Kadra I zespołu
- vahanara
- Kontakt:
Pewnie bardzo się narażę ale nie sądzę żeby ostatnimi czasy Wleciał był słabszy od Mariusza. Chyba nie można być słabszym. Mam dla Mario wielki szacunek ale ostatni rok jego gry to naprawdę tragedia - niestety...
Z całą pewnością sposób rozstania się z nim nie jest zbyt przyzwoity ale lepiej dla niego i dla Ruch-u zakończyć już współpracę. Boli że teraz zacznie się wyciąganie brudów - Rogala :"nie chciał grać za 15 tys...", Śrutwa:"Zaległości są astronomiczne..." Nie tak to powinno wyglądać ale trudno uwierzyć że Mario nagle ugryzie się w język.
Panie Prezesie mam cichą nadzieję że skoro zostali tacy zawodnicy jak Fornalik, Wleciałowski a przede wszystkim Jamróz i Masternak to zostali za odpowiednio mniejsze pieniądze? Wierzę również że klub nie straci z pola widzenia np. Kamila? Wielka byłaby to szkoda.
Życzę by dziś podjęte decyzje okazały się słuszne i by za parę miesięcy posty tutaj miały całkiem inną wymowę.
Z całą pewnością sposób rozstania się z nim nie jest zbyt przyzwoity ale lepiej dla niego i dla Ruch-u zakończyć już współpracę. Boli że teraz zacznie się wyciąganie brudów - Rogala :"nie chciał grać za 15 tys...", Śrutwa:"Zaległości są astronomiczne..." Nie tak to powinno wyglądać ale trudno uwierzyć że Mario nagle ugryzie się w język.
Panie Prezesie mam cichą nadzieję że skoro zostali tacy zawodnicy jak Fornalik, Wleciałowski a przede wszystkim Jamróz i Masternak to zostali za odpowiednio mniejsze pieniądze? Wierzę również że klub nie straci z pola widzenia np. Kamila? Wielka byłaby to szkoda.
Życzę by dziś podjęte decyzje okazały się słuszne i by za parę miesięcy posty tutaj miały całkiem inną wymowę.
-
- Kontakt:
To sa kpiny.!!! Czyzby te 7pkt. zdobyte w 3 meczach tak przekonalo pseudo dzialaczy do pozostania w lidze ?? Wystarcza 2 porazki na poczatek i ta druzyna o ile w takim skladzie wystartuje jest " ugotowana "Przeciez to pan Rogala mowil ze Jamroz jest za drogii wraz z Masternakiem , Sukerem opuszcza klub. I co ?? Wszyscy oni sa w kadrze oprocz tego zawodnicy nowi , ktorych w ligowej walce nikt nie widzial i nikt nie wie na co ich tak dokladnie stac + niedoswiadczeni juniorzy.Panie Prezesie dla mnie to jest cios ponizej pasa nie tylko dla Mariusza , ale dla nas kibicow i klubu, bowiem robi sie nas w balona.
Gwarantuje Pan , ze nie spadniemy w tym skladzie ( odszedl tez Wos ) po raz drugi za pana prezesury ??????
Gwarantuje Pan , ze nie spadniemy w tym skladzie ( odszedl tez Wos ) po raz drugi za pana prezesury ??????
smutny jest sposob pozegnania z Mariuszem . rozumiem ze nie powinno sie grac za zaslugi ale prezes ze swoja paczka powinni jakos Maria uchonorowac w koncu troche dla Naszego klubu zrobil . sam osobiscie na Maria narzekalem ostatnio ale szanuje Go za to co zrobil dla klubu i za to co soba prezentuje . panowie dzialacze wy zatwierdzacie sklad kadry ??? sorki po konsultacji z trenerem , jakos smiesznie to brzmi . chyba trener sam powinien ustalic wszystko , tak samo kupa gadki ze masternak i jamroz nie beda grali to po chu** jada na ooboz ???? wyszlo na to co zawsze czyli DROBNA KOSMETYKA I NIC WWIECEJ !! przydala by sie taka czystka jak byla gdy Darek Gesior z paka polecieli tylko ze teraz RAZEM Z NIEKTORYMI PILKARZAMI DZIALACZE POWINNI LECIEC !!!
-
- Kontakt:
PANIE PREZESIE co do wulgaryzmu to pan nie powinien sie dziwic gdysz ogromna czesc kibicow juz od dluzszego czasu sledzi pana i pana kolegow poczynania i nie robicie nic aby caly kryzys druzyny jak i klubu zarzegnac ja rozumie to ze sa ciezkie czasy w kraju ale czy w krakowie warszawie czy chocby za miedza w zabrzu i katowicach byl inny kraj?
