Górnik Zabrze - Ruch Chorzów, piątek, 15.09.23, 20:30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Górnik Zabrze - Ruch Chorzów, piątek, 15.09.23, 20:30

#166 Post autor: Adam1983 » 16 wrz 2023, o 10:01

RoMiko77 pisze:
16 wrz 2023, o 09:17
A co to na tym forum ,trzeba yno pisać że wszystko jest Ok.
Bana to ty se możesz dać sobie.
Jak jest źle ,czy są problemy to trzeba o nich godać,a nie zamiatać pod dywan.
Bo potym jest za późno i są pretynsje ,że nikt nie reagowoł.
A wiesz co to jest konstruktywna krytyka ?
Ja mosz haja ze swojom kobietą to ja wyzywosz o kurw i pizd ? Jo też mom oczy i widza że coś nie trybi, ale idzie o tym godać w inny sposób, a jak na wszystko jedziesz z mordą to krzyż na droga takim ciulom.

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#167 Post autor: Rickenn10 » 16 wrz 2023, o 10:02

Dla mnie jeszcze w 1 lidze pewne decyzje trenera były niezrozumiałe. Nie wiem ja to odnoszę wrażenie że Jaro nie do końca ma takie jaja żeby pi***olnąć w stół. I niekiedy to wygląda jakby był nauczycielem klasy gdzie są same chopcy(cwaniaki) i nie był w stanie nad nimi zapanować. Jeżeli nasz czołowy napastnik co mecz gra w osamotnieniu i po 8 kolejkach ma 1 bramkę to znaczy że coś nie działa, a drugi siedzi na ławie a jak już wchodzi to na skrzydło ? Jaki to ma sens ? Pełen szacunek dla Jara za to co zrobił ale mam wrażenie że jego pomysł albo raczej jego brak na grę i charyzma nie pozwalają rywalizować na poziomie ekstraklasy bo niestety między 1 liga a ex jest kolosalna rożnica i to jest w tym momencie weryfikowane. Jest to przykre ale limit szczęścia się kończy który towarzyszył nam przez ostatnie 4 lata a żeby się rozwijać są potrzebne zmiany a my narazie stoimy w miejscu. Nie gramy najgorzej ale jakiegoś elementu brakuje żeby przekuć to na zwycięstwa nie wiem co to za element ale coś musi się wydarzyć.

pedro-sbl
Kontakt:

#168 Post autor: pedro-sbl » 16 wrz 2023, o 10:17

Dobrze godocie, bylo sporo czasu na poprawa kieryj niy widac. Na tle slabych szczew, niy bylo prawa przegrac.

To niy jest amatorsko liga wieczorowo, kaj jedyn z przodku co duzo loto i walczy zrobi wynik. Przeciez my gromy idiotyczny fusbal. 3 schematy: laga na Szczepka, Szczepek walczacy o przechwyt, dosrodkowanie na jednego napastnika. Sorry ale to sie niy broni.

W 1 lidze duzo szpilow udalo sie przepchnac elwrami i walka w koncowce, jak widac ekstraklasa na to niy pozwalo.

Warta, Stal, Szczewa moze Jaga z nimi wszystkimi mozna bylo zrobic duzo lepsze wyniki.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

Radlin
Kontakt:

#169 Post autor: Radlin » 16 wrz 2023, o 10:26

Znow przegralismy mecz ktorego nie powinnismy przegrac,limit szczescia wyczerpalismy chyba w 1 lidze ale mysle ze one wroci i utrzymamy sie w ekstraklasie.Co jest wogole z tym Firlejem? nie ukrywam ze na niego liczylem potroszce.Co mnie denerwuje w trenerze Skrobaczu?A no to ze co mecz to inny sklad jak te chlopy sie maja zgrac?No i nasciaganie tylu zawodnikow ktorych chyba trener opiniowal jakos a albo sie nie lapia do skladu a jak sie zalapia to nic nie wnosza zamiast tych nie chce mi sie liczyc 8?trzabylo 2 3 ale takich na juz.No i jeszcze ten stadion slaski zaczynam sie obawiac ze z taka gra nie przyciagniemy kibicow.Ale moze byc tylko lepiej i oby tak bylo.

