ktory jako aktywny dzialacz widzi co robi sie w zarzadzie, co robi miasto itp. Dopoki te organy naprawde nie zaczna cos dzialac to wysilki grupki zapalencow ze stowarzyszenia co najwyzej moga podtrzymac pamiec o Ruchu, a nie wyprowadza klubu na prosta. Widac, ze w miasto temat Ruchu walkuje tylko wtedy jak sa wybory do urzedu.
5. Godziny meczu to tez jakies nieporozumienie. Derby o 13 ?????? Kiedys o takich porach chodzilem na Uranie do Kochlowic jak grala w 4 lidze. Niech ktos w koncu pomysli zanim ustali godziny meczu
Wilus
- Wilus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Lysy trudno sie z Toba nie zgodzic. To jest najgorsza druzyna w historii Ruchu. Powiem wiecej to nie jest druzyna to jest zbieranina podrzednych grajkow. Nasz zespol byl budowany na zasadzie, kto nie mo kaj grac niech przyjdzie do Ruchu. Takie sa efekty braku kasy i wizji co do przyszlosci tego klubu
Wilus
Wilus
-
- Kontakt:
Wyniki, gra, staranie się grajków i zarządu, prowadzenie poza boiskiem, udzielanie się mediów ( jo tocza moja prywatno wojna z panym czado z koszernej co jest za***anym gieksikiem i lament robi na kożdym kroku jak sie gównianej gieksie coś dzieje). A ło Ruchu to łod serca żodyn redaktor niy pisze.
Ktoś tu juz godoł że ni ma pozytywnej koniunktury na RUCH;
Przecież to jest najcenniejsze co momy: Ruch Wielko tradycja nojwiynksze zasługi itd.
A Łysy 100% racji. Z takom grom to łoni wygoniajom nos sami ze szpila.
I na koniec powiiedzcie czy dalij trza loć pod płotym bo do haźla wlyźć sie niy do ???
To łodymnie
Ktoś tu juz godoł że ni ma pozytywnej koniunktury na RUCH;
Przecież to jest najcenniejsze co momy: Ruch Wielko tradycja nojwiynksze zasługi itd.
A Łysy 100% racji. Z takom grom to łoni wygoniajom nos sami ze szpila.
I na koniec powiiedzcie czy dalij trza loć pod płotym bo do haźla wlyźć sie niy do ???
To łodymnie
I'm a man who walks alone