Janusz Paterman
- wolfik
- Kontakt:
Wyglada na to ze mamy to czego zwsze chcielismy, W Ruch inwestuja ludzie ze Śląska kibice Niebieskich, którzy otworzyli wlasny biznes i im sie udalo
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
-
- Kontakt:
Kogo tam widzisz. że to Cię tak przeraża?MiG29 pisze:Faktycznie był to człowiek, który odszedł z Ruchu z powodu naszego byłego prezesa. Do tego można dodać, ze jest zwiazany także z Edwardem Lorensem.
Choć w Chopinie widze czasem dziwne osoby i to regularnie je tam widzę. Ale to nie musi nic znaczyć
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- L-o
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Mnie również zafrapowała Twoja wypowiedz "MiG29" więc bardzo prosze o konkrety.Jeśli nie chcesz tutaj o tym pisać to poprosze PW.Pozdrawiam seRdecznie.Elmer pisze:Kogo tam widzisz. że to Cię tak przeraża?MiG29 pisze:Faktycznie był to człowiek, który odszedł z Ruchu z powodu naszego byłego prezesa. Do tego można dodać, ze jest zwiazany także z Edwardem Lorensem.
Choć w Chopinie widze czasem dziwne osoby i to regularnie je tam widzę. Ale to nie musi nic znaczyć
-
- Kontakt:
kibic 1920 - bogaty to pojecie względne , jak znasz Pana Janusza to wez pod uwage jego problemy zwiazane z (wiesz o czym mówie). które zapewne sa juz za nim ale troche zdowia i kasy go to kosztowało. zresztą to jest najmniej wazne, jestem jak najbardziej za tym że wrócił i napewno w ten czy inny sposób nam pomoze(jest strasznie dobrze zorganizowany).Oby wiecej takich ludzi w naszej niebieskiej rodzinie. pozdrawiam
Janusz Paterman - nowy człowiek Ruchu Chorzów
Janusz Paterman, chorzowski przedsiębiorca i restaurator, jest nowym członkiem Rady Nadzorczej SSA Ruch Chorzów. - Cel mamy jeden. Awans do ekstraklasy! Za wszelką cenę! - podkreśla
Paterman współpracował już z chorzowskim klubem. W latach 1990-94 był nawet członkiem prezydium. Zrezygnował, bo jak mówi, miał inny pomysł na funkcjonowanie klubu niż ówczesne władze. - Z prezesem Krystianem Rogalą nie zawsze się zgadzałem, ale szanuję go za to, co zrobił dla klubu - mówi.
Teraz wraca, za namową Mariusza Klimka, głównego udziałowca spółki.
Paterman razem z Klimkiem oraz Krzysztofem Łasakiem tworzą radę nadzorczą spółki. - Będziemy się opierać na zagranicznych wzorcach. Klub musi działać jak przedsiębiorstwo. My nie chcemy na Ruchu zarobić, ale nie chcemy też stracić. Oferujemy takie kontrakty i premie, na jakie nas stać. Nie mamy żadnych zaległości wobec ZUS-u i Urzędu Skarbowego - zapewnia Paterman, który jest szefem delegatury Regionalnej Izby Gospodarczej i postara się nakłonić do inwestowania w klub innych przedsiębiorców.
- Prezes Klimek nie jest w stanie sam dłużej ciągnąć ten wózek. Rozmawiam z różnymi ludźmi - jeden da tysiąc, drugi pięć. Każda złotówka składa się na spokojny budżet - tłumaczy.
Działacz Ruchu podkreśla, że zależy mu na dobrej współpracy z władzami miasta. - Bez tego nie ma co myśleć o silnym klubie. Chociaż zbliżają się wybory, nie uwikłamy się w żadną kampanię. Chcemy być apolityczni - dodaje.
Kim jest Paterman?
Janusz Paterman ma 49 lat. Na świat przyszedł w chorzowskim familoku. Wychowywał się w Chorzowie Batorym. Na mecze Ruchu chodził od dziecka. Zakochał się w niebieskim kolorze, gdy trenerem drużyny był Czech Michal Vican. - To był jeździec znikąd, a scalił zespół i był dla piłkarzy jak ojciec. Z dobrych graczy uczynił świetny zespół. Chciałbym, żeby to się powtórzyło - wzdycha.
SKOPIOWALEM TO I WKLEJAM TU POZDRO. JUTRO NA SLASKA WSZYSCY !!!!!
Janusz Paterman, chorzowski przedsiębiorca i restaurator, jest nowym członkiem Rady Nadzorczej SSA Ruch Chorzów. - Cel mamy jeden. Awans do ekstraklasy! Za wszelką cenę! - podkreśla
Paterman współpracował już z chorzowskim klubem. W latach 1990-94 był nawet członkiem prezydium. Zrezygnował, bo jak mówi, miał inny pomysł na funkcjonowanie klubu niż ówczesne władze. - Z prezesem Krystianem Rogalą nie zawsze się zgadzałem, ale szanuję go za to, co zrobił dla klubu - mówi.
Teraz wraca, za namową Mariusza Klimka, głównego udziałowca spółki.
Paterman razem z Klimkiem oraz Krzysztofem Łasakiem tworzą radę nadzorczą spółki. - Będziemy się opierać na zagranicznych wzorcach. Klub musi działać jak przedsiębiorstwo. My nie chcemy na Ruchu zarobić, ale nie chcemy też stracić. Oferujemy takie kontrakty i premie, na jakie nas stać. Nie mamy żadnych zaległości wobec ZUS-u i Urzędu Skarbowego - zapewnia Paterman, który jest szefem delegatury Regionalnej Izby Gospodarczej i postara się nakłonić do inwestowania w klub innych przedsiębiorców.
- Prezes Klimek nie jest w stanie sam dłużej ciągnąć ten wózek. Rozmawiam z różnymi ludźmi - jeden da tysiąc, drugi pięć. Każda złotówka składa się na spokojny budżet - tłumaczy.
Działacz Ruchu podkreśla, że zależy mu na dobrej współpracy z władzami miasta. - Bez tego nie ma co myśleć o silnym klubie. Chociaż zbliżają się wybory, nie uwikłamy się w żadną kampanię. Chcemy być apolityczni - dodaje.
Kim jest Paterman?
Janusz Paterman ma 49 lat. Na świat przyszedł w chorzowskim familoku. Wychowywał się w Chorzowie Batorym. Na mecze Ruchu chodził od dziecka. Zakochał się w niebieskim kolorze, gdy trenerem drużyny był Czech Michal Vican. - To był jeździec znikąd, a scalił zespół i był dla piłkarzy jak ojciec. Z dobrych graczy uczynił świetny zespół. Chciałbym, żeby to się powtórzyło - wzdycha.
SKOPIOWALEM TO I WKLEJAM TU POZDRO. JUTRO NA SLASKA WSZYSCY !!!!!
-
- Kontakt:
salas
Buri bydzie tak ze jak nam nie oddadza tych -6 pkt to powiedza ze to skuli tego nie ma sponsora ale i tak go wogole nie bylo mydla nam oczy o strategicznym sponsorze od dobrych kilku lat!!!!!!!! A my ciagle to samo MOJA WIARA NIE ZACHWIANA BO JEST W TOBIE ZAKOCHANA..... 

NAJWAŻNIEJSZA JEST TRADYCJA - RUCH Chorzów - LEGENDA BEZ KOŃCA!!!
-
- Kontakt:
Mnie jako przecietnego kibica interesuje najabrdziej to jak druzyna gra i jaka panuje atmosfera wokol klubu, a nie to czy klub posiada sponsora strategicznego, koszulkowego, czy jeszcze innego.
salas - przejrzyj wreszcie na oczy i nie porownuj wciaz obecnych sponsorow, dzialaczy i pilkarzy, do tych ktorzy odeszli.
salas - przejrzyj wreszcie na oczy i nie porownuj wciaz obecnych sponsorow, dzialaczy i pilkarzy, do tych ktorzy odeszli.
-
- Kontakt:
salas
Ja Ciebie rozumiem KK ale ja nikogo tu nie porownuje (do pilkarzy nic nie mam do dzialczy tylko to ze kazde zawirowanie wokolo Ruchu jest pretekstem do tego aby powiedziec kibicom ze sponsor uciekl!!!)tylko wiesz z tym co mamy to 1 liga nieosiagalna !!!!
NAJWAŻNIEJSZA JEST TRADYCJA - RUCH Chorzów - LEGENDA BEZ KOŃCA!!!
- wolfik
- Kontakt:
Panowie nie ma co szukac dziury w calym. No bo w koncu mamy to czego tak chcielismy jeszcze rok temu, zeby bylo biednie ale uczciwie. No i mamy pilkarze maja nie najwyzsze kontrakty ale regularnie wyplacane. Ani Klimek ani Paterman nie sraja forsą jak Abramowicz, ale oni sa niebiescy i godni zaufania. Pilkarze, dzialacze, trenerzy to nie sami Ślązacy, ale sa to w zdecydowanej wiekszosci ludzie stad którym na Ruchu zalezy, a nie jacys karierowicze. Mysle ze zmiany w naszym klubie dobrze obrazuja bilety. Jak bylo za Rogali, jakies bilety z 2000 roku, a teraz jak jest kazdy widzi(niebo a ziemia). Powiem szczerze, ze wole zeby nasz klub budowali tacy ludzie jak Klimek, Paterman, Śliwinski, kibice Ruchu, którzy przyszli z pomoca swojemu klubowi jak bylo ku***sko źle od jakiegos super bogatego sponsora, bo Wisle sie udalo, ale co z Pogonia, ŁKS-em, Widzewem, Polonia, gdzie nagle pojawialy sie wielkie pieniadze, to byly kolosy na glinianych nogach które szybko sie rozpadly. Obecne wladze nie szastaja pieniedzmi na ogromne kontrakty drogie transfery, tylko buduja spokojnie od podstaw profesjonalny klub.
Moze troche nie temat, ale chcialem gdzies to napisac
jak nasi pilkarze utabilizuja forme na poziomie meczu ze Świtem i beda grac z taka determinacja w kazdym meczu, to bardzo prawdopodobne ze wracamy tam gdzie nasze miejsce.
Moze troche nie temat, ale chcialem gdzies to napisac
jak nasi pilkarze utabilizuja forme na poziomie meczu ze Świtem i beda grac z taka determinacja w kazdym meczu, to bardzo prawdopodobne ze wracamy tam gdzie nasze miejsce.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt: