Sprawa obniżenia cen biletów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#151 Post autor: Wilus » 9 maja 2006, o 10:47

Temat dosc ciekawy i chce dodac swoje 2 grosze. Otoz IMO na pewno Gerhat ma racje, ze obnizka biletow przyczyni sie do tego, ze frekwencja wzrosnie, pytanie jest o ile. Nie chce gdybac bo to jest trudne, ale na pewno wzrosnie, bo mecz z Zniczem pokazal, ze ludzie za nizsza kase sa w stanie przyjsc na Ruch. Jednak jest pewna grupa ludzi, o ktorej sie tutaj nie mowi, a do ktorej ja sie zaliczam ostatnio ( i wsrod moich znajomych jest takich sporo ). Interesujemy sie pilka, Ruchem, ale oczekujemy nie samych zwycienst, ale jakiegos odpowiedniego poziomu spotkan. Poziomu pod wzgledem czysto pilkarskim, bo o organizacyjnym na Ruchu to nie ma co marzyc, niestety. Ja po meczu ze Slaskiem, przyrzeklem sobie ze do konca sezonu na Ruchu sie nie pojawie, bo mom dosc robienia sie w ciu.... jak zawodnikom sie nie chce grac to niech nie graja, ale ja za to placic nie bede i marnowal czasu rowniez. Dopoki nie nastapi poprawa na Ruch nie przyjde nawet jak bedzie za darmo, choc akurat 10 zeta nie jest dla mnie problemem aby wydan na ukochana druzyna. Dodam, ze mieszkom niedaleko stadionu, wiec nie ma problemow, zeby chodzic na mecze. Jeden mecz ze slabym Heko nie zmieni mojej decyzji, oczekuje czegos wiecej niz jednego wybryku. Dlatego nie dziwcie sie, ze ludziom sie nie chce lazic na mecze, tym bardziej, ze Ruch to taka druzyna gdzie sporo kibicow dojezdza z dalekich zakatkow naszej Slaskiej Ziemi, gdzie wyjscie na mecz stanowi dla nich niekiedy gimnastyke , zeby tak se to wszystko zaplanowac, zeby na Ruch jechac. Potem widza taki poiom jak ze Slaskiem i sa wyleczeni na dlugi czas. Ja sadze, ze jak Ruch zacznie grac dobrze do tego jakby ceny obnizyli to na Ruchu rowniez bedzie po 16 tys ludzi, to jest tylko kwestia czasu, Do tego dodam jeszcze inna sprawa, wielu ludzi ma rodziny, dzieci i niekiedy maja do wyboru rodzina albo wyjscie na mecz. Przy obecnym poziomie jak dla mnie wybor jest prosty. Czasy sie zmienily Ruch musi sobie zasluzyc aby tacy kibice wrocili na stadion.

Michalik

#152 Post autor: Michalik » 9 maja 2006, o 11:51

atomic pisze:
19r20 pisze:...na Ruchu jest idylla...
:lol: krowy pasa sie na boisku? :lol:

A tak na serio, cos w tym co Kempes napisal jest. Trzeba sie zastanowic kogo chce sie przyciagnac do frekwentowania stadionu. Jak klub obnizy ceny o 50 %, to na stadionie znajdzie sie wiecej dzieciaków - takich pyndzlów jakich wlasnie z jasnych powodów wywaliliscie z mlyna. Takie wyrostki co wyskakuja na plot, prowokuja gline i ochrone, a potem sie zwijaja - takie publikum nie sprzyja w zachecaniu pikników na stadion. Cena biletu to tez forma selekcji. A piknicy przyjda w masach, tylko jak beda sie czuli bezpieczni i jak druzyna bedzie w miare grala.

