sponsor strategiczny Ruchu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#151 Post autor: gerhat » 30 paź 2009, o 23:11

a ja :padam: przed przedmówcą, jeden z nielicznych który się zreflektował

wg. Tauronu najważniejsze rzeczy które zdecydowałay:
- wyniki
- medialność i rozpoznawalność w regionie
- przjrzysta struktura i zarządzanie
- giełdowa spółka
- serce na klacie

Na 3 z 5 wylano tu tyle pomyj i moczu że nie warto już wspominać ale na szczeście fachowcy to docenili.
Nie wiem jak teraz stoją akcje Ptermana ale coś mi sie zdaje że pozostaje mu zorganizowac dupno stypa dla ekipy co liczyła na Klimkowe akcje po 20 groszy.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#152 Post autor: Thoth » 30 paź 2009, o 23:22

gerhat, niy godej już o moim ulubiencu... mom dziś fest klepa i wiycyj klimatów o tym gosciu niy zdzierza... :/
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

kris.mu
Kontakt:

#153 Post autor: kris.mu » 30 paź 2009, o 23:40

a jo se jeszcze życza coby Tauron mioł do nos taką "cierpliwość" jak Allianz do szczew :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Bo są równi i równiejsi...

Michal578
Kontakt:

#154 Post autor: Michal578 » 30 paź 2009, o 23:47

z teg co wiem to Sobstyl nie miała z tym nic wspólnego ,załatwiać to mieli Paterman i Smagorowicz a lobbował pewny pan przewodnczącyPE. Mi się wydaje że Paterman chioł to ogłosić jak by kupił akcje od Klimka,jednak co by onim nie godać to sie chop zatym nalotoł razem ze Smagorowiczem.

arcio
Kontakt:

#155 Post autor: arcio » 30 paź 2009, o 23:49

że niby w grudniu mają się spotkać i zdecydować co dalej tak?
ŚCIEMA! przecież w Tauronie budżet jest przygotowywany w październiku, najpóźniej w listopadzie! nie wierzę że mają taki zapas rezerwy żeby w grudniu dopinać taki jakby nie było spory wydatek

poza tym oni w połowie roku wchodzą na giełdę to powiedzcie mi czemu teraz się reklamują i mieliby przestać? to by było bez sensu :)

pisałem już pół roku temu o Tauronie w perspektywie roku 2010 i dalej uważam że wejdą w styczniu z umową na cały 2010 rok - teraz faktycznie mogą mieć z 300 tyś w rezerwie i dają to na reklamę u nas, bo kasa się zmarnuje

byli tacy którzy pisali że oni przychodzą wtedy kiedy są nasze mecze w TV i że tylko dlatego - bardzo dobrze że są bo każda złotówka za sponsoring musi im się wrócić!
im więcej o nich będą pisać, im więcej meczy czy skrótów będzie w TV i im więcej fotek z ich logiem sie pojawi tym więcej mogą nam dać w przyszłości

trzymać kciuki za naszych i żadnych 'akcji na +'
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#156 Post autor: Lutz » 31 paź 2009, o 00:00

gerhat pisze:a ja :padam: przed przedmówcą, jeden z nielicznych który się zreflektował
Jo tredycyjnie wstrzymom sie z tom reflaktacjom to grudnia, awentualnie do stycznia i piyrszych dwóch tydni lutego :)
Tak na trzyźwo , milionów za te dwa miechy my niy dostali, moja euforia trzimie sie w granicach rozsondku, ale w naszym przipadku kożdy pfennig je ważny, czy to od Taurona, Canalu+ czy inkszego kiosku z bombonami.
Tak szczerze ? Jo liczył ( mioł gupio nadzieja) na inwestora, takiego pełnom gymbom, co niy inyk bydzie chcioł sie wypromować, ale tak richtig zainwestuje w Ruch, bo poramiysinyczne negocjacje i dwa miechy sponsoringu ( pieron wiy za wiela,na jakich zasadach) to do mia troszka mało.
Niy ma jednak to tamto musza siłom rzeczy taki mały ukłonik w strona naszych włodarzy zrobić, taki mały dwómiysiynczny babe ukłonik - kwiotki i bicie allaha bydzie jak bydymy finansowo na dupny plus i sportowo w Lidze Europejski, ale niy tak jak Weichsel Krakau ( :wstyd:)
Jedno je pewne jak nom niy postawiom nowego Tauron Silence Arena nojlepi już wczorej to som my pryndzy czy późni w czorny rzici.
Na dziyń dzisiejszy ; gerhat ; -----> zarzond rein ! :) :padam:
Ostatnio zmieniony 31 paź 2009, o 00:03 przez Lutz, łącznie zmieniany 1 raz.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#157 Post autor: gerhat » 31 paź 2009, o 00:01

