NOWY PREZES CO WY NA TO

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
stan01
Kontakt:

#16 Post autor: stan01 » 21 kwie 2006, o 21:19

Chciołech odpowiedzieć na post "heli", ale wierzcie mi, niy mom siły.

Eagle

#17 Post autor: Eagle » 21 kwie 2006, o 21:21

heli pisze:tu akurat nie mosz racji, bo o tym sie już godało kilka miesięcy, właściwie już w przerwie zimowej było o tym,
Dziwne ze chop kery tymu klubowi oddowol serce, mo gowa na karku prowadzi bardzo dobrze prosperujaco firma nagle zostaje odwolany... Co do godania roznych rzeczy w tym klubie to lod miesiecy lo sponsorze sie slyszy (reasumujac to co slyszysz lod miesiyncy w tym klubie nie zawsze musi byc prowdom)...
heli pisze:o raczej zamiast sie zastanawiać czemu taki a taki odszedł zastanowił się raczej czemu akurat taka osoba została prezesem
A mie wlasnie i mysla pora innych kibicow tyz interesuje czamu lodszedl i komu zawodzol i w czym. Co do drugi czynsci tyz jestech ciekawy czamu akurat tako osoba lostala prezesem i co lona moze wniesc do tego klubu.

Na koniec wielkie dziynki i szacunek dla Marka Nowoka za to ze umiol pozegnac sie z klasom!

PS.
Heli wez sie do serca tekst kery mosz we swoim podpisie.
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2006, o 21:28 przez Eagle, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
mpapmp
Kontakt:

#18 Post autor: mpapmp » 21 kwie 2006, o 21:24

Jakoś nie wierza by baba coś pomogła.. Choć chciołbych się mylić.. Zoboczymy, zoboczymy co to bydzie.. Z góry nie chca oceniać, wola ocenić po sezonie..
Obrazek

blumen

#19 Post autor: blumen » 21 kwie 2006, o 21:25

to może w meczu ze śląskiem nowa p.prezes dopilnuje aby na masztach na sektorach 5 i 5a wisiała nie tak jak z Widzewem flaga z barwami RUCHU odwrotnie . Zamiast BIAŁO - NIEBIESKA to wisiała NIEBIESKO - BIAŁA przecież my nie Lech Poznań !!! WSTYD !!!

Awatar użytkownika
amra
Kontakt:

#20 Post autor: amra » 21 kwie 2006, o 21:28

możesz mi gerhat wierzyć abo nie - żodnych brudów nie boło bo to za porzondny karlus, szczegóły poznocie jutro na konferencji - tyla w temacie.

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21 Post autor: Mirek » 21 kwie 2006, o 21:46

Marek dzięki!!!
Stary Chorzów i Łagiewniki

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#22 Post autor: vahanara » 21 kwie 2006, o 22:04

Niebiescy" mają nowego prezesa. Pierwszy raz w 86-letniej historii Ruchu będzie nim rządzić kobieta.

Mariusz Klimek, główny udziałowiec Sportowej Spółki Akcyjnej Ruch, zadecydował, że na czele zarządu stanie Katarzyna Sobstyl. Klimek bardzo dobrze zna bizneswoman z Dąbrowy Górniczej, ponieważ współpracuje z nią w firmie odzieżowej Reporter - tytularnym sponsorze "niebieskich".

Ostateczna decyzja o zmianie prezesa zapadła w czwartek wieczorem. Wczoraj Klimek przedstawił nową prezes pracownikom klubu oraz piłkarzom, z którymi jednocześnie pożegnał się Marek Nowak, który ustępuje ze stanowiska. - Dla mnie to był piękny czas i olbrzymi zaszczyt. Kierowałem klubem, któremu kibicuję od bajtla. To wielka sprawa. Z szalikowca stałem się prezesem - uśmiecha się Nowak.

- Ruch potrzebuje prezesa, który poświęci mu się bez reszty - uzasadnia zmianę Klimek. - Nie mogliśmy dłużej czekać. Klub musi działać jak sprawne przedsiębiorstwo, a nie jak społeczne stowarzyszenie. Powinien na siebie zarabiać. Tymczasem Ruch nie może wyjść nawet na zero. Tu nie ma czasu na sentymenty. Zarząd Reportera zadecydował, że chce, by spółką pokierowała zaufana, sprawdzona osoba. Jestem przekonany, że pani Sobstyl to w stu procentach osoba, której Ruch potrzebował. Mam nadzieję, że wyprowadzi chorzowską piłkę na szerokie wody - podkreśla.

Prezes Sobstyl będzie odpowiadała głównie za finanse klubu. Działka sportowa to cały czas domena dyrektorów Krzysztofa Ziętka i Mirosława Mosóra.

Najważniejsze zadanie, jakie stoi przed prezes Sobstyl, to pozyskanie nowych sponsorów. Na Cichej słyszy się, że Ruch jest w przededniu podpisania umowy ze sponsorem strategicznym. - Może aż tak blisko nie jest, ale wydaje się, że rozmowy zmierzają w dobrym kierunku. Także od ich wyniku zależy, jaki będzie skład nowego zarządu - mówi Klimek. Nie wiadomo, czy członkiem zarządu i sponsorem klubu pozostanie Nowak, który zarządza firmą budowlaną Marex. - Ja się na Ruch nie obrażę. Dalej będę przychodził na mecze - zapewnia ustępujący prezes.

Katarzyna Sobstyl ma zostać oficjalnie przedstawiona mediom podczas dzisiejszej konferencji prasowej. Już wczoraj dało się jednak słyszeć, że to kobieta z charakterem. Jak powiedział jeden z pracowników klubu: "taka co to wróci oknem, gdy ją wyrzucą drzwiami".
Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...

Elmer
Kontakt:

#23 Post autor: Elmer » 21 kwie 2006, o 22:37

No, to z tego wynika, że sponsor będzie za... 2 tygodnie :wink:
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#24 Post autor: Scypion » 21 kwie 2006, o 23:28

nastypnym gospodorzem na Slasku mo byc cos zaglembia...moze akurat sie myla...

juan21

#25 Post autor: juan21 » 21 kwie 2006, o 23:46

sie probiło...

Kobieta mnie bije... Nie wstane tak bede lezał...
.....Ja ją gdzieś widziałem.
Seksmisja..:) hehe

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#26 Post autor: heli » 22 kwie 2006, o 06:23

Eagle możesz mnie obrażać, bo mnie to spływo, jo swojego zdania nie zmienia.

Prezes, nie tylko nie musi być Ślązakiem, ale nawet nei musi być kibicem, ważne coby swoje obowiązki wykonywał jak należy i były efekty jego pracy. Tak samo z każdą inną dziedziną w klubie. Najlepszy przykład Grzyb z całym szacunkiem dla Niego, ale samo to, że jest Niebieski, jakoś nie powoduje u niego wspaniałej gry w obecnym sezonie, a może sie myle. Trenerzy Wyrobek, Fornalak również Niebiescy i jakoś nie stworzyli tu w swojej ostatniej próbie dobrej drużyny. Co ciekawe poszedł Wyrobek do KSzoków, gdzie jest całkowicie obcą osobą i nagle mo wyniki. I w końcu kolejną osobą jest Nowak. Oddany klubowi od zawsze, Ślązok, zakochany w Ruchu, ale jakie mioł sukcesy jako prezes. Tu do tych co są strasznmie tą zmianą zdziwieni.
Początkowo prezesem zarządu SSA Ruch został mecenas Henryk Śliwiński, który był mocno zaangażowany w powstanie spółki. Śliwiński, którego też pochłaniała praca zawodowa, w klubie pojawiał się jednak rzadko. Ostatecznie pożegnał się z fotelem prezesa wiosną ubiegłego roku, gdy zaangażował się w działalność polityczną i znalazł się na listach wyborczych do Sejmu z ramienia PIS-u. W chorzowskim klubie, który pretenduje do miana apolitycznego, przyjęto to z niesmakiem. Obowiązki prezesa przejął wtedy Krzysztof Ziętek, dyrektor klubu. Pod koniec ubiegłego roku Klimek ogłosił jednak na konferencji prasowej, że prezesem jest Marek Nowak, przedsiębiorca budowlany, który był wtedy jedynym członkiem zarządu. Już wtedy mówiło się jednak, że to rozwiązanie tymczasowe, a Nowak nie jest prezesem, tylko tę funkcję pełni formalnie. Nowak był już raz nawet bliski rezygnacji, gdy w grudniu ubiegłego roku zdenerwował się, że działacze nie dyskutują z nim zmian personalnych na stanowisku kierownika ds. marketingu.
Żeby zgóry napisać, ja nie uważam, ze teraz ta kobieta będzie zbawicielem klubu, wyrażnie napisałem na początku czy to jest tylko zmiana dla zmiany i będzie jak za Nowaka, czyli nic sie nie zmieni. Ale jak czytam takie posty, że jak to sami Ślązacy i z niebieskim sercem powinny działać w tym klubie, to sie potem moge tylko uśmiechnać, jak czytam, posty od tych samych osób, narzekających na niebieską klikę, na rotacje wśród trenerów i działaczy.

Na koniec, napiszcie dokładnie w którym miejscu i co źle napisałem, jak chcecie dyskutować, a jak nie to zgryźliwe uwagi sobie zostowcie. Jo tylko napisoł, ze nie ma żadnej reguły w tych sprawach. A jeszcze jedno to od chęci jest piekło wybrukowane.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Luke

#27 Post autor: Luke » 22 kwie 2006, o 06:42

Babka za prezesa?OK, tylko mnie się wydaje iż będzie tak jak za kadencji Pana Marka, ponieważ tak na prawdę w Ruchu "rozdaje karty" Ziętek.Zresztą pisze dokładnie czym ta kobitka będzie się głównie zajmowała w klubie w artykule przytoczonym przez "vahanara" -
Prezes Sobstyl będzie odpowiadała głównie za finanse klubu. Działka sportowa to cały czas domena dyrektorów Krzysztofa Ziętka i Mirosława Mosóra.
PozdRo.

Pavlique
Kontakt:

#28 Post autor: Pavlique » 22 kwie 2006, o 06:54

Jeżeli p. Klimek twierdz że to fachowiec łod piniondzorów to niech sie tym yno zajmuje; bydom zdrowe finanse bydzie i poleku zdrowy klub takze i sportowo
I'm a man who walks alone

rumcajs_79
Kontakt:

#29 Post autor: rumcajs_79 » 22 kwie 2006, o 07:58

mnie tak wszystko jedno babka czy nie babka bydzie prezesym liczy sie tylko to zeby dzialna na rzecz klubu i jej to dobrze wychodzilo! zycza jej powodzynia
[url=http://imageshack.us][img]http://img86.imageshack.us/img86/4302/tgah5.jpg[/img][/url]

[color=blue]WE ARE THE BEST AND FUCK THE REST[/color]

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#30 Post autor: SzaRlin » 22 kwie 2006, o 08:09

Na Cichej słyszy się, że Ruch jest w przededniu podpisania umowy ze sponsorem strategicznym.
jo to skądś znom :wink:
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

ODPOWIEDZ