PS-Mumin1920 100% racja. Jak juz pisalem: z klubu trzeba zrobic prawdziwa marke, wtedy cena stanie sie drugorzedna! Znizka cen to tylko ogien slomiany! Jak nic innego sie nie zmieni poza cenom, to tez frekwencja znowu sie skruszy.
tylko ze takim bajtlom tez trzeba wbijac do glow od mlodosci zeby lazili na Ruch a nie na gornik czy giekse. Tu juz pojawia sie kwestia ustawienia tych osob, zeby sie zachowywaly jak sie zachowuja ale to nie ma nic wspolnego z cena.
Napewno obnizenie ceny biletow to sprawa priorytetowa.

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#153 Post autor: Wilus » 9 maja 2006, o 13:30

Przyciagac nalezy wszystkich. Cena na pewno wplynie na to , ze bedzie wiecej bajtli. Niech przyjda i kibicuja. Spokojna atmosfera, dobra gra wplynie na piknikow, ktorzy IMO to oni w glownej mierze robia frekwencje i decyduja ile ludzi jest na stadionie. Trzeba robic wszystko aby Ci ludzie znowu zaczeli chodzic. Na pewno pole do popisu w tej kwesti ma duzo sam klub, ktory moglby pomyslec, ze spektakl pilkarski to nie tylko sam mecz. Pamietacie pozegnanie Gucia ? To bylo cos na miare tego jak powinno to wygladac w jakim isc kierunku. Bylem cala rodzina, dzieci dostali balony, zony sie mogly przy piwku pogadac a chopy zoboczyli szpil i wszyscy mieli udany dzien :) Tak ponoc jest teraz na gieksie, co pewnie tez wplynelo na ich frekwencje.

19kibic20

#154 Post autor: 19kibic20 » 9 maja 2006, o 21:29

i no czy som w tym klubie tacy ludzie co umieliby takie meczeuatrakcyjnic trzeba im to ciogle godac az do skutku bo jak narazie nic nie robio bo im sie nigdy niy oplaco :evil: :o

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#155 Post autor: Goscioo » 9 maja 2006, o 21:40

zamiast czekac i na obnizka cen i wadzic sie ssm o to sami sobie zadajmy pytanie czy cos zrobilismy zeby porpawic frekfencja na szpilu ?
ilu z nas przed jakims szpilem na Ciechej zachecalo znajomych, kumpli, ujkow fadrow, kuzinow itp .....
tyla w temacie odemnie
pozdRawiom

Viro

#156 Post autor: Viro » 9 maja 2006, o 22:54

Goscioo ci co zostali zaciagnieci np na mecz ze zniczem stwierdzili ze nie oplaca sie juz wiecej lazic jak nasi grajkowie dali taki popis
wiekszosc z tych ludzi pamieta Ruch za zcasow swojej swietnosci a teraz???
ja osobiscie tak slabego Ruchu tez nie widzialem a na szpile chodze ok 15 lat

Borussia

#157 Post autor: Borussia » 10 maja 2006, o 02:35

Goscioo pisze:zamiast czekac i na obnizka cen i wadzic sie ssm o to sami sobie zadajmy pytanie czy cos zrobilismy zeby porpawic frekfencja na szpilu ?
ilu z nas przed jakims szpilem na Ciechej zachecalo znajomych, kumpli, ujkow fadrow, kuzinow itp .....
tyla w temacie odemnie
pozdRawiom

SUPER MYSL ,ino jak jeden przyniesie jednego to.......

Borussia

#158 Post autor: Borussia » 10 maja 2006, o 02:50

simonsays pisze:Wilus - a czy Ty rzeczywiscie myslisz, ze na Ruchu jest na tyle bezpiecznie, zeby (podczas gdy leja piwo) Twoja kobieta czy tez dziecko mogli tam byc bezpieczni ? Ja uwazam, ze nie zawsze. Mimo, ze z moja laska chodze dosc czesto, to nie mam pewnosci, czy nie powtorzy się cos na ksztalt ŁKSu. (Ze Slaskiem przed bramkami bylo nieciekawie) Oczywiscie zawsze zachecam ludzi do chodzenia na mecze, ale piwo to chyba poki co tylko nasze odległe marzenie. LUDZIE NA MECZU CHCĄ SIĘ CZUC BEZPIECZNIE. I bynajmniej nie chodzi mi tu o to, ze ja sie czuje niepewnie, ale o to, ze jak zabieram laske, to boje sie o nia. Ja uciekne (w miere możliwosci obronie sie) A ONA ? Dobrze by było gdyby sprawy pomiedzy chuliganami byly calkowicie rozstrzygane poza stadionem. Do tego zreszta niektorzy daza. I nie mowie o tym, zeby biernie patrzec jak nam sie panosza jacyc ci*** po stadionie, a my w tym czasie sie biernie na nich patrzymy. Ale o to, ze jak cos do nich trzeba uderzyc, to nie na stadionie. Z takiego dzialania jest wiele korzysci. Po 1 ludzie sie nie boja chodzic na mecze i frekwencja idzie w gore. Po 2 stadiony nie sa zamykane, a kluby nie sa obarczane karami pzpnu i innych ciuli.

PS. Oczywiscie ma tu tez ogromne znaczenie postawa kopaczy, ale moze jest jakas korelacja pomiedzy liczba kibicow na stadionie a postawa druzyny w meczu ? I odwrotnie...
Bedzie Ruch wielki jeszcze bo jak mo takich myslacych kibicow to tyz i przyszlosc mo.Super wypowiedz.

Tak zech myslol ze nie idzie porownywac jak to tu jak na Ruchu ale...tak mysla ze jak Borussia zaczynala dopiero na rynek wchodzic stadion bol na 42tys ludzi i bol pelny,potem na 63 tys.i tez bol pelny,bilety tez poszly do gory nie na dol,teraz momy 83tys i jest pelny i 40 tys karnetow na caly sezon ju w czerwcu wykupiony a tyz nie graja nojlepi,tyz nie idzie ale nanaszych kibicow mozna liczyc bo nie wyobrazaja sie nie isc na mecz,jak Schalke gro 30 km od Dortmundu tyz u siebie to tam tyz polno 70tys jak jeszcze Bochum co miedzy tymi maiastami lezy gro to tam tyz polno,na lini 30 km prawie ponad 200tys ludzi,czymu ? Tak mysla ze jest czas co trzeba dac zeby przyszol czas co sie to dostanie nazod,Inaczej to nie funkcjonuje.Wszystkim jest ciezko i wom i klubowi ale ino razem sie z tego wyjdzie i napewno nie przez stuczne wypelnienie stadionu i obnizka cen biletow.zeby cos dostac trze tyz dac.

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#159 Post autor: Goscioo » 10 maja 2006, o 07:46

Viro pisze:Goscioo ci co zostali zaciagnieci np na mecz ze zniczem stwierdzili ze nie oplaca sie juz wiecej lazic jak nasi grajkowie dali taki popis
wiekszosc z tych ludzi pamieta Ruch za zcasow swojej swietnosci a teraz???
ja osobiscie tak slabego Ruchu tez nie widzialem a na szpile chodze ok 15 lat
Viro tu sie z Toba zgodza, ale nie calkiem,
bo som widza ze w tym sezonie udalo mi sie moze zaciognoc na stadion jakies 2,3 osoby, ktore co jakis szpil rotacyjnie jezdza, nie zawsze ale od czasu do czasu da sie je zaciognoc i mysla ze z czasem i one zaczna jezdzic w miare systematycznie (przynajmiej mom tako nadzieja)

stan01
Kontakt:

#160 Post autor: stan01 » 10 maja 2006, o 10:14

Goscioo pisze:zamiast czekac i na obnizka cen i wadzic sie ssm o to sami sobie zadajmy pytanie czy cos zrobilismy zeby porpawic frekfencja na szpilu ?
tyla w temacie odemnie
pozdRawiom
Może w tym coś jest co pisze Goscioo. Musza sie pochwolić, bo mnie, mimo niy nojlepszy gry (na razie) naszych grajków, udało sie ostatnio zaciągnąć na szpile Niebieskich 4 znajomych, wtorzy wcale, abo sporadycznie do ty pory jeździyli. I niy chcą nikaj indzi iś ino na dziesiona. Piontego powoli dociyrom.
Pozdrowienia.

