Zimowe Transfery...

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#151 Post autor: MkF » 1 lut 2007, o 23:52

arcio pisze:
Piotr Petasz został wypożyczony na pół roku do Podbeskidzia.
szczerze to on obecnie jest za słaby na Ruch - niech sie ogrywa w II lidze
godejcie sie co chcecie ale szkoda synka i tyla w temacie :cry: juz u nas raczej nie zagra bo w lato bedzie wolnym pilkarze i pojdzie kajs indziej bo kto by chcial byl pomiatany...

mozna by wziasc z hydro tego Sotirovicia ale wydaje mi sie ze po prostu nas na nieog nie stac :?

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#152 Post autor: Simone » 2 lut 2007, o 03:33

Tez jestem zdania ze Petaszem sie pomiata , niech synek idzie bo niestety u nas zepsulby sobie kariere

Jest pomocnikiem a na sile probuje sie go na obronie , podobno slabo ostatnio zagral w sparingu - moim zdaniem byl jednym z lepszych na boisku mimo ze nie gral na swojej nominalnej pozycji

Nie mowie ze by nas zbawil i ze jest aktualnie lepszy od innych na ta pozycje ale napewno moglby powalczyc z kazdym o miejsce w 11 , ma duzy potencjal , jest stosunkowo mlody i oby znalazl trenera ktory nim pokieruje

MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#153 Post autor: MkF » 2 lut 2007, o 08:15

Simone pisze:Tez jestem zdania ze Petaszem sie pomiata , niech synek idzie bo niestety u nas zepsulby sobie kariere

Jest pomocnikiem a na sile probuje sie go na obronie , podobno slabo ostatnio zagral w sparingu - moim zdaniem byl jednym z lepszych na boisku mimo ze nie gral na swojej nominalnej pozycji
Nie mowie ze by nas zbawil i ze jest aktualnie lepszy od innych na ta pozycje ale napewno moglby powalczyc z kazdym o miejsce w 11 , ma duzy potencjal , jest stosunkowo mlody i oby znalazl trenera ktory nim pokieruje
podpisuja sie pod tym rekami i nogami :!: :twisted:

Elmer
Kontakt:

#154 Post autor: Elmer » 2 lut 2007, o 08:56

Piłka nożna to nie tylko nogi, to jeszcze głowa...
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

3nt.Er
Kontakt:

#155 Post autor: 3nt.Er » 2 lut 2007, o 09:21

Piłka nożna to nie tylko nogi, to jeszcze głowa...
nic dodać, nic ująć 8)
Königshütte / Oberschlesien

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#156 Post autor: west72 » 2 lut 2007, o 09:24

Elmer pisze:Piłka nożna to nie tylko nogi, to jeszcze głowa...
zgadzam sie z Tobą!

.........." Piotr Petasz, który wczoraj nie zagrał z powodu choroby. - Miałem gorączkę. Nie chcę ryzykować - wyjaśniał."

Nie wiem jaką miał tą gorączkę , ale czego nie chciał ryzykować.? Chyba tylko tego ,że uświadczył by Wleciała w swojej decyzji.
.......ponieważ grający na jego pozycji Krzysztof Nykiel i Michał Osiński zaprezentowali się bardzo dobrze,"

Piotrek jak dla mnie nie ma na tyle silnej motywacji i chęci walczenia o miejsce w zespole aby przekonać do siebie trenera.
I nie tłumaczy go to ,że Wleciał ustawia go na obronie a nie w pomocy.Dzisiejszy pomocnik musi być uniwersalny walczyć zarówno w przodzie jak i w tyle a z tym u Petiego też widać nie najlepiej.
życze powodzenia w BIELSKU
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

bluefil
Kontakt:

#157 Post autor: bluefil » 2 lut 2007, o 10:10

Simone pisze:Tez jestem zdania ze Petaszem sie pomiata , niech synek idzie bo niestety u nas zepsulby sobie kariere

Zgadzam sie z kolega. Dalbym mu jeszcze szanse
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

3nt.Er
Kontakt:

#158 Post autor: 3nt.Er » 2 lut 2007, o 10:23

Zgadzam sie z kolega. Dalbym mu jeszcze szanse
a czy jego powrót po wypożyczeniu nie był szansą?
treningi?
obóz?

dostał ponownie szansę... ale widocznie trener uznał, że jej nie wykorzystał... zresztą jak już było powiedziane: nie tylko nogi się liczą... Peti nie ma głowy do grania/do Ruchu/do wysiłku... jemu poprostu brakuje ambicji...
może w Podbeskidziu zostanie "gwiazdą" 8)
Königshütte / Oberschlesien

AndRe
Kontakt:

#159 Post autor: AndRe » 2 lut 2007, o 10:27

Ćwielong nie doszedł do porozumienia z Wisłą

Działacze Ruchu i Wisły doszli do porozumienia już kilka tygodni temu. Piotr Ćwielong miał być zawodnikiem zespołu z Krakowa, wypożyczonym na najbliższe pół roku Ruchowi. Wartość transferu pokryłaby dług, jaki niebiescy mają wobec Wisły.

W realizacji planu na przeszkodzie stanął jednak indywidualny kontrakt piłkarza. Wisła zrezygnowała z dalszych negocjacji z zawodnikiem w tej rundzie.

- Na dziś Ćwielong oczekuje od Wisły zbyt dużo. Będziemy obserwować napastnika Ruchu w rundzie wiosennej, jeżeli będzie się rozwijał, grał dobrze, to latem wrócimy do tematu. Mamy dżentelmeńską umowę zarówno z klubem, jak i piłkarzem, że mamy pierwszeństwo - podkreśla Mariusz Heler, prezes krakowskiego klubu. Na Cichej komentują, że to element gry i strony jeszcze wrócą do rozmów.

za pilkanozna.pl
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

BluR
Kontakt:

#160 Post autor: BluR » 2 lut 2007, o 11:26

Wleciał lubi eksperymentować nie tylko z Petaszem (zmieniając pozycję na boisku) ale np. Janoszka też nie grał w ostatnim sparingu za napadacza tylko na skrzydle lub tuz za atakiem. I wcale się nie dziwię, że Ecik nie wiedział co sie dzieje na boisku. A przecież w III lidze grał na szpicy , strzelił 8 bramek i w ataku powinno byc jego miejsce. Także nie jestem tak do końca pewny za eksperymenty Wleciała. Bo mam wrażenie, że jak kogos nie chce w druzynie, to wymyśla mu się "dziwne" pozycje. Ja rozumiem, że piłkarz ma być uniwersalny, ale to wymaga czasu na przestawienie się. Co do chwytania zawodników z Hydrostworu to jestem na nie. Po pierwsze - wydaje mi się , że wróci Kujawiak jako kolejny twór kombinatorów piłkarskich, po drugie - według mnie rozbiłoby to jedność Ruchu. Ale podkrslam , że to moje zdanie.

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#161 Post autor: L_M » 2 lut 2007, o 14:33

BluR pisze:Wleciał lubi eksperymentować nie tylko z Petaszem (zmieniając pozycję na boisku) ale np. Janoszka też nie grał w ostatnim sparingu za napadacza tylko na skrzydle lub tuz za atakiem. I wcale się nie dziwię, że Ecik nie wiedział co sie dzieje na boisku. A przecież w III lidze grał na szpicy , strzelił 8 bramek i w ataku powinno byc jego miejsce. Także nie jestem tak do końca pewny za eksperymenty Wleciała. Bo mam wrażenie, że jak kogos nie chce w druzynie, to wymyśla mu się "dziwne" pozycje. Ja rozumiem, że piłkarz ma być uniwersalny, ale to wymaga czasu na przestawienie się. Co do chwytania zawodników z Hydrostworu to jestem na nie. Po pierwsze - wydaje mi się , że wróci Kujawiak jako kolejny twór kombinatorów piłkarskich, po drugie - według mnie rozbiłoby to jedność Ruchu. Ale podkrslam , że to moje zdanie.
popatrz na to z drugiej strony - po to sa gry kontrolne, zeby sprawdzic czy dany zawodnik pasuje na jakas pozycje, bo o 19 latku nie mozna mowic ze jest typowym napastnikiem. poza tym pepe tez byl typowym napadziorem wedlug wielu, przez ilestam tygodni byly pretensje do wleciala ze go na lewa strone stawia, a teraz chlopak strzela wiecej bramek i jest bardziej efektywny grajac na lewej stronie niz jak gral z przodu. takze to sa sparingi dla trenera, po to je planuje, wpasowuje do cyklu, zeby miec czas na przetestowanie kazdego swojego pomyslu.

Raulito
Kontakt:

#162 Post autor: Raulito » 2 lut 2007, o 19:37

Jezierski dojechal wiec jutro zobaczymy na co go stac :)
PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!

rumcajs_79
Kontakt:

#163 Post autor: rumcajs_79 » 2 lut 2007, o 20:48

Raulito pisze:Jezierski dojechal wiec jutro zobaczymy na co go stac :)

czumy unos na sile stawiaja na ludzi po 30-tce!lepij dac pograc młodym!
[url=http://imageshack.us][img]http://img86.imageshack.us/img86/4302/tgah5.jpg[/img][/url]

[color=blue]WE ARE THE BEST AND FUCK THE REST[/color]

arcio
Kontakt:

#164 Post autor: arcio » 2 lut 2007, o 21:12

Raulito pisze:Jezierski dojechal wiec jutro zobaczymy na co go stac :)
czyli jednak ze Śląskiem to była ściema ;)
nigdy nie jest za późno

Elmer
Kontakt:

#165 Post autor: Elmer » 2 lut 2007, o 23:11

rumcajs_79 pisze:czumy unos na sile stawiaja na ludzi po 30-tce!lepij dac pograc młodym!
wiesz co, młodzi już kiedyś grali w meczu z Mławą kilka lat temu i co z tego wyszło i jak to wyglądało? Wbrew pozorom mamy w składzie trochę młodych zawodników i widać. A poza nimi reszta młodych nie jest lepsza od tych "starych", bo Ruch jest w tabeli na pierwszym miejscu. Wszyscy mówili, że źle jest że Ruch pozbywa się latem Foszmańczyka. A tutaj Fosa nie potrafił znaleźć miejsca w składzie w Polonii Bytom.

W zeszłym sezonie ewenementem był awans Widzewa w składzie którego było wielu młodych. Ja jednak w ten awans na boisku to zbytnio nie wierzę.
czyli jednak ze Śląskiem to była ściema
To Cader na TVP3 taką plotę puścił. Specjalista...
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

ODPOWIEDZ