Transfery 2010/2011

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
dolar1920
Kontakt:

Re: Transfery 2010/2011

#1516 Post autor: dolar1920 » 1 sie 2010, o 20:14

hagi pisze:Sobiech to czysty gorol calo jego rodzina pochodzi lubina on nie jest ani trojkolorowy ani niebieski.Nie ma co sie nim zawracac gowy bo my Ruchu momy lepszych mom na mysli Stefana poza tym Szubi tez sie troche zapowiado natomias Flisek jak do mnie pilkarz pokroju babi nie znajdzie sie miejsca na boisku jednak trzeba dac mu szansa.Nowy jankowski tyz moze cos pokoze.Martwi mnie jedynie zly uklad miedzy uks a spolka w umowie miedzy tymi dwoma klubami jest tak ze kazdy zdolnieszy junior grajacy w uks przechodzi za free do Ruchu w zwiasku z tym uks sprzedaje najlepszych grajkow doroznych klubow czesto z dobrych lig europejskich przed wiekiem juniora min teraz przeszed reprezentan Polski z rocznika 93 do pantinajkosu , na to Ruch spolka zbiero zdolnych juniorow z calej Polski i jak sie kerys zas wybije to trzeba za niego bedzie zaplacic podobnie jak za Sobiecha.dzisiaj czyt. info ze w druzynie Ruchu ze SLJS grali sami testowani zawodnicy zas armia zaciezno zas moze sie wybije i pokorze no du** tak jak gorol Sobiech
dobrze godosz, a niebiescy sie rozchodzom po swiecie

Awatar użytkownika
zoltoniebieski
Kontakt:

#1517 Post autor: zoltoniebieski » 1 sie 2010, o 20:32

blueRay pisze:
Marceli ~Sk~ pisze:Dobra z innej beczki. Dlaczego Ruch Chorzow nie mozebyc klubem zaliczany do dobrych klubow? Dlaczego Ruch musi odgrywac role "Dziadowskiego klubu" Jezeli juz zostalo zapalone zielone swiatelko do pozycji dobrego klubu nie przecietniaka. Nie klubu ktory walczy o utrzymanie sie w lidze?
To wlasnie zostalo zniwelowane. Nadzieja , ze Ruch Chorzow znowu bedzie wielkim Ruchem. Bedziecie zadowoleni jak Polonia bedzie mistrzem a Ruch walczyc bedzie o utrzymanie sie w EO? Jak znowu pojawi sie mala iskierka radosci wsrod kibicow , jak pojawi sie dobry mlody perspektywiczny zawodnik . I co ,po pierwszym sezonie znowu pojdzie do Poloni W-wa?
Tu nalezy budowac dobry klub -- Ruch Chorzow -- . A to co sie dziele , to nie jest tworzeniem -- Dobrego klubu Ruch Chorzow -- Tego w/g mnie nie rozumiecie. Wy chcecie aby naprawde caly czas byl Ruch dupiatym klubem. Zadnej perspektywy, zadnej nadzieji. To WY jestescie kibicami Poloni Warszawa albo Ruchu Chorzow? Ja chcialbym aby Klub z Chorzowa liczyl sie w ekstraklasie . Zeby znowu bylo glosna na Cichej . A nie zeby byly okrzyki "q grac czy co to za padlina"
mimo ze jestem sympatykiem Ruchu, musze realnie podchodzic do tego co dzieje sie w futbolu, jak kazdy z was marze, o kolejnym MP, nowym stadionie z komplletem widzow co mecz, z pieknie grajaca druzyna, lecz niestety najblizsza przyszlosc nie rysuje sie w ropzowych kolorach. Bogaci sponsorzy, beda inwestowac w druzyny gdzie sa duze miasta, gdzie powstaja nowoczesne stadiony. Dlatego slaskie kluby (Chorzow, Zabrze, Bytom, Gliwice) w najblizszych latach nie beda w stanie rywalizowac na tle infrastruktury czy budzetu z takimi miastami jak Warszawa Wroclaw Gdansk Poznan czy nawet Bialystok.Do tego dochodzi atrakcyjnosc miasta czy regionu.
Slask jest traktowany zasciankowo pomimo najwiekszej liczby mieszkancow, co niestety uwarunkowane jest dupowatoscia politykow ze slaska. Moja opinia jest niestety taka ze to 3 miejsce w lidze i wystep w Lidze Europy musimy uznac za ogromny sukces, ktorego pewnie nie powtorzymy przez kolejne 10 lat :(
Ty lepi nie myśl o tym Ruch musi zdobyć mistrza Polski jak najprędzej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!co z tego że śląskie kluby mają mało kasy Zagłębie Lubin miało mało kasy a zdobyło tytuł mistrza Polski

froyd

#1518 Post autor: froyd » 1 sie 2010, o 20:52

do kolegi wyżyj odstow to cokolwiek bieresz.Niy wiym na 100% ale miedziowi mieli budżet coś kole 25 mln złotych jak majstra robiły.My narazie o takim mogymy ino pomarzyć
freistaat Oberschlesien

juza
Kontakt:

#1519 Post autor: juza » 1 sie 2010, o 21:05

Krótko teraz wróciłem na chata i jak czytom, te farmazony To Mi się płakać chce Sobiech poszedł dla KASY i jest NIE FER wobec naos i nich przyjedzie na Ruch z tym dziadostwem dyscopolo to Mu sam ................. nie był NIEBIESKI

january-blefuje
Kontakt:

#1520 Post autor: january-blefuje » 1 sie 2010, o 23:05

skończcie już o tym Sobiechu, zrobił to co zrobił dał nam duuuuuużo kasy jak na nasze warunki. A tutaj dalej ciągła rozkmina w jakim stylu, dlaczego, że żabol, że ino kasa. Prawda jest taka, że synek strzelił pora bramek, ale przy Niedzielanie, bajecznej techniki nie ma, a za 1mln Euro możemy sobie kupić 2 zawodników np z bałkanów którzy będą w stanie pokierować grą drużyny, bo strzelać bramki to Olszar na pewno potrafi. Więc może niech modowie zamkną narazie ten temat transferów, albo niech ktoś otworzy osobny o Sobiechu. Tyle

Awatar użytkownika
rafraf32
Kontakt:

#1521 Post autor: rafraf32 » 2 sie 2010, o 09:25

Płacz, płacz, płacz - takie czasy, jak ktoś mo kasa to dużo może - my są biedne i musimy na dzień dzisiejszy działąć jak działomy ... .
Może zacznijcie ciepać nazwiskami, które mogą do nos przyjść i wzmocnić nos ..., ale zaś nie są drodzy ...
Zno ktoś dobrze fusbal bałkański ???
"W życiu piękne są tylko szpile ! "

niebieskifanatyk
Kontakt:

#1522 Post autor: niebieskifanatyk » 2 sie 2010, o 09:55

rafraf32 pisze:Płacz, płacz, płacz - takie czasy, jak ktoś mo kasa to dużo może - my są biedne i musimy na dzień dzisiejszy działąć jak działomy ... .
Może zacznijcie ciepać nazwiskami, które mogą do nos przyjść i wzmocnić nos ..., ale zaś nie są drodzy ...
A co to koncert życzeń jest ?

Awatar użytkownika
rafraf32
Kontakt:

#1523 Post autor: rafraf32 » 2 sie 2010, o 10:03

niebieskifanatyk pisze:
rafraf32 pisze:Płacz, płacz, płacz - takie czasy, jak ktoś mo kasa to dużo może - my są biedne i musimy na dzień dzisiejszy działąć jak działomy ... .

nie, ale może te nasze super działacze coś zatrybią jka sie sam pojawia jakieś nazwiska - i przynajmniej sprawdzą kto, za ile i czy chce ...

vaniq1920
Kontakt:

#1524 Post autor: vaniq1920 » 2 sie 2010, o 10:05

Odszedł, Ruch ma trochę kasy, ale w dalszym ciągu nie jest kolorowo...
Jestem ciekawa, jaki będzie jego bilans bramek w Polonii :D
seRce w bieli , kRew w błękicie i RUCH Chorzów ponad życie ! _(R)_

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1525 Post autor: gerhat » 2 sie 2010, o 10:19

bluemario pisze:ile kasy zostanie z transferu Sobiecha
-
5% - PZPN
3,5% - OZPN
30% - GRunwald
?% - Managr
urzad skarbowy
Smagrowicz mówił o kowcie 1 mln euro netto, tak więc jest szansa że częśc tych kosztów wziął na siebie Wojciechowski

Awatar użytkownika
alek900
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1526 Post autor: alek900 » 2 sie 2010, o 10:21

No kasy trocha jest ale nie tak jak by mogło być. Milion euro fajnie brzmi. Ale już 600 tysięcy euro gorzej. ale zawsze coś

buli19R20
Kontakt:

#1527 Post autor: buli19R20 » 2 sie 2010, o 11:03

Gerhat mo racjo prawdopodobnie czesc z tych kosztów zaplaci tak dla mnie to menagerowi placi Sobiech a nie Ruch ale moga sie mylic PZPN OZPN Urząd Skarbowy to jest to co raczej zaplacil Wojciechowski, Grunwaldowi niestety ale chyba my zaplacemy ale kto wie :P.

Najlepsze w tym wszystkim jest to ze niegodomy iz zaplacila polonia i no Wojciechwoski czamu my nie momy takiego wlasciciela co mo taki dupny bojtel na kasa i troszka bardzij równo pod deklem :P

BRW
Kontakt:

#1528 Post autor: BRW » 2 sie 2010, o 11:48

rafraf32 pisze:
niebieskifanatyk pisze:

nie, ale może te nasze super działacze coś zatrybią jka sie sam pojawia jakieś nazwiska - i przynajmniej sprawdzą kto, za ile i czy chce ...
Że Oni czytają posty oczytanych specjalistów z tego forum ja?
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" Przegląd Sportowy - 1934r.

Awatar użytkownika
rafraf32
Kontakt:

#1529 Post autor: rafraf32 » 2 sie 2010, o 11:58

BRW pisze:
rafraf32 pisze:
niebieskifanatyk pisze:

Że Oni czytają posty oczytanych specjalistów z tego forum ja?

zdziwisz sie ale ja - czytają i to fest dokładnie ....

ja bych osobiście ściągnął z legii Gizy, Komorowskiego i z Lecha Chrapka . Pewnie wiela nie kosztują a byli by wzmocnieniem .... . Może Jirsaka wypożyczyć z Kisłej ???

BRW
Kontakt:

#1530 Post autor: BRW » 2 sie 2010, o 12:02

Chcielibyśmy i możemy to sobie wmawiać ale uważam, że działacze mają bardzo głęboko wyliczanki niektórych kogo byśmy nie ściągnęli na C6 itp ;)
Ostatnio zmieniony 2 sie 2010, o 12:03 przez BRW, łącznie zmieniany 1 raz.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" Przegląd Sportowy - 1934r.

Zablokowany