Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław (25.05.2011 godz. 19)

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adi-Żory
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - Śląsk Wrocław (25.05.2011 godz. 19)

#166 Post autor: Adi-Żory » 26 maja 2011, o 01:09

tauzen1920 pisze:a kto ku*** płaci za prąd na Ruchu ?
jeszcze sie jupitery świecą na maxsa a jest za 25 jedenasta
niewiarygodne , polskie ...
Czekoli na wywiad z Mosóremw Multi Lidze +. ;)
Pod postym tedeus63 podpisuja sie rynkoma i nogami.
Kajscie sa? Jo pamjyntom jak nos łazilo po 900 ludzi na szpil w 2 lidze a i nawet był taki szpil w 1 lidze co nos była troszka przeszło 900 ludzi.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#167 Post autor: spyru » 26 maja 2011, o 02:25

Adi-Żory pisze:
Kajscie sa? Jo pamjyntom jak nos łazilo po 900 ludzi na szpil w 2 lidze a i nawet był taki szpil w 1 lidze co nos była troszka przeszło 900 ludzi.
913 z amicą 2-1 :zawstydzony:
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

juza
Kontakt:

#168 Post autor: juza » 26 maja 2011, o 07:22

Co do Olszara może chop się stara ale to jest WZMOCNIENIE gracza doświadczonego bramek w sezonie chyba 1 TOOORRR sytuacji choćby wczorej min 3 to może junior zdu... a nie doświadczony zawodnik
a poza tym grajki grają w hu... i nie podniecajmy się II połową. Po prostu mają NAS KIBICÓW W DU.... ostatni szpil u siebie to przynajmniej powinni się strać cały mecz grać żeby wygrać

Niebieska
Kontakt:

#169 Post autor: Niebieska » 26 maja 2011, o 08:47

Mnie po tym meczu buduje jedno, dlaczego nie może być tak na każdym meczu, że kibiców gospodarzy nie dzieli od sympatyków gości kordon policji, służby ochroniarskie, wysokie płoty i sektory buforowe, jak widac można nawet na jednym sektorze siedzieć i nie ubliżać sobie nawzajem tylko dopingować swoje drużyny. To było dla mnie super, wiem, że już kiedyś był podobny taki mecz. Mam nadzieję, że kiedyś stanie się to normą, ja już pewnie tego nie dożyję, ale mam nadzieję, że moja córka tak... Napiszecie marzenia ... może, ale te czasem się spełniają

pozdrawiam
bardzo proszę o głosy: http://kfotoksiazka.nazwa.pl/fotokniha1 ... e=0000.jpg, za każdy głos bardzo dziękuję głosować można raz dziennie do końca października

Harpo
Kontakt:

#170 Post autor: Harpo » 26 maja 2011, o 09:16

...nie bardzo rozumiem, po co wydawać ciężko zarobioną kasę i marnować czas na oglądanie kogoś, komu nie zależy na grze, kto na własne życzenie odpadł z walki o cokolwiek. Cierpliwość ma swoje granice.
Poza tym zgadzam się z @Lutzem: dejcie na luz, a bana to... jeździ po Wolce i niech tak zostanie :]
@Niebieska: mam nadzieję, że tak będzie zawsze
pozdRówka
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Marceli ~Sk~
Kontakt:

#171 Post autor: Marceli ~Sk~ » 26 maja 2011, o 09:36

Panie Tadeuszu 63. Wiara czyni cuda, moze ale i to co prezentuja nasi pilkarze z ta wiara co pan pisze to niestety nie idzie w parze. Wielu kibicow widzi poczynania i niestety widza ze, nic innego jak sa rabieni w babuku. To jest panie Tadeuszu motyw do pojscia na mecz? Panie Tadeuszu mozna wiele rozumiec, mozna wiele przepuscic w swoich emocjach, ale ostatnie poczynania pilkarzy to sie niestety prosi o pomste do nieba. A slogany " nic sie nie stalo" to jest nic innego jak oficjalne zezwolenie na robienie kibicow za id... . Czy pan jest za tym aby pan byl robiony za kretyna przez pilkarzy czy tez przez zarzadcow klubu? Nalezy rozroznic niektore aspekty w systymie kibicowania.

grzechub
Kontakt:

#172 Post autor: grzechub » 26 maja 2011, o 10:09

Harpo i Marceli,a myślicie ze jak zamiast 4tys przyjdzie 2,5tys ludzi to to jakoś wpłynie na zarząd,czy grajków?Niy wydaje mi sie.Jak chcymy robić protesty przeciwko zarządowi,czy postawie piłkarzy to musi to być zorganizowane,bo w takich sytuacjach jak na szpil przychodzi 2,3,4,5 tys ludzi to narażomy sie ino na śmiech i drwiny całej piłkarskiej Polski.Niy może tak być,żeby na Ruchu była frekwencja na poziomie Bełchatowa,nawet jakby Ruch groł ostayni pioch!A jak chcymy protestu,to zorganizujcie takie rzeczy,a na pewno kupa ludzi Wos poprze.

wiesiek1
Kontakt:

#173 Post autor: wiesiek1 » 26 maja 2011, o 10:17

A jakas bys chcial frekwencje na tym hasioku z biletami za 25 zl jak widac , ze druzyna juz o nic nie gra , na niczym jej nie zalezy i ma kibicow gleboko w powazaniu.Wczoraj bylo tak 3,5-4 tys.Z Polonia Warszawa nie mniej niz 5 tys.
Trzeba tez zadac pytanie dlaczego zarzadowi zupelnie nie zalezy co pojdzie do mediow i srednio co mecz zanizaja frekwencje o 1,5 tys widzow.Jak ktos sie orientuje jaka jest pojemnosc sektorow na Ruchu to przeciez to widzi.Tylko kasa sie liczy , nic wiecej dla nich.Niestety maja za***iscie krotkowzroczne myslenie.
Niestety u nas sprowadza to sie do tego , ze nie warto chodzic na mecze bo pilkarze zrobia Cie w ciooola.Niewarto walczyc o frekwencje bo dzialacze zrobia Cie w ciooola.Jestesmy oszukiwani na kazdym kroku.Jak to chalturnictwo sie nie skonczy to rownia pochyla nas czeka.Juz to widac na kazdej plaszczyznie.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

BAFista
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#174 Post autor: BAFista » 26 maja 2011, o 10:25

Elmer pisze:Lutz, obiecaj, że wdupisz 3 pary laci jak Ruch licencję dostanie. Jesienią obiecałeś coś zjeść jak się utrzymają. Czekam na filmik z konsumpcji ;)

Przy okazji, trochę OT. Tak grają Niemcy
http://www.youtube.com/watch?v=RkuN0Rwh ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
:hyhy:

tak grają o puchar stanleya http://www.youtube.com/watch?v=kgVvlnAz9hA" onclick="window.open(this.href);return false;

co do meczu 2 połowa wyglądała lepij, jakby tyn szpil grali 5 minut dłużej to byłoby 2-2, poprawnie Nykiel,Olszar, Szyndrowski

hagi

#175 Post autor: hagi » 26 maja 2011, o 11:24

Potrzebne sa jeszcze dwa sezony aby frekfencja zmalała do minimum. Moze spadek jest potrzebny ,paradoksalnie. Nam potrzeba możnego własciela klubu a nie wlasciciela ktory chce zyc z Ruchu

Awatar użytkownika
Adi-Żory
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#176 Post autor: Adi-Żory » 26 maja 2011, o 13:38

spyru pisze:
Adi-Żory pisze:
913 z amicą 2-1 :zawstydzony:

I jak sie nie myla tor Maria z Elwra w 90 min. :D

grzechub
Kontakt:

#177 Post autor: grzechub » 26 maja 2011, o 13:49

wiesiek1 pisze:A jakas bys chcial frekwencje na tym hasioku z biletami za 25 zl jak widac , ze druzyna juz o nic nie gra , na niczym jej nie zalezy i ma kibicow gleboko w powazaniu.Wczoraj bylo tak 3,5-4 tys.Z Polonia Warszawa nie mniej niz 5 tys.
Trzeba tez zadac pytanie dlaczego zarzadowi zupelnie nie zalezy co pojdzie do mediow i srednio co mecz zanizaja frekwencje o 1,5 tys widzow.Jak ktos sie orientuje jaka jest pojemnosc sektorow na Ruchu to przeciez to widzi.Tylko kasa sie liczy , nic wiecej dla nich.Niestety maja za***iscie krotkowzroczne myslenie.
Niestety u nas sprowadza to sie do tego , ze nie warto chodzic na mecze bo pilkarze zrobia Cie w ciooola.Niewarto walczyc o frekwencje bo dzialacze zrobia Cie w ciooola.Jestesmy oszukiwani na kazdym kroku.Jak to chalturnictwo sie nie skonczy to rownia pochyla nas czeka.Juz to widac na kazdej plaszczyznie.
jo tyż żech niy jest minimalistą i ta sytuacja tyż mnie mocno boli.Ale narzekaniym i olewaniem meczy nic niy zdzialomy.

Jak jest tu parę osób,które chcą coś zmieniać to może warto się spotkać najpierw przy piwie, a potem myśleć o jakichś formalnych działaniach, bo skoro działacze robią wiele rzeczy za naszymi plecami i to jeszcze na szkodę naszego kochanego Klubu, to może udałoby się nam kibicom coś zmienić. W końcu wiara lecha, czy jakieś śmieszne stowarzyszenie ksg w miarę działa, tylko u Nas nic się nie dzieje, a poszczególne grupy, czy FC, mimo że robią wiele dobrego, nie są w stanie działać na poziomie wyżej wymienionych podmiotów. Wiem, że Ruchowi kibicuje wielu wykształconych ludzi-prawnicy, lekarze itp. i moze dałoby się stworzyć jakąś formalne Stowarzyszenie, które mogłoby skutecznie działać i organizować różnego typu akcje z protestami włącznie.

Awatar użytkownika
daniel1222
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#178 Post autor: daniel1222 » 26 maja 2011, o 16:12

Łysy święte słowa. Ja może takim aż starym kibicem nie jestem bo jak jeździłem na 2 ligę miałem naście lat, wtedy nie było kasy nie było perspektywy na lepsze czasy, ale udało się, a teraz jeden z drugim przyszli na gotowe (ekstraklasa) i myślą, że w takim klubie można lecieć w ciula, a kibice będą na to pozwalali.

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#179 Post autor: west72 » 26 maja 2011, o 16:34

po tym co zoboczylech na początku meczu nasunęła mi sie ino jedna myśl,Waldek wystawil sklad który pokarze ,ze osiągnął już maximum z tym zespołem ludzkim i jasno dol do zrozumienia,że nic już z nich nie wciągnie i dal pretekst do tego aby pożegnać się z Cichą.Po bramce Eci i przebiegu drugiej połowy natchnęła mnie nadzieja,że może nie wszystko jeszcze stracone i stać co niektórych naszych piłkarzy na ambitną ,pomysłowa grę i przy odrobinie szczęścia i slabszej formie Kelemana można sie było pokusić co najmniej o remis ,ale i o zwycięstwo w ostatnim kwadransie.(dwie setki Olszara który dał całkiem dobrą zmianę).szczerze to jeśli Śląsk zdobędzie wice -mistrzostwo,a wiele na to wskazuje to naprawdę żal dorobku tej rundy roztrwonionego w tak żenujący sposób.Dla NIEBIESKICH sezon skończył się praktycznie po zwycięstwie z Arką i to powinno im(piłkarzom) i zarządowi dać wiele do myślenia.Co do kibiców ci co byli na Cichej pewnie w jakiś tam stopniu poprzez wydarzenia w drugiej polowie mogli być w jakiś tam sposób usatysfakcjonowani walką i grą RUCHU na pewno mniej wynikiem . Jeśli jednak po takiej walce stracilibyśmy punkty z Pyrami i discopolo to nikt by tu nie snuł spiskowej teori ,ale niestety sposób gry i podejście piłkarzy w tych meczach było zdecydowanie inne od tego ze Śląskiem i to najbardziej mnie boli a nie porażki i strata punktów w tych meczach.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Awatar użytkownika
tedeus63
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#180 Post autor: tedeus63 » 26 maja 2011, o 17:50

Witam , troszka ochlonolech po wczorajszym wiec na spokojnie cos jeszcze nakryklom .panowie mysla ze kozdy z nos tu piszacy mo trocha racji ,a trocha niy, skuli nerwow po przegranych szpilach . Lecz to ze my tukej sie trocha popsztykomy to nic niy daje , moze nasze grajki to czytajom ale jestech przekonany ze wiekszosc mo to w du... co my tu piszymy . Jo po prostu mysla ze to jest wstyd do takiego klubu jak RUCH , by na stadionie bylo 3 tys widzow na meczu ekstraklasy . Wczoraj chodzilo mi o to ze najwiyncyj do powiedzynia majom "kibice " ( z bliska , ni pija do cia Lutz :) ) , a moze by tak nasi pilkarze inaczyj by sie poczuli gdyby bylo nos 15tysiecy( ostatni szpil z podbeskidziem ) i po takim szpilu ,jak ze Slakiem wygwizdac ich tak zeby slyszeli tyn gwizd caly dziyn i noc az do nastympnego szpilu . Wtedy nasi pilkarzyki mozeby sie zastanowili troszka i pomysleli wiycie co nie mogymy drugi roz tak zagrac bo to wstyd . Takie niby obrazanie sie i nie przychodzenie na szpil nic niy daje to MY som RUCH i trza to pikarzom pokozac ,a niy siedziec w doma ,knajpie przy kompie i pisac dyrdymaly .Jak tu wczesnij napisol Lutz i miol racja ze jo pamietom jeszce mistrzostwo z 1979r , malo tego jo pamietom jeszcze mistrza z 1974 roku ( dla malo kumatych moj rocznik jest w nicku ) i nie wyobrazocie se mlodzi nikogo nie obrazajac( chciolbych tyz byc jeszce mlody :) , jak mnie bolom takie porazki jak z discopolo , poziom gry ,zaangazowanie pilkarzy , walka itp . Mimo to czuja sie jeszce mlody, dzieki wom kibicom bo potrafia jeszcze zaliczyc pora wyjazdow w kozdym sezonie np, Szczecin PP. Lodz,warszawa w miara mozliwosci i finasow i pewno jeszce nie jedyn zalicza ,na pewno duzo z wos mnie zno i kojarzy . WIERZCIE mi ze mnie jest jeszcze ciezej ogladac takie "mecze " jak ze slaskiem niz wom mlodym . Nie udzielom sie tu na forum jak sz. p. Lutz , kiery potrafi nie roz uszcypnac nie jednego wnerwionego po szpilu kibica , ale wierzcie mi ze przynaimnij 80% postow tukej pisanych czytom .mom nadzieja Lutz , ze cie dziesiej niy zawiodlech co do ortografi ,ale zawsze bylech z Polskiego slaby :) starom sie jak moga za to matematyka piatka ))) . Na koniec dodom zycza wom i sobie lepszych czasow i 15 majstra ( ktos wczesnij napisol mi ze bajki pisza niech mu bydzie ) byscie mogli poczuc to co jo kiedys ,bo takich zeczy sie nie zapomino . TYLKO RUCH PS moglbych tu pisac jeszce dugo i dugo ( a mom o czym ) ale pewno byscie tego i tak nie czytali ale szacun jak dobrneliscie do konca tego posta :) pewno wielu z wos sie trocha ze mnie posmieje bo wiym po cerach ze mlodzi som zawsze najmadrzejsi ( mlodosc mo swoje prawa )i niech wom tak bydzie pozdro do wszystkich kochajacych nasz Ruch.

ODPOWIEDZ