[19 kolejka] Korona Kielce - Ruch Chorzów 16.03.13; 13:30
-
Re: [19 kolejka] Korona Kielce - Ruch Chorzów 16.03.13; 13:3
:cisza: :zabawa: Ja pi***ole , niy moga , jako je ta roznica miyndzy Jankesym i innymi naszymi napadziorami??????????? ZODNO ani jedyn z nich niy powiniyn grac w w extraklasie[quote="west72"]Jeśli takie mecze będziemy przegrywać to do ostatniej kolejki będziemy walczyć o utrzymanie.
Bardzo widoczny brak Jankesa(niech wszyscy janusze dają se już spokój z wyzywaniem go od warszawioka)bo on na dzisiaj robi wielką różnicę w grze ofensywnej RUCHU.
Kuświk z przodu osamotniony,do tego słabo gro tyłem do bramki,bez silnego wsparcia drugiej linii przede wszystkim skrzydeł nie mógł sie pokazać(troche lepiej wyglądał w drugiej połowie dla tego ,że poprawił sie Szulti).
Figo mo przebłyski naprawdę bardzo dobrej gry ,ale w niektórych momentach bardzo nonszalancko(podania nie dokładne,proste straty,problemy z prostym przyjęciem bala).
Osobny temat to nasza gra defensywna a raczej gra piłkarzy defensywnych.
Stoperzy jako para to ciągle śmiech na sali.Tak doświadczeni piłkarze a w każdym meczu popełniają kardynalne błędy .
Boki słabo ,w ofensywie nie widoczne do tego gorąca głowa Żelko :niepewny: .
Do tego dochodzi brak skrzydłowych (Ecia i Szulti mało przekonywujący).
Mimo to na tle [b]drwali [/b]z Kielc i tak piłkarsko wyglądaliśmy dużo lepiej ale jak się nie trafia z 5-ciu metrów głową do pustaka (Panka i Baszczu)i oddaje się jeden celny strzał w światło bramki to przy nieszczęśliwym zbiegu okoliczności(karny z sufitu)ciężko nawet o punkt.
Mamy dwa tygodnie na wyleczenie kontuzji ,zdecydowaną poprawę skuteczności i przede wszystkim ustabilizowanie formy na poziomie meczów z Lubinem .
Jeśli urazy Jankesa i Zienia nie będą poważne poprawimy celność strzałów to powinno być lepiej.
Co nie znaczy ,że w tym meczu frajersko nie oddaliśmy punktów,bo po meczach z Śląskiem i Lubinem spodziewałem się skuteczniejszej gry i marszu w górę tabeli............. :kwasny:[/quote]
Bardzo widoczny brak Jankesa(niech wszyscy janusze dają se już spokój z wyzywaniem go od warszawioka)bo on na dzisiaj robi wielką różnicę w grze ofensywnej RUCHU.
Kuświk z przodu osamotniony,do tego słabo gro tyłem do bramki,bez silnego wsparcia drugiej linii przede wszystkim skrzydeł nie mógł sie pokazać(troche lepiej wyglądał w drugiej połowie dla tego ,że poprawił sie Szulti).
Figo mo przebłyski naprawdę bardzo dobrej gry ,ale w niektórych momentach bardzo nonszalancko(podania nie dokładne,proste straty,problemy z prostym przyjęciem bala).
Osobny temat to nasza gra defensywna a raczej gra piłkarzy defensywnych.
Stoperzy jako para to ciągle śmiech na sali.Tak doświadczeni piłkarze a w każdym meczu popełniają kardynalne błędy .
Boki słabo ,w ofensywie nie widoczne do tego gorąca głowa Żelko :niepewny: .
Do tego dochodzi brak skrzydłowych (Ecia i Szulti mało przekonywujący).
Mimo to na tle [b]drwali [/b]z Kielc i tak piłkarsko wyglądaliśmy dużo lepiej ale jak się nie trafia z 5-ciu metrów głową do pustaka (Panka i Baszczu)i oddaje się jeden celny strzał w światło bramki to przy nieszczęśliwym zbiegu okoliczności(karny z sufitu)ciężko nawet o punkt.
Mamy dwa tygodnie na wyleczenie kontuzji ,zdecydowaną poprawę skuteczności i przede wszystkim ustabilizowanie formy na poziomie meczów z Lubinem .
Jeśli urazy Jankesa i Zienia nie będą poważne poprawimy celność strzałów to powinno być lepiej.
Co nie znaczy ,że w tym meczu frajersko nie oddaliśmy punktów,bo po meczach z Śląskiem i Lubinem spodziewałem się skuteczniejszej gry i marszu w górę tabeli............. :kwasny:[/quote]
- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie mom zamiaru polemizowac z frustratem piszącym 60 postów w cztery lata ,bo nie wiem co twój post wnosi do tematu,jak nie wiesz to proponuja zoboczyć parę ostatnich meczy z udziałem Jankesa i porównej to z występem Kuświka.Fakty są takie ,że Jankes nie grzeszy skutecznością ale w każdym z ostatnich meczów w którym grał miał co najmniej trzy (żeby nie przesadzić)sytuacje na oddanie bezpośredniego strzału i w większości były to strzały w światło bramki .Pokarz mi piłkarza który po za Pankąciudu pisze:![]()
Ja pi***ole , niy moga , jako je ta roznica miyndzy Jankesym i innymi naszymi napadziorami??????????? ZODNO ani jedyn z nich niy powiniyn grac w w extraklasie

Pewnie zaroz mi napiszesz ,że Piech to by już mioł z 5 bramek w tej rundzie pra?
Piecha już niestety nie ma to raz ,a dwa on też nie grzeszył skutecznością.
Momy w naszej lidze i dotyczy to również RUCH-u snajperów którzy w cienkiej lidze mają problem ze zdobyciem 15 bramek w sezonie więc może mom wypatrzone spojrzenie na Jankesa ale na pewno jest jednym z perspektywiczniejszych napastników TE.

Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
-
- Kontakt:
Jak dla mnie Abbott>Kuświk....
PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!
-
- Kontakt:
- jurek
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Djokic 2?
Jo rozumia ze za tyn lokiec powinien dostac bura fest od trynera ale to juz taki z niego drwal, ale za caloksztalt 2?
Srutwa jest coroz bardzij oderwany od rzeczywistosci. Zodno akcja jego stronom niy przelazla i z dwojki bocznych on byl bardzij widoczny z przodku
Jo rozumia ze za tyn lokiec powinien dostac bura fest od trynera ale to juz taki z niego drwal, ale za caloksztalt 2?
Srutwa jest coroz bardzij oderwany od rzeczywistosci. Zodno akcja jego stronom niy przelazla i z dwojki bocznych on byl bardzij widoczny z przodku
-
- Kontakt:
Jak ktoś nie widzi, że Jankowski u Nas w ataku robi różnice to nie ma w ogóle o czym rozmawiać.
A wracajac jeszcze do meczu, dzisiaj taka myśl mnie naszła, troche się dziwie, że Zieliński gra tym jednym napastnikiem, rozumiem taktyka itp itd, ale czasem to aż boli jak sie patrzy jak Jankowski, czy Kuświk czy ktoś inny jest sam przed polem karnym przeciwnika. I my się mamy dziwić, że jeden facet na 4/5 obronców nie zrobi nic wielkiego. Jak on ma coś zrobić? bez wsparcia?
No, ale jedziemy dalej. Teraz Lubin..
A wracajac jeszcze do meczu, dzisiaj taka myśl mnie naszła, troche się dziwie, że Zieliński gra tym jednym napastnikiem, rozumiem taktyka itp itd, ale czasem to aż boli jak sie patrzy jak Jankowski, czy Kuświk czy ktoś inny jest sam przed polem karnym przeciwnika. I my się mamy dziwić, że jeden facet na 4/5 obronców nie zrobi nic wielkiego. Jak on ma coś zrobić? bez wsparcia?
No, ale jedziemy dalej. Teraz Lubin..