arcio pisze:ŚCIEMA! przecież w Tauronie budżet jest przygotowywany w październiku, najpóźniej w listopadzie! nie wierzę że mają taki zapas rezerwy żeby w grudniu dopinać taki jakby nie było spory wydatek
przygotowywany a zatwierdzony przez zarząd robi różnice, skod wiesz że nie jest przygotowany z opcja na umowę z Ruchem w 2010? dopuki nie zatwierdzi go zarząd TEP i nie podpiszą umowy sie tego nie dowiesz więc z tą ściemą trochę rozważniej

arcio
Kontakt:

#158 Post autor: arcio » 31 paź 2009, o 00:07

gerhat pisze:
arcio pisze:ŚCIEMA! przecież w Tauronie budżet jest przygotowywany w październiku, najpóźniej w listopadzie! nie wierzę że mają taki zapas rezerwy żeby w grudniu dopinać taki jakby nie było spory wydatek
przygotowywany a zatwierdzony przez zarząd robi różnice, skod wiesz że nie jest przygotowany z opcja na umowę z Ruchem w 2010? dopuki nie zatwierdzi go zarząd TEP i nie podpiszą umowy sie tego nie dowiesz więc z tą ściemą trochę rozważniej
źle mnie zrozumiałeś
napisałem że ściema z tym że będą gadać w grudniu bo wg mnie projekt leży w sejfie u prezesa TEP i czeka tylko na uzupełnienie kilku rubryk, najpewniej finansowych i do podpisu

jeżeli wierzyć w słowa ludzi z TEP to oni chcą zaistnieć w świadomości nie tylko w PL ale w UE a żeby to zrobić musimy grać w pucharach, ale tu już wchodzę w sferę fantazji ;)
nigdy nie jest za późno

muchas
Kontakt:

#159 Post autor: muchas » 31 paź 2009, o 14:46

jak do pucharów się dostaniemy to nam stadion wybudują ;p

_pnwk_
Kontakt:

#160 Post autor: _pnwk_ » 31 paź 2009, o 15:12

muchas pisze:jak do pucharów się dostaniemy to nam stadion wybudują
Ale bez propagandy bo zarozki ftoś załozy tymat "nowy stadion Tauron Arena"
Tak wogóle to czesc wszyskim. jak zech wcora przejechoł granica,piyrsze co na olszynie wpad do sklepu i "PS" do łapy i czytom taki mały artykuł,Ku**a jo myśloł ze wdupia kerownica po drodze i zarozki telefon do kobiyty i musiała mi cytać wszyske artykuły w necie :P
Na spokojnie myśla ze nadchodzom lepsze czasy,nareszcie bo nołeży sie nom jak przisłowiowymu psu buda.Brawa do działaczy,yno niy zdupić tego bo bydymy w corny zici.A kumaci tyż niych sie opanujom z ewentualnymi "akcjami na +"
Pyrsk
Obrazek
NIEBIESKIE PANEWNIKI !!!

bluefil
Kontakt:

