[3 kolejka] Cracovia Kraków - Ruch Chorzów 2.08.13; 18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
hpbaxter
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: [3 kolejka] Cracovia Kraków - Ruch Chorzów 2.08.13; 18:0

#166 Post autor: hpbaxter » 3 sie 2013, o 13:53

Oglądam 10 raz powtórki i nie mogę sie nadziwić jak zachowuje sie Stawarski. Tak samo było na wiosne nic sie nie zmieniło. Przy drugiej bramie on pół godziny leżał w narozniku pola karnego a jak w końcu znalazł się w kadrze kamery to było po wszystkim. 1 gol tez na jego koncie miedzy innymi... nihil novi

olek0402
Kontakt:

#167 Post autor: olek0402 » 3 sie 2013, o 14:39

Z gówna bata nie ukręcisz i tyle w temacie. Jeśli nie mamy kasy, bo nie mamy, to na co nam dodatkowe koszty i ściąganie odpałów z innych drużyn. Czemu nie damy szansy tym, co już od dłuższego czasu są w klubie? Kowalski , jak podkreślono podczas meczu - nic nie pokazał ani w Widzewie ani w Brzesku, to co w Ruchu zabłyśnie? Surma i inni co przyszli, co lepsi są od Kwiatka, Włodyki czy innych, którzy są z nami już trochę czasu. Jeśli się cały czas eksperymentuje, to efekty są jakie są. Chłopaków się wypożycza na ogranie, a do nas inni przychodzą na ogranie, bo tak to wygląda, tyle tylko, że jak polecimy z ex-klasy, to powrót będzie bardzo ciężki, a może i nierealny z tymi środkami co teraz dysponujemy - nic nie zawojujemy. Nie stać nas na prawdziwe wzmocnienia, to dla oka ściągamy tych,o których inni się nie upominają. Nie chcę tu obrażać ,,wzmocnień" tego sezonu, ale niestety, prawda jest taka, że byle jakie łatanie - równa się szybkie spadanie. Niebieski okręt tonie, a zarząd spokojnie się temu przygląda.

NBS
Kontakt:

#168 Post autor: NBS » 3 sie 2013, o 14:46

sebaro pisze:Jeżeli Ty opierasz taktykę na strzeleniu na 1:0 i bronieniu wyniku przez cały mecz to gratuluje ... taką taktykę forsuje Jacuś już drugi sezon. Z jakim skutkiem? Widzimy.

Jeszcze raz:
pierwsza bramka dla Craxy, ok błąd Kamińskiego bo wypuścił piłkę ale powtórze nie jestem pewien czy mu sie krzywo nie odbiła po koźle, w sumie mógł odbijać do boku. No dobra bramka na jego konto.
Ale jeżeli uważasz że druga bramka też jego to gratuluje.
Ale ja nic nie napisałem o tym, że on nam przegrał mecz, tylko że jest niepewnym bramkarzem i powinien mieć chociaż jakiegoś konkurenta na swoją pozycję.
Wczoraj i tak długo bronił wyniku i nawet jakby tę pierwszą bramkę mu przypisać, to i tak wcześniej było kilka takich piłek, które mógł spokojnie puścić i nikt nie miałby do niego pretensji.
Wczorajszy mecz to przegrał minimalizm i bronienie wyniku od strzelenia bramki. Już sama statystyka posiadania piłki pokazuje jaki wczoraj graliśmy piach.

I jeszcze raz piszę, że nie zwalam na niego winy za nasze porażki, bo dwa ostatnie mecze w naszym wykonaniu, to kompletna padaka i na pewno nie Kamiński jest głównym tego powodem. Ale nie przesadzajmy też z chwaleniem, bo jak na razie to jest typem bramkarza, który czasem wybroni kilka setek, ale chwilę później wprowadza dużo nerwowości i popełnia szkolne błędy. Takich bramkarzy na Cichej było już kilku i za każdym razem kończyło się na tym, że byli bluzgani z góry na dół. On tym się od nich różni, że jest jeszcze młody i może się wyrobi, bo momentami pokazuje, że ma instynkt i umiejętności. Tylko nie wiem czy mecze w ekstraklasie, szczególnie te o życie, będą odpowiednim miejscem, żeby je rozwijał.

MaRko22
Kontakt:

#169 Post autor: MaRko22 » 3 sie 2013, o 15:53

Już temat został jak dla mnie wyczerpany, ale nie wiem jak Wam jednak uważam, że już w pierwszej połowie powinien zejść Babiarz - ten chłopak ani warunków nie ma ani specjalnie techniki... Jak dla mnie Panie Bartku za wysokie progi dla Pana. W dodatku ta żółta kartka... Momentami przypominał mi Żelka...
Obrazek

niebieski73
Kontakt:

#170 Post autor: niebieski73 » 3 sie 2013, o 16:06

MaRko22 trudno nie przyznać ci racji,bo faktycznie pierwszo połowa Babiarz mioł słabo. Ale to jest chop chyba jeden z ostatnich w tej drużynie co mu sie chce, co daje z siebie wszystko, 100 razy wola takiego walczaka z przeciętnym imiejętnościami niż gwiazdora Starzyńskiego z ostatnich meczy.

Materoni15

#171 Post autor: Materoni15 » 3 sie 2013, o 18:07

Dobra więc ja dodam. Tak, Kamiński zwalił, ale co robili obrońcy? Przecież każdy ku*wa wie że bramkarz może zrobić błąd. Czemu nie pilnowany był Nowak? To samo druga bramka. Dodatkowo niewykorzystane akcje, np. ta chyba z 66 minuty, gdy bramka wyleciała za Sultesa. Jakby Sultes był ustawiony o 1-2 metry do tyłu mógłby przyjąć i strzelić bramkę. Kuświk to ogólnie gra jak osoba po amputacji, tylko z zachowanymi nogami. Mimo wszystko nie winię Zielińskiego. Co on ma zrobić jak piłkarze się opierdalają i dodatkowo ma klub biedny jak mysz kościelna. No i ostatnie, czy Zieliński da wreszcie Kwiatkowskiego? Co nasz boli spróbować.

Dżem
Kontakt:

#172 Post autor: Dżem » 3 sie 2013, o 18:29

Inną sprawą jest kadra naszego zespołu.Kim ten Zieliński ma grać? U nas jest masa zawodników,którzy byli średniakami w PIERWSZEJ lidze.ku*** wzmocnienia z GKSu Tychy,ŁKSu Łódź,Okocimski Brzesko czy 15 ligi niemieckiej.Plus trójka emerytów,którzy grają na tle pozostałych w miarę dobrze.Nie zapominajmy o kompletnie nie doświadczonym bramkarzu, a na tej pozycji doświadczenie jest najważniejsze! Nic do Kamińskiego nie mam, ale mam do tego zarzuty, że on praktycznie nie ma konkurencji na swojej pozycji!

Powtarzam, kim ten nieszczęsny Zieliński ma grać? Który z naszych piłkarzy zmieściłby się w podstawowych jedenastkach więcej niż 3 zespołów ekstraklasy, no który? Zieńczuk, któremu się już latać nie chce i jest w składzie jedynie do pojedyńczych celnych dośrodkowań? A może Jankowski, który zrobił sobie renomę super napastnika przy Piechu? Piecha nie ma, ale jest piach. Starzyński, który zebrał dosłownie parę przychylnych opinii w tamtym sezonie, i chyba mamy dzisiaj wzorowy przykład sodówki. Surma, którego Lechia nie chciała? Jedynie Sultes, myślę, że w tych paru zespołach by się załapał jako skrzydłowy.Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

A teraz zabawa w drugą stronę :) Ilu piłkarzy z wczorajszego składu Cracovii grało by u nas? Ten murzyn czy Nowak to dla nas byli by ZBAWIENIEM,a tam wchodzą z ławki, no ku***.

Wiem, wiem.W naszej kopanej wystarczy za***rdalać.A co? Sądzicie,że JAcek im mówi "chopcy, nie za***rdalajcie dzisiaj bo za ciepło jest"? Podsumowując, nie nie bronię Zielińskiego.Winę widzę w zarządzie, który zrobił taki drim tim, że powątpiewam czy Mourinho albo Sebaro daliby radę nim osiągnąć te bezpieczne 10 miejsce.W tym sezonie walczymy o utrzymanie panowie, i to walczymy mając najsłabszą kadrę ze wszystkich ekstraklasowych zespołów :(

Mosór i Smagor wy***rdalać.Wisienką na torcie ich pracy jest zostawienie składu z jednym napastnikiem, który w tamtym sezonie grał koncówki spotkań i to w katastrofalnym stylu.Ja się dziwię, że Zieliński sam tym nie pi***olnie w kąt przy takiej polityce transferowej.Wiadomo, że wtedy by mu kasa przepadła, ale ważniejsza od kasy jest chyba reputacja trenerska.

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#173 Post autor: Lutz » 3 sie 2013, o 18:38

No terozki mo jak znod, jak utrzimie liga z tym co mo to bydzie mioł tako reputacja że nawet turysty z united bydom go chcieć w zamian za tego ryszawego co obioł ta chołota po czerwony sznupie :-)

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#174 Post autor: Raul22 » 3 sie 2013, o 18:41

jak slysze kim ma grac to mnie cos bierze. A kim ma grac taki Widzew (juz wygral mecz dzis zas prowadzi), a kim ma grac takie Podbeskidzie wczesniej Bełchatow, a kim ma grac taka Cracovia, Pogon? Jakos te druzyny potrafia wygrywac a mysmy nie wygrali od 10 spotkan, a procz meczu na Lubinie i Lechii w Gdansku zawsze gramy taka sama padline, jak juz wygrywamy to nigdy bezdyskusyjnie co zdarzalo sie w zeszlym sezonie i Widzewowi (akurat ten Widzew daje przyklad bo teoretycznie najslabszy sklad maja), a dlaczego? a dlatego ze mamy ch***wa taktyke jak strzelimy to bronimy, murujemy i zawsze tracimy bramki. Czemu inni potrafia grac agresywnie, a my nie potrafimy? bo jestesmy tak ustawieni przez trenera, wszyscy na swoja polowe zagescic i zamurowac, zeby nie stracic i jakas kontra moze sie uda. Przez co wyglada na minimalizm i ze chlopakom sie nie chce. Ale jak im sie wpaja na treningach taka gre to jak maja grac inaczej. Sory ale nie wierze ze z tych pilkarzy co mamy nie mozna wykrzesac wiecej. No nie wierze skoro inni z rownie beznadziejnych potrafia to zrobic.

