Modernizacja stadionu
-
- Kontakt:
no i jeszcze jedno :)
Panowie nie mówcie mi że nie zapełnimy 30 tysięcznego stadionu, zapełnilibyśmy 50 tysięczny, na mecze chodza bajtle z chorzowa co zamiast do szkoły, zbieraja złom zeby matka miała co do garka włozyć! Ludzie się ciagle boją chodzić na mecze, a matka się po każdym szpilu pyta czy już dostałem w pysk czy jeszcze nie, bo na tym ruchu to jest tak niebezpiecznie, że na pewno sie kiedyś doigram!! Kiedys chcialem zaprosic na mecz kolezanke co uslyszalem "nie chce dostac wpierd**" , pokutujace ciagle przekonanie, ze na meczu sie dostanie po pysku skutkuje taką a nie inną frekwencją. A popatrzcie tylko ile nas jest, Ruch ma najwięcej kibiców w Polsce!!!! Myśle że w samym województwie 100 tysiecy potencjalnie chętnych iśc na mecz, o mistrzostwo Polski albo w pcuharze uefa by sie zebralo. Duzo ludzi nie chodzi nie dlatego ze sie boi, tylko ze woli przeczytac w telegazecie wynik albo posluchac w radiu, i tu nie chodzi o kase tylko o zenujace widowisko, ja sam znam mase takich osob! Badzmy szczerzy nawet mecze na szczycie polskiej ligi nie sa jakimis porywajacymi widowiskami a druga liga to juz jest w ogole koszmar!! jak bedzie odpowiednio grala druzyna to bedzie odpowiedny stadion i odpowiedznia frekwencja- przuklad Schalke- ludzi jak na świonach kibiców jak w manchesterze!!, wiem ze to jest piesn dalejkiej przyszlosci ale obysmy sie podniesli pilkarsko i w koncu cos osiagneli!!!
Ruch Ruch HKS!
Obecny stadion to, sorry za porownanie, "rozdepniete gowno" jak ktos to kiedys pieknie okreslil
Ogromniaste łuki, tragicznie plaskie trybuny oddalone od murawy o 15 m, krzeselka wcisniete "na sile", marne naglosnienie... mozna by wyliczac bez konca. Kto byl na zachodnim stadionie ten wie (albo na koronie czy Wisle - nowa trybuna). Na II lige wystarczy, na I-sza zdecydowanie NIE !
Swietnym przykladem jest Slaski: kultura, organizacja, bezpieczenstwo i ludziska przychodzace z calymi rodzinami. Jakos nie ma tyle bluzgow co na Ruchu (:( )
Dobra gra, czyli walka o puchary (mistrzostwo) + nowoczesny stadion + profesjonalna organizacja i atrakcje i te 12-15 tys mamy pewne.
Ceny biletow? Jezeli Ruch bedzie gral o najwyzsze cele, o Lige Mistrzow, to nawet bilety po 20, 30 zl rozejda sie w przedsprzedazach.
BluR - skad u Ciebie taki pesymizm? Zarobki rosna (co prawda nie wszystkim..), PKB idzie w gore, gospodarka tez - MUSI byc cholera lepiej , a Euro 2012 daje ogromna szanse na to !
A jezeli nie bedzie Cie stac na bilet na Ruch - wyjedziesz na 2 miechy do Irlandii i po klopocie

Swietnym przykladem jest Slaski: kultura, organizacja, bezpieczenstwo i ludziska przychodzace z calymi rodzinami. Jakos nie ma tyle bluzgow co na Ruchu (:( )
Dobra gra, czyli walka o puchary (mistrzostwo) + nowoczesny stadion + profesjonalna organizacja i atrakcje i te 12-15 tys mamy pewne.
Ceny biletow? Jezeli Ruch bedzie gral o najwyzsze cele, o Lige Mistrzow, to nawet bilety po 20, 30 zl rozejda sie w przedsprzedazach.
BluR - skad u Ciebie taki pesymizm? Zarobki rosna (co prawda nie wszystkim..), PKB idzie w gore, gospodarka tez - MUSI byc cholera lepiej , a Euro 2012 daje ogromna szanse na to !
A jezeli nie bedzie Cie stac na bilet na Ruch - wyjedziesz na 2 miechy do Irlandii i po klopocie

-
juz bez tego wszystkiego mamy te 12-15 tys 8)Dobra gra, czyli walka o puchary (mistrzostwo) + nowoczesny stadion + profesjonalna organizacja i atrakcje i te 12-15 tys mamy pewne.