ishateR

#161 Post autor: ishateR » 10 maja 2006, o 16:51

wiecie co jo sie pytol kumpla w klasie czemu na Górnik jeździ to mi pedzioł ze skuli tego ze za 5 zł bilety...pado jak by były za dycha to by nie jezdził...
myślicie ze u nos takich "kibiców" nie ma ? to sie mylicie...

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#162 Post autor: Bytom20 » 10 maja 2006, o 16:51

Jeżeli chodzi o obniżenie biletów to decyzje i tak podejmie zarząd. Wiadoma jest sprawa tańsze bilety to więcej ludzi na trybunach co do tego nie ma wątpliwości. Jednak żeby klub na tym zyskał musi być do tego potrzebna odpowiednia akcja marketingowa bo nie każdy będzie wiedzieć że bilety są za piątke żeby się wybrać na mecz. Jedną sprawą jest przyciąganie osobiście ludzi a drugą promocja meczy wśród sympatyków sportu. Promować można w rozmaity spsób np. poprzez plakatowanie miast i dzielnic. U nas to nie najlepiej ostatnio wygląda. Wiadomo, że jak kibice się za to nie wezma to będzie efekt taki jaki jest. Ja byłbym wstanei nawet przyjechać na jakąś zbiórke paru kibiców dać 10 zł na ten cel i porozklejać te plakaty nie tylko w chorzowie ale i dzielnicach katowic bo tam naszych kibiców nie brakuje ale wiadomo sam to wątpią żebym coś zrobił. Drugi aspekt to bezpieczeństwo na stadionie. Niektórzy ludzie po zajściach w meczu z ŁKS em mają przeświadczenie że jak pojadą na Ruch to dostaną cegłą w łeb. Hooligani powinni sie umawiać gdzieś w jakiś wyizolowanych miejscach nie na boisku podczas meczu. Cierpią na tym kibicie, klub itd. Zazywczaj to wygląda tak bajtle prowokują, nieliczni starsi wybiegają na murawe bo bajtle już się wycofują, mecz zostaje przerwany wbiegają żółwie z gumowymi strzelają wszyscy pitają po kątach. Nie rozumia ustawcie się gdzieś w lesie i tam żadna policja ani nikt Wam nie przeszkodzi. Bo takie wybieganie potem spierdalanie nic nie daje a cierpiana na tym kibicie, zawodnicy i klub. Ciesze się że w końcu zaczęła się selekcja w młynie to była dobra decyzja. Jeszcze tylko wyelimonować te śpiewy "legio ta stara...." i będzie bardzo dobrze. Zreszta w meczu z Heko już było dobrze jeżeli chodzi o doping a młyn był o wiele lepiej słyszalny choć było w nim mniej ludzi niż zawsze. Plakatowanie, namawianie znajomych połączone z przyjazną atmosferą, względną pogodą powinno dać lepszy rezultat od tego jaki mamy teraz.

Damiano
Kontakt:

#163 Post autor: Damiano » 10 maja 2006, o 21:38

Do tego co napisoł Bytom20 trzeba dodać że taka gra jak teraz grają też przyciągną kibiców na stadion
SERCEM I DUCHEM NA ZAWSZE Z RUCHEM

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#164 Post autor: Lutz » 10 maja 2006, o 21:39

Damiano pisze:Do tego co napisoł Bytom20 trzeba dodać że taka gra jak teraz grają też przyciągną kibiców na stadion
.................................. i za 10 zł :lol: :lol: :lol:

Eagle

#165 Post autor: Eagle » 10 maja 2006, o 21:42

teraz tylko bileciki za 5 i stadionik pelny :wink:

ODPOWIEDZ