Hydrozagadka Bydgoszcz - RUCH Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#151 Post autor: L_M » 18 maja 2006, o 18:40

Megowiec pisze:Dlaczego w przerwie zloz Pepe?

Kontuzja ?
chyba zmeczenie i oszczedzanie zawodnikow, tak jak z mikim bylo. przed nami kurewnie wazny mecz. jutro sie wszystkiego dowiem

KK
Kontakt:

#152 Post autor: KK » 18 maja 2006, o 18:45

Pepe opuscil boisko z powodu kontuzji (biodra?). Nie wiadomo, czy zagra w sobote z Radomiakiem...

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#153 Post autor: jajo » 18 maja 2006, o 21:28

Łowca - jak juz Ci chopcy napisali, Pepe uraz, a Miki bardzo chcial, ale nie wychodzilo. W srodku byl duzy chaos, wiec wpuszczenie na plac srodkowego pomocnika jest dobrym ruchem. Ja bym osoboiscie go za Pulka wpuscil, ktory byl cieniem zawodnika z ostatniego meczu, ale tej decyzji raczej bym nie krytykowal. Fakt, ze Srtuwa znwo od 60-70 min mocno zmeczony, ale przy naszje lawce ciezko bylo wykomac inny ruch, wiec decyzje w przeciagu tego meczu uwazam za pozytywne.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#154 Post autor: Simone » 18 maja 2006, o 23:23

Jak Pepe nie zagra z Radomiakiem to Wlecial ma niepowtarzalna szanse na probe :

Makuch na lewa pomoc za Pepka , Bartnik na lewa obrone i gra

Dalbym dychnac jeszcze Myszorowi - Smarzynski lub Starowicz

snajper

#155 Post autor: snajper » 18 maja 2006, o 23:25

a jo by na ostatnie minuty doł pograc Ecikowi 8)

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#156 Post autor: L.G » 19 maja 2006, o 08:09

jajo pisze:Łowca - jak juz Ci chopcy napisali, Pepe uraz,...
Moja wypowiedź pojawiyła się nim padło jakiekolwiek słowo na temat urazu Pepe, co jednak ino utwierdzo mie w mym przekonaniu.

Jajo przyjmuja dodatkowo za całkowicie prawdziwo Twoja opinia na tymat gry Pulo i (co zresztą niy pyrwszy roz było widać) zmęczynie Mariusza około 60 minuty.
+ stan murawy + aktualny wynik

a teraz do rzeczy:
ale przy naszje lawce ciezko bylo wykomac inny ruch ....
No to popatrzmy wto na ty ławce siedzioł
Nowak - wiadomo torman
Bartnik - lewy obrońca
Smarzyński - prawy obrońca/pomocnik
Łudziński - napastnik
Kośmicki - środkowy obrońca (choć o ile sie niy myla w pomocy tyż grywoł)
Bonk - środkowy pomocnik
Bizacki - ???? - jak kto - turysta ?? facet, którego zabiero się z wdzięczności za przeszłość (i niy udowodniejcie mi jaki jest dobry bo mioł na KSZO asysta, tako samo asysta na KSZO mioł tyż Łudziński ino Mario niy trefioł, po za tym okoliczności ty asysty tj. wynik, czas meczu, nie są wymierne i porównywalne do sytuacji wyrównanego meczu w srodkowej fazie) - balast

Tak wyglądała ławka. A jak wyglądała sytuacja na boisku. W przerwie trzeba zmienić lewego pomocnika bo mo kontuzja i tu aż sie prosi zaeksperymentować ze wpuszczeniem Bartnika i przesunieciem Makucha jedna formacja w przód (tu info. dla ruchowca71 - Makuch niy roz i niy dwa wciepywoł lewą nogą co zresztą chycioł tyż kamerzysta comtv, choć tyn manewr kery ty opisujesz tyz czynsto stosuje) . Tym bardzi, że niy trzeba być jasnowidzem, że Mario pod koniec meczu zacznie siadać kondycyjnie i przynijmi by zająć czymś obrońców przeciwnika warto wpuścić świyżego napastnika. A tego mom na ławce ino jednego - Łudzińskiego.
No teraz Pulo - ok gro słabo i trzeba go zmiynić w zasadzie do wyboru jest tylko Bonk, kery groł ostatni mecz jak ostatnio łamaga i tu tyż można by zaeksperymentować i wpuścic Kosmickiego co prawda tyz jest po kontuzji i jak som twierdzi, pod koniec niy wyrabio ale tu chodzi o kilkanaście minut.