RUCH jest nasza duma narodowa mysle ze pana tez i to wlasnie pan powinien robic wszystko aby nie bylo zle bo jest pan szefem wiadomo zale zawsze beda raz o to drugi raz o tamto ale teraz to wieksza czesc nas kibicow ma zal do pana calego zarzadu jak i do paru pilkarzy
ja nawet chcac patrzec obiektywnie nie widze aby cos szlo do przodu wszystko stoi w miejscu albo sie cofa wiec niech mi pan odpowie o co chodzi?
patrzac co sie dzieje wszyscy mamy dosc wszedzie przepychanki o lepsze zarobki albo cieplejsza posade moze popatrzmy w koncu na ten problem z punktu widzenia sportowego
powiem panu szczeze ze z zdobyciem sponsora strategicznego to moze byc problem ale ilu jest ludzi ktorzy moga wnies cos pozytywnego do kasy RUCHu z mniejszych firm dlaczego nikt nie bieze tego pod uwage
chociarz mam zal ze ten nasz powtarzam nasz kochany klub (bo nie watpie ze pana tez) jest tylko sredniakiem karzdego roku to jestem niepoprawnym optymista i z dnia na dzien tlumacze sobie a jeszcze troche czasu a bedzie lepiej i robie tak juz przeszlo 20 lat od kiedy pierwszy raz zobaczylem RUCH
byly jednak lekkie przeblyski i chwile wzruszen ale to sie bardzo szybko konczylo za szybko
DZIEKUJE
RUCH jest nasza duma narodowa mysle ze pana tez i to wlasnie pan powinien robic wszystko aby nie bylo zle bo jest pan szefem wiadomo zale zawsze beda raz o to drugi raz o tamto ale teraz to wieksza czesc nas kibicow ma zal do pana calego zarzadu jak i do paru pilkarzy
ja nawet chcac patrzec obiektywnie nie widze aby cos szlo do przodu wszystko stoi w miejscu albo sie cofa wiec niech mi pan odpowie o co chodzi?
patrzac co sie dzieje wszyscy mamy dosc wszedzie przepychanki o lepsze zarobki albo cieplejsza posade moze popatrzmy w koncu na ten problem z punktu widzenia sportowego
powiem panu szczeze ze z zdobyciem sponsora strategicznego to moze byc problem ale ilu jest ludzi ktorzy moga wnies cos pozytywnego do kasy RUCHu z mniejszych firm dlaczego nikt nie bieze tego pod uwage
chociarz mam zal ze ten nasz powtarzam nasz kochany klub (bo nie watpie ze pana tez) jest tylko sredniakiem karzdego roku to jestem niepoprawnym optymista i z dnia na dzien tlumacze sobie a jeszcze troche czasu a bedzie lepiej i robie tak juz przeszlo 20 lat od kiedy pierwszy raz zobaczylem RUCH
byly jednak lekkie przeblyski i chwile wzruszen ale to sie bardzo szybko konczylo za szybko
DZIEKUJE
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]
Przeczytałem umieszczone wpisy i mimo tego,że nie chciałem się wypowiadać i dalej myślę ,że to nie jest odpowiedni czas na to zostałem sprowokowany do kilku zdań.Została tu podana kwota, która jest moim kontraktem i według mnie jest to naruszenie warunków kontraktu ale on i tak już mija, może powiemy również jak ta kwota powstawała. Zaproponowana mi kwota 15000 brutto jest zbliżona do kwoty przewidzianej dla nowego nabytku Ruchu zarabiającego w tysiącach Euro.Szkoda ,że nie piszemy o innych uwarunkowaniach przewidzianych dla mnie w nowym kontrakcie, o których bardzo dużo osób (włącznie z niektórymi dziennikarzami) wiedziało już w listopadzie.Szkoda ,że nie podajemy wysokości mojego zadłużenia, i okoliczności jak ono powstawało.Myślę ,że będzie czas kiedy szczerze i uczciwie wyjaśnimy wszystkie niejasności.
Pozdrawiam wszystkich NIEBIESKICH.
Pozdrawiam wszystkich NIEBIESKICH.
