Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław 12.08.2011 godz, 18 - piłkarsko
-
- Kontakt:
Re: Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław 12.08.2011 godz, 18 - piłka
Jedni chwala Piecha ,a ja niestety musze skreslic pare przykrych slow. Moze nie bezposrednio co Piecha ale i on sam tez jest winny takiej a nie innej rzeczy. Brak ale to kompletny brak jakiegokolwiek zgrania tej formioci. Ja odbieralem niektore zagrywki w ten sposob. "Kupa mosci panowie jakos to bedzie!" Brak porozumienia w czasie gry, brak jakiekolwiek taktyki pomiedzy pomoca a Piechem i idwrotnie Piecha z pomoca. Piech niestety nie zachwycil mnie swoja gra.
No panowie wladcy Chorzowskiego Ruchu , co dalej ? Tez wychodzicie z zalozenia "Jakos to bedzie?!"
No panowie wladcy Chorzowskiego Ruchu , co dalej ? Tez wychodzicie z zalozenia "Jakos to bedzie?!"
- MauRyc1920
- Kontakt:
Niebieska Ruda 1 pisze: Malina bez formy ;/
Malina jako jedyny coś pokazał wczoraj. Za to Janoszka jak Adamski w czaszach swojej 'świetności' ...
-
JANKOWSKI nie zagrał bo był zmęczony tak powiedział FORNALIK .
- Kotlet
- Kontakt:
Inna sprawa że Diaz zrobił to naprawde bardzo efektownie - zresztą wystarczy zobaczyc na ekstraklasa.tv
-
- Kontakt:
Radzę Koledze ograniczyć te prochy. Reszta postu niezła - chyba pisana później.january-blefuje pisze:(...)
Fachowcy od siedmiu boleści, nie pijcie tyle przed meczem to później może bd umieli zdrowo rozsądkowo coś tu napisać i skomentować.
Mistrzowie picia piwa i wpierdalania kebabów, wirtuozowie spożywania rolad i tartych klusek
..i tym sposobem słaby Grodzicki wespół z Perdijiciem zostali sami w obroni i pękła brama.Zobaczcie powtórkę: facet, który podał do Diaza był osaczony przez TRZECH naszych, a w obronie pusto.piechol pisze: Stawarczyk - ani dobrze, ani źle. Podobało mi się, że w końcówce poleciał do przodu.
Bez ANI JEDNEGO celnego strzału nie da się niestety wygrać.
5 tys. na trybunach to będzie nasze max. w tym sezonie. Przy niepogodzie będzie to 4000. Jakośnie będzie mnie to dziwić.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
- SODA
Fornalik raus jak dla mnie ..bo ma tą ekipę 2 lata ..
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością
WiaRa jest mądrością
- kodak1920
- Kontakt:
ma 2 lata?Sobiech Niedzielan Nykiel Jakubowski Pulkowski Sadlok?gdzie oni sa?w tamtym sezonie w Ruchu widzialem w 1 rundzie ino Sadloka.SODA pisze:Fornalik raus jak dla mnie ..bo ma tą ekipę 2 lata ..
Fornalik raus?za co? za to ze pilkarzyki w ciula leca?nie!Fornalik jest bardzo dobrym trenerem i to kazdy ekspert powie ci nawet.
-
nie no z tym Pulem i Jakubowskim żeś przesadził...moim skromnym zdaniem Grodzicki od końcówki tamtego sezonu obniżył loty,GRzybek ewentualnie na zmiana ale kto za niego smektała?Piech może by coś ugrol lepij ale co z tego jak chop mo bala i jest on i 4 obrońców przeciwnika a naszo pomoc kajś daleko z zadku...mecz na remis Śląsk też wielkiej piłki nie zagroł sytuacje mieli o dwie więcej ino kto bym im brama strzelił?ano właśnie nosz kapitan GRodzicki...nic cza walczyć...jo wieRza że legnie amika i punkty przyjadą do ChoRzowa!
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Bla bla bla jest fajnie i jedziemy dalej tylko gdzie?
- hanys1979
- Kontakt:
tera do WronekOzor pisze:Bla bla bla jest fajnie i jedziemy dalej tylko gdzie?

Mein Vaterland Ist Oberschlesien !!!!
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie no, wywalanie Fornalika to jest jakiś śmiech na sali
DO wszystkich krytykantów Fornalika, odpowiedzcie mi na pytanie: Kogo ze składu Ruchu wziąłby Orest do swojej 11? Prowadziliśmy grę, bo Śląsk chciał, żebyśmy to robili, więc ten argument o naszej przewadze dla mnie nietrafiony
DO wszystkich krytykantów Fornalika, odpowiedzcie mi na pytanie: Kogo ze składu Ruchu wziąłby Orest do swojej 11? Prowadziliśmy grę, bo Śląsk chciał, żebyśmy to robili, więc ten argument o naszej przewadze dla mnie nietrafiony
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Waldek to dobry trener tylko troche brakuje mu jaj, powinien nie bać sie stawiać bardziej na młodzież
- wojt
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
– Widziałem na boisku dwa bardzo dobrze poukładane taktycznie zespoły - zapewnił Franciszek Smuda. Podobał mi się szczególnie Ruch, który miał pomysł na grę i choć nie stworzył sobie sytuacji bramkowych, to jednak kontrolował wydarzenia na boisku. Widać, że trener Waldemar Fornalik robi dobrą robotę, bo jego drużyna robi postępy, rozwija się.
