Modernizacja stadionu
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Re: Modernizacja stadionu
Ozor nie ma żadnego sporu o zabytkową trybunę. Stadion musi być i koniec. Los trybuny jest przesądzony. Jo ino żałuja, że spośród setek urzędasów nikogo nie zagoniono do roboty w sprawie pozyskania środków zewnętrznych na zabezpieczenie obiektu.
-
to prosze mnie uswiadomic co zrobilo miasto aby budzet Chorzowa byl na poziomie Tychow,Gliwic?Co nasze wladze zrobily?Na cwajce porzadnego placu zabaw nie moga zrobic....zaklady pracy?Jakas strefa ekonomiczna?Przez lata nasze wladze nie zrobily nic......szczyca sie parkiem,ks Ruchem....itd.itp. a prosze zobaczyc jak wyglada stacja Chorzow Miasto jeden wielki smrod....to sa lata nieudacznictwa naszych wladz i tyle wiem ze np.dworzec nie nalezy do miasta,ale to jest efekt braku walki o miasto o prestiz i renome.Wladz ma miasto polozone w samym sercu aglomeracji i mysli ze wszystko jakos same sie ulozy i dlatego Gliwice Tychy uciekaja bo tam wladza jest aktywna a u nas wladza ma wszystko w zyci i tylko marudzi oraz obiecuje herezje o nowym stadionie.
Adam
-
- Kontakt:
Nie wiem, czy pamiętacie, ale żyjemy w mieście, w którym jeszcze pare lat temu, na stronie Urzędu Miasta napisali, że u nas zainwestowały największe światowe firmy - McDonald i Pizza-Hut.
To jest kaliber obecnych liderów - miejskiej elity. Ludzie zadupiają do pracy głownie do Katowic i Gliwic oraz Tychów, W Chorzowie płacą czynsze i podatki, do tego pasie sie kilkuset urzędników, sporo bab w ZUSie na dąbrowskiego, potem są nauczyciele, kilka sklepów na umierającej wolce, jakieś zakłady oponiarskie i to w zasadzie koniec ruchu pieniądza.
Ozor ma racje w temacie przebudowy rynku. Wszystko pięknie, tylko powiedzcie mi po jakiego uja mieszkaniec Cwajki albo Batorego ma chodzić po rynku??? Pracuje w Katowicach, kupuje w Biedronce lub Tesco, bawi się w Parku albo w Silesii. Ostatnio nawet teatr obsrali jakoś się ciężko przemóc, żeby kupić bilet.
Stadion Ruchu i obecny stan klubu to nic innego jak wielka, święcąca jaskrawą łuną na wielką odległość goła duupa.
Wydaje mi się, że każdy z nas powinien po prostu za***rdalać i robić swoje, ale jednocześnie po prostu wymagać.
Akcja bojkot biletowy była i dobra i zła. Ogłaszając ten bojkot myśmy się zgodzili na dziadostwo, z tym że za niższą cenę. Powinno być odwrotnie. Powinniśmy domagać się jakości , skoro trzeba płacić więcej, a jeśli komuś nie styka forsy na bilet, to się powinien domagać, ale nie tańszych biletów, tylko wyższego wynagrodzenia za prace.
To jest kaliber obecnych liderów - miejskiej elity. Ludzie zadupiają do pracy głownie do Katowic i Gliwic oraz Tychów, W Chorzowie płacą czynsze i podatki, do tego pasie sie kilkuset urzędników, sporo bab w ZUSie na dąbrowskiego, potem są nauczyciele, kilka sklepów na umierającej wolce, jakieś zakłady oponiarskie i to w zasadzie koniec ruchu pieniądza.
Ozor ma racje w temacie przebudowy rynku. Wszystko pięknie, tylko powiedzcie mi po jakiego uja mieszkaniec Cwajki albo Batorego ma chodzić po rynku??? Pracuje w Katowicach, kupuje w Biedronce lub Tesco, bawi się w Parku albo w Silesii. Ostatnio nawet teatr obsrali jakoś się ciężko przemóc, żeby kupić bilet.
Stadion Ruchu i obecny stan klubu to nic innego jak wielka, święcąca jaskrawą łuną na wielką odległość goła duupa.
Wydaje mi się, że każdy z nas powinien po prostu za***rdalać i robić swoje, ale jednocześnie po prostu wymagać.
Akcja bojkot biletowy była i dobra i zła. Ogłaszając ten bojkot myśmy się zgodzili na dziadostwo, z tym że za niższą cenę. Powinno być odwrotnie. Powinniśmy domagać się jakości , skoro trzeba płacić więcej, a jeśli komuś nie styka forsy na bilet, to się powinien domagać, ale nie tańszych biletów, tylko wyższego wynagrodzenia za prace.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
zdeycdowanie gorsza informacja jest, ze te firmy sie juz z Chorzowa wyniosły.scaneRboy pisze:Nie wiem, czy pamiętacie, ale żyjemy w mieście, w którym jeszcze pare lat temu, na stronie Urzędu Miasta napisali, że u nas zainwestowały największe światowe firmy - McDonald i Pizza-Hut.
ps. tak, wiem, ze jest McD na katowickiej, ale to po prostu miejsce na przelotowce.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
celowo to napisałem. Bo to był chyba jedyny powód, że skasowali ten durny tekst.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
Kotala: "Wykonała je firma, która zaprojektowała stadion i okazało się, że różnica pomiędzy obiektem na 12 i 16 tysięcy miejsc - przy tak dużych kosztach całej inwestycji - jest stosunkowo niewielka. "
CAŁY czas to pisałem, że 12 tys to za mało ,a różnica 12-16 będzie niewielka, bo cała infrastruktura zostaje.
JA bym zrobił na min 18 tys, bo z tych 16 zrobi się 12 (goście, bufory, VIP itd.)
Ale i tak nie wierzę w nowy stadion szybko.
CAŁY czas to pisałem, że 12 tys to za mało ,a różnica 12-16 będzie niewielka, bo cała infrastruktura zostaje.
JA bym zrobił na min 18 tys, bo z tych 16 zrobi się 12 (goście, bufory, VIP itd.)
Ale i tak nie wierzę w nowy stadion szybko.

Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Mnie bardziej od daty rozpoczęcia budowy interesuje gwarancja że zostaną zabezpieczone środki na jej ukończenie.
-
- Kontakt:
Halo! Gliwice, Tychy czy Bielsko to inna bajka pod każdym względem.adamo pisze:to prosze mnie uswiadomic co zrobilo miasto aby budzet Chorzowa byl na poziomie Tychow,Gliwic?
Możemy porównywać sie z Zabrzem, choć i ono powierzchniowo i budżetowo bije nas na łeb.
Pomijając WIELKI RUCH, Chorzów obecnie jest bardzo słabym miastem. Ratuje Park, ale niestety kompletnie nie jest wykorzystany.
Niebieskie serce od 1988 R.
-
- Kontakt:
Tak jak pisalem wielkosc Chorzowa w relacji do liczby ludnosci to zaleta.Mniej drog do naprawnienia, kanalizacji do polozenia itd... Ktos powie miejsce na tereny inwestycyjne.Ale ono tez jest tylko niestety niewykorzystane.Caly pas od rynku w strone. Bytomia po prawej stronie.Olbrzymie tereny.Dobrze, ze sie chociaz z mieszkaniowka cos ruszylo.
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Piękne w życiu są tylko szpile ...
Con cantera y afición, no hace falta importación
- Renegat1988
- Kontakt:
Miasto dziaduje od lat a teraz nagle w dniu wyborów zrobimy stadion, rynek, Hajducka, 3 Maja itd
Od dawna było wiadomo że trzeba odrazu 16 robić bo 12+4 nie ma sensu bo te 4 nigdy nie powstanie, ale prezydentowi potrzeba było x lat żeby do tego dojść..... oszuści i złodzieje
Od dawna było wiadomo że trzeba odrazu 16 robić bo 12+4 nie ma sensu bo te 4 nigdy nie powstanie, ale prezydentowi potrzeba było x lat żeby do tego dojść..... oszuści i złodzieje
- meek
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Harpo pisze:Halo! Gliwice, Tychy czy Bielsko to inna bajka pod każdym względem.adamo pisze:to prosze mnie uswiadomic co zrobilo miasto aby budzet Chorzowa byl na poziomie Tychow,Gliwic?
Możemy porównywać sie z Zabrzem, choć i ono powierzchniowo i budżetowo bije nas na łeb.
Pomijając WIELKI RUCH, Chorzów obecnie jest bardzo słabym miastem. Ratuje Park, ale niestety kompletnie nie jest wykorzystany.
Zabrze to biedniejsze miasto od Chorzowa, licząc per capita. Mają więcej mieszkańców, to i budżet większy ale to jeszcze większe biedoki łod nos

Dochody:
Chorzów 3639,89 zł/1os
Zabrze 3419,36 zł/1os
Źródło: http://www.wspolnota.org.pl/fileadmin/u ... 6_r_OK.pdf
Chorzów jest w połowie stawki, jeśli chodzi o dochody. wśród miast na prawach powiatu. Patrząc na doskonałą lokalizację tego miasta, plus dużo wolnego placu na inwestycje, to wydaje mi się, że powinien być o parę oczek wyżej.
-
- Kontakt:
Dokladnie.Chorzow jest slabo zarzadzany a konkretnie byl.Wydaje sie, ze cos ruszylo choc wiadomo za malo.Podejrzewam, ze Chorzow wkrotce przestanie sie wyludniac bo jest duzo tanszy o Katowic a jest na tyle blisko, tak dobrze skomunikowany i wolny od korkow, ze bedzie coraz bardziej atrakcyjny dla nowych mieszkancow.Grunt zeby miejsc pracy przybywalo.Co do kasy to Chorzow wzial w banku swiayowym wieloletnia linie kredytowa inwestycyjna i kasa na wszystko sie znajdzie.Pora na inwestycje w tym miescie.Grunt zeby robic to z glowa o nie zadluzac sie na jedna inwestycje plus koszty prowadzenia klubu na poziomie 600 mln zl przy budzecie 850 mln.To jest chore i szkodliwe.
Piękne w życiu są tylko szpile ...
- Bamboleo1
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Otóż to - to w jakim miejscu dziś jest Chorzów to głównie efekt 20 lat pracy "Wiecznie Żywego" poprzedniego prezydenta.wiesiek1 pisze:Dokladnie.Chorzow jest slabo zarzadzany a konkretnie byl.Wydaje sie, ze cos ruszylo choc wiadomo za malo.Podejrzewam, ze Chorzow wkrotce przestanie sie wyludniac bo jest duzo tanszy o Katowic a jest na tyle blisko, tak dobrze skomunikowany i wolny od korkow, ze bedzie coraz bardziej atrakcyjny dla nowych mieszkancow.Grunt zeby miejsc pracy przybywalo.Co do kasy to Chorzow wzial w banku swiayowym wieloletnia linie kredytowa inwestycyjna i kasa na wszystko sie znajdzie.Pora na inwestycje w tym miescie.Grunt zeby robic to z glowa o nie zadluzac sie na jedna inwestycje plus koszty prowadzenia klubu na poziomie 600 mln zl przy budzecie 850 mln.To jest chore i szkodliwe.
-
- Kontakt:
Jak to skąd?Ozor pisze:Mnie bardziej od daty rozpoczęcia budowy interesuje gwarancja że zostaną zabezpieczone środki na jej ukończenie.
Przecież dwie strony wcześniej jest napisane, że z podatku z SŚ.

Forumowi ekonomiści wyliczyli na szybko, że to będzie z 10 baniek. Województwo będzie przelewało miastu Chorzów 10 mln pelenów co rok a Kotala będzie tym pokrywał pożyczkę. I wszystko gra!
Ozor martwisz się pieniędzmi, a tu problem najważniejszy jest znowu wałkowany. 12, 16 a może 18 tysięcy krzesełek. I to jest problem, a nie jakieś zabezpieczenia.

[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]
[/quote]
-
- Kontakt:
Chorzów nie ma, po prostu nie ma jakiegokolwiek planu rozwoju. Sportowy? Biznesowy? Transportowy? Przemysłowy? Jaki? No właśnie - nijaki.adamo pisze:to prosze mnie uswiadomic co zrobilo miasto aby budzet Chorzowa byl na poziomie Tychow,Gliwic?Co nasze wladze zrobily?Na cwajce porzadnego placu zabaw nie moga zrobic....zaklady pracy?Jakas strefa ekonomiczna?Przez lata nasze wladze nie zrobily nic......szczyca sie parkiem,ks Ruchem....itd.itp. a prosze zobaczyc jak wyglada stacja Chorzow Miasto jeden wielki smrod....to sa lata nieudacznictwa naszych wladz i tyle wiem ze np.dworzec nie nalezy do miasta,ale to jest efekt braku walki o miasto o prestiz i renome.Wladz ma miasto polozone w samym sercu aglomeracji i mysli ze wszystko jakos same sie ulozy i dlatego Gliwice Tychy uciekaja bo tam wladza jest aktywna a u nas wladza ma wszystko w zyci i tylko marudzi oraz obiecuje herezje o nowym stadionie.