-
- Kontakt:
Bardzo trafna, zgadzam sie...Gregus pisze:bardzo trafna ocena meczu i naszych graczy przez Mariusza Śrutwę
http://niebiescy.pl/?id=12477
Zastanawia mnie tylko ile osob zaraz zacznie 'dyskusje' z Mariuszem ze wcale nie mo racji bo to Baszczu byl winien torow, Figo to leber a Kuswik odpad...

Nie tyle Sultes zaczal lepiej druga polowe co Zielinski przesunal Go blizej Kuswika. Pisalem poprzednio ze moim zdaniem lepiej wyglada gra w Ruchu z 2 napadziorami a nie z jednym wysunietym.
-
jurek pisze:Djokic 2?
jak Ty sie notami tego debila przejmujesz to jo nimom słów

-
- Kontakt:
Kuświk
Andrzej jest jeszcze słabszy?masakra...jo był za zwolnieniem Jacka ale tu chyba nie o trenera chodzi
pozdRo wszystkim

-
- Kontakt:
Jankowski nie robi różnicy dlatego że jest dobry tylko dlatego że inni są słabi.
-
19kyjok20 pisze:Jankowski nie robi różnicy dlatego że jest dobry tylko dlatego że inni są słabi.
niy pi***ol ok.Bo technicznie Jankes jest jak na polskie warunki bardzo dobrym szpilerym.Z napastników to Sobiech,Niedzielan( w formie) i Krzysiek Bizacki byli równie dobrzy technicznie i niy przypominom se lepszych napastników pod wzgledem techniki w Ruchu
- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
19kyjok20 pisze:Jankowski nie robi różnicy dlatego że jest dobry tylko dlatego że inni są słabi.

mocie chopcy krótko pamięć ,w dużej mierze to Jankes wypromowoł Piecha bo ten żył z jego dograń ,teraz sytuacja jest inna bo to Jankes mo żyć z podań Figo Sultesa,Zieńczuka i pewnie predzej czy później odpali.Pytanie ino czy wtedy będziemy w stanie go zatrzymać czy też zapragnie dalej sie rozwijać i spróbować sił w lepszej lidze bądź drużynie

Może trzeba zaryzykować i zagrać na dwóch napastników z Figo i Tymińskim w środku z Zieniem i Ecikiem na skrzydłach skoro nasi boczni obrońcy są słabi w ofensywie.Pewnie po rozegranych czterech ligowych i dwóch w PP meczach Zieliński ma o czym myśleć skoro zdobyliśmy 4 punkty na 12 możliwych grając 3 mecze u siebie

Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jankes jest technicznie lepszy od Sobiecha, jeżeli poprawi swoją skuteczność to zajdzie dalej niż Sobiech.19kyjok20 pisze:Jankowski nie robi różnicy dlatego że jest dobry tylko dlatego że inni są słabi.
Mój głos rozsądku, wszyscy spuszczali wzrok:
https://ibb.co/0tL0xPD
https://www.youtube.com/watch?v=eix_F8y4S5U
https://ibb.co/0tL0xPD
https://www.youtube.com/watch?v=eix_F8y4S5U
- Stasiu19R20
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
WYLYŹ19kyjok20 pisze:Jankowski nie robi różnicy dlatego że jest dobry tylko dlatego że inni są słabi.

Tradycja nie zginie, chwała nie przeminie, Ruch Chorzów jeszcze wróci na należne mu miejsce!!!
-
- Kontakt:
Jeszcze co do sędziego liniowego, który był tak pewny karnego dla Korony. Sędzia nazywa się Krzysztof Myrmus, jest z okręgu Żywiec, mieszka chyba w Skoczowie, a stamtąd blisko jest do... Bielska-Białej. Ciekawe, nie?
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).