19gorek20
Kontakt:

#170 Post autor: 19gorek20 » 16 wrz 2023, o 10:27

Gdzie transfery były takie same jak w 1 lidze ? Przecież trener chyba 10 razy powiedział że nie było nas stać na wyróżniających się piłkarzy pierwszoligowych a przy awansie spokojnie wyciągnęliśmy szura swedrowskiego. Druga sprawa ktora trochę mnie zaczyna martwić to brak logiki z perspektywy kibica który ogląda raz w tygodniu mecz swojej drużyny.
Letniowski gra najlepszy mecz ze stalą Mielec i wchodzi z ławki
Feliks strzela z warta później bardzo dobra pierwsza połowa z Piastem i nie łapie się nawet na ławkę
I to co mnie bardzo bolało wczoraj, brak czegokolwiek zero napinki ze strony piłkarzy na mecz derbowy, zagrali tak samo jak każdy inny mecz. Co do meczu no ku*** mać żeby piłkarze co trenują przez 20 lat codziennie nie potrafili sobie wypracować sytuacji ? Przecież wszystko co mieliśmy to po dramatycznych podaniach zaboli
My od 46 minuty nie zrobiliśmy nic żeby strzelić gola w doliczonym czasie nie było ani jednej sytuacji na ich 20 metrze
Potrzeba impulsu albo ze strony kibiców którzy zamiast ich głaskać zaczną czegoś wymagać albo w stronę trenera skrobacza ( świetny trener ) przedłużamy z nim kontrakt o dwa lata albo powoli kontaktujemy się z broszem ( długotrwały projekt który da dużo radości ) albo stokowcem ( na rok będzie ok a później piłkarze go znienawidzą i zwolnią )

arcio
Kontakt:

#171 Post autor: arcio » 16 wrz 2023, o 10:33

Rickenn10 pisze:
16 wrz 2023, o 10:02
Dla mnie jeszcze w 1 lidze pewne decyzje trenera były niezrozumiałe. Nie wiem ja to odnoszę wrażenie że Jaro nie do końca ma takie jaja żeby pi***olnąć w stół. I niekiedy to wygląda jakby był nauczycielem klasy gdzie są same chopcy(cwaniaki) i nie był w stanie nad nimi zapanować. Jeżeli nasz czołowy napastnik co mecz gra w osamotnieniu i po 8 kolejkach ma 1 bramkę to znaczy że coś nie działa, a drugi siedzi na ławie a jak już wchodzi to na skrzydło ? Jaki to ma sens ? Pełen szacunek dla Jara za to co zrobił ale mam wrażenie że jego pomysł albo raczej jego brak na grę i charyzma nie pozwalają rywalizować na poziomie ekstraklasy bo niestety między 1 liga a ex jest kolosalna rożnica i to jest w tym momencie weryfikowane. Jest to przykre ale limit szczęścia się kończy który towarzyszył nam przez ostatnie 4 lata a żeby się rozwijać są potrzebne zmiany a my narazie stoimy w miejscu. Nie gramy najgorzej ale jakiegoś elementu brakuje żeby przekuć to na zwycięstwa nie wiem co to za element ale coś musi się wydarzyć.
:ok:
Niestety, ale już w rundzie rewanżowej w poprzednim sezonie byliśmy rozpracowani i schematyczni do bólu a zmiana taktyki chyba nastąpiła po przeczytaniu forum ;)
Paradoksalnie wczorajszy mecz nie był źle rozpisany dla piłkarzy ale... no jeżeli piłkarz nie potrafi podać na 3 metry to nawet jak go za rączkę poprawadzisz to on i tak żle zagra. Nasi zawodnicy popełniają ELEMENTARNE błedy, książkowe przykłady jak nie grać w piłkę nożną! Czy to wina zawodnika czy jednak trenera? Nie wiem. Ale jeżeli ja, stary człowiek, patrząc na mecz "pokazuję" np. Szurowi, że jak zagra do bramkarza to ma odskoczyć do boku aby mu dać szansę na odegranie przy presingu a ten se idzie na luzie mająć wyjebane bo nie mam już piłki to czego oczekujemy? Jeżeli wrzucamy piłkę z autu to wszyscy stają za przeciwnikiem. Jak wyprowadzamy piłkę od bramki to tętno skacze aż pod stan przedzawałowy...
Niestety, ale już pod koniec I ligi osoby, które patrzą na klub rozumem a nie tylko sercem, wiedziały, że piłkarsko nie jesteśmy do awansu a co dopiero na grę w EX i miało duże obawy o ten sezon. "Lepiej awansować, zarobić i spaść niż nie awansować." To ciągle jest aktualne, pomimo że awansowaliśmy za szybko. Nie jesteśmy gotowi jako zespół, nie jesteśmy gotowi od strony trenerskiej i niestety zarząd też nie nauczył się EX. Za szybko, za biednie.
NG1920 pisze:
16 wrz 2023, o 09:27
Najlepsza obrona 1 ligi stracila najwiekszy punkt czyli Biela w formie.
Jak jeszcze raz ktoś napisze, że mieliśmy najlepszą obronę w I lidze, bo mieliśmy najmniej puszczonych bramek, to chyba zacznę gryźć...

