Ja tak "obiecuje" K.OThoth pisze:czyli godomy o 16 kółkach czy o 12??
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Ja tak "obiecuje" K.OThoth pisze:czyli godomy o 16 kółkach czy o 12??
chorzowianin @chorzowianin 2 min.2 minuty temu
Więcej
Radny Kopel przekonuje, ze @ruchchorzow1920 nie potrzebuje nowego stadionu, mamy @StadionSlaski
Harry1990 pisze:Radny Kopel przekonuje, ze @ruchchorzow1920 nie potrzebuje nowego stadionu, mamy @StadionSlaski
Radny mówi, że koszt budowy według kosztorysu wynosi 112 mln zł, ale spłata kredytu może wynieść nawet 168 mln zł. - Moim zdaniem zamiast przekazywać do banku co roku 7 mln zł (…) mądrzej jest przekazać Ruchowi 5 mln zł, w tym ponad milion na wynajem Stadionu Śląskiego. (…). Zapewniliby my Ruchowi grę na najlepszym Stadionie. (…). Gra na nim to szansa na pozyskanie dla Ruchu inwestorów.
jak jo nie cierpia tego ex hokeisty gejowniMirek pisze:Kopel: Lepiej przekazać Ruchowi rocznie np. 5 milionów zł, w tym 1-2 mln na wynajem Stadionu Śląskiego.
wygląda to tak jakby Kopel był lobbystą marszałka wojewówdztwaMirek pisze:Nowak mo wątpliwości...
Za to tyn ich ni mo:
Kopel: Ruch może grać na Stadionie Śląskim. Trzeba ustalić warunki finansowe.
Jego zawsze cechowała krótkowzrocznośćksR pisze:wygląda to tak jakby Kopel był lobbystą marszałka wojewówdztwaMirek pisze:Nowak mo wątpliwości...
Za to tyn ich ni mo:
Kopel: Ruch może grać na Stadionie Śląskim. Trzeba ustalić warunki finansowe.
a najgorzej wyjdzie na tym J. Nowak hehescaneRboy pisze:cyrk, szopka i nic więcej.
Kopel szuka fuchy u Marszałka, a Kotala chce znowu wygrać wybory. Po sesji pójdą sobie na sznapsa do Gorczowskiego.
Jeśli tak będzie najgorzej wylądujemy my i Ruch a to nie jest śmieszne.Mirek pisze:a najgorzej wyjdzie na tym J. Nowak hehescaneRboy pisze:cyrk, szopka i nic więcej.
Kopel szuka fuchy u Marszałka, a Kotala chce znowu wygrać wybory. Po sesji pójdą sobie na sznapsa do Gorczowskiego.
Trzeba robić wszystko co tylko można aby ten stadion powstał inaczej jest po klubie a o grze w ekstraklasie możemy zapomnieć na zawsze.Mirek pisze:Ozor docelowo z pewnością tak. Moje zaufanie do tego przedsięwzięcia jet chwilowo znikome. Do tej pory się nie dało i nagle czarodziejska różdczka i mamy estadio...
Marcin Michalik przeprasza za nieobecność prezydenta. Mówi, że Andrzej Kotala, prezydent Chorzowa odbiera w Niemczech nagrodę za współpracę polsko-niemiecką. Zastępca prezydenta mówi, że Stadion Śląski jak na warunki polskie to jest gigant. - Jak na potrzeby Ruchu to jest mega gigant. Chodzę na mecze Ruchu, na które przychodzi od 5 do 10 tysięcy kibiców. (…). Na Stadionie Śląskim na pewno nie zjawi się 55 tys. kibiców. (…). Takie mecze niestety nam nie grożą. (…). Zastępca prezydenta mówi też o kosztach utrzymania i wynajęcia Stadionu Śląskiego. - To setki tysięcy złotych. Ruch wynajmuje obiekt na Cichej za 100 zł rocznie. (…). Czy nie lepiej te środki wykorzystać na budowę stadionu. Ruchu nie stać na wynajęcie tak dużego stadionu. Koszty wynajmu, jego wielkość to nie dzień dzisiejszy. (…). Wspominałem o dodatkowych przychodach, które od przyszłego roku będą w naszej kasie. (…). Marcin Michalik podkreśla, że pieniądze przeznaczone na budowę są w zasięgu budżetu miasta. - Jesteśmy sobie w stanie dać z tym radę. Zastępca mówi też o trybie wprowadzenia projektu uchwały. Mówi, że odbyła się szczegółowa dyskusja na temat tej uchwały. - Nie ruszyliśmy z tą inwestycją. Nie mieliśmy gotowej dokoumentacji, mamy ją teraz. Będzie dyskusja na temat zabezpieczenia całości środków na inwestycję. Chcemy wbić łopatę w drugiej połowie przyszłego roku. - Czyli ani złotówka nie została wybudowana na budowę stadionu – mówi K. Hornik. - Jeżeli jest tak dobrze, to po co dokapitalizować spółkę? Chcę usłyszeć od prezesa w jakim stanie jest spółka.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Ejsi87, Google Adsense [Bot], pawko i 55 gości