#161 Post autor: bluefil » 31 paź 2009, o 15:22

Ja tez z podnietami poczekam do stycznia. Mowa za caly rok jest o okolo 2milionach. Niestety to z nas krezusow nie zrobi. tak jak pisalem jeszcze duzo pracy przed zarzadem i potrzebujemy kolejnych mniejszych sponsorow, zeby wskoczyc do czolowki finansowej ligii. Niestety z Wasko raczej nic nie wyjdzie, a szkoda.......
Mam wielka nadzieje, ze ta kasa pozwoli nam uregulowac zaleglosci i zaproponowac odpowiednie kontrakty kluczowym zawodnikom, coby nikt nam ich nie podebral Grzyb powiedzial, ze mial oferte z zespolu z pierwszej trojki zeszlego roku! Skoro 35 letni Wojtek mial to pomyslcie, co sie bedzie dzialo z mlodszymi, ktorzy sa na fali.
Oby dzisiaj wygrac. Na ten moment dawno tak pozytywnie nie bylo w naszym i o naszym klubie:) Jesli dzisiaj wygramy, to bedzie jeden z najlepszych weekendow!
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

Witek46
Kontakt:

#162 Post autor: Witek46 » 31 paź 2009, o 15:33

Wiadomość za wnp.pl

Tauron zapłaci Ruchowi Chorzów 2 mln złotych na sezon?

wnp.pl (RAF) - 30-10-2009 13:17
Energetyczny gigant przymierzał się i przymierzał, aż w końcu został sponsorem najbardziej utytułowanego klubu piłkarskiego w Polsce. Jak dowiedział się wnp.pl na sponsorowanie Ruchu Tauron może wydać 2 mln złotych na sezon.
"Niebiescy" mają ostatnio podwójne powody do dumy - dosłownie i przenośni. Ruch jest w ekstraklasie na 2. miejscu tuż przed końcem rundy jesiennej, do tego właśnie przyciągnął do spółki możnego sponsora: Tauron Polska Energia. Spółki po raz pierwszy współpracowały przy okazji lutowych Wielkich Derbów Śląska. Aktualna umowa obowiązuje do końca tegorocznych rozgrywek. Pozytywna ocena współpracy, a zwłaszcza jej efektów promocyjnych, będzie podstawą negocjacji warunków jej kontynuacji (spółki skarbu państwa muszą się spowiadać ze sponsoringu i wykazać po takim projekcie zysk marketingowy - deficytowego inwestowania w sport, czy też kulturę zabronił im minister skarbu państwa)

Jak dowiedział się wnp.pl na sponsorowanie Ruchu (i centralne miejsce na koszulkach piłkarzy) Tauron może wydawać około 2 mln złotych na sezon. Pragnący zachować anonimowość znany ekspert z rynku marketingu sportowego twierdzi, że z pewnością idzie o mniejszą kwotę niż ta na którą opiewa kontrakt Lecha Poznań z BetClickiem wart przynajmniej 2,5 mln zł za sezon.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#163 Post autor: Patton » 31 paź 2009, o 15:35

Zaraz bedzie, ze za malo placa :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Awatar użytkownika
Chudy81
Kontakt:

#164 Post autor: Chudy81 » 31 paź 2009, o 15:42

tommy tauzen, Scypion tylko żebym ja sam w Sajonarze tych piw nie musiał pic !! poważnei mówiłem o tych dwóch kastlach pozdRo
Obrazek Obrazek
Nie ważne w jakim świata miejscu, ważne że Ruch mam w mym Niebieskim SeRcu.

otos
Kontakt:

#165 Post autor: otos » 31 paź 2009, o 15:43

To sa wszystko pisamki ile faktycznie Ruch dostanie chyba wie tylko Zarzad i nikt wiecej.
NIe dawno jeszcze byly baraze o 3 lige z pruszkowem i innymi. bieda z nedza byla. A teraz udalo sie do "czegos" dojsc do daelj zle. Za nim ktos dzis wchodzi w sponsorowanie sportu 3 razy sie zastanwia.
sprawiedliwosc ma oczy ...

ODPOWIEDZ