ps. największą "pretensję" do trenera Skrobacza mam o to, że jest uparty w rzeźbieniu przy składzie. Nie trzeba być trenerem UEFA PRO aby widzieć, że Feliks to nie wahadłowy czy skrzydłowy (to samo jest ze Steczykiem a wcześniej z Kobusińskim), że pomimo ogromnej ilości błędów to Wójtowicz daje o wiele więcej jak jest bliżej bramki przeciwnika, że Starzyński nie będzie biegał 90 minut w pressingu na skrzydle, że osamotniony Szczepan nie jest w stanie i walczyć i strzelać... Mam nadzieję, że jeżeli w poprzedniej rundzie trener po burzy zmienił ustawienie, co wg mnie uratowało awans, to teraz już wkrótce trenerzy zmienią taktykę i że będzie to szybciej niż zmiana trenera bo to jedyna szansa dla niego.
nigdy nie jest za późno

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#172 Post autor: Mirek » 16 wrz 2023, o 10:58

Feliks dziś w składzie rezerw...

staRvin
Kontakt:

#173 Post autor: staRvin » 16 wrz 2023, o 11:04

Chyba czas zaczac grac na dwoch napastnikow. Som Szczepek nic nie zrobi jak gromy laga na niego on zgrywo ino za bardzo nie ma do kogo...

Ps ni wiym czy to prowda ale w pn czekaja nos zmiany...
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2023, o 11:32 przez staRvin, łącznie zmieniany 1 raz.

orbiter
Kontakt:

#174 Post autor: orbiter » 16 wrz 2023, o 11:09

Obejrzałem na spokojnie w jaki sposób padł gol. Poprostu Sadlok stanął jak słup i nie podskoczył do podolskiego. To jest jakiś sabotaż. Ręce opadają.

A wracając do wczorajszego bycia na stadionie.
Ja rozumiem, bo to nie pierwsze moje WDŚ w życiu, że nie pałamy miłością do Szczew, ale sektor rodzinny mimo wszystko zobowiązuje ze względu na dzieciaki na jakieś tam zachowanie. Tyle ile usłyszałem kurw, hujow, pizd, pedałów, pedofilów itp. to nawet na Dziesionie tyle nie bylo. A brylował w tym jeden podjebany dzban, któremu jak zwrócili uwagę, to jeszcze mioł wonty i chciał haji. Kurna co za dzbany.
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

pedro-sbl
Kontakt:

#175 Post autor: pedro-sbl » 16 wrz 2023, o 11:12

Mirek pisze:
16 wrz 2023, o 10:58
wow :oczami:
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

Dżem
Kontakt:

#176 Post autor: Dżem » 16 wrz 2023, o 11:15

Niech ktoś poszuka tych postów tutaj co na wiosnę pisali, żeby awansować nawet jak byśmy my mieli pp sezonie spaść. Coś czuję że paru z nich teraz jest pierwszych do marudzenia tu.

Kolejny mecz w którym zabrakło szczęścia, tak jak przez ostatnie dwa lata w większości razy szczęście dopisywało nam w stykowych meczach tak teraz mam wrażenie że los przełożył wajchę na drugą stronę. Najważniejsze to nie panikować i nie robić nerwowych ruchów, na zimę się pomysli.