-
- Kontakt:
Już godzinę wcześniej informowałem na forum,że odbędą się rozmowy z Jamrozem,Masternakiem i Kulawikiem na temat ich dalszej gry w "RUCH"u.To po pierwsze.Można różne rzeczy wymyślać na temat kadry I drużyny,tym bardziej jeżeli się za nic nie odpowiada.Jeszcze miesiąc temu był na forum ogromny płacz ,że 1/2 drużyny opóści Klub/wg doniesień mediów,które przyjeliście jako oczywistą prawdę/.Teraz znowu jest żle,że nie podpiszemy kontraktu z Mariuszem.Przy kompletowaniu Kadry musimy pamiętać nie tylko o poziomie sportowym piłkarza,o jego warunkach finansowych,o jego zdrowiu,o jego wieku i innych bardzo ważnych rzeczach.Musimy również pamiętać jaki mamy układ długości ważnych kontraktów w drużynie.Jest to naprawdę bardzo trudna i ryzykowna układanka.Nie może być tak,że po zakończeniu sezonu nie mamy piłkarzy bo każdemu skończył się kontrakt/Pamiętać musimy,że w Polsce obowiązuje prawo Bosmana /.Wierzcie mi nie jest to takie proste.W jednym przypadku walczymy o jak najdłuższy kontrakt w innym wystarcza nam 12 miesięczny.Z tym,że nie zawsze interes nasz jest takim samym interesem dla piłkarza.Jest to normalne.
-
- Kontakt:
- vahanara
- Kontakt:
Czy mnie się tylko wydaje czy Mariusz kończy grać w piłkę a zaczyna kariere działacza?
Na fali obecnego niezadowolenia kibiców z działań zarządu miałby pewnie sporą szanse - gdyby to od kibiców zależało.
Mariusz - rozumie Twoje rozgoryczenie całą sytuacją, jest mi przykro ale jestem pewien że sobie poradzisz czego Ci z całego serca życzę.
Życzę też (min. sobie) byś w ramach możliwości - kiedy opadną nerwy - chciał i potrafił pomagać Ruchowi, bowiem jak sam doskonale wiesz Ruch to nie tylko garstka takich czy innych działaczy z K.Rogalą (chyba z nich wszystkich nienajgorszym) na czele. Ruch to całe lata tradycji i min. Twojej cięzkiej pracy. Cokolwiek się wydarzy Twoje nazwisko na zawsze będzie już w annałach tego klubu, obok Pana Gerarda. obok Gucia etc...
Wiem że to co powyżej napisałem to zwykłe komunały ale sądzę że bedziesz je potrafił przełożyć nad pieniądze i nie prać tych brudów publicznie.
Jeszcze raz życzę Ci powodzenia i proszę bądź blisko klubu. Ty tu jeszcze będziesz potrzebny...

Mariusz - rozumie Twoje rozgoryczenie całą sytuacją, jest mi przykro ale jestem pewien że sobie poradzisz czego Ci z całego serca życzę.
Życzę też (min. sobie) byś w ramach możliwości - kiedy opadną nerwy - chciał i potrafił pomagać Ruchowi, bowiem jak sam doskonale wiesz Ruch to nie tylko garstka takich czy innych działaczy z K.Rogalą (chyba z nich wszystkich nienajgorszym) na czele. Ruch to całe lata tradycji i min. Twojej cięzkiej pracy. Cokolwiek się wydarzy Twoje nazwisko na zawsze będzie już w annałach tego klubu, obok Pana Gerarda. obok Gucia etc...
Wiem że to co powyżej napisałem to zwykłe komunały ale sądzę że bedziesz je potrafił przełożyć nad pieniądze i nie prać tych brudów publicznie.
Jeszcze raz życzę Ci powodzenia i proszę bądź blisko klubu. Ty tu jeszcze będziesz potrzebny...
- Schlesien
- Kontakt:
Krystian
Mariusz dzieki za wszystko co zrobiles dla tego klubu. My kibice tego nie zapomnimy, a co do prania brudow na forum, to tego nie robcie. Za duzo dziennikarzy tu zaglada i tylko na to czekaja.
Pozdrawiam...
Niech mnie ktos oswieci ale myslalem, ze wiek nie jest wazny jesli ktos dobrze gra. Taki Kulawik dwa lata starszy wcale nie wydaje mi sie lepszym zawodnikiem od Mariusza.musimy pamiętać nie tylko o poziomie sportowym piłkarza,o jego warunkach finansowych,o jego zdrowiu,o jego wieku i innych bardzo ważnych rzeczach
Mariusz dzieki za wszystko co zrobiles dla tego klubu. My kibice tego nie zapomnimy, a co do prania brudow na forum, to tego nie robcie. Za duzo dziennikarzy tu zaglada i tylko na to czekaja.
Pozdrawiam...