konto...NOWY STADION K.S.RUCH WIELKIE HAJDUKI.

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
gong

#16 Post autor: gong » 11 lis 2006, o 18:06

Żeby niy było mie tyn pomysł tyż sie podobo.Ale jest jedno ale(pora klubów już z tym miało problym)teryny przy Cichyj som własnościom miasta niy klubu.Jak jo by mioł budować na niy swoim placu poprostu bych sie boł że właściciel mie wyciulo.Tym bardzij że kopel już pokozoł jak idzie postawić market na miyjscu stadionu.
Jak sie chce coś robić to trza pomyśleć oprawach własności.

Awatar użytkownika
m-p
Kontakt:

#17 Post autor: m-p » 11 lis 2006, o 18:19

Pomysl dobry ale zeby to bylo meganaglasnione potrzeba nam
nazwisk ktore by sie wlaczyly w promocje. Mysle tu przede wszystkim
o bylym premierze a obecnie europosle ktory jest podobno
kibicem Ruchu, o sławnym reżyserze z Szopienic i innych
słynnych ktorzy mogliby sie wlaczyc do akcji i faktycznie pomoc

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18 Post autor: Slawko » 11 lis 2006, o 18:37

Pomysl jest o tyle dobry ze naglosniony moze zwrocic uwage na to ze nie mamy stadionu.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Buger

#19 Post autor: Buger » 11 lis 2006, o 18:42

Nie porownujcie sam zbieranie na sektorowka do zbierania "na nowy stadion" To dwie inne sprawy, ludzie jak uslysza ze idzie kasa na nowy stadion!!!, nowy stadion 14 krotnego mistrza Polski a nie na element oprawy meczowej to sie dociepna ludzie z calej Polski co sympatyzuja za ruchem, sa kibicami jego itd Trza to ino naglosnic...!

los_madeyos

#20 Post autor: los_madeyos » 11 lis 2006, o 18:45

Prawde mowiac to cieszmy sie ze ulica Cicha jeszcze jest, a przy DTŚ nie stoi żaden market. Ja to widze tak, że władze miasta wykorzystały słabość AKS, który praktycznie upadł. Ruch też był blisko dna. i gdyby nas zdegradowali, to chodzilibyśmy na mecze na Lompy.

gizm
Kontakt:

#21 Post autor: gizm » 11 lis 2006, o 18:57

KOSTA pisze:biyda bylo z sektorowka.... jak nazbiyromy to gora 10 tys a tukej trzeba milionow (ale jak cos takigo bydzie to sie dociepna)
na jakies Fany to niy kozdy chce dac szmal ale jak pojdzie o nowy Stadion albo Remont to napewno kozdy cos do
bo to bydzie na lata
a Sektorownki durch sie robi nowe a stare potym kas wkoncie lezom

jak bydzie juz konto to cza zrobic reklama w gazetach zeby calo Polska wiedziala ze Kibice Ruchu zbiyrajom szmal na
Stadion Ruchu napewno som kas ludzie ze szmalem co juz od lot som Kibicami Ruchu ale na szpile niy jezdzom bo majom
za duzo na gowie albo kas zagranicom miszkajom jakby niybolo kiedys lajziolo po 40tys ludzi na szpile a teraz wiynkszosc wykjechala kas
no i kas po sklepach jakies puszki pouklodac ze reklamom ze to na Nowy Stadion Ruchu a wszczegulnosci tam kaj sie NIYBIESKIE piwo kupuje

otym musialo by szumiec wszyndzie

a najlepi pogodac z Antonim Piechniczkiem bol by najlepszom reklamom wkonco to jest jego Miasto jego Klub i jego Historia ze Fusbalem na Ruchu sie zaczola nikt niy zrobi takij reklamy jak lon

los_madeyos

#22 Post autor: los_madeyos » 11 lis 2006, o 19:01

A wytlumaczy mi ktos czemu mamy zbierac na stadion Ruchu Hajduki Wielkie a nie Chorzów? I prosze o jakies racjonalne wytlumaczenie, a nie cos w stylu - "bo tak".

I wydaje mi sie ze troche sie osmieszymy tą zbiórką. Bo jakos tego nie widze - przecietny Kowalski, mieszkajacy np. w Sopocie bierze do reki gazete, a tu ogłoszenie/artykul - "Kibice ze Śląska zbierają na nowy stadion czternastokrotnego Mistrza Polski". Dziwne :?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#23 Post autor: SzaRlin » 11 lis 2006, o 19:04

Tak jak godocie... bilet droższy załóżmy o te 2 złote, licząc na frekfencja w granicach średnio 7 tysięcy, to po rundzie wiosennej byłoby już na ten cel około 140 tysięcy (9 w lidze + 1 bankowy w PP)... po 5 sezonach momy kajs około 1,4 mln... pomysł fajny, ale nie na NOWY stadion... ta kasa idzie przekazac na spłata długów, utrzymanie klubu itp.
PozdRo
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24 Post autor: Goscioo » 11 lis 2006, o 19:06

jo jest za, wiadomo ze na caly stadion nie uzbieromy, ba nawet na ejdna trybune nie uzbieramy ale takim dzialaniem moze w koncu doczkeamy sie choc jednej z prawdziwego zdarzenia sektora za bramka (oczywiscie przy pomocy miasta i dotacji z unii), sprobowac zawsze idzie, nawet jak nie na trybune to moze na ta podgrzewana murawe ....
wstyd zeby kibice musieli zbierac na taki rzeczy dla takiej zasluzonej druzyny jaka jest bez watpienia Ruch,
moze takim dzialaniem zainteresujemy tyz jakis potencialnych sponsorow, inwestorow ....
jo jest ZA
pozdRo

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#25 Post autor: SzaRlin » 11 lis 2006, o 19:14

Oczywiście to nie zmienio faktu ze jestech jak najbardziej ZA takim pomysłem... moze jakies firmy by sie dociepły lub coś w tym stylu :)
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

adamo chorzow

#26 Post autor: adamo chorzow » 11 lis 2006, o 19:23

Wlasnie sluchajcie nie chodzi o to ile nazbieramy,ale o to zeby o tym godac,pisac i naglasniec sprawa i o sponsora panu Mariuszowi bedzie latwiej bo ten ktos bedzie widzial ze ten Klub MA POTENCJAL W KIBICACH a to sie najbardziej liczy.

HBSiwy
Kontakt:

#27 Post autor: HBSiwy » 11 lis 2006, o 19:34

Wiem tylko ze w Magdeburgu tez zrobili jakas akcje z cegielkami na nowy stadion......
I teraz maja cos takiego

http://www.fc-magdeburg.de/content.php? ... cont=neues[/url]
[color=blue][b]JESTESMY WSZEDZIE ALE NASZE SERCA SA ZAWSZE NA CICHEJ[/b][/color]

SODA

#28 Post autor: SODA » 11 lis 2006, o 19:41

jestem za i super pomysl

gizm
Kontakt:

#29 Post autor: gizm » 11 lis 2006, o 19:47

los_madeyos pisze:A wytlumaczy mi ktos czemu mamy zbierac na stadion Ruchu Hajduki Wielkie a nie Chorzów? I prosze o jakies racjonalne wytlumaczenie, a nie cos w stylu - "bo tak".

I wydaje mi sie ze troche sie osmieszymy tą zbiórką. Bo jakos tego nie widze - przecietny Kowalski, mieszkajacy np. w Sopocie bierze do reki gazete, a tu ogłoszenie/artykul - "Kibice ze Śląska zbierają na nowy stadion czternastokrotnego Mistrza Polski". Dziwne :?

Pozdrawiam
to idzie o Stadion Ruchu a niy o Wielkie Hajduki albo o Slonsk
moze wkoncu wtos zoboczy ze w calyj Polsce som Stadiony w takim stanie jak som a najgozyj przeca jest na Slonsku
przeca jest Stadion przi Stadionie a powstaly wszyskie prawie wszyskie 100lot tymu i tak juz do dzis zostalo
som Ruch Chorzow i Gornik Zabrze zebrali prawie wszyskie Mistrzostwa Polski a ich stadiony wyglondajom ja 50lot tymu
kozdy mo swoje zdanie na tyn tymat wto jest za wplaci szmal a wto niy to niywplaci

dejcie znac jak bydzie juz cos wiyncycj wiadomo np kaj wplacic szmal jo napewno wplaca a nawet sie przynda po ludziach co miyszkajom w Bitburgu i okolicach zeby troch szmalu zebrac

niypoddawac sie ino walczyc oto czeba a cza sie stym uwinonc zanim wtos nos wyprzedzi

19 BULI 20

#30 Post autor: 19 BULI 20 » 11 lis 2006, o 20:01

jak dla mnie pomysl bardzo dobry !!!!!!! wedlug mnie taka akcja zaczeta przez kibicow musi zastanowic wiele innych osob zwiazanych z Ruchem na innych dosc wysokich stanowiskach czemu to kibice musza takie cos ruszyc a oni nawet w ta strone nie kiwneli palcem !!!!! i zpewnoscia ruszy ich sumienie i nie dosc ze sami sie zaangazuja jak wypromuja akcje wsrod wielu innych osob ktore zpewnoscia beda mogly zdzialac wiele !!!!!!!!

Zablokowany