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#177 Post autor: Rickenn10 » 16 wrz 2023, o 11:31

Mirek pisze:
16 wrz 2023, o 10:58
Dla mnie to jest jakaś jakaś śmieszna prowokacja.
Trenerowi tak zależało tak się wypowiadał i teraz nagle gość nawet na ławę się nie łapie ? Przez 2 tyg zanotował taki regres ? Jego dorobek bramkowy jest taki sam jak Szczepka przy czym Feliks rozegrał w sumie 2 pełne mecze trochę ok 210min i to nie na swojej nominalnej pozycji przy 720min Szczepka.
Szczepek czy będzie w formie czy bez i tak będzie grał cały czas bo to ,,Szczepek" my nie jesteśmy klasowym zespołem który bije się co rok w LM by mogły grać nazwiska... Po tej informacji o składzie rezerw jeszcze bardziej zaczynam się zastanawiać nad tym Jaro co Ty ku*** robisz ?

Tak jak jeszcze miesiąc temu wierzyłem mocno tak teraz już zgłupiałem. Coraz bardziej zaczynam żyć w przeświadczeniu że trenerowi brak totalnie pomysłu i brakuje szerszego spojrzenia, brakuje polotu i spontaniczności. Niestety ale tak to zaczyna wyglądać

Awatar użytkownika
julko20
Kontakt:

#178 Post autor: julko20 » 16 wrz 2023, o 11:45

Górnik jest słaby, Ruch jest słaby - taka jest prawda. Możemy sobie w mordę pluć, bo w takich meczach trzeba punktować. Szansa na bramkę w 46 minucie to przecież ciężko nie wykorzystać na tym poziomie rozrywkowym... Fakt faktem, może i nie mamy zawodników top topów, ale walki im nie można odmówić, nie jednkrotnie przyjedzie jeszcze rywal z podejściem, że to będzie spacerek i się rozczaruje. Starvin ma rację, trzeba grać na dwoch napastnikow, brakuje kombinacji z przodu, szczególnie na wykończenie, to wszystko takie szarpane, czasami z przypadku, chociaż sytuacje bramkowe są, czasami trzeba podać na czystsza pozycję i dwóch napadziorów by się przydało
Uważajcie na "legalnego" bukmachera LvBet -> to scam ! Oszukują na kasę ! #LvBet_Oszuści

https://forum.bukmacherskie.com/threads/lvbet-oszu%C5%9Bci-manipluacja-wygranymi-zdarzeniami.173753/

FCNH1920
Kontakt:

#179 Post autor: FCNH1920 » 16 wrz 2023, o 11:46

Niektórzy już zapomnieli kaj chwila temu byli. Oczywiście konstruktywno krytyka jest ok, po to jest forum żeby wyrażać swoje zdanie. Ale niekierzy to serio by sie mogli "ugryź w palec" zanim coś tu naszmarujom. Cieszcie sie tym co jest teroz bo nie wiemy co bydzie za pora lot, oczywiście wytknąć błędy na forum można, ale obrażać kogoś sie niy powinno, tym bardzij jak sie godo w kontekście klubu kiery sie kocho. Kożdy z nos powinien wspiyrać tyn klub pomimo wyników, jo się ciesza, że zaś mogymy pojechać do warszawioków, poznaniaków etc. A jak ślecymy do 1 ligi to trudno. Zaś cza bydzie cyganom napie**olić 😉 pamiyntejcie chopcy, że ulepili my to z tego co było i na co były możliwości, może to już jest sufit do tych chopców i tak jestech z nich dumny. Powiem wom tak, niech se majom szczewa te 3 punkty, my swoje 3 punkty zgarnymy na SŚ 😎💪🏻

AVE RUCH
VAMOS CHOPCY !
Niebieska Holandia!

RoMiko77
Kontakt:

#180 Post autor: RoMiko77 » 16 wrz 2023, o 11:58

@Adam1983
Ciula to we w rodzinie znojdź.
Jo nikogo nie obrażom ,yno napisołech ,że są błyndy i jest źle.

ODPOWIEDZ