Ruch - Odra

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
ZIBI13
Kontakt:

#166 Post autor: ZIBI13 » 14 kwie 2008, o 00:00

Wlasciwie to Fabusz strzelil dzisiaj 2 bramki bo po strzale Balasza rykoszet poszedl od Fabusza!!!!!!!!!!!! :cwaniak: :cwaniak: :cwaniak: :cwaniak:

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#167 Post autor: 19r20 » 14 kwie 2008, o 00:23

jak godomy o piłkarzach to świetny mecz rozegrał Grzyb - mnóstwo akcji prawą stroną

a z Fabuszem tu na forum jak ze Śrutwom swego czasu widze- co prawda strzelił ale...... żałosne
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

Awatar użytkownika
TAUZENeng
Kontakt:

#168 Post autor: TAUZENeng » 14 kwie 2008, o 00:42

Najwazniejsze 3pkt!!!!bo to bylo to czego nam chwile obecna najbardziej potrzeba...w jakim stylu?malo wazne!!!bo wczesniej niby styl byl dobRy ale punktow z tego nie bylo:/...gRatulacje Niebiescy!
WYSPY NIEBIESKIE!!!

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#169 Post autor: L.G » 14 kwie 2008, o 08:43

Pulkowski rzeczywiście dobrze ale ino w ofensywie. Zgodza sie z opiniom, ze po za Pulkym nikt by za akcja Cwielong-Balaz niy poszoł i wielko chwała mu za to !!
Ale tyn mecz grali my praktycznie dwoma ofensywnymi pomocnikami (cholernie widac było brak Straki), co przi doświadczyniu i klasie Wosia, kończy sie idiotycznie straconomi bramkami i groźnymi strzałami z dystansu, bo chop mo luzu w pierony !. Niy może byc tak, że Woś loto sobie po 40 metrow bez próby przerwanio mu akcji.
Grzesiu Baran przi obydwu bramach wolny jak fora z wonglym, tak tak, niystety
Miodek tradycyjnie - chycioł ino to co wiykszość tormanów by chyciyła (niy rozumia czymu niy zagroł Pilarz).
Cwielong dobry w jako pomocnik i darymny jako napastnik.
Fabusz wiadomo co by niy zrobioł - dno ;) I tak jak ktoś bardzo dobrze napisoł jakby boł szybszy grołby w Buendeslidze.

Podsumowując - Radolski - mosz pieronowe szczyńscie ale i tak ci niy ufom :!:
(choć akurat w przipadku wczorajszego szpilu niy idzie ci nic zarzucić.... no może po za Pilarzym)

Latym. Micański śladym Nowackego :!: Owszym nic niy groł - ale skuteczność 100%
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

bluefil
Kontakt:

Re: najważniejsze są 3 punkty !

#170 Post autor: bluefil » 14 kwie 2008, o 10:57

Harpo pisze:
baxsio pisze: nie zauwazasz ze duza cześć widzow jest na koronie stadionu??????
tak, tak - oczywiście. Przez te płoty na koronie (wysokie na 2,5 m) ludzi tam NIE-BY-ŁO. Przypomnij se tylko, JAK wyglądał stadion w II lidze z Jagą, a jak dziś...

PYTANIE DO ORGANIZATORÓW: nie umiecie zliczać widzów ze sprzedanych biletów, albo kołowrotków ?!?!?! :orany:
Na łonecie 7000, na głównej stroni 9000, wg kibiców nawet 9500..... porażka
Nie wiesz to nie pisz!! Ja stalem na koronie i patrzylem przez plot/nad plotem (mozna na nim stanac) i byla cala masa ludzi na prostej, ktorzy wlasnie tak ogladali ten mecz!!!
Dla mnie frekwencja podobna jak na Zawiszy. Na Jadze rzeczywiscie wiecej ludzi i oczywiscie na Podbeskidziu. Kiedyz taka frekwencja na meczu z Odra i po tylu porazkach to by byl mega suces....
Jesli przywieziemy pkt z Belchatowa (minimum) to na Legie braknie biletow na 100%!!!!
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

grand20
Kontakt:

#172 Post autor: grand20 » 14 kwie 2008, o 15:04

jo tyz mysloL ze bydzie 2:0 no ale wygroliśmy i to jest to i tak mo być!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#173 Post autor: Simone » 14 kwie 2008, o 15:19

Micanski gral gral i to bardzo dobrze

Co prawda na tle naszych niestety slabych obroncow ale robil ich w balona niemilosiernie

Tez sadze , ze by sie przydal u nas a Lech moze go puscic Tylko za ile

W ofensywie jest calkiem niezle ale defensywna gra kuleje strasznie

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#174 Post autor: Goscioo » 14 kwie 2008, o 15:29

Simone pisze:Micanski gral gral i to bardzo dobrze

Co prawda na tle naszych niestety slabych obroncow ale robil ich w balona niemilosiernie

Tez sadze , ze by sie przydal u nas a Lech moze go puscic Tylko za ile

W ofensywie jest calkiem niezle ale defensywna gra kuleje strasznie
w ofensywnie juz dobrze? bo w jednym szpilu strzelili 3 tory ?
a kaj ta skutecznosc i dobra ofensywa w pozostalych 4 poprzednich szpilach ?

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#175 Post autor: Simone » 14 kwie 2008, o 15:38

notowal malo strat , trudno bylo naszym obroncom odebrac mu pilke , silnie trzymal sie na nogach co bardzo wazne u napastnika , gral wysoko czychajac na kazdy blad przeciwnika ( patrz pierwsza bramka ) i na koniec dobrze wychodzil do prostopadlych pilek

On i Wos strzelili nam dwie bramki majac 2.5 okazji Chyba niezle

W slabej jako ogol Odrze ( jak widac ) strzelil poki co chyba 7 bramek Jak dla mnie przyzwoicie

Bo my mielismy jakies 8 okazji i wpadly 3 bramki

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#176 Post autor: radzion » 14 kwie 2008, o 15:53

teroz tak na spokojnie ocena calego meczu i zawodnikow, wczesneij to bol szybki skrot

no wiec jesli chodzi o ogol to napewno na +
- to ze chlopaki nie zalamali sie juz po 1 bramie
- bylo sporo akcji gdzie widac bylo pewien pomysl na gre
- bardzo dobre skrzydla ( w magazynie OE na tefałenie :hyhy: - w jedenastce kolejki bylo 2 naszych bocznych czyli Balaz i Grzybek)
- plusem jest ustawienie Cwielonga i Fabusa w ataku, jest to to o czym pislaem po meczu z Groclinem ze nie mozna w ataku wystawic 2 takich samych zawodnikow czyli Fabus + Sobczak
- dobra postawa Pula ale o tym juz w opisie zawodnikow

Zeby nie bylo za fajnie to musi byc tez cos na minus wiec tak:
- fatalne bledy w ustawieniu obrony przy obu bramach, fakt przy 1 blad popelnil Pulo ale nie zmienia to faktu ze Owca z Adamsem zaspali,
Przy 2 bramie Adams poszedl do przodu i to Owca powinien usatwic sie bardziej na srodku a boczni powinni podejsc do srodka zeby wypelnic luke po Adamsie, a tak ciulik, Adams poszol do ataku a Owca stol jak wmurowany .Micanskiemu nie pozostalo nic innego jak wbiec w miejsce wolne po Adamskim
- Skutecznosc, skutecznosc, skutecznosc,- sytuacje Balaza i Nowackiego to mistrzostwo swiata, naleza sie medale za te niewykorzystane akcje

no i teraz troche indywidualnie:

Mioduszewski - 7 - przy bramach bez szans a i przy 2-3 akcjach uratowol nos, pewny punkt
Nykiel - 5 - synek mo pomysl na rozegranie akcji ale nie zawsze mu to wychodzi, 2-3 razy zle schodzil do srodka i traciol bal
Brzyski - 6 - staly solidny poziom, dobre sa te jego pilki po linii i do srodka, nie wszystkie trafiaja do celu ale nie zawsze w tym jego wina
Adamski - 6 - zawsze musi zdupic jedna akcja zeby potym wymiatac,
Baran - 5 - moim zdaniem zajebal 2 brame i niepewnie zagral przy 1 bramie, ogolnie slabszy wystep
PULKOWSKI - 8 - dla mnie MAN OF THE MATCH - zreszta w relacji Sportu tez zostal wybranem pilkarzem meczu, coprawda zajebal brame tym kiksem ale potem sie zrehabilitowal, duzy plus za pojscie za akcja Balaza, malo ktory by to zrobil bedac przekonanym ze Balaz trafi. poza tym tak jak juz pisalem ze kiedys za czasow lepszej gry Pulo pisalismy o nim jako o chorzowskim Gattuso i wczoraj wlasnie taki byl, walczeny zadziorny, do tego wazna brama, oby wiecej takich spotkan
Nowacki - 6 - za ta akcje dwojkowa z Pepe powinien postawic kista piwa calej druzynie, 2 mecz i 2 roz zdupiol tak wazno akcja, poza tym gral to czego mozna bylo sie po nim spodziewac, probowal rozgrywac i widac ze lepiej sie czuje w srodku jako ofensywny pomocnik niz bardziej z boku
Grzyb - 7 - zelazne pluca, wczoraj starsznie szybki do tego wytrzymaly, gdyby tylko te ostatnie podanie bylo bardziej celne. Grzybek w formie oznacza wielkie niebezpieczenstwo dla obrony rywali
Balaz - 7 - oj ta jego lewo noga, ze stojacej pilki potrafi zrobic cuda, dobrze bite rozne, wolne miodzio, fakt ze brama po rykoszecie ale przy takim wolnym potrzeba troche szczescia, a im dalej od bramy tym lepsze te jego strzaly, do tego te jego niekonwencjonalne zagrania jak proby zaskoczenia bramkarza po krotkim roku, juz takie cos mu wpadalo w tym sezonie
Cwielong - 6 - wczoraj sie synek nabiegol za 2 i moze dlatego zawsze brakowalo skutecznosci, waznym jest jednak ze Pepe potrafi stworzyc sobie sytuacje, nie boi sie zagran 1 na 1, to bedzie procentowac, a malkontenci nie pamietaja ze nawet najwieksi tego pilkarskiego swiata nie zawsze potrafia stzrelic z nawet 1000% sytuacji
Fabus - 7 - i tu od razu musze zwrocic sie do tyc ktorzy twierdza ze Fabus to dno - Najlepiej bedzie jesli przerzucicie sie na szachy bo na pilce to wy sie nie znacie.
co do samego Fabusa: 6 bramek w lidze + 7 asyst, razem 13 jego akcji skonczylo sie brama, najlepszy w zespole, 2: takiej glowy nie ma nikt w naszym zespole, zreszta nawet te niewykorzystane akcje (slupek w meczu z Lechem i poprzeczka z Odra) swiadcza o tym ze Martin mo leb nie od parady, potrafi szybko ja wsadzic tak kaj potrzeba.Do tego to on stwarza sytuacji np Pepkowi zgrywajac do niego pilki. a do jego przeciwnikow ino tyla: kto decyduje o taktyce gry?Fabus czy Radolsky kiery karze grac wszystko na leb do Fabusza???no wlasnie. Wczorej Fabus byl do zmiany juz na poczatku 2 polowy ale bynajmniej nie ze wzgledu na slabo gra ale na to ze wczoraj sporo walczol i nie miol sil juz lotac, przy bramie tez wsadziol noga pod pila w odpowiednim momencie, kiedys identyczno brama wdupiol Mariusz
Jakubowski - 6 - hmm i tyla komentarza, choc mie zastanawio ino jedno czemu on jak kurna wciepuje bala w pole karne to bije ja zawsze na oslep nie patrzac wogole na to kto kaj stoi?