Po meczu Franciszek Smuda natychmiast udał się w drogę powrotną do Krakowa. Śląsk w końcówce meczu wyprowadził wzorową kontrę, która przyniosła wrocławianom trzy punkty, ale jak przyznał selekcjoner sprawiedliwszym wynikiem byłby remis. Udało nam się też dowiedzieć, że trenerowi polskiej reprezentacji szczególnie przypadła do gustu gra Igora Lewczuka, który na prawej obronie spisywał się bez zarzutu i często inicjował akcje zaczepne „Niebieskich”
Brzydko, ale podsłuchalem opinie Albina Wiry i były podobne, wystarczyło by żeby Grodzicki zatrzymal Diaza i połowa płaczków przestała by lamentować. Nie ma pieniedzy na transfery, są poślizgi płacowe, jesteśmy jednym z najbiedniejszych klubów w ekstraklasie, a wy chcecie żeby my ciulali wszystkim możnym tej ligi. Cała Polska zazdrości nam Fornalika, a wy tu raus. Może być raus, ale kto za niego? Pietrzak, Probierz,może zas Pingol? Gra w porównaniu do wicemistrzów Polski nie była wg. mnie taka zła( oczywiście jak na nasze standarty), super wypadł Lewczuk. Ślask do bardzo dobra, zgrana ekipa i na jej tle wypadliśmy nieźle, wydaje mi się że miejsce od 6-10 to w tej chwili wszystko na co nas stać, a tym co chca walczyć w kazym meczu jak równy z równym z najlepszymi naszej ligi proponuję zasięgnąc jezyka jak wyglada sytuacja w innych klubach, a jak u nas.
Po meczu Franciszek Smuda natychmiast udał się w drogę powrotną do Krakowa. Śląsk w końcówce meczu wyprowadził wzorową kontrę, która przyniosła wrocławianom trzy punkty, ale jak przyznał selekcjoner sprawiedliwszym wynikiem byłby remis. Udało nam się też dowiedzieć, że trenerowi polskiej reprezentacji szczególnie przypadła do gustu gra Igora Lewczuka, który na prawej obronie spisywał się bez zarzutu i często inicjował akcje zaczepne „Niebieskich”
Brzydko, ale podsłuchalem opinie Albina Wiry i były podobne, wystarczyło by żeby Grodzicki zatrzymal Diaza i połowa płaczków przestała by lamentować. Nie ma pieniedzy na transfery, są poślizgi płacowe, jesteśmy jednym z najbiedniejszych klubów w ekstraklasie, a wy chcecie żeby my ciulali wszystkim możnym tej ligi. Cała Polska zazdrości nam Fornalika, a wy tu raus. Może być raus, ale kto za niego? Pietrzak, Probierz,może zas Pingol? Gra w porównaniu do wicemistrzów Polski nie była wg. mnie taka zła( oczywiście jak na nasze standarty), super wypadł Lewczuk. Ślask do bardzo dobra, zgrana ekipa i na jej tle wypadliśmy nieźle, wydaje mi się że miejsce od 6-10 to w tej chwili wszystko na co nas stać, a tym co chca walczyć w kazym meczu jak równy z równym z najlepszymi naszej ligi proponuję zasięgnąc jezyka jak wyglada sytuacja w innych klubach, a jak u nas.
- SODA
nie no sory ..w sumie po przemyśleniu popełniłem błąd co do p. trenera 

WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością
WiaRa jest mądrością
- Kirek
- Kontakt:
Według mnie mając skrzydłowych z potencjałem ofensywnym chociaż podobnym do obu naszych bocznych obrońców, czyli i Lewczuka i Szyndrowskiego (tak Szyndrowskiego), moglibyśmy z powodzeniem walczyć o pierwszą 6. Obaj są 10 razy bardziej produktywni niż Janoszka a przede wszystkim na tą chwile Grzyb gdyż ten pierwszy miał w tych 3 meczach jednak chociaż dobry moment gry w pierwszej połowie z Korona.
Ja osobiście grę Szyndrowskiego od wywieszenia transparentu oceniam na bardzo poprawną, jak na to czego po tym zawodniku się spodziewałem. W tym meczu prawda jest taka że na skrzydle był sam i w ataku i w obronie, dlatego nie oceniam jego gry negatywnie.
Decyzje należą do trenera ale patrząc na to jak gra Grzyb i jak gra jego nominalny zmiennik Smektała poważnie bym się zastanowił nad roszadą Lewczuk na prawe skrzydło i jeśli Djokic wróci do zdrowia to dla niego pozycja prawego obrońcy. Albo 4-3-3 bo i tak w ataku za skrzydłowych robią boczni obrońcy i tak, w obronie skrzydłowi praktycznie nie pomagają (tutaj według mnie z pary ŁJ/Grzyb lepiej wypada Grzyb), a takie trio z przodu Jankowski - Abbott - Piech by sobie może fajnie pograło.
Oczywiście to tylko moje luźne "FM-owe" przemyślenia. 
Ja osobiście grę Szyndrowskiego od wywieszenia transparentu oceniam na bardzo poprawną, jak na to czego po tym zawodniku się spodziewałem. W tym meczu prawda jest taka że na skrzydle był sam i w ataku i w obronie, dlatego nie oceniam jego gry negatywnie.
Decyzje należą do trenera ale patrząc na to jak gra Grzyb i jak gra jego nominalny zmiennik Smektała poważnie bym się zastanowił nad roszadą Lewczuk na prawe skrzydło i jeśli Djokic wróci do zdrowia to dla niego pozycja prawego obrońcy. Albo 4-3-3 bo i tak w ataku za skrzydłowych robią boczni obrońcy i tak, w obronie skrzydłowi praktycznie nie pomagają (tutaj według mnie z pary ŁJ/Grzyb lepiej wypada Grzyb), a takie trio z przodu Jankowski - Abbott - Piech by sobie może fajnie pograło.