19.07 g. 19:00 Ruch Chorzów - Metalurg Skopje

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Hanys19R20
Kontakt:

Re: 19.07 g. 19:00 Ruch Chorzów - Metalurg Skopje

#166 Post autor: Hanys19R20 » 19 lip 2012, o 23:33

Szkoda yno, że my tego karnego nie strzeli. Taki akcje jak na powaznie sie mysli o majstru i pucharach, trza zawsze wykorzystac. Miołech jakiś dzisio dziwne przeczuci, że Marek nie strzeli, wolołbych Areczka Piecha, ale to nigdy nie wiadomo i nima co gdybac. JE 3:1 NIMA ŹLE!
Choć jest nas niewielu - takiej siły niema nikt! (Gmina Godów)
Obrazek

Awatar użytkownika
19flasteR20
Kontakt:

#167 Post autor: 19flasteR20 » 19 lip 2012, o 23:45

Jak, to godol "Waldek King" jest jeszcze druga polowa kiero cza zagrac bez kalkulacji w Skopje vis a vis Kumanov i przejsc do kolejnej rundy.

Awatar użytkownika
lukasz1
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#168 Post autor: lukasz1 » 19 lip 2012, o 23:45

Dla mnie ten Starzyński ma papiery na poważne granie. Mówię to po jego jednym zagraniu, kiedy wrzucił piłkę na głowę Jankowskiemu. Wszyscy się spodziewali, że on wycofa tą piłkę bo nie bardzo jest z kim grać. A tutaj takie zagranie. To był taki przebłysk, że przez chwilę się zastanawiałem czy przez przypadek nie kupiliśmy Xavi'ego :P ... no dobra rozpędziłem się :) Ale ogromy minus za chęć wygrania meczu na stojąco. Metalurg na prawdę słaby, przynajmniej dziś ;)

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#169 Post autor: ObeRschlesien » 20 lip 2012, o 07:16

Mnie sie podobalo Tyskie :) i 2 polowa naszych 1 jakos tako na stojaco ........ co do tego modego Filipa dobrze wszedl w mecz jak tak dali bydzie to Straka moze miec problem ...... , zmiany wczoraj wszystkie ofenssywne ogolnie momy tako ofensywa ze powinni my ciulac co szpil po 3 bramy :) az do finalu UEFA :hyhy: Sultes lepszy od Ecika
Obrazek

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#170 Post autor: spyru » 20 lip 2012, o 07:58

Atmosfera sparingowa bym powiedział. Sporą część meczu Ruch przespał. A szkoda bo można to było załatwić w 100% w pierwszym meczu.
Starzyński bardzo fajnie, myślę że będzie to zawodnik do zmiany kiedy trzeba będzie ruszyć do przodu. Lisowski lepiej czyta grę i w destrukcji będzie na pewno bardziej pożyteczny.
Sultes jak dla mnie znacznie lepszy od po raz kolejny słabego Janoszki, kwestia czasu jak wskoczy do pierwszego składu. Co do Maćka to kilka razy pokazał spokój jaki go cechował, ale popełnił też kilka bezsensownych kiksów. Na chwilę obecną Grodek by go pyknął, ale czas będzie działał na jego korzyść.
Metalurg to typowe drwale, oprócz zaangażowania i ostrej gry nie pokazali nic. Co ciekawe pod koniec meczu Ruch wyglądał znacznie lepiej kondycyjnie, więc ciekawe jak oni chcą wykorzystać atut gorąca u siebie.
Sprawa awansu jest raczej rozstrzygnięta. Tam zagramy z kontry i będzie to wyglądało zupełnie inaczej. Autobusu Macedończycy już nie postawią na swoim przedpolu.
Kibicowsko dramat, żeby nie wykorzystać puli 4000 biletów :wstyd: , a na necie 6000 ludzi śledzących relację live. :mur:

I na koniec dodam, że był to najgorszy mecz Mendyki w historii. Gorszy od wszystkich innych wziętych razem do kupy. ku*** czy naprawdę nie można coś z tym gościem zrobić? :idiota: On po polsku chujowo dobiera słowa i układa je w całość, która nazywa się zdaniem, ale jego angielski rozkłada na łopatki wszystko. W połączeniu ze stękaniem i dukaniem sprawia to, że człowiek się czuje jakby słuchał opóźnionego w rozwoju.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#171 Post autor: Zip » 20 lip 2012, o 08:32

bluefil pisze:
Zip pisze:A jak tam grały nasze nowe nabytki? ;)
nie widziales na meczu?
Nie, nie widziałem bo jestem w Holandii... dlatego się pytam
In Siemian We Trust

viperR
Kontakt:

#172 Post autor: viperR » 20 lip 2012, o 08:50

Malina jak zwykle na wysokim poziomie, Stażyński za rok będzie (powinien być) rozgrywającym od którego będzie się skład zaczynał, to jaki ten chłop ma przegląd pola robi na mnie największe wrażenie..przy Malinie może się jeszcze tylko bardziej rozwinąć..natomiast dogranie Jankesa do Arka przy 1szej bramie palce lizać..

zwycięzców się nie sądzi więc nie ma co pisać o pierwszych 60-ciu minutach. jedno co mnie martwi to tyle liczba kartek,trzeba będzie uważać w rewanżu żeby nie dać się sprowokować do fauli w rewanżu które mogą wyelimonować z pierwszego meczu w 3ciej rundzie bo mam nadzieje że będzie awans.

bluefil
Kontakt:

#173 Post autor: bluefil » 20 lip 2012, o 08:54

Raul22 pisze:Sultes 2 rogi wywalczyl a procz tego slizgal sie na pilce i pelno strat, a niektorzy tu oczarowani, chyba bardziej anty Janoszka tutaj dziala ocena, niz dobra gra Sultesa bo ja powaznie nie widzialem niczego wielkiego w jego grze. Starzynski, widac ze chlopak umie rozrzucic pilke na bok dobrym podaniem, tylko czy on nie jest za watly? To mnie troche martwi u niego, troche masy musialby nabrac i szybkosci w mysleniu, ale mam nadzieje ze to przyjdzie z czasem bo to w sumie mlody chlopak.
A tak w ogole to dobrze ze sie skonczylo jak sie skonczylo, bo po stracie bramki juz se myslalem jak mozna z takimi kelnerami nie wygrac.
Zdecydowanie za watly, tak jak Messi. Obydwa sie nie nadaja....
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#174 Post autor: Thoth » 20 lip 2012, o 09:10

i własnie takie szpile sa przyczyną zwiekszonej ilosci zachorowań a nawet zgonów z przyczyn niewydolnosci układu krażenia i serca. Bogu dzieki ze to sie tak skonczyło.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

bluefil
Kontakt:

#175 Post autor: bluefil » 20 lip 2012, o 09:13

spyru pisze:Starzyński bardzo fajnie, myślę że będzie to zawodnik do zmiany kiedy trzeba będzie ruszyć do przodu. Lisowski lepiej czyta grę i w destrukcji będzie na pewno bardziej pożyteczny.
Sultes jak dla mnie znacznie lepszy od po raz kolejny słabego Janoszki, kwestia czasu jak wskoczy do pierwszego składu. Co do Maćka to kilka razy pokazał spokój jaki go cechował, ale popełnił też kilka bezsensownych kiksów. Na chwilę obecną Grodek by go pyknął, ale czas będzie działał na jego korzyść.
Metalurg to typowe drwale, oprócz zaangażowania i ostrej gry nie pokazali nic. Co ciekawe pod koniec meczu Ruch wyglądał znacznie lepiej kondycyjnie, więc ciekawe jak oni chcą wykorzystać atut gorąca u siebie.
Kibicowsko dramat, żeby nie wykorzystać puli 4000 biletów :wstyd: , a na necie 6000 ludzi śledzących relację live. :mur:
Starzynski zdecydowanie zawodnik z potencjalem. Mysle, ze powinien byc niedlugo podstawowym zawodnikiem. Dla trenera Tomka brawo za odwage i wpuszczenie Filipa.
Janoszka bezproduktywnie i bedzie musial sie bardzo starac zeby nie wypasc ze skladu. Sadlok tak jak napisales.

Nie zgadzam sie tylko z ocena Metalurga. Chlopaki calkiem niezla technike prezentowali, a to ze przyjechali murowac to inna sprawa. Nie faulowali brutalnie, jedyne co bylo wkurzajace to, ze grali na czas.
Frekwencja bez komentarza.....
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

Komik
Kontakt:

#176 Post autor: Komik » 20 lip 2012, o 10:36

Technike chyba przy jak najmocniejszym wybijaniu piłki do przodu :) Sultes mnie nie zachwycił,Starzyński jeszcze pokaże na co go stać. Dla mnie ważne jest tak jak ktoś już wcześniej napisał, mamy w końcu kogoś na ławce i można wybierać. Nie tak jak w zeszłym sezonie 3 środkowych i przy kartkach/kontuzji robi sie problem. Czuje, że zaliczymy następny dobry sezon. Tomek Fornalik! ;)
Pnioki

MaRtin 1920
Kontakt:

#177 Post autor: MaRtin 1920 » 20 lip 2012, o 11:58

Jeśli Starzyński bydzie groł co mecz przynajmniej 20-30min to szybko może wygryźć Strake ze składu bo tak jak gro teraz Straka to normalnie ręce opadają, jeśli chodzi o Starzyźskiego to widać że synek mo papiery na granie, dobro technika, dobry przegląd pola, dokładne podania, pokazywanie się na pozycję, fajne wrzutki, czekać ino aż wypoli, myśla że to bydzie objawienie sezonu w T-Mobile ekstraklasie

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#178 Post autor: Rafał19R20 » 20 lip 2012, o 12:10

Scypion pisze:
Mastero1920 pisze:
Mecz eliminacji Ligi Europy przyciągnął na trybuny chorzowskiego stadionu zaledwie 3 tysiące widzów.
szkoda ze te ci*** z interii nie dopisali ze momy remont na stadionie... :kwasny: :kwasny: :zdegustowany:

co za roznica? I tak nie wykupilismy wszystkich dostepnych biletow.
weź pod uwaga że nie zeszły ino bilety na trybuna w cenie bodajże 60zł i więcej? także nie ma co się dziwić że poszło 3,5tys...
dlatego moim zdaniem lepiej by już ogrywać się w Gliwicach przy 7 8 tys niż męczyć się przy ograniczonej widowni na gorszych sektorach....
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

roting
Kontakt:

#179 Post autor: roting » 20 lip 2012, o 15:50

oprocz wyniku spodobol mi sie T. Fornalik , 55-63 min Straka ,Janoszka raus i swiezo krew ,, to je to !!

ObeRschlesien_1920
Kontakt:

#180 Post autor: ObeRschlesien_1920 » 20 lip 2012, o 16:40

A panowie pilkarze z Metalurga zwiedzali sobie dzisiaj rynek w Krakowie :rotfl: W koncu nalezalo im sie po wspanialym meczu :ok:

ODPOWIEDZ