-
- Kontakt:
niby z jakiej racji OMEGE nazywosz koszmarnym zegarem??dlaczego musimy byc tak jak wszyscy i miec multimedialny zegar??OMEGA jest jedyna i nie powtarzalna i pamieto prawie cala pikna historie Ruchu i co miala by tak nagle zniknac??BluR pisze:Łowca
Może ty żyjesz na innym Śląsku niż ja. Bo ja pamiętam czasy, gdzie ludzie pracy (bez ironii i bez czerwonej propagandy) chodzili chmarnie na szpile, bo mieli praca albo na grubie, albo na hucie. I zapewniam cię że chodzili całymi familiami. Znaczy stać było na zakup 4 lub 5 biletów na raz. Nie wspominając o wuszcie albo o oranżadzie.
Rzetelne źródło - własne obserwacje życia.
Wnioskuje z drugiej twojej irytacji, że zawsze byłeś ULTRAS. zapewniam cię że gardło zdzieram na Ruchu zawsze, a siedzę na "pikniku" który tak wyszydzasz w swoich postach.
Generalnie jednak zamiast czytać (również między wierszami) to się czepiasz.
Ale widzę, że tak już masz.
Mnie chodzi o to, że Ruchowi wystarczy ten stadion. Na mecz nawet w OE przyjdzie góra 12-14tys. ludzi. Więc wystarczy zmodernizować - czytaj : zadaszyć, poprawić murawę, wymienić ten koszmarny "zegar" na nowoczesną multimedialną tablicę. To i tak podroży bilety, ale nie tak, jakby miał stanąć nowy stadion. Niestety Gerhat ma rację - żaden luksus trenować na R-Arena.
No ale dla elity typu Łowca to żaden balast. :shock:
UN'08
Nowy, multimedialny zegar na przeciwko Omegi. To jedyne wyjscie, widzac zatwardzialych zwolennikow historii :roll:Spali1920 pisze: niby z jakiej racji OMEGE nazywosz koszmarnym zegarem??dlaczego musimy byc tak jak wszyscy i miec multimedialny zegar??OMEGA jest jedyna i nie powtarzalna i pamieto prawie cala pikna historie Ruchu i co miala by tak nagle zniknac??
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Omega tam gdzie jest a multimedialny wynik na zagieciu dachu z trybuny glownej to jest dobre rozwiazanieHarpo pisze:Nowy, multimedialny zegar na przeciwko Omegi. To jedyne wyjscie, widzac zatwardzialych zwolennikow historii :roll:Spali1920 pisze: niby z jakiej racji OMEGE nazywosz koszmarnym zegarem??dlaczego musimy byc tak jak wszyscy i miec multimedialny zegar??OMEGA jest jedyna i nie powtarzalna i pamieto prawie cala pikna historie Ruchu i co miala by tak nagle zniknac??
UN'08
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
pozbawione jest zbytnio sensu takie łudzenie się na CAŁY nowy obiekt, moim zdaniem natomiast realnym jest tworzenie stadionu sposobem stawiania pojedyńczych niezależnych trybun, które będą duże, wygodne i rewelacyjnie komponowały się jedna z drugą.
Trybuny stawiane tuż za bramką, żeby bramkarz czuł oddech kibiców za sobą, całkowicie zadaszone o pojemności ok 5 tysięcy. Zaletą takiego sposobu renowacji i tworzenia obiektu jest to że nie jest potrzebne aż takie GIGANTYCZNE powtarzam giantyczne pieniądze jak na jedną trybune. Brzmi to troche groteskowo, gdyż taka nowoczesna trybuna o takiej pojemności i tak jest już strasznie kosztowna.
Daleki byłbym jednak o ucinanania i ograniczania się na tym polu pod względem pojemności jak i całokształtu. Lepiej zrobić jedną porządną DUŻĄ trybune niz dwie prowizoryczne lub co jeszcze gorsze cały stadion.
Mam nadzieje że ktoś to przeczytał i może nawet podziela moje zdanie, mimo wsyztsko takie dywagacje pozostaną tylko między nami kibicami a co zrobią wielcy teo klubu i miasta to zobaczymy. Marzę o tym aby jednak spełniła się moja wizja.
Ostatnio bardzo lubię oglądać obiekty typowo sportowe. Ich architektura i ogrom jest rewelacyjny. Tak żeby było tez coś dla oka to pokaże coś godnego naszego wspaniałego klubu.