Awatar użytkownika
SODA

#175 Post autor: SODA » 3 sie 2013, o 18:50

Lutz pisze:No terozki mo jak znod, jak utrzimie liga z tym co mo to bydzie mioł tako reputacja że nawet turysty z united bydom go chcieć w zamian za tego ryszawego co obioł ta chołota po czerwony sznupie :-)

musiałem parsknąc :D
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

viperR
Kontakt:

#176 Post autor: viperR » 3 sie 2013, o 18:55

Kuświk Raus!!!

wole zebysmy grali bez napastnika ale z walczącym chłopem niż w 10 + koszulka nr 9

Awatar użytkownika
SODA

#177 Post autor: SODA » 3 sie 2013, o 19:02

kto ogarnięty ten wie jakie są nasze możliwości .....czytaj klubu
co do meczu ,szkoda straconych punktów i tyle
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

19katowice20
Kontakt:

#178 Post autor: 19katowice20 » 3 sie 2013, o 19:20

ku*** jak jo widza wasze placze i lamenty to mnie ciul boli i pol kla w ryjoku.... ku*** to ino jeden mecz juz chca widziec jak wszyscy beda darli morda ze Ruch wygrol z gorolami z warszawy wspomnicie moje slowa!!!!! dobra jo tez sie nerwuja i pisza czasem glupoty na pilkarzy, ale potem ochlona i przestaja a wy dalej bo trener to i tamto ten pilkarz grol a ten nie malo tego wy zaczynocie na siebie szydera i wyzwiska rzucac to forum zeszlo na psy nie warto wchodzic na opcja Ruch Chorzów tu sie ino oplaco na Kibice bo tam wlaza ludzie normalni
JEDNO MIASTO JEDEN KLUB KATOWICE KS RUCH!!!!!!!!!!!!

orbiter
Kontakt:

#179 Post autor: orbiter » 3 sie 2013, o 20:26

19katowice20 pisze:ku*** jak jo widza wasze placze i lamenty to mnie ciul boli i pol kla w ryjoku.... ku*** to ino jeden mecz juz chca widziec jak wszyscy beda darli morda ze Ruch wygrol z gorolami z warszawy wspomnicie moje slowa!!!!! dobra jo tez sie nerwuja i pisza czasem glupoty na pilkarzy, ale potem ochlona i przestaja a wy dalej bo trener to i tamto ten pilkarz grol a ten nie malo tego wy zaczynocie na siebie szydera i wyzwiska rzucac to forum zeszlo na psy nie warto wchodzic na opcja Ruch Chorzów tu sie ino oplaco na Kibice bo tam wlaza ludzie normalni
To może napisz Nam co można komentować, a co nie. Gdyby ten mecz przegraliby by po jakiejkolwiek walce to zapewne głosy były by napewno w znacznej mierze mniej krytyczne.
To,że kibice już na samym początku sezonu pomstują to z czegoś wynika.
Przypomnę Ci tylko,że :
- gramy piach
- od 10 spotkań nie wygraliśmy
- NAJWAŻNIEJSZE - Nas tu w EX nie powinno być (15 plac)
-dalej jest tak samo
-widoczny brak perspektyw na wszystko (trener,piłkarzyki,zarząd)

A Ty jeszcze piszesz o wygranej z Legią.
Plis,zejdź na ziemie.

Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

MaRko22
Kontakt:

#180 Post autor: MaRko22 » 3 sie 2013, o 20:34

niebieski73 pisze:MaRko22 trudno nie przyznać ci racji,bo faktycznie pierwszo połowa Babiarz mioł słabo. Ale to jest chop chyba jeden z ostatnich w tej drużynie co mu sie chce, co daje z siebie wszystko, 100 razy wola takiego walczaka z przeciętnym imiejętnościami niż gwiazdora Starzyńskiego z ostatnich meczy.
Wiesz co Babiarz może i biega, też to widziałem, jednak co z tego, że przebiegnie od jednego do drugiego zawodnika jak potyka się o własne nogi? Grał bardzo chaotycznie, nerwowo. Nie liczylem, ale kilkukrotnie wywalal piłke w strone naszych obrońców co raczej mądre nie jest. Kilka razy tez przejmowali mu piłke rywale i po jego stratach rozpoczynały się groźne akcje - powiedziałbym nawet bramkowe.
Obrazek

Zablokowany