Tak dla mnie zachowuje się trener aktywnie bioracy udział w meczu, zaś to co robi Wl;eciał jest dla mnie zachowaniem asekuracyjnym, biernym i zachowawczym i podkreślom niy dotyczy to tylko meczu z hydrocławkiem pozostałych też.

ps. zamiast Bizackiego powinien na ławce siedziec abo Janoszka abo Markiewicz i niy byłoby "problemu z ławką"
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Awatar użytkownika
vinc84
Kontakt:

#157 Post autor: vinc84 » 19 maja 2006, o 09:24

lowca teoretycznie to mosz 100%
GŮRNY ŚLŮNSK

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#158 Post autor: spyru » 19 maja 2006, o 09:35

Co do Pulkowskiego to nie widziałem jak grał w Bydgoszczy, ale dla mnie to jest jeden z tych zawodników wokół którego powinno sie budować drużyne na przyszły sezon. Jeszcze jedna sprawa. Pepe i Makuch to zawodnicy prawonożni. Zwróćcie uwage że w tej rundzie padały bramki po dośrodkowaniach z prawej strony boiska, natomiast z lewej nie. Tu też trzeba sie zastanowić co z tym zrobić, bo lewonożnych grajków to w Ruchu nie ma. Jest Petasz który nie gra i Biza, ale to akurat przemilczmy. Makuch w pomocy? Jak dla mnie on powinien grać w obronie, bo ma płuca jak nikt inny i i tak jest go pełno w akcjach ofensywnych, natomiast powinien grać na swojej - prawej stronie.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#159 Post autor: L.G » 19 maja 2006, o 09:40

spyru pisze:Co do Pulkowskiego to nie widziałem jak grał w Bydgoszczy, ale dla mnie to jest jeden z tych zawodników wokół którego powinno sie budować drużyne na przyszły sezon. Jeszcze jedna sprawa. Pepe i Makuch to zawodnicy prawonożni. Zwróćcie uwage że w tej rundzie padały bramki po dośrodkowaniach z prawej strony boiska, natomiast z lewej nie. Tu też trzeba sie zastanowić co z tym zrobić, bo lewonożnych grajków to w Ruchu nie ma. Jest Petasz który nie gra i Biza, ale to akurat przemilczmy. Makuch w pomocy? Jak dla mnie on powinien grać w obronie, bo ma płuca jak nikt inny i i tak jest go pełno w akcjach ofensywnych, natomiast powinien grać na swojej - prawej stronie.
tyż niyzło koncepcja wg. mie prawo strona Makuch-Grzyb (bo Myszor wg. mie jest zdecydowanie za wolny i za mało zwrotny już). Wtedy na lewy mogby grać Bartnik, Petasz no i tyn Starowicz chyba jest lewonozny ?? niby obrońca ale z tego co żech widzioł to dość szybki chop

Awatar użytkownika
ruchowiec71
Kontakt:

#160 Post autor: ruchowiec71 » 19 maja 2006, o 12:58

łowca goroli pisze:

(tu info. dla ruchowca71 - Makuch niy roz i niy dwa wciepywoł lewą nogą co zresztą chycioł tyż kamerzysta comtv, choć tyn manewr kery ty opisujesz tyz czynsto stosuje) .
Sorka możei wciepywoł wiadomo mimo ze na kadym meczu jestem to nie zawsze da sie wszystko zauwazyc jednak utkwiło mi w pamieci to ze az sie prosi by dośrodkowac w pełnym biegu to musi przełożyc piłke na prawa noge tak jak zawsze robił i robi Biza tylo że on na lewa.
Więc pomysł z prawastrona Makuch - Grzyb bardzo trafny
I czemu tak Wleciał wogóle Bartnikowi nie da szansy??
WIELKA WIELKA WIELKA

NIEBIESKA ERKA

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#161 Post autor: jajo » 19 maja 2006, o 13:48

Spyru - z tym, ze wokol Pulka powinno sie budowac os druzyny to calkowcie sie zgadzam, tylko tym razem mu nie wyszlo. Myszor w ostatnich meczach mnie zazyna do siebie przekonywac. Naszym problemem jest, ze jak Srutwa siada w tej 60-70 minucie to nie ma zawodnika, ktory umie z przodu przynajmniej troszke przytrzymac, wycofac pilke
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#162 Post autor: L.G » 19 maja 2006, o 13:55

ruchowiec71 pisze:I czemu tak Wleciał wogóle Bartnikowi nie da szansy??
Bo wg mie jest pasywny woli sie asekurować (np. wpuszcza Bonka co z tego że nic niy gro ale w razie czego jego nazwisko zawsze mie obroni, bo łatwi jest powiedzieć "miałem nadzieję że Bonk....", niż "chciałem dać szansę ...... ale niy wyszło") ...i jest minimalistą - czyli jesteśmy średniakiem czyli jest dobrze, może być gorzy lepi niy ruszać

No i na koniec argmunet który już tu niy roz pod tu na forum niy tylko z moich "ust"... może i Wleciałowski jest doskonałym fachowcem od trenowania i wszyskego co przed i po szpilu ale w trakcie meczu wydaje sie abo niy nadażać abo niy widzieć abo co najgorsze nie rozumiec wydarzeń na boisku - oczywiscie to som moje wnioski z obserwacji poczynan Wleciała w trakcie meczu i na podstawie niektórych poczynan w kwesti składu wyjsciowego.

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#163 Post autor: vahanara » 19 maja 2006, o 14:28

ruchowiec71 pisze: I czemu tak Wleciał wogóle Bartnikowi nie da szansy??
Bo wstawiając Bartnika, przesuwając do przodu Makucha brakuje miejsca dla Pepego i tracimy jednego ofensywnego zawodnika. Poza tym nie wiesz jak prezentuje się na treningach Bartnik.
Trenera bronią wyniki a te ostatnio złe nie są.
Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#164 Post autor: L.G » 19 maja 2006, o 14:34

vahanara pisze:
ruchowiec71 pisze: I czemu tak Wleciał wogóle Bartnikowi nie da szansy??
Bo wstawiając Bartnika, przesuwając do przodu Makucha brakuje miejsca dla Pepego i tracimy jednego ofensywnego zawodnika. Poza tym nie wiesz jak prezentuje się na treningach Bartnik.
Trenera bronią wyniki a te ostatnio złe nie są.
ale mogłyby być lepsze.
zyskujymy z kolei zmiynnika do zmynczonego Śrutwy
"jak sie prezentuje na treningach" ? a jak sie Bizacki prezyntowoł w meczach ?

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#165 Post autor: Simone » 19 maja 2006, o 14:49

wcale nie tracimy miejsca dla Cwielonga

miejsce traci Myszor - na prawa obrone Makuch na lewa Bartnik , Pepe zostaje tam gdzie byl

Z drugiej strony trzeba zrozumiec Wleciala , wyniki nie sa zle a przejmowal ta druzyne w takich a nie innych okolicznosciach

Zeszla runda to nie jego "zasluga" a odpowiada za caly sezon

Teraz chce poprostu utrzymac nas bez barazy za wszelka cene i prawdopodobnie mu sie to uda

Kazda niewymuszona zmiana plus niepowodzenie zrzuci wine na Niego

Jestem wrecz pewien ze myslal juz nad tym o czym tu piszemy

ODPOWIEDZ