Trybuny stawiane tuż za bramką, żeby bramkarz czuł oddech kibiców za sobą, całkowicie zadaszone o pojemności ok 5 tysięcy. Zaletą takiego sposobu renowacji i tworzenia obiektu jest to że nie jest potrzebne aż takie GIGANTYCZNE powtarzam giantyczne pieniądze jak na jedną trybune. Brzmi to troche groteskowo, gdyż taka nowoczesna trybuna o takiej pojemności i tak jest już strasznie kosztowna.
Daleki byłbym jednak o ucinanania i ograniczania się na tym polu pod względem pojemności jak i całokształtu. Lepiej zrobić jedną porządną DUŻĄ trybune niz dwie prowizoryczne lub co jeszcze gorsze cały stadion.
Mam nadzieje że ktoś to przeczytał i może nawet podziela moje zdanie, mimo wsyztsko takie dywagacje pozostaną tylko między nami kibicami a co zrobią wielcy teo klubu i miasta to zobaczymy. Marzę o tym aby jednak spełniła się moja wizja.
Ostatnio bardzo lubię oglądać obiekty typowo sportowe. Ich architektura i ogrom jest rewelacyjny. Tak żeby było tez coś dla oka to pokaże coś godnego naszego wspaniałego klubu.

Ostatnio zmieniony 6 maja 2007, o 15:19 przez tomicher, łącznie zmieniany 1 raz.

-
- Kontakt:
Wszystko ładnie ale z tą Omegą, to przesadzacie, przez ten nasze przywiozanie do tradycyjnych przedmiotów i nie mowie tylko o Ruchu, ale o całej Polsce, to mamy taki stan np Stadionu Ślaskiego jaki mamy! Omega to tradycja, trzeba ją zdjąc zrobić np. muzeum Ruchu, z wszyskimi pucharami i gadżetami które są związane z klubem, a troche by się tego nazbierało i tam wsadzić Omegę, a stadion ma być funkcjonalny i nowoczesny! Nowa tablica to jak najbardziej dobry pomysł! Angole zburzyli w cholere całe wembley i jakoś żyją, a w zamian mają stadion jakiego my sie nie doczekamy choćby i za sto lat!.... sentymenty trzeba odłożyć na bok i właczyć zimną kalkulacje!
Ruch Ruch HKS!
Mosz recht jo juz na tyn temat zech pisol.Tomasz pisze:Wszystko ładnie ale z tą Omegą, to przesadzacie, przez ten nasze przywiozanie do tradycyjnych przedmiotów i nie mowie tylko o Ruchu, ale o całej Polsce, to mamy taki stan np Stadionu Ślaskiego jaki mamy! Omega to tradycja, trzeba ją zdjąc zrobić np. muzeum Ruchu, z wszyskimi pucharami i gadżetami które są związane z klubem, a troche by się tego nazbierało i tam wsadzić Omegę, a stadion ma być funkcjonalny i nowoczesny! Nowa tablica to jak najbardziej dobry pomysł! Angole zburzyli w cholere całe wembley i jakoś żyją, a w zamian mają stadion jakiego my sie nie doczekamy choćby i za sto lat!.... sentymenty trzeba odłożyć na bok i właczyć zimną kalkulacje!
Miejsce Omegi to je ino we muzeum jak zresztom i colki stadion.
A co do tego cos sam naszkryflol o tym prziwionzaniu to wzielo siy to jak byle zabory i Poloki wszystko chowali i tak zostolo.
A niystety my tyz tak robiemy.
Jo rozumia pielyngnowac tradycjo ale bez przesadyzmu.
-
- Kontakt:
Tako trybuna na początek by stykla !! ale po pierwsze musza zrobic murawa bo bez tego to niy wiem jak bydzie w OE
Ostatnio zmieniony 6 maja 2007, o 18:59 przez evn, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]https://www.niebiescy.pl/images/flagi/ruch_chorzow_04.jpg[/img]
-
- Kontakt: