Ruch Chorzów - Widzew Łódź 15 marca g.16.00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
widzewiakŻary
Kontakt:

#166 Post autor: widzewiakŻary » 17 mar 2008, o 19:45

Elmer pisze:
widzewiakŻary pisze:To,że nie zagra Kłos to akurat wzmocnienie.Mam nadzieję,że Zub postawi wkońcu na Ł.Brozia,a wtedy Wasz Balaz sobie z pewnością nie pogra ;]

Jestem pewny,że nie przegramy :evil:
właśnie wyczytałem gdzieś, że brak Kłosa to... wzmocnienie Widzewa.
Ale my mamy jeszcze prawe skrzydło ;)
A co do Balaża to w obecnej formie to poradzi sobie z każdym obrońcą. A to jak potrafi zap... pokazał po zdobyciu gola w Kielcach.
Żartem mówiąc na setkę pobiegl szybciej niż Zieliński z Polonii, czyli poniżej 6 sekund.
Pozdro Ruch! :cool:
[img]http://i29.tinypic.com/xo48z9.gif[/img]

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#167 Post autor: wojt » 17 mar 2008, o 20:39

Co do wypowiedzi Pepe, oglądałem to i rzeczywiście bardzo głupio to zabrzmiało. Jo nie wiym jak chop z Chorzowa twierdzi że,pół biedy nie umie godać, ale że nawet nie rozumie Śląski godki i musi sie posiłkować Marcinem Klaczką. Wstyd jak pieron widać strasznie nasz Piotruś jest zakompleksiony. Mógł powiedzieć jak Grzybek że jest dwu języczny i nie ma dla niego problemu przejść z śląskiego na Polski ale cóż on nic nie rozumie. Holoubek i Kilar chwalili sie że po Śląsku umią ,a nasz Pepe z Chorzowa ma tłumacza. Widac różnice w intelekcie między tymi ludzmi są kolosalne.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#168 Post autor: jajo » 17 mar 2008, o 21:35

Pepe powiedizal, ale ze pochodzi stad, rodzice umieja a on juz nie, wiec cos to nie pasuje
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Piknik

#169 Post autor: Piknik » 17 mar 2008, o 21:49

Oszi pisze:ASTE mosz recht jak slysza te wycie naszych tzw kibicow to normalnie mnie ch** szczylo.Godac jak do polmuzgow CZEKAC NA BYNBYN to choby grochym lo sciana, godac im przy PIPI poleku to zadupiajom jak na wyscigach a jak zaczyli spjywac BO W CHORZOWI I W LODZI JEST WIARA......... abo lololololololololololo............. ULTRAS NIEBIESCY............ to 60% nywiedzaialo lo co lazi !!!!!!!!!! Starych piosynek nyznajom te co umiom to dupcom spjywajac byle jak nych sie lepi szkubiom tyn sloniol abo lazom na piwo na C+ jak majom tak kibicowac W sobota Widzew bol w ch** lepszy jezeli lazi lo doping.Jak u nos nic sie nyzmjyni to jak przijedzie lech kiery nyjest juz naszym przijacielym to nos dopingym ro***bie!!!!!!!!!! A swojom drogom to ciekawe kiedy cos nowego zacznymy spjywac bo jak na razie to jest jak na wiejski DUZO GODKI MALO CZYNU.Wjym ze dwie nowe majom byc na Zaglymbiu ale jak zas potym pojadymy z nimi w szpilu z lechym to pikniki zas bydom cicho i zas ch** z tego bydzie.Niby momy nojwjyncy kibicow w polsce ale coby to pochytac z dopingym to przed nami jeszcze w chuuuuuuuuj roboty!!!!!!!!!!!mom nadzieja ze mimo wielki soboty na zaglynbiu bydzie nos ze 5 stow i pokozymy sie conajmi jak na Koronie a tam bylo WYKURWISCIE.A co do Pepe i innych slonzokow w naszy druzynie to po godce je ino jedyn i nikogo nywjebia w szok jak powjym ze lazi lo GRZIBKA.Tak ze tera pelno mobilizacjo i jazda do Lubina.Py/R\sk .

mysla ze moga sie wypowiedziec w imieniu kilku "piknikow" jak to nazywocie..... moze i nie znom wszystkich piosenek.... moze i faktycznie wyjebolch sie przed rytm....moze i faktycznie mocie racja....ale powiedz mi - to ze nie smigom na wyjazdy i ze nie moga byc na kozdym szpilu naprowda mo znaczyc ze mom juz w ogole nie lazic ? a moze zbudujecie nom sektor dzwiekoszczelny dla debili kerzy nie maja tela czasu zeby i na proby jezdzic ? a moze byscie jednak pomysleli o tym zby spiewniki podrukowac i na szpile rozdowac....z moze jakis filmik porobic z instrukcjami jak sie w rytm wbic ? ale po co ? mozna przeca pomarudzic na forum. a skoro wszystkim tak bardzo to przeszkodzo ze pikniki przyłaza na niekere szpile czymu durs piszecie "zaproscie znajomych....niech kozdy kogos przyprowadzi" lepij napiszcie wezcie znajomych ale uprzedzcie ich zeby nie probowali spiewac jesli nie sa pewnie czy wylezie bo moga innym zaba spier**dolic. Mie sie fest podobo na Ruchu zwłaszcza atmosfera...a raczej pdoobala .. bo od dzisioj sie faktycznie odpuszcza i na C+ przejda

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#170 Post autor: gerhat » 17 mar 2008, o 21:53

Piknik pisze:Mie sie fest podobo na Ruchu zwłaszcza atmosfera...a raczej pdoobala .. bo od dzisioj sie faktycznie odpuszcza i na C+ przejda
raczej nut Ci żodyn nie namaluje, kup sie nowy telewizor, adios

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#171 Post autor: Simone » 17 mar 2008, o 22:13

Kooorwa wszedzie sa pikniki i sa fanatycy , jedni i drudzy sa potrzebni a niektorzy tutaj tak bredza ze szkoda gadac

Ci co im sie pikniki nie podobaja i nawet glupia gadka zniechecaja niech to robia , tylko tez niech pozniej kupia z 10 biletow na mecz a wchodza na jeden
Niech wezma za to odpowiedzialnosc

Wszyscy chca pelnych trybun , zwyciestw tylko cos sie niektorym w glowach dupcy bo bez piknikow ani rusz Mniejsza frekwencja to mniej kasy , mniej kasy to gorsi pilkarze , gorsi pilkarze to gorsze wyniki

Od fanatycznego dopingu non stop jest pewna grupa kibicow wszedzie tylko trzeba ja zebrac w jednym miejscu i dobrze zorganizowac wszystko

Zyjemy w wolnym kraju i jak ktos chce sobie w spokoju poogladac mecz i powdupiac sloniol to trzeba mu to umozliwic i jak dla mnie nic nikomu do tego

Ma sie wrazenie ze niektorzy łaske robia komus , ze znaja 100 piosenek , wychodza ze stadionu z zachrypnietym glosem i wola dobry doping niz dobry mecz
Otoz nie , nikt nikomu łaski nie robi - indywidulany wybor

Elmer
Kontakt:

#172 Post autor: Elmer » 17 mar 2008, o 22:21

Chyba każdy kiedyś musiał być po raz pierwszy na meczu. Nowych trzeba EDUKOWAĆ, a nie krytykować.

Nie od razu Cichą zbudowano ;)

Patrząc na to ilu było na meczach kilkanaście miesięcy temu, gdy zamiast mlyna zaczęła śpiewać "dziesiona" można powiedzieć, że 90% młyna na Śląskim to pikniki. Mława, Radomiak, Kujawiak, itd... Gdzie wtedy byli wszyscy, którzy obecnie krytykują zły doping? Na wszystko potrzeba czasu!
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#173 Post autor: Slawko » 17 mar 2008, o 22:32

Niektorzy po prostu sa dosyc zacofani i nie widza jak wyglada pilka w calym cywilizowanym swiecie.
Ja wole stadion na ktorym jest 40tys ludzi, ktorzy znaja 2 piosenki i spiewaja je slabo niz 4tys fanatykow.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Oszi
Kontakt:

#174 Post autor: Oszi » 17 mar 2008, o 22:52

PIKNIK to co opisołch w swoim poscie dotytczylo dopingu na szpilu z Widzewym ale niestety tako je prowda ze tak wyglondo na kozdym szpilu. A naprowdy nycza konczyc oxfordu zeby zrozumiec co godo tyn co prowadzi doping.Jak ci ryczy przez megafon czy te glosniki MJYNDZY ZWROTKAMI SA DWA UDERZYNIA BYNBNA CZEKAC NA NIE I POTYM SPJYWOMY DALI a polowa zadupio jak leci.Jak godo ze PIPI skokomy poleku i POKAZUJE JAK a ci zas zadupijaom choby ich kto gonioł to wybacz ale chyba cos z nimi nytak.Jak nyznosz piosynek to najprzod posuchej roz dwa i gwarantuja ci ze za czecim razym zalapiesz lo co lazi.A jak ci sie krytyka nypodobo to tak jak piszesz siedni sie przed tv kup sie browar i loston w doma bo jak mosz jedyn z drugim przilazic na szpil i dubac sloniol zamiast zdzyrac gardlo to lepi dejcie sie ze szpilami pokoj.Bo w przeciwienstwie do Slawko wola na szpilu dwa kola i ryczec az dostana chrypa niz 20000000000000 ludzi i cicho jak na stypie.a do tych co dupcom lo spjywnikach i edukowaniu sie na niebiescy.pl mosz zakladka kibice a tam mosz spjywnik i mozesz sie nieino przeczytac tekst ale i posuchac jak sie kozdo piosynka spjywo.Py/r\sk.

bluefil
Kontakt:

#175 Post autor: bluefil » 18 mar 2008, o 07:45

Oszi pisze:Bo w przeciwienstwie do Slawko wola na szpilu dwa kola i ryczec az dostana chrypa niz 20000000000000 ludzi i cicho jak na stypie.a do tych co dupcom lo spjywnikach i edukowaniu sie na niebiescy.pl
To zbierz sobie kumpli i laz na Wawel, tam mozesz miec samych fanatykow!!!
Ludzie zastanowcie sie zanim cos napiszecie!!!!
Chcesz prowincjonalnego klubu to zapomnij o Ruchu!!! Normalni kibice i zarzad chca klubu osiagajacego sukcesy europejskie, zdobywajacego kolejne mistrzostwa kraju oraz grajacego przy pelnym stadionie!!!
Malomiasteczkowosc i zacofanie...dramat

[ Dodano: Wto 18 Mar, 2008 ]
simonsays pisze:
jajo pisze:Pepe powiedizal, ale ze pochodzi stad, rodzice umieja a on juz nie, wiec cos to nie pasuje
Jo tak prowokacyjunie nazwol zech go gorolem, bo do mnie jak ktos sie urodzi na Slasku, wcale nie musi znaczyc ze to hanys. Skoro on nie poradzi po slonsku godac, malo tego, uwazo to za wstydliwe, to jo w nim za grosz hanysa nie widza.
Marna prowokacja, simon!!! A co i w kim ty widzisz to jest twoja sprawa. Pogadamy za kilka lat....zycie pisze rozne scenariusze i nie zdziw sie jak ty wielki slonzok kiedys bydziesz sie wstydzil godac po noszymu...Jo akurat rozumia Pepego
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

Oszi
Kontakt:

#176 Post autor: Oszi » 18 mar 2008, o 11:10

Chcesz prowincjonalnego klubu to zapomnij o Ruchu!!! Normalni kibice i zarzad chca klubu osiagajacego sukcesy europejskie, zdobywajacego kolejne mistrzostwa kraju oraz grajacego przy pelnym stadionie!!!
Malomiasteczkowosc i zacofanie...dramat

Prowincjonalny klub ???? Co ty dupcysz kto tu napisoł coś takigo ???? A co do twoji wypowiedzi jak chcesz wielkigo klubu odnoszacego sukcesy na arenie mjyndzynarodowy to kibice tyz muszom sie dostosowac do takiego własnie poziomu, a na razie jest właśnie DRAMAT bo jak 12-13000 ludzi (Ruch) jest przeryczane przez 2500-3000 (Widzew) to do mnie to je porazka.Py/R\sk.

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#177 Post autor: west72 » 18 mar 2008, o 11:12

[ Dodano: Wto 18 Mar, 2008 ]
Oszi pisze:A jak ci sie krytyka nypodobo to tak jak piszesz siedni sie przed tv kup sie browar i loston w doma bo jak mosz jedyn z drugim przilazic na szpil i dubac sloniol zamiast zdzyrac gardlo to lepi dejcie sie ze szpilami pokoj.Bo w przeciwienstwie do Slawko wola na szpilu dwa kola i ryczec az dostana chrypa niz 20000000000000 ludzi i cicho jak na stypie.a do tych co dupcom lo spjywnikach i edukowaniu sie na niebiescy.pl mosz zakladka kibice a tam mosz spjywnik i mozesz sie nieino przeczytac tekst ale i posuchac jak sie kozdo piosynka spjywo.Py/r\sk.
Nie wiem ile mosz lot,ale na forum jest żeś świeży,więc nie wypowiadej sie w tym tonie.Zarówno na Cichej jak i na Śląskim jest miejsce dla każdego kibica Ruchu tak PIKNIKA jak i Fanatyka.Pamiętej o tym ,że na mecze majom chodzić całe rodziny a ,nie ino Fanatycy.To nie ten klub .Tak się składo,że jo na Ruch jeżdża już przeszło dwadzieścia pięć lot i przeszedł żech już nie jedno i uwierz mi Kiedyś łaziłech na młyn ,teraz zaszczepiom miłość do RUCHU mojej żonce niebawem cóRce i dla nich miejsce też musi być na stadionie.A jak tego niy rozumisz to tak jak Ci już napisał bluefil łaź se na Wawel i uprawiej fanatyzm
P :rotfl: IłKA NOżNA DLA KIBICóW :rotfl: :rotfl:
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#178 Post autor: L.G » 18 mar 2008, o 11:37

Widać w tym klubie rychtig jest już cołki dobrze, skoro głównym tymatym na forum jest to czy keryś z grajków godo "zicherka" czy "agrafka", skuli mie może godać i po fińsku abo byc niymową byle dobrze bydzie groł.
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Harpo
Kontakt:

#179 Post autor: Harpo » 18 mar 2008, o 11:58

...wtrącę swoje 3 grosze.
To czy ktoś "godo" czy "mówi" stawiacie jako wyznacznik bycia ŚLAZAKIEM ?????
Dobre... gratuluję jasności umysłu :]
W mojej pracy, na pewne stanowisko są przyjmowanie ludzie, którzy MUSZĄ mówić, nawet jak przez całe życie godają. Niestety, kontak z klientem musi być profesjonalny, z dobrym wysławiniem sie. niesty, wybaczcie, ale ślonsko godka do tego się nie nadaje. To GWARA, żaden język. Ale co tam, każdy inaczej rozumie swoją/innych "śląskość".

Znam "ślonzoka", który "godo" świetnie i czuje się Wielkim Ślonzokiem. Cóż z tego, jak rodzice pochodzą ze wschodniej granicy, a godać nauczył się na grubie...
I tak to b. często wygląda, drogi simonsays, pozory mylą. Trudno, żeby postać medialna/znana "godała" przed kamerami czy np. dla prasy, litości....

PS. bez względu na to co kto myśli/pisze, jakie zwyczaje (?) panują na tym forum, ja będę "pisał" bo tak mi jest wygodniej i szybciej :)

SORKi ZA OT...
i jeszcze jedno:
gerhat pisze:
Piknik pisze:Mie sie fest podobo na Ruchu zwłaszcza atmosfera...a raczej pdoobala .. bo od dzisioj sie faktycznie odpuszcza i na C+ przejda
raczej nut Ci żodyn nie namaluje, kup sie nowy telewizor, adios
no, gerhat - toś pojechał. Z takim podejściem to zapomnij o pełnych trybunach.
Nie ma co się dziwić "nowym", "piknikom", że za to, że nie śpiewa, albo chce SIEDZIEĆ na meczu (sic!) rzuca się w nich bluzgami i totalnie krytykuje ! Ludzie, coście myśleli - że te prawie 30 tys na Derbach to byli FANATYCY??? NIE !!!! połowa z nich to "pikniki" - chyba dobrze o tym wiecie???
Fajnie ktoś napisał: wybudujcie stadionik dla tych 5000 tys. najwierniejszych, śpiewających, jeżdżących na wyjazdy, fanatycznych (w złego tego słowa znaczeniu) BUCÓW. Tak, tak - "tylko JA jestem kibic, bo ŚPIEWAM" - debilizm do kwadratu. Więcej szacunku dla "niekumatych", no ale przecież Ruch to WY, a nie "pikniki"....

PS2. wyciągnąłem kiedyś ojca na Cichą... niestety: bluzgi jeszcze "wybaczył", ale jak mu jakiś narąbany szczyl wrzeszczy do ucha, żeby "wstoł i śpiywoł", bo "niy jest na stypie" - wziął i poszedł do chaty. :zalamany:
On - 65 letni, stary kibic Ruchu, pamiętający czasy Cieślika - nie chodzi na mecze bo zostaje traktowany jak właśnie PIKNIK. Wstyd i żenada :zly: Zastanówcie się, czego chcecie...

pozdR.

Ostatnio zmieniony 18 mar 2008, o 15:13 przez Harpo, łącznie zmieniany 1 raz.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

RudaSlaska7
Kontakt:

#180 Post autor: RudaSlaska7 » 18 mar 2008, o 13:06

moja koncepcja dlaczego Widzew nas przekrzyczał :
Obrazek

Zablokowany