reszta grala za krotko zeby ja oceniac

co do kibicow- mile zaskoczenie jesli chodzi o frekwencja. po decyzji ze z Legia gramy na Cichej po bilet trza bydzie sie udac duzo szybciej, na Cichej bydzie nadkomplet a prawda jest taka ze przy nadkomplecie na takim meczu to jesli chodzi o doping to jestem pewny ze legia zostanie zmieciona

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#177 Post autor: Simone » 14 kwie 2008, o 16:08

jasne za 2.5 roku majster - marzyciele : ]

Mamy narazie cienka druzyne bo dobra stwarza 3 sytuacje i na chlodno wali dwie bramki szczegolnie takim ogorasom jak wczoraj Odra
Dobra druzyna jak ma przeciwnika na lopatkach to dobija a nie strzela sobie samoboje

A ogorasy nam strzelily 2 bramki bo gramy jak swiete mikolaje i do konca drzelismy o wynik

Przypominam ze z Gornikiem bylo tak samo , i majac ich w garsci zamiast golic frajerow byla nerwowka

Naszczescie Nowacki , Balaz , Straka , Brzyski , Nykiel , Baran , Fabus maja potencjal czysto pilkarski ale narazie jako druzyna mnie zawodza

Trzeba wymagac juz wiecej po prawie sezonie pracy trenera

stan01
Kontakt:

#178 Post autor: stan01 » 14 kwie 2008, o 21:57

radzion m.in. napisał: "Fabus - 7 - i tu od razu musze zwrocic sie do tyc ktorzy twierdza ze Fabus to dno - Najlepiej bedzie jesli przerzucicie sie na szachy bo na pilce to wy sie nie znacie."
Nadal twierdza, że Fabus jest cienki i to bardzo, ale to jest moja i tylko moja osobista opinia. Nikogo nie prosiłem o komentarz na ten temat. A na szachy nie mam zamiaru się przeciepnąć, bo jestem w nich chyba trocha za słaby. A tak przy okazji, może ktoś mi wytłumaczy na czym polega znanie sie na piłce???

RudaSlaska7
Kontakt:

#179 Post autor: RudaSlaska7 » 14 kwie 2008, o 22:07

Fabusz - po co on gra na ataku zeby w sytuacji 1na1 z bramkarzem odry podawal pilke do tylu HAHA :padam:
na Janoszke narzekamy a Fabusz leci,wypuszcza se za daleko pilke z 2 m i nawet mu sie nie chce ruszyc dupy zeby przebiec tych 2m w kierunku obroncy gosci o wracaniu sie nie wspomne
wiem wiem ja i Stan01 nie znamy sie na pilce ;)
to tylko moje zdanie na temat tego pilkarza dalej mnie nie przekonal i pewnie nie przekona chyba ze zacznie zapiepszac jak Cwielong i Pulkowski.

acha mam pytanie czy was tez nie nudzi juz ta taktyka Radolskiego ze gramy wszystko na Fabusza? odnosze wrazenie ze cala 1 liga wie jak zagramy ale Radolski chyba dalej zyje w przekonaniu ze kompletnie zaskoczyl rywala taktyka ktora nikt nie przewidzial

acha pisze ten post po wygranej i zara bedzie ze "wygrywamy i wiecznie pretensje"
a gdy napisze po porazce to "jak przegrywamy to trzeba znalesc kozla ofiarnego"
pozdRo
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2008, o 22:18 przez RudaSlaska7, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#180 Post autor: kibol-siem-ce » 14 kwie 2008, o 22:11

Jo bych chcioł takich trzech Fabuszów i niech każdy nic niy gro a brama szczelo, czepiocie sie go :znudzony:
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

